×
سیاسی
شناسه خبر : 91701
تاریخ انتشار : شنبه 1401/01/06 ساعت 10:43
بن‌سلمان و اصلاحات صوری!

محمد شهریاری بناب

بن‌سلمان و اصلاحات صوری!

سایر رسانه‌ها: با اعدام ۸۱ انسان بی‌دفاع توسط رژیم عربستان به جرم آنچه که آنها تروریسم و عقاید انحرافی می‌خوانند، خاندان آل‌سعود بار دیگر نشان داد اعتقادی به ارزش‌های انسانی و آزادی بیان ندارد.
علی‌رغم تلاش تمامی‌ رسانه‌های وابسته به عربستان مبنی بر ساختن چهره‌ای جدید و دمکراتیک از آن کشور، همچنان عدم تحمل عقیده‌ای غیر از ایدئولوژی حاکم و حذف مخالفان به هر بهانه‌ای، حاکی از استمرار ساختار انحصار طلب آن رژیم است.

بن سلمان که در تلاش است با انجام به اصطلاح اصلاحات اجتماعی-اقتصادی چهره‌ای جدید از عربستان معرفی و آن را رژیمی ‌مشروع و دمکراتیک جلوه دهد، در قضیه قتل جمال خاشقچی نشان داد که این اصلاحات سرابی بیش نیست و همچنان آل‌سعود، خاندانی سرکوب‌گر و غیرمنعطف است.

مجامع مذهبی-وهابی وابسته به خاندان سعودی نیز چون از این خاندان تغذیه می‌شوند، تبدیل به دستگاه توجیه کننده اقدامات آنها شده و برای هر رفتار آل سعود، دست به تحریف اسلام زده و آنرا مصادره به مطلوب می‌کنند تا هرعمل آل‌سعود را در چارچوب اسلام تعریف کنند.

افزون بر عدم تحمل مخالفین داخلی که تنها جرم‌شان متفاوت فکر کردن است، کشتار صدها تن از مردم یمن که با جنگ‌افزار‌های غربی و ثروت نفتی صورت می‌گیرد، چهره وحشی عربستان را به خوبی آشکار کرده است اما چون منافع غرب در دوشیدن ثروت عربستان نهفته است، گویی اصلا یمنی وجود ندارد که کشتاری هم در آن اتفاق بیافتد و این‌گونه با چشم‌پوشی مجامع جهانی و مدعیانِ دروغین، صدها انسان بی‌دفاع کشته شده و هزاران کودک یمنی از سوءتغذیه و فقدان بهداشت مناسب تلف می‌شوند.

غرب بارها و بارها نشان داده است که حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی، تنها زمانی یاد رعایت ارزش‌های انسانی می‌افتند که منافعشان ایجاب کند و شاهد این مدعا، سکوت آنها در قبال کشتار مردم فلسطین، یمن، افغانستان و دیگر مردمانی است که بدست رژیمان نامشروع صهیونیستی، آل‌سعود، طالبان و عناصر آنها صورت می‌گیرد و غرب نه تنها هیچ تلاشی در جلوگیری از این کشتار نکرده، بلکه تجهیزات آن‌را بوسیله فروش تسلیحات جنگی تامین کرده و تنها چیزی که برایش اهمیت داشته، پول‌هایی بود که نصیبش شده است. پس از آنکه برنامه چشم‌انداز توسعه ۲۰۳۰ توسط بن‌سلمان در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد، بنگاه‌های خبر پراکنی وابسته به عربستان، با در بوق و کرنا کردن آن سعی داشتند بگویند ولیعهد عربستان در حال تلاش جدی برای اصلاحات گسترده اجتماعی است و او سعی می‌کند با اتخاذ تصمیمات متفاوت و جدیدی، ساختار سیاسی حکومت را تغییر دهد.

اصلاحاتی که علی‌رغم شانتاژ گسترده، مواردی بودند که سال‌هاست حتی در کشورهای جهان سومی ‌فقیر تر صورت گرفته و نه تنها امری رویایی نیست، بلکه از ملزومات زندگی در قرن ۲۱ ام است. تغییراتی که شامل حذف قانون قیمومیت زنان، حق رانندگی زنان، ایجاد مراکز گردشگری غیر دینی و این دست موارد است و نشان می‌دهد بن‌سلمان با انجام آنها تلاش می‌کند حمایت نسل جوان و زنان را جلب کند و بگوید پادشاهی او، پادشاهی دمکراتیکی است که قبل از آن وجود نداشته و همگی این اصلاحات مرهون عملکرد وی است. اما بار دیگر با جاری شدن خون ۸۱ انسان بی‌دفاع در یک روز، عربستان بیش از پیش چهره جبار و ستمگر خود را نمایان ساخت و نشان داد که رژیمی‌نامشروع است که بقای حکومتش در گرو حذف مخالفین عقیدتی و سیاسی است و تحمل هیچ‌گونه صدای مخالفی را ندارد. چرا که اگر حکومتی، به معنای واقعی کلمه دمکراتیک و برخاسته از اراده مردمان آن سرزمین باشد، در مسیر خواست مردم حرکت می‌کند و نه تنها مخالفینش را حذف نمی‌کند بلکه سازوکارهای ابراز عقاید مخالف را فراهم می‌کند که عربستان نشان داد فاقد آن دمکراسی است و با سرکوب و ارعاب، بر مردم خود حکومت می‌کند و تنها هدفش بقای رژیم و ثروت‌اندوزی از ثروت ملی است. جمع‌بندی مطلب آنکه، مردم خاورمیانه بخوبی از ماهیت این رژیم سفّاک آگاه هستند و اقدامات ظالمانه آنرا هرگز فراموش نخواهند کرد اما ممکن است مردم کشورهای شمال در گرو تلاش رسانه‌هایی که توسط عربستان تغذیه می‌شوند، گمان کنند عربستان واقعاً تغییر کرده و در حال تلاش برای ایجاد ساختاری دمکراتیک است. بدیهی است که وظیفه آشکارسازی ماهیت واقعی این رژیم، بر عهده رسانه‌ها و مطبوعات است تا با افشای حقیقت جبّارانه رژیم سعودی، تلاش آنها برای فریب افکار جهانیان را ناکام و ماهیت آنان را آشکار سازند و این، رسالتی است بر دوش آنان که آزاده هستند!


روزنامه مردم سالاری
نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران