×
فرهنگی
شناسه خبر : 91874
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/01/10 ساعت 08:46
ایران: اقدامات غیرانسانی آمریکا تهدید جدی برای سلامت ایرانیان است

ایران: اقدامات غیرانسانی آمریکا تهدید جدی برای سلامت ایرانیان است

زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل اظهار کرد: اقدامات قهری یکجانبه غیرانسانی ایالات متحده آمریکا همچنان تهدیدی جدی برای حق مردم ایران برای سلامت و دسترسی به داروها و تجهیزات پزشکی ضروری است.

نورنیوزـگروه سیاست: سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد عصر سه‌شنبه (به وقت محلی) در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با موضوع  دستور کار بهداشت جهانی و سیاست خارجی افزود: تقویت نظام‌های سلامت بدون بهبود زیرساخت‌ها و حصول اطمینان از انتقال فناوری و دانش در زمینه‌های مرتبط محقق نخواهد شد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: این بدان معناست که دسترسی به خدمات بهداشتی با کیفیت مقرون به صرفه و داروهای ضروری، با کیفیت، ایمن، مؤثر، واکسن‌ها، فناوری‌های بهداشتی تشخیصی، بایستی برای همه کشورها بدون هیچ گونه تبعیض یا ملاحظات سیاسی در دسترس باشد.

وی تصریح کرد: لزوم دسترسی همگان به مراقبت‌های بهداشتی، با کیفیت و به صرفه، اولویت اساسی برای توسعه بین المللی به شمار می‌رود و مسائل حوزه بهداشت نبایستی صرفاً در راستای منافع طرف‌های خاص سیاسی شود.

ارشادی گفت: دسترسی همگان به مراقبت‌های بهداشتی مقرون‌به‌صرفه یک مؤلفه ضروری برای پاسخ به همه‌گیری COVID-۱۹ و سایر موارد اضطراری بهداشت عمومی و بهبود آن است. در این وضعیت بی‌سابقه بهداشتی، همکاری، همبستگی و اتحاد بیش از هر زمان دیگری محور است. بیایید از این فرصت برای ترویج چندجانبه گرایی و مبارزه با یکجانبه گرایی به منظور تمرکز بر رسیدگی به این بحران انسانی به نفع همه استفاده کنیم.

وی افزود: در حالی که جهان در تلاش برای مهار همه گیری ویروس کرونا است و ما نیز از این اصل که پیشرفت در سلامت جهانی در درجه اول به مشارکت‌های بین المللی و همکاری چندجانبه به ویژه در طی بحران‌های جهانی است، حمایت می‌کنیم؛ با این حال، شاهد هستیم ایالات متحده و تعداد انگشت شمار دیگری از کشورها که کورکورانه از سیاست‌های آن پیروی می‌کنند، اقدامات قهری یکجانبه (UCM) غیرانسانی از جمله تحریم‌های اقتصادی غیرقانونی و ظالمانه را بر تعدادی از کشورها از جمله کشورهایی که به شدت از پیامدهای شدید این همه گیری رنج می‌برند، اعمال می‌کنند.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل گفت: اقدامات قهری یکجانبه غیرانسانی ایالات متحده همچنان تهدیدی جدی برای حق مردم ایران برای سلامت و دسترسی به داروها و تجهیزات پزشکی ضروری است.

وی تصریح کرد: آنها ادعا می‌کنند اقدامات قهری یکجانبه، شامل مواد غذایی و پزشکی نمی‌شود  اما در واقع، به واسطه تحریم‌ها و محرومیت کشورها از سیستم بانکی بین المللی برای نقل و انتقالات مالی مربوط به این خریدها، امکان دستیابی به آن اقلام از طریق مکانیسم‌های تجاری و مالی موجود سلب می‌شود و دامنه این اقدامات به این کالاها نیز گسترش پیدا می‌کند.

سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران علیرغم این فشارهای ناعادلانه، پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه بیوتکنولوژی و سلول‌های بنیادی داشته است و امروز با کمال افتخار اعلام می‌کنیم ایران به یکی از معدود کشورهای سازنده واکسن کووید-۱۹ تبدیل شده است.

ارشادی گفت که جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه با شرایط دشواری مانند تحریم‌های غیرانسانی یکجانبه اعمال شده توسط کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده مواجه شده است؛ برای بیش از چهار دهه میزبان میلیون‌ها پناهنده افغان بوده و منابع بسیار مورد نیاز خود را سخاوتمندانه با آنها به اشتراک گذاشته است، یک مثال ملموس آن واکسینه سازی تعداد زیادی از پناهجویان افغان و دیگر افغان‌های حاضر در ایران می‌باشد.

وی ادامه داد: با این وجود، در طول این سال‌ها، بخش بسیار کمی از هزینه‌های مربوط به ارائه این خدمات توسط سازمان‌های کمک کننده بین المللی پوشش داده شده است.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل اظهار کرد: در حالی که ما خود را متعهد به تداوم ارائه چنین خدماتی می‌دانیم اما در غیاب کمک‌های مالی کافی و مستمر جامعه جهانی، ارائه چنین تسهیلاتی به میلیون‌ها افغان نمی‌تواند ادامه یابد.

وی تصریح کرد: ما تا امروز بسیار بیشتر از سهم خود در این زمینه کمک کرده و آن را انجام داده‌ایم و اکنون جامعه بین المللی است که بایستی بر اساس اصل همبستگی تعهد خود را در این زمینه انجام دهد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین