×
فرهنگی
شناسه خبر : 91952
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/01/11 ساعت 22:39
رخداد تلخ ورزشگاه مشهد؛ غلبه حاشیه بر متن

نورنیوز بررسی کرد؛

رخداد تلخ ورزشگاه مشهد؛ غلبه حاشیه بر متن

برخی جریانهای سیاسی داخلی همراه با رسانه های معاند به صورت شگفت اوری تلاش کردند تا با سوء استفاده از رخداد تلخ ورزشگاه مشهد،خطِ قطعی بودن محرومیت تیم ملی فوتبال کشورمان از حضور در جام جهانی2022 را جا بیاندازند و آن را به موج مخالفت علیه نظام تبدیل کنند.

نور نیوزـگروه جامعه: پیروزی دلنشین تیم ملی و صدرنشینی ایران در جدول بازی‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر موجی از شادی را در جامعه به همراه داشت اما حواشی پیش آمده در مورد نحوه بلیط فروشی و عدم پیش بینی برای حضور بانوان در ورزشگاه موجب شکل گیری حواشی تلخی شد که لذت صعود مقتدرانه تیم ملی کشورمان به جام جهانی را کاهش داد. متاسفانه این رخداد عیر قابل قبول که واکنش مسئولین ارشد کشورمان را نیز بدنبال داشت ضمن ان که کام مردم را تلخ کرد زمینه نیز برای شبکه های رسانه ای معاند و برخی افراد و گروههای مغرض در داخل بوجود اورد که به بهانه این موضوع دست به اقداماتی بزنند که از عمق ناخرسندی انان از هرگونه موفقیت مردم ایران حکایت دارد.

اتفاقات رخ داده در برخورد با برخی بانوان که با تهیه بلیط برای حضور در ورزشگاه و تماشای بازی تیم ملی کشورمان با قطر در پشت درهای ورزشگاه تجمع کرده بودند ضمن ان که نشان دهنده ضعف مدیریتی عوامل برگزار کننده مسابقه بوده است از جهات مختلف نیاز به بررسی جدی دارد تا در آینده شاهد چنین وقایع تلخی نباشیم.

 چنانکه ماموریت ویژه رئیس جمهور محترم به وزیر کشور برای بررسی و پیگیری ابعاد این موضوع نیز نشان داد عزم دولت برای رسیدگی به این اتفاق عیر قابل قبول جدی است. دادستان کل کشور به عنوان مدعی العموم نیز در واکنشی به رخداد فوق ضمن دستور به دادستان مشهد برای رسیدگی قضایی و برخورد با خاطیان گفت: تنها عذرخواهی از بانوان کافی نیست.

در خصوص وقوع این رخداد و حواشی آن نکات مهمی وجود دارد که توجه و رسیدگی به آن شرط اعمال حکمرانی خوب و تامین حقوق شهروندان است:
نخست انکه با توجه به قوانین فیفا و تاکید بر فراهم شدن امکان حضور بانوان در ورزشگاهها در چند بازی قبل تمهیداتی برای تحقق این موضوع فراهم شد و بانوان کشورمان برای تماشای بازی های ملی در ورزشگاه حاضر شدند. این اقدام نشان می دهد که جمهوری اسلامی ایران ضمن پذیرش قوانین فیفا در این بخش،برای اجرای آن اقدامات لازم را انجام داده است.

 موضوع دیگری که با توجه به حساسیتهای فرهنگی موجود در جامعه ما باید به صورت جدی مورد اهتمام مسئولین ذیربط قرار بگیرد ،برنامه ریزی برای  ایجاد زیر ساختهای لازم و همچنین سالم سازی محیط های ورزشی برای رعایت حرمت و شئونات بانوان علاقه مند به حضور در ورزشگاهها است که فراهم آوردن بسترهای لازم برای این امر از سوی دستگاه‌های متولی امری ضروری است.

در این رابطه و با توجه به اثرات ملی و بین المللی رخدادهای ورزشی مهم،نظارت دقیق دستگاههای مسئول در امر برنامه ریزی و اجرای مسابقات ملی با حفظ استقلال فدراسیونهای تخصصی موضوعی است که نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

در حالی که در اکثر شهرهای کشور هنوز زیر ساخت لازم برای حضور بانوان در ورزشگاهها فراهم نشده چگونگی اخذ تصمیم برای انتقال مسابقه تیم ملی فوتبال کشورمان با حریف لبنانی به شهر مقدس مشهد که بدلیل ویژگیهای مذهبی خاص آن دارای حساسیتهای فرهنگی و اجتماعی ویژه ای است از جمله موضوعاتی است که باید به صورت دقیق مورد بررسی و کنکاش قرار بگیرد.

اقدام انجام شده در این خصوص بدلیل عدم رعایت ملاحظات ضروری به اندازه ای غیر منطقی بوده که حتی برخی معتقدند که این تصمیم با هدف حاشیه سازی برای فوتبال کشورمان اتخاذ شده است.

در کنار واکنشهای دلسوزانه ای که بسیاری از افراد و گروههای اجتماعی وطرفداران ورزش فوتبال نسبت به وقایع ورزشگاه مشهد داشتند برخی جریان‌های رسانه‌ای نشان دار در خارج از کشور نیز تلاش کردند که چون همیشه ضمن سوء استفاده از این رخداد و زیر سئوال بردن سیاستهای جمهوری اسلامی در مورد ورزش زنان،فضای مسمومی را برای تحت فشار قراردادن فیفا در خصوص محروم سازی ایران از حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر ایجاد کنند.

ذوق زدگی برخی رسانه‌های ورزشی جهان به خصوص آن‌ دسته که کشورشان نتوانسته‌ است مانند ایران به جام جهانی قطر صعود کند نیز در این میانه قابل توجه بود.متاسفانه برخی جریانهای سیاسی داخلی نیز همراه با رسانه های معاند به صورت شگفت‌آوری تلاش کردند تا خط قطعی بودن محرومیت تیم ملی فوتبال کشورمان از حضور در جام جهانی۲۰۲۲ را جا بیاندازند و آن را به موج مخالفت علیه نظام تبدیل کنند.

رخداد ورزشگاه مشهد بدون شک واقعه ای تلخ و غیر قابل قبول بود و واکنش سریع و همه جانبه مسئولین عالی قوای سه گانه کشورمان به این موضوع از عمق نگرانی ارکان کشور نسبت به وقایعی از این دست گواهی می دهد.اما تلخ تر از این واقعه،رفتار عناصری سیاست زده و ضدملی است که حاضرند موفقیت بزرگ کشور را که شادی عمیق میلیونها ایرانی وطن دوست با هر گرایش قومی،مذهبی و سیاسی را بدنبال داشته، پای امیال سیاسی و ضدیت خود با جمهوری اسلامی ذبح کنند و با فضاسازی های مخرب بیگانگان هم صدا شوند.

به طور قطع  باید با درس گرفتن از تجربیات تلخی مشابه رخداد ورزشگاه مشهد برای جلوگیری از بروز دوباره چنین وقایعی برنامه ریزی کرد اما در کنار این اقدام ،وظیفه و رسالت ملی رسانه های کشور حکم می کند که با حساسیت ویژه نسبت به معرفی جریان های ضد ملی داخلی که ورزش کشور را به بهانه ای برای پیگیری اهداف ضد ایرانی خود تبدیل کرده اند نیز اقدام نمایند تا این گروه نتوانند از احساسات پاک میلیونها ایرانی نسبت به ورزش کشورشان برای پیشبرد امیال سیاسی خود بهره برداری کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
احتمال اعلام وصول بودجه 1405 در روز سه‌شنبه/ حضور پزشکیان در مجلس
مدارس 4 شهرستان خراسان رضوی فردا غیرحضوری شد
آمریکا سومین نفتکش ونزوئلا را توقیف کرد
ساعت کاری ادارات سیستان و بلوچستان تا نیمه فروردین اعلام شد
راز مفقودی زن 33 ساله فاش شد
روسیه، مذاکره مستقیم با اوکراین را رد کرد
دو حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ماکرون به مرتس خیانت کرد
نورنما | حلول ماه رجب و میلاد امام محمد باقر (ع) مبارک
واکنش مهاجرانی به اظهارات قالیباف درباره احتمال استیضاح وزرا
برف و باران در جاده‌های 3 استان/ خسارت های سیلاب در 431 شهر و روستای چهار استان/فوت 8 نفر
مراکز شماره‌گذاری پلیس فردا طبق روال عادی فعالیت می‌کنند
اسلامی: در زمینه رادیودارو، پلاسما و پرتودهی به پیشرفت‌های خوبی دست یافته‌ایم
بدعت آمریکا تهدیدی برای نظم جهانی است؟
فردا فعالیت بانک‌ها از چه ساعتی آغاز می‌شود؟
مدیرعامل توانیر: برای نخستین‌بار رشد تقاضای برق کشور 3 درصد کاهش یافت
دادگستری تهران نسبت به افزایش پیامک‌های جعلی هشدار داد
سرلشکر موسوی: راه مقاومت و قوی­تر شدن را انتخاب کرده‌­ایم
سانفرانسیسکو در تاریکی فرو رفت
مهاجرانی: فردا مدارس و ادارات با 2 ساخت تاخیر آغاز به کار می‌کنند
پادکست؛ اَبَر طوطی یا اَبَر انسان؟
رفیع‌زاده: مصوبه اصلاح ساختار وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شد
عارف: راهی جز استفاده از اقتصاد دیجیتال نداریم
مرحله پایانی معوقات متناسب‌سازی1403 حقوق بازنشستگان کشوری پرداخت شد
تورم سالانه به 41 درصد رسید؛ کالاها پیشتاز گرانی
واکنش‌ تانک روس به احتمال رقابت با حسن یزدانی
نورنما | گربه‌ها با هنر و هنرمند مشکل دارن!
کشف زمین خواری 30 هزار متری به ارزش 3 همت در غرب تهران
آغاز تحویل 460 هزار قطعه انواع سکه پیش فروش از امروز
تقویت مخازن سدهای جنوب کشور در پی سیلاب‌های اخیر
اجرای لایحه اخبار جعلی و سند تسهیم درآمد محتوا بر بازگشایی تلگرام تقدم قانونی دارد
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی در زمستان
بانک مرکزی معامله تتر با بابک زنجانی را رد کرد
کشف 15 تن چوب قاچاق و پلمب واحد متخلف در آمل
آیا ایران محور اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا است؟
موافقت کابینه سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی با طرح جدید شهرک سازی در کرانه باختری
ممنوعیت تردد در محور چالوس تا چهارشنبه
نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است
انفجار امروز خرم‌آباد مربوط به امحای مهمات جنگ 12روزه است
یلدا؛ گفتگوی نور و انسان
9 اثر منقول تاریخی همدان ثبت ملی شد
6 کشته و 42 زخمی در سانحه مرگبار اتوبوس در بغلان افغانستان
ادعای بیروت درباره پایان مرحله نخست خلع سلاح مقاومت
افزایش آلودگی هوای تهران تا اواخر هفته
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 30 آذر 1404+ جدول
ترامپ حضور در اطراف ورزشگاه‌های جام جهانی را هم پولی کرد
2 معلم خراسان‌شمالی در تصادف جاده‌ای جان باختند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 30 آذر1404+ جدول
چرا برخی استان‌ها کار می‌کنند و برخی نه؟
برگزاری لیگ ملت‌های آسیا در آینده‌ای نزدیک
X
آگهی تبلیغاتی