×
اقتصادی
شناسه خبر : 91783
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/01/08 ساعت 11:07

سازمان جهانی تجارت: جنگ اوکراین می تواند به شورش غذایی در کشورهای فقیر منجر شود

مدیر کل سازمان جهانی تجارت (WTO) تاثیر درگیری های اوکراین در قیمت مواد خوراکی و قحطی را اساسی توصیف کرد و هشدار داد جنگ اوکراین می تواند به شورش های غذایی در کشورهای فقیر منجر شود.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: روزنامه گاردین نوشت: نگوزی اکنجو ایوه‌آلا به کشورهای تولید کننده مواد غذایی درباره احتکار کالاها هشدار داد و گفت بسیار مهم است که از تکرار تجربه همه گیری ناشی از کووید-۱۹ اجتناب شود و به اقدام کشورهای ثروتمند در احتکار حجم بالایی از واکسن ها دردوران همه گیری اشاره کرد.

مقام ارشد سازمان جهانی تجارت در مصاحبه با گاردین با تاکید بر  وابستگی بسیاری از کشورهای آفریقایی به واردات  مایحتاج غذایی از منطقه دریای سیاه، گفت: من فکر می کنم این مساله بسیار نگران کننده است. غذا و انرژی دو کالای مهم در سبد مصرفی کشورهای ضعیف در سراسر جهان است. بیشترین آسیب را کشورهای فقیر و مردم ساکن در این کشورها خواهند دید.

وزیر سابق دارایی نیجریه همچنین گفت ۳۵ کشور افریقایی به واردات غذا از منطقه دریای سیاه وابسته هستند و روسیه و اوکراین در تامین  ۲۴ درصد گندم جهان نقش دارند.

وی افزود: کشاورزی همواره موضوع نگران کننده ای در سازمان جهانی تجارت بوده است. دولت ها از دسترسی به بازارهای آنها جلوگیری می کنند و به کشاورزان خود یارانه می دهند. این بحث ها نسبتا داغ بوده و همواره جنجال برانگیز بوده زیرا چنین مسائلی مهم هستند.

اکنجو ایوه‌آلا که اولین سال ریاست سازمان جهانی تجارت را پشت سر می گذارد، در این سازمان منصوب شد تا برخی انگیزه های سیاسی را در سازمانی که گرفتار اختلافاتی بر سر چگونگی آزادسازی تجارت و سازوکارهایی برای رفع اختلافات بود، ایجاد کند.

وی تاکید کرد پیشرفت هایی دراین زمینه حاصل آمده اما از وقتی ریاست سازمان را برعهده گرفته مسائل نسبتا دشوار بوده است و این کار آسانی نیست.

او پس از انتقاد شدید از «آپارتاید واکسن» که آفریقا را در طول همه‌گیری تحت تاثیر قرار داد، گفت: کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی باید در برابر وسوسه احتکار ذخایر غذایی خود مقاومت کنند.

سازمان تجارت جهانی تخمین می زند که ۴۰ درصد از افزایش قیمت جهانی گندم در طول بحران غذایی یک دهه پیش، نتیجه احتکار بوده است.

رئیس سازمان جهانی تجارت همچنین گفت: ما باید مطمئن شویم که از واکسن ها و بحران های غذایی قبلی درس گرفته ایم. من مطمئن نیستم که بتوانیم تأثیر جنگ در اوکراین را به طور کامل کاهش دهیم، زیرا درگیری ها شدید است، اما می‌توانیم بخشی از آن را کاهش دهیم.

اوکراین به طور معمول نیمی از گندم برنامه جهانی غذا را تامین می کند. این برنامه وابسته به سازمان ملل کمک های ضروری غذایی را برای کشورهای درگیر یا گرفتار بلاهای طبیعی مانند قحطی تامین می کند.

روسیه و اوکراین در بین ۱۶۴ عضو سازمان جهانی تجارت هستند. این سازمان با این ایده تشکیل شد که تجارت می تواند به صلح و رفاه بیشتری منجر شود.

انگلیس، کانادا و ۲۷ کشور اتحادیه اروپا تعرفه هایی را با لغو وضعیت روسیه به عنوان کشور مطلوب تجاری وضع کرده اند. مقررات وضعیت کشور مطلوب تجاری سازمان جهانی تجارت به این معنا است که شرایط تجاری یکسانی باید به کشورها اعطا شود.

مقام ارشد سازمان جهانی تجارت همچنین گفت  پیش بینی نمی کند روسیه از سازمان متبوعش اخراج شود زیرا این روند پیچیده است و به ۷۵ درصد آرای مثبت اعضای سازمان نیاز دارد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی