×
اقتصادی
شناسه خبر : 91783
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/01/08 ساعت 11:07
سازمان جهانی تجارت: جنگ اوکراین می تواند به شورش غذایی در کشورهای فقیر منجر شود

سازمان جهانی تجارت: جنگ اوکراین می تواند به شورش غذایی در کشورهای فقیر منجر شود

مدیر کل سازمان جهانی تجارت (WTO) تاثیر درگیری های اوکراین در قیمت مواد خوراکی و قحطی را اساسی توصیف کرد و هشدار داد جنگ اوکراین می تواند به شورش های غذایی در کشورهای فقیر منجر شود.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: روزنامه گاردین نوشت: نگوزی اکنجو ایوه‌آلا به کشورهای تولید کننده مواد غذایی درباره احتکار کالاها هشدار داد و گفت بسیار مهم است که از تکرار تجربه همه گیری ناشی از کووید-۱۹ اجتناب شود و به اقدام کشورهای ثروتمند در احتکار حجم بالایی از واکسن ها دردوران همه گیری اشاره کرد.

مقام ارشد سازمان جهانی تجارت در مصاحبه با گاردین با تاکید بر  وابستگی بسیاری از کشورهای آفریقایی به واردات  مایحتاج غذایی از منطقه دریای سیاه، گفت: من فکر می کنم این مساله بسیار نگران کننده است. غذا و انرژی دو کالای مهم در سبد مصرفی کشورهای ضعیف در سراسر جهان است. بیشترین آسیب را کشورهای فقیر و مردم ساکن در این کشورها خواهند دید.

وزیر سابق دارایی نیجریه همچنین گفت ۳۵ کشور افریقایی به واردات غذا از منطقه دریای سیاه وابسته هستند و روسیه و اوکراین در تامین  ۲۴ درصد گندم جهان نقش دارند.

وی افزود: کشاورزی همواره موضوع نگران کننده ای در سازمان جهانی تجارت بوده است. دولت ها از دسترسی به بازارهای آنها جلوگیری می کنند و به کشاورزان خود یارانه می دهند. این بحث ها نسبتا داغ بوده و همواره جنجال برانگیز بوده زیرا چنین مسائلی مهم هستند.

اکنجو ایوه‌آلا که اولین سال ریاست سازمان جهانی تجارت را پشت سر می گذارد، در این سازمان منصوب شد تا برخی انگیزه های سیاسی را در سازمانی که گرفتار اختلافاتی بر سر چگونگی آزادسازی تجارت و سازوکارهایی برای رفع اختلافات بود، ایجاد کند.

وی تاکید کرد پیشرفت هایی دراین زمینه حاصل آمده اما از وقتی ریاست سازمان را برعهده گرفته مسائل نسبتا دشوار بوده است و این کار آسانی نیست.

او پس از انتقاد شدید از «آپارتاید واکسن» که آفریقا را در طول همه‌گیری تحت تاثیر قرار داد، گفت: کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی باید در برابر وسوسه احتکار ذخایر غذایی خود مقاومت کنند.

سازمان تجارت جهانی تخمین می زند که ۴۰ درصد از افزایش قیمت جهانی گندم در طول بحران غذایی یک دهه پیش، نتیجه احتکار بوده است.

رئیس سازمان جهانی تجارت همچنین گفت: ما باید مطمئن شویم که از واکسن ها و بحران های غذایی قبلی درس گرفته ایم. من مطمئن نیستم که بتوانیم تأثیر جنگ در اوکراین را به طور کامل کاهش دهیم، زیرا درگیری ها شدید است، اما می‌توانیم بخشی از آن را کاهش دهیم.

اوکراین به طور معمول نیمی از گندم برنامه جهانی غذا را تامین می کند. این برنامه وابسته به سازمان ملل کمک های ضروری غذایی را برای کشورهای درگیر یا گرفتار بلاهای طبیعی مانند قحطی تامین می کند.

روسیه و اوکراین در بین ۱۶۴ عضو سازمان جهانی تجارت هستند. این سازمان با این ایده تشکیل شد که تجارت می تواند به صلح و رفاه بیشتری منجر شود.

انگلیس، کانادا و ۲۷ کشور اتحادیه اروپا تعرفه هایی را با لغو وضعیت روسیه به عنوان کشور مطلوب تجاری وضع کرده اند. مقررات وضعیت کشور مطلوب تجاری سازمان جهانی تجارت به این معنا است که شرایط تجاری یکسانی باید به کشورها اعطا شود.

مقام ارشد سازمان جهانی تجارت همچنین گفت  پیش بینی نمی کند روسیه از سازمان متبوعش اخراج شود زیرا این روند پیچیده است و به ۷۵ درصد آرای مثبت اعضای سازمان نیاز دارد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی
تعطیلی ادارات و بانک‌ها فردا چهارشنبه 28 مرداد؛ اسامی استان‌ها اعلام شد
قالیباف: با اعمال فشار بیشتر بر ایران، نمی‌توان به امتیازاتی دست یافت
پخش زنده بازی النصر و الدرعیه امروز سه شنبه در جام پادشاهی عربستان
تقویم کامل بازی‌های استقلال و تراکتور در مسابقات آسیایی
عملیات جدید یمن در جنوب استان الحدیده
قطع زنجیره تأمین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توسط ایران
جنگ 40 روزه معادلات امنیتی منطقه را تغییر داد
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
گزارش تصویری از مراسم بزرگداشت چهلمین روز تشییع تاریخی و تدفین «آقای شهید ایران»
مراسم چهلم رهبر شهید در تهران؛ وداعی که پس از 40 روز همچنان تازه است
درخشش خیره‌کننده نمایندگان تکواندوی ایران در پاکستان
انفجارهای مهیب در دبی؛ آیا امارات هدف حمله مستقیم قرار گرفته است؟
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل استقلال خوزستان؛ تغییر در ترکیب
نقطه عطف دانشگاه علم و فرهنگ؛ تاسیس دانشکده هوش مصنوعی
خلاصه و نتیجه بازی تراکتور و سپاهان امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
پخش زنده بازی سپاهان و تراکتور امروز سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
حادثه امنیتی در تنگه هرمز؛ کشتی باری هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
یزد در چهلم رهبر شهید انقلاب، یکپارچه به میدان می‌آید
خلاصه و نتیجه بازی استقلال و نساجی امروز سه شنبه در رقابت های لیگ برتر ایران
بازگشت شکوه طلا؛ چرا قیمت طلا دوباره به سمت 4400 دلار حرکت می‌کند؟
واکنش گروسی به حمله پهپادی اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوریژیا
پخش زنده بازی استقلال و نساجی امشب سه شنبه 27 مرداد در رقابت های لیگ برتر ایران
دستور پزشکیان برای تکمیل فوری پروژه ملی نشانه‌گذاری مکان‌محور (GNAF)
حمله به سوریه چگونه شکل گرفت؟
پرچمدار بازی‌های آسیایی؛ چه کسی جایگزین آتوسا گلشادنژاد شد؟
اعلام 11 مرد آبی‌ها برابر نساجی
جزئیات افزایش سقف تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن
محدودیت‌های جدید علیه مسلمانان در تگزاس
بخش دوم گزارشِ دولت به مردم امشب پخش می‌شود
اجماع قوای سه گانه بر لزوم اصلاح احکام برنامه هفتم پیشرفت
تاکید وزیر میراث فرهنگی بر آغاز فصل جدید همکاری‌های گردشگری ایران و ازبکستان
محسن کمالیان چشم از جهان فروبست
به خانه برگشتم
پاسخ بریتانیا به ادعای نتانیاهو درباره «جمهوری اسلامی انگلیس»
زیر چکمه‌های سربازان ایرانی دفن خواهید شد
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا چهارشنبه 28 مرداد
بالاخره صدای اعتراض از دمشق شنیده شد!
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 28 مرداد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 28 مرداد+ لینک
از محاکمه مصدق تا عملیات آژاکس
پسکوف: درگیری‌های اخیر با ایران، تمرکز آمریکا بر پرونده اوکراین را کاهش داده است
نشریه آلمانی اشپیگل؛ ایران در جنگ پیروز شد
فریب در خوداظهاری!