×
سیاسی
شناسه خبر : 91994
تاریخ انتشار : شنبه 1401/01/13 ساعت 18:12
ضرب‌وشتم پناهجوی زن ایرانی و استانداردهای دوگانه غرب

نورنیوز بررسی کرد؛

ضرب‌وشتم پناهجوی زن ایرانی و استانداردهای دوگانه غرب

چگونه شورای حقوق بشر به پرونده‌سازی علیه سایر کشورها از جمله ایران می‌پردازد در حالی که بررسی وضعیت بحرانی در اردوگاه‌های پناه‌جویان و رفتارهای غیر انسانی علیه آنها در کشورهای غربی را نادیده می‌گیرد؟

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: طی روزهای گذشته ویدئویی توسط سازمان مردم نهاد «ترامپولین هاوس» منتشر شد که در آن یک زن پناهجوی کُرد ایرانی و مادر سه فرزند به نام «قدم خیر حقانی زاده ۳۷ ساله اهل سرپل ذهاب» روی زمین افتاده و در مقابل اخراج از کمپ پناهندگان در دانمارک مقاومت می‌کند.

او در این ویدئو که در کمپ پناهندگی «آونستروپ» گرفته شده، توسط ۴ نفر مورد ضرب و شتم قرار گرفته و پس از بازداشت به قرارگاه پلیس منتقل می‌شود.

سازمان غیردولتی «ترامپولین هاوس» می‌گوید این زن قرار بوده به همراه دو فرزندش از دانمارک اخراج شود، حال آنکه فرزند دیگر او که یک‌ساله است با پدرش در دانمارک ماندگار شده‌اند.

خانواده این زن کُرد می‌گویند که جدایی مادر از فرزند یک‌ساله نقض قوانین حقوق بشری است.

پس از واکنش افکار عمومی، در نهایت پارلمان دانمارک نیز مجبور به موضع‌گیری شده و اسکندر صدیق نماینده مستقل سبزها در این کشور در صفحه توییترش نوشت: «من طاقت ندارم به سرنوشتی که در انتظار زن کُردی که به اجبار تبعید شد، فکر کنم. ماتیاس تسفایه وزیر مهاجرت را برای ادای توضیحات فراخواندم تا توضیح دهد که آیا واقعاً قرار است اینگونه با مردم رفتار ‌کنیم یا نه؟»

جالب اینکه وزارت مهاجرت دانمارک می‌گوید گذرنامه ایرانی این پناهجوی کرد هیچگاه منقضی نشده است و از طریق این گذرنامه به ترکیه و سپس به اروپای غربی آمده است.

در همین حال سفیر ایران در کپنهاگ با ارسال یادداشت رسمی نسبت به این اقدام غیرانسانی اعتراض و در دیدار با مسئولان وزارت خارجه و وزارت مهاجرت این کشور مراتب اعتراض دولت ایران را اعلام کرد و از مسئولان دانمارکی خواست که با خاطیان برخورد و بابت این رفتار عذرخواهی شود.

نکته اینکه؛ این رفتار را می‌توان تداوم استانداردهای دوگانه غرب در قبال پناه‌جویان دانست چنانچه در ماه‌های اخیر در حالی بالاترین تسهیلات را برای پناه‌جویان اوکراینی در نظر گرفته است که همزمان از پذیرش پناه‌جویان افغانستانی که وضعیتی مشابه دارند خودداری کرده و هزاران نفر در وضعیت بحرانی در مرزها و اردوگاه‌ها به سر می‌برند.

در این شرایط این سوال مطرح است که چگونه نهادهایی همچون شورای حقوق بشر به پرونده‌سازی و تعیین نماینده ویژه در قبال سایر کشورها از جمله ایران می‌پردازد در حالی که بررسی وضعیت بحرانی در اردوگاه‌های پناه‌جویان و رفتارهای غیر انسانی علیه آنها در کشورهای غربی را نادیده می‌گیرد؟

این پرونده نشان داد که ادعای چنین نهادهایی درباره حمایتشان از اقلیت‌های دینی و قومی در ایران نه برای بشردوستی بلکه در چارچوب اغراض سیاسی برای چندپاره‌سازی وحدت ایرانیان است و هیچ صداقتی در رفتار آنها نیست.

از سویی؛ سکوت تامل برانگیز آنان که طی روزهای اخیر به بهانه اتفاقات تلخ ورزشگاه مشهد فریاد زده و خواهان تعلیق فوتبال ایران شدند، در برابر ضرب‌وشتم این بانوی ایرانی بار دیگر نقاب از چهره منافق و کاسبکار آنها برداشت.

اکنون افکار عمومی به ویژه زنان جامعه ایران از کسانی که با سکوت از کنار درد و رنج این مادر با سه فرزند گذشته و زخم‌هایی که در حمله وحشیانه ماموران امنیتی دانمارک بر پیکرش نشسته را نادیده گرفته‌اند این سوال را دارند که آیا حفظ حرمت و حقوق اولیه این زن مهم نبوده که بدان نپرداخته‌اند؟

این نوع رفتارهای مغرضانه در گذشته نیز تکرار شده، چنانچه همین جریان‌ها سال گذشته در روز انتخابات ریاست جمهوری در قبال ضرب‌وشتم بانوی ایرانی در بیرمنگام انگلیس که برای مشارکت در تعیین سرنوشت کشورش پای صندوق رای حاضر شده بود، سکوت کرده و سخنی از نقض حقوق زن ایرانی در غرب بر زبان نیاوردند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
محکومیت شرکت «بادران گستران» به دو سال ممنوعیت از فعالیت در حوزه رمزارز
آغاز تولید فصل سوم «کارآگاه علوی» با حضور وحید رهبانی
افزایش فشار ترامپ بر مخالفان سیاسی
X
آگهی تبلیغاتی