×
سیاسی
شناسه خبر : 91701
تاریخ انتشار : شنبه 1401/01/06 ساعت 10:43
بن‌سلمان و اصلاحات صوری!

محمد شهریاری بناب

بن‌سلمان و اصلاحات صوری!

سایر رسانه‌ها: با اعدام ۸۱ انسان بی‌دفاع توسط رژیم عربستان به جرم آنچه که آنها تروریسم و عقاید انحرافی می‌خوانند، خاندان آل‌سعود بار دیگر نشان داد اعتقادی به ارزش‌های انسانی و آزادی بیان ندارد.
علی‌رغم تلاش تمامی‌ رسانه‌های وابسته به عربستان مبنی بر ساختن چهره‌ای جدید و دمکراتیک از آن کشور، همچنان عدم تحمل عقیده‌ای غیر از ایدئولوژی حاکم و حذف مخالفان به هر بهانه‌ای، حاکی از استمرار ساختار انحصار طلب آن رژیم است.

بن سلمان که در تلاش است با انجام به اصطلاح اصلاحات اجتماعی-اقتصادی چهره‌ای جدید از عربستان معرفی و آن را رژیمی ‌مشروع و دمکراتیک جلوه دهد، در قضیه قتل جمال خاشقچی نشان داد که این اصلاحات سرابی بیش نیست و همچنان آل‌سعود، خاندانی سرکوب‌گر و غیرمنعطف است.

مجامع مذهبی-وهابی وابسته به خاندان سعودی نیز چون از این خاندان تغذیه می‌شوند، تبدیل به دستگاه توجیه کننده اقدامات آنها شده و برای هر رفتار آل سعود، دست به تحریف اسلام زده و آنرا مصادره به مطلوب می‌کنند تا هرعمل آل‌سعود را در چارچوب اسلام تعریف کنند.

افزون بر عدم تحمل مخالفین داخلی که تنها جرم‌شان متفاوت فکر کردن است، کشتار صدها تن از مردم یمن که با جنگ‌افزار‌های غربی و ثروت نفتی صورت می‌گیرد، چهره وحشی عربستان را به خوبی آشکار کرده است اما چون منافع غرب در دوشیدن ثروت عربستان نهفته است، گویی اصلا یمنی وجود ندارد که کشتاری هم در آن اتفاق بیافتد و این‌گونه با چشم‌پوشی مجامع جهانی و مدعیانِ دروغین، صدها انسان بی‌دفاع کشته شده و هزاران کودک یمنی از سوءتغذیه و فقدان بهداشت مناسب تلف می‌شوند.

غرب بارها و بارها نشان داده است که حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی، تنها زمانی یاد رعایت ارزش‌های انسانی می‌افتند که منافعشان ایجاب کند و شاهد این مدعا، سکوت آنها در قبال کشتار مردم فلسطین، یمن، افغانستان و دیگر مردمانی است که بدست رژیمان نامشروع صهیونیستی، آل‌سعود، طالبان و عناصر آنها صورت می‌گیرد و غرب نه تنها هیچ تلاشی در جلوگیری از این کشتار نکرده، بلکه تجهیزات آن‌را بوسیله فروش تسلیحات جنگی تامین کرده و تنها چیزی که برایش اهمیت داشته، پول‌هایی بود که نصیبش شده است. پس از آنکه برنامه چشم‌انداز توسعه ۲۰۳۰ توسط بن‌سلمان در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد، بنگاه‌های خبر پراکنی وابسته به عربستان، با در بوق و کرنا کردن آن سعی داشتند بگویند ولیعهد عربستان در حال تلاش جدی برای اصلاحات گسترده اجتماعی است و او سعی می‌کند با اتخاذ تصمیمات متفاوت و جدیدی، ساختار سیاسی حکومت را تغییر دهد.

اصلاحاتی که علی‌رغم شانتاژ گسترده، مواردی بودند که سال‌هاست حتی در کشورهای جهان سومی ‌فقیر تر صورت گرفته و نه تنها امری رویایی نیست، بلکه از ملزومات زندگی در قرن ۲۱ ام است. تغییراتی که شامل حذف قانون قیمومیت زنان، حق رانندگی زنان، ایجاد مراکز گردشگری غیر دینی و این دست موارد است و نشان می‌دهد بن‌سلمان با انجام آنها تلاش می‌کند حمایت نسل جوان و زنان را جلب کند و بگوید پادشاهی او، پادشاهی دمکراتیکی است که قبل از آن وجود نداشته و همگی این اصلاحات مرهون عملکرد وی است. اما بار دیگر با جاری شدن خون ۸۱ انسان بی‌دفاع در یک روز، عربستان بیش از پیش چهره جبار و ستمگر خود را نمایان ساخت و نشان داد که رژیمی‌نامشروع است که بقای حکومتش در گرو حذف مخالفین عقیدتی و سیاسی است و تحمل هیچ‌گونه صدای مخالفی را ندارد. چرا که اگر حکومتی، به معنای واقعی کلمه دمکراتیک و برخاسته از اراده مردمان آن سرزمین باشد، در مسیر خواست مردم حرکت می‌کند و نه تنها مخالفینش را حذف نمی‌کند بلکه سازوکارهای ابراز عقاید مخالف را فراهم می‌کند که عربستان نشان داد فاقد آن دمکراسی است و با سرکوب و ارعاب، بر مردم خود حکومت می‌کند و تنها هدفش بقای رژیم و ثروت‌اندوزی از ثروت ملی است. جمع‌بندی مطلب آنکه، مردم خاورمیانه بخوبی از ماهیت این رژیم سفّاک آگاه هستند و اقدامات ظالمانه آنرا هرگز فراموش نخواهند کرد اما ممکن است مردم کشورهای شمال در گرو تلاش رسانه‌هایی که توسط عربستان تغذیه می‌شوند، گمان کنند عربستان واقعاً تغییر کرده و در حال تلاش برای ایجاد ساختاری دمکراتیک است. بدیهی است که وظیفه آشکارسازی ماهیت واقعی این رژیم، بر عهده رسانه‌ها و مطبوعات است تا با افشای حقیقت جبّارانه رژیم سعودی، تلاش آنها برای فریب افکار جهانیان را ناکام و ماهیت آنان را آشکار سازند و این، رسالتی است بر دوش آنان که آزاده هستند!


روزنامه مردم سالاری
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زمین لزره 4.3 ریشتری کرمان را لرزاند
رژیم صهیونیستی: با قدرت به زیرساخت‌های حماس حمله می‌کنیم
حمایت ظریف از اقدام کشورهای جهان در اجرای بند 8 قطعنامه 2231
هماهنگی تل‌آویو با واشنگتن برای حمله به غزه
کمک مالی آمریکا به کلمبیا قطع می‌شود
پزشکیان: هر مقرره‌ای که بر مردم فشار اقتصادی وارد کند، باید سریع اصلاح شود
وزیر دفاع افغانستان: سیاست ما جنگیدن با همسایگانمان نیست
ترامپ: تاسیسات اتمی ایران را بمباران نمی‌کردیم، در غزه آتش‌بس نمی‌‎شد
لیورپول(0)- منچستریونایتد(1)؛ دوئل تاریخی فراتر از یک بازی + گل اول
حکم حبس و جریمه سنگین برای وکیل قلابی
غایبان نماینده اردن در بازی بعدی استقلال در لیگ قهرمانان آسیا
حماس: به آتش‌بس پایبندیم
زرکام و زرماکارون، واحدهای نمونه کنترل کیفیت استان البرز شناخته شدند
فرمانده نیروی دریایی آمریکا: جنگ بعدی در راه است
حمله هوایی رژیم اشغالگر به مرکز نوار غزه و شهادت سه نفر+ فیلم
چین و روسیه، همکار یا رقیب در آسیای مرکزی؟
ماجرای اعتصاب غذای زندانیان در قزلحصار چه بود؟
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در ارومیه با 10 مصدوم
تله ترامپ برای اعراب در پرونده غزه
تعویق‌ کنفرانس‌خبری رییس جمهور
یک متر هم از حریم تخت جمشید کم نشده است
برانکو به پرسپولیس می آید؟
گروسی: یک راهکار دیپلماتیک درباره ایران پیدا می‌شود
بازگشت به حالت عادی روابط کابل و اسلام آباد
پرداخت وام ضروری به 144 هزار بازنشسته در 1404 + جزئیات
فیلیپین با هزاران آواره در محاصره طوفان
بایرن در آستانه شکستن رکورد تاریخی میلان
پس‌ از حادثه رفح، نتانیاهو خواهان عملیات علیه حماس شد
سناریوی حمله روسیه به ناتو بعد از پیروزی در اوکراین
القسام ارتباط خود را با حادثه رفح تکذیب کرد
دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین ندارد
آخرین خبر از وضعیت هوشیاری صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی
کارخانه عظیم گاز روسیه هدف پهپادهای اوکراینی قرار گرفت
جاسوس رژیم صهیونیستی در قم اعدام شد
100 شناور جدید در مسیر پیوستن به ناوگان دریایی کشور
سرقت عجیب جواهرات ناپلئون از موزه لوور
قرارگاه قدس: شهادت بزرگان طوایف اهل‌سنت بی‌پاسخ نخواهد ماند
تکلیف سرمربی پرسپولیس امشب مشخص می شود
21 استان بدون باران، زنگ خطر آبی
درخواست دو وزیر تندرو اسرائیل برای پایان آتش‌بس و حمله به غزه
بدهی عمومی آمریکا به 37.9 تریلیون دلار رسید
مادورو: طرح دفاعی کاراکاس علیه آمریکا تکمیل شد
ثبت شرکت خارجی در ایران کمتر از یک روز شد
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
گزارش تصویری | اعتراضات ضد ترامپ با عنوان «بدون پادشاه» در سراسر آمریکا
زمان الحاق رسمی ایران به CFT مشخص شد
پیام پزشکیان به سینماگران جوان کشور
ترور ملا کمال صلاحی‌زهی؛ معتمد سرشناس بلوچ
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه27 مهر + جدول
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
X
آگهی تبلیغاتی