×
سیاسی
شناسه خبر : 91974
تاریخ انتشار : جمعه 1401/01/12 ساعت 16:28
بحران افغانستان؛ دو نشست و چند ابهام!

نورنیوز بررسی کرد؛

بحران افغانستان؛ دو نشست و چند ابهام!

بررسی رویکردهای دو نشست پکن و لندن که هر دو با محوریت بحران افغانستان برگزار شد به خوبی نشان می‌دهد ملت افغانستان و حکومت مستقر در آن کشور برای حل مسائل خود می‌توانند از همکاری کشورهای همسایه خود بهره ببرند اما هرگز نمی‌توانند دوباره به غرب اعتماد کنند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: طی روزهای اخیر دو نشست با محوریت بررسی وضعیت افغانستان در پکن و لندن برگزار شد و شرکت کنندگان با ابراز نگرانی در خصوص شرایط ناپایدار سیاسی و اقتصادی در این کشور، سازوکارهای ارایه کمکهای فوری به مردم این کشور را بررسی کردند.

از یک سو در چین، کشورهای همسایه افغانستان سومین نشست در سطح وزرای خارجه را برگزار کردند و از سوی دیگر در لندن  نشستی مجازی با هدف جمع‌آوری کمک‌های مالی برای افغانستان برگزار شد.

برگزاری همزمان این دو نشست تفاوت دو نوع نگاه در باب تحولات افغانستان را  بیشترآشکار کرد.

در نشست چین که وزرای خارجه همسایگان افغانستان حضور داشتند بر لزوم تشکیل دولت فراگیر تاکید و عنوان شد که این نشست نه برای تصمیم گیری به جای مردم افغانستان بلکه برای تسریع در روند نزدیکی دیدگاه جریان‌های افغانستانی برای تحقق دولت فراگیر برگزار شده است.

در همین حال حاضران با ابراز نگرانی در خصوص توسعه ناامنی در افغانستان به دلیل حضور گروه های تروریستی و نیز فقر تحمیلی از سوی اشغالگران بر این کشور بر لزوم استقرار امنیت کامل در افغانستان که لازمه وجود امنیت پایدار در منطقه است تاکید کردند.

حاضران در این نشست ضمن ریشه‌یابی علل بحران انسانی در افغانستان بر لزوم  ارائه سریع کمک‌های بدون قید و شرط به ملت افغانستان تاکید و این مهم را اولویت اول همسایگان عنوان کردند. 

در همین حال رسیدگی به وضعیت آوارگان افغانستانی به عنوان اصلی مهم مورد توجه قرار گرفت و همگان خواستار رسیدگی فوری و همه جانبه به این مهم شدند.

در نشست همسایگان افغانستان در پکن، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان نیز در راس هیاتی به عنوان ناظر حضور داشت و کشورهای حاضر در این نشست ضمن دیدار با هیات طالبان دغدغه‌ها و نگرانی‌های خود در باب وضعیت  سیاسی و امنیتی و نیز شرایط حاکم بر زنان افغانستان را با طالبان در میان گذاشتند.

در نشست پکن تاکید شد که نگرانی های موجود نسبت به شرایط سیاسی و اجتماعی افغانستان تحت حاکمیت طالبان نباید عاملی بازدارنده برای ارائه کمکهای انسانی به مردم این کشور شود.

در نشست لندن که با هدف تامین کمک‌های مالی به افغانستان برگزار  شد، گوترش دبیر کل سازمان ملل عنوان نمود که ۹۵ درصد از مردم افغانستان غذای کافی برای خوردن ندارند.

دبیر کل سازمان ملل روز پنجشنبه اظهار داشت، یونیسف تخمین می‌زند که حدود یک میلیون کودک افغانستانی که به شدت از سوء تغذیه رنج می‌برند در خطر مرگ قرار دارند. وی عنوان داشت که به دلیل جنگ در اوکراین،  قیمت غذا در جهان به شدت درحال افزایش است و این فاجعه می تواند در ارائه کمکهای غذائی به مردم افغانستان تاثیر منفی بگذارد. وی در ادامه، تاثیرات مسدود شدن ۹ میلیارد دلار دارایی های افغانستان توسط آمریکا بر افزایش وضعیت بحرانی در این کشور را گوشزد کرد و خواستار تجدید نظر در این اقدام شد.

سازمان‌ملل درحالی خواستار  اعطای کمک ۴.۴ میلیارد دلاری به افغانستان شده که حاضران در نشست صرفا  برای تامین مشروط ۲.۴ میلیارد دلار برای سال ۲۰۲۲ اعلام آمادگی کرده اند.

حاضران در این نشست همچنین تلاش نمودند تا با پنهان سازی تاثیرات مخرب ۲۰ سال اشغال بر اقتصاد، سیاست و امنیت و فرهنگ ان را عامل بحران فعلی در این کشور اعلام کنند. 

لیز تراس، وزیر خارجه انگلیس "تسخیر قدرت از راه خشونت" از سوی طالبان را عامل بحران کنونی در این کشور خواند. وی هیچ اشاره‌ای به ۲۰ سال حضور نظامی اشغالگران از جمله انگلیسی‌ها در افغانستان و تاثیرات مخرب آن بر توسعه نیافتگی این کشور نکرد.

نکته قابل توجه آنکه غربی‌ها در این نشست علی رغم تاکید دبیر کل سازمان ملل متحد، هیچ اشاره‌ای به لزوم پایان توقیف دارایی ۹ میلیارد دلاری افغانستان توسط آمریکا نداشتند. به طور قطع دسترسی مردم افغانستان به دارائی های خود در شرایط بحرانی فعلی می تواند کمک موثری به رفع مشکلات انان نماید
موضوع قابل توجه دیگر در نشست لندن، عدم اشاره‌ و اتخاذ تمهیدات لازم برای بحران آوارگان افغانستانی به عنوان یکی از اصلی ترین معظلات امروز شهروندان این کشور بود.

سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بارها  عنوان نموده اند که کشورهای غربی بویژه انگلیس و فرانسه با سهل ترین مقررات، میزبان آوارگان اوکراینی شده‌اند لیکن هزاران افغانستانی با وضعیت مشابه ماه‌هاست که پشت دروازه‌های این کشورها در بحرانی‌ترین وضعیت انسانی به سر می‌برند. 

نشست مذکور عملا بدون هیچ اقدامی برای حمایت از آوارگان افغانستانی خاتمه یافت.

مقایسه دو نشست پکن و لندن در موضوع افغانستان بار دیگر این مهم را آشکار ساخت که حل مشکلات منطقه از جمله افغانستان نمی تواند از سوی  دولت‌هایی که خود عامل بروز بحران در افغانستان بوده اند حل و فصل شود.

تفاوت نشست همسایگان افغانستان در پکن و نشست لندن این حقیقت را در معرض قصاوت مردم مظلوم افغانستان قرار داد که انها نمی‌توانند برای حل مشکلاتشان به دولت‌های غربی امیدوار باشند.

صرف نظر از رویکردهای انسانی همسایگان افغانستان،وابسته بودن امنیت این کشور به امنیت سایر کشورهای منطقه، انگیزه بالائی را درکشورهای منطقه و بویژه همسایگان افغانستان برای  دستیابی به ابتکار عمل‌های راهگشا برای کمک به مردم این کشور شکل داده است.

همسایگان افغانستان در نشست پکن و تهران، گامهای مهمی برای تسریع در روند تشکیل دولت فراگیر و تحقق مطالبات اجتماعی مردم افغانستان برداشته اند که امیدواری ها برای تسریع در روند ایجاد ثبات سیاسی و اقتصادی در این کشور و کاهش مشکلات و الام مردم افغانستان را افزایش داده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
اجلاس همسایگان افغانستان؛ فرصت های منطقه ای و بین المللی
پنج‌شنبه 1401/01/11 ساعت 14:17
اجلاس همسایگان افغانستان؛ فرصت های منطقه ای و بین المللی
سفر وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در سومین نشست کشورهای همسایه افغانستان در پکن از نظر پیگیری توافقات دو جانبه در جهت گسترش روابط همه جانبه با چین وهمچنین رایزنی با کشورهای منطقه برای دستیابی به سازو کارهای مشترک به منظور کاهش آلام و مشکلات معیشتی و امنیتی مردم مظلوم افغانستان دارای اهمیت ویژه‌ای است.
اجلاس همسایگان افغانستان و فرصت‌های جدید منطقه ای و بین المللی
سه‌شنبه 1401/01/09 ساعت 17:11
نورنیوز بررسی می‌کند؛
اجلاس همسایگان افغانستان و فرصت‌های جدید منطقه ای و بین المللی
سفر وزیر امور خارجه ایران برای شرکت در سومین نشست کشورهای همسایه افغانستان در پکن از نظر پیگیری توافقات دو جانبه در جهت گسترش روابط همه جانبه با چین وهمچنین رایزنی با کشورهای منطقه برای دستیابی به سازو کارهای مشترک به منظور کاهش آلام و مشکلات معیشتی و امنیتی مردم مظلوم افغانستان دارای اهمیت ویژه‌ای است.
وزیر امور خارجه کشورمان راهی چین شد
سه‌شنبه 1401/01/09 ساعت 11:50
وزیر امور خارجه کشورمان راهی چین شد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز سه‌شنبه در راس هیاتی سیاسی راهی چین شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
X
آگهی تبلیغاتی