×
سیاسی
شناسه خبر : 91916
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/01/10 ساعت 20:50
نشست ریاض؛ حل بحران یمن یا تجدید قوا برای ادامه تجاوز؟

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست ریاض؛ حل بحران یمن یا تجدید قوا برای ادامه تجاوز؟

بسیاری از فعالان سیاسی و رسانه ای یمنی در واکنش به نشست ریاض و همچنین توقف حملات سعودی به یمن این فعالیت‌ها را نه اقدامی عملی برای تحقق صلح و پایان جنگ که حربه‌ای برای ایجاد انحراف در افکار عمومی و پنهان‌سازی وضعیت بحرانی متجاوزان بویژه پس از حملات اخیر یمنی ها به تاسیسات ارامکو در جده عنوان کرده اند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: عربستان سعودی در حالی ساعت شش صبح امروز چهارشنبه دهم فروردین ماه ۱۴۰۱ با ادعای تلاش برای موفقیت رایزنی‌های یمنی اقدام به توقف عملیات نظامی خود علیه مردم مظلوم یمن کرد که تجاوز ویرانگر ائتلاف سعودی-اماراتی به این کشور وارد هشتمین سال خود شده است.

برگزارکنندگان این اجلاس مدعی هستند که رایزنی‌های انان درباره شش محور از جمله موضوعات نظامی، سیاسی،حقوق بشری و اجتماعی خواهد بود.

فارغ از ابهامات مهمی که در مورد واقعی بودن اهداف مطرح شده برای این نشست وجود دارد ،برگزاری آن در کشوری که هشت سال با نادیده گرفتن همه اصول انسانی و حقوق بشری حتی از حمله به مجالس عزا و عروسی، بیمارستانها، مدارس، بازارها و... نیز فروگذار نکرده جای سوال جدی دارد

ریاض در حالی مدعی میزبانی نشست یمنی-یمنی است که خود کانون اصلی بحران و جنگ یمن است لذا عربستان چنانچه یمنی‌ها تاکید کرده‌اند صلاحیت برگزاری این نشست را ندارد.

علاوه بر این گروه‌های حاضر در نشست ریاض، جریان‌هایی هستند که طی ۸ سال گذشته در کنار سعودی علیه ملت یمن سلاح به دست گرفته و حتی بسیاری از سران آنها در ریاض و امارات سکونت دارند. از این رو جریان‌هایی چون گروههای مرتبط با منصور هادی، القاعده و برخی قبایل تجزیه‌طلب که در این نشست حضور دارند نماینده مردم یمن نیستند.

دولت مردمی یمن همواره پیشنهادها و ابتکار عمل‌های قابل توجهی برای پایان دادن به جنگ ارائه کرده که محور آن برپایه توقف حملات سعودی، پایان کامل محاصره و تحریم، تبادل سراسری اسرا، بازگشایی فرودگاه‌ها و بنادر و... استوار شده اما هیچگاه این ابتکارات با نظر مساعد متجاوزان روبرو نشده است.

بصورت طبیعی رویکرد سعودی برای پایان دادن به جنگ، زمانی می تواند جدی تلقی شود که در مقابل خواست و اراده ملت یمن نباشد. تلاش عربستان برای متقاعد کردن آمریکا در زمینه قراردادن انصارالله یمن در فهرست گروههای تروریستی نمی تواند نشان دهنده اراده واقعی سعودی برای دستیابی به توافق با اصلی ترین بازیگر سیاسی و نظامی یمن که مورد حمایت مردم این کشور نیز هست،تلقی شود.

در چنین شرایطی نمی توان به نشست ریاض به عنوان سازو کاری جدی و غیر نمایشی برای پایان دادن به بحران یمن امیدوار بود.

 بسیاری از فعالان سیاسی و رسانه ای یمنی در واکنش به نشست ریاض و همچنین توقف حملات سعودی به یمن این فعالیتها را نه اقدامی عملی برای تحقق صلح و پایان جنگ که حربه‌ای برای ایجاد انحراف در افکار عمومی و پنهان‌سازی وضعیت بحرانی متجاوزان بویژه پس از حملات اخیر یمنی ها به تاسیسات ارامکو در جده عنوان کرده اند.  

به نظر می رسد عربستان سعودی از رهگذر برگزاری نشست ریاض بیش از ان که به دنبال دستیابی به نتایج واقعی برای گام برداشتن در مسیر پایان جنگ باشد،تلاش می کند در دوره یک هفته‌ای توقف حملات،  ضمن منحرف کردن افکار عمومی از رسوائی ناتوانی در برابر قدرت موشکی و پهپادی انصارالله در عملیات انهدام پالایشگاه ارامکو در جده، روحیه نیروهای مسلح خود را برای تداوم مسیر گذشته بازسازی کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز مقتدرانه شاگردان کاوه در مغولستان؛ دشت مدال از قلب اولان‌باتور
اختلافات بر سر 100 میلیارد دلار دارایی مسدود شده، سد راه مذاکرات ایران و آمریکا
وزارت خارجه: آمریکا با نقض مکرر آتش‌بس اراده‌ای برای کاهش تنش ندارد
تاثیر جنگ خاورمیانه بر بازار سهام اروپا و قیمت نفت برنت
هوای مشهد فردا چند درجه می‌شود؟
تقدیر وزیر کشور از حمایت‌های پکن؛ تأکید دو کشور بر اتحاد راهبردی در برابر تجاوزات آمریکا
کاخ ریاست‌جمهوری اسلوونی به رنگ پرچم فلسطین درآمد
مخالفت اکثریت آمریکایی‌ها با جشن پرهزینه تولد ترامپ در کاخ سفید
از توکیو تا مادرید، جهان یک‌صدا علیه نتانیاهو
رشد 176 درصدی واردات کالاهای اساسی در بندر انزلی
انتصاب یک مدیر تحول‌گرا برای کانون تربیت معلم کشور
بیانیه وزارت خارجه کویت در مورد حمله به پایگاه آمریکایی علی السالم
انسداد شبانه تونل نیایش و پل صدر
قیمت‌گذاری بحث‌برانگیز فیلم‌-کنسرت «بازی تاج و تخت»
واکنش حزب‌الله به جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان
بحران جدید در استقلال؛ جنپو قراردادش را فسخ کرد
جاده چالوس از امروز یک‌طرفه شد؛ جزئیات محدودیت تردد
جزئیات توسعه نیروگاهی ایران در دوران جنگ و امروز
افتتاحیه جام جهانی زیر سایه اعتراضات خیابانی و تهدید به خشونت
درخواست ویژه عراق از فیفا؛ پیراهن مشکی برای شب عاشورا در جام جهانی
واکنش وزارت خارجه به اظهارات رئیس‌جمهور لبنان
کاظمی: امتحانات پایه‌های 11 و 12 نهایی و حضوری است
پایان فعالیت سارقان قلابی در جهانشهر کرج
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 16 خرداد 1405 +جدول
اجرای پروژه ملی انرژی خورشیدی در واحدهای صنفی تهران
کنایه دنیرو به ترامپ در افتتاحیه جشنواره ترایبکا
سفر وزیر کشور پاکستان به تهران با پیام ویژه برای رهبر ایران
نخست وزیر لبنان: مشکلات جنوب، دغدغه تمام کشور است
وقوع چند انفجار در بحرین
میان سند و سایه؛ پرونده‌ای که دوباره زنده شد
مرگ 3 نفر در تصادف شاخ‌به‌شاخ دو پراید
گزارش فائو: ثبات نسبی اما بالا در قیمت جهانی مواد غذایی
احتمال رعد و برق و گرد و خاک در نیمه شمالی تهران
جلسه ویژه مجلس با وزیر نفت درباره ناترازی انرژی
بورس در اولین روز هفته صعودی ماند
انتقاد شدید معاون وزیر خارجه از گزارش جدید آژانس و تحرکات شورای حکام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(147) «خرم آباد»
ماجرای بازداشت مهاجم تیم عراق در ورود به آمریکا چه بود؟
نورنما | کوچه دو طبقه در کاشان
چگونه پهپادهای ارزان ایران معادلات نبرد را تغییر دادند؟
احداث مسیر جایگزین پل B1 در البرز آغاز شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 16 خرداد 1405
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 16 خرداد 1405 + جدول قیمت ها
اعتراف وزیر انرژی آمریکا: کاهش قیمت بنزین بدون توافق با ایران ممکن نیست
مقام عراقی: بغداد از پرداخت عوارض تنگه هرمز مستثنی است
موفقیت تاریخی ناسا : جت X-59 دیوار صوتی را شکست
«تهران کنارت» پرمخاطب‌ترین فیلم هفته با 87 هزار مخاطب
تاوان حمایت از تل‌آویو؛ برلین از قطار قدرت جا ماند
بازگشت پرویز ثابتی به سینما؛ فیلم جدید درباره ساواک کلید خورد
چرا پنتاگون ارسال موشک‌های تاماهاک به آلمان را لغو کرد؟