×
اقتصادی
شناسه خبر : 91544
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/29 ساعت 16:04
کنسرسیوم خودروئی در بخش خصوصی، همکار جدید دولت می‌شود

کنسرسیوم خودروئی در بخش خصوصی، همکار جدید دولت می‌شود

در روزهای پایانی سال 1400 خبری منتشر شد که نشان می دهد دولت سیزدهم نیز با توجه نسبت به ضرورت حرکت به سمت خصوصی سازی در تلاش است تا با بهره گیری از ظرفیت فعالان اقتصادی و تولید کنندگان برجسته بخش خصوصی کشور و مشارکت دادن انها در مدیریت دو خودروساز بزرگ کشور، برای محقق ساختن وعده های انتخاباتی حجت الاسلام رییسی گامهای عملی بردارد.

نور نیوز- گروه اقتصادی: صنعت خودرو سازی بدلیل اهمیت آن در سپهر صنعتی و تولیدی کشور و همچنین ارتباط مستقیم آن با بخش زیادی از جامعه همواره یکی از اصلی ترین موضوعات خبری در کشور بوده است.

حساسیت و ویژگی های اقتصادی و اجتماعی این صنعت موجب شده که حاشیه های پیرامون ان نیز مورد توجه و پیگیری مستمر گروههای مختلف اجتماعی باشد.

درسیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز که با پیروزی حجت الاسلام دکتر رئیسی همراه بود نیز موضوع ضرورت شکل گیری تحول ساختاری در صنعت خودروسازی کشور در برنامه های کاندیداهای مختلف لحاظ شده بود.

بخش مهمی از برنامه های انتخاباتی حجت الاسلام رییسی نیز به موضوع صنعت خودروسازی اختصاص یافته بود و از این رو پس از تشکیل دولت از سوی ایشان انتظارات فزاینده ای نیز از سوی گروههای مختلف اجتماعی،نمایندگان مجلس و... در این بخش شکل گرفت.

حجم مطالبات از صنعت خودرو سازی در دولت سیزدهم به قدری افزایش پیدا کرد که زمزمه استیضاح وزیر صمت بدلیل ناکامی در اجرای برنامه های اصلاحی مربوط به صنعت خودرو سازی در مجلس شورای اسلامی بالا گرفت و بدنبال آن رئیس جمهور با حضور مستقیم و سرزده  در شرکت ایران خودرو،بزرگترین مجموعه خودروسازی کشور دستورات ۸ گانه ای را برای ساماندهی این صنعت صادر کرد.

صنعت خودروسازی در کشور بدلیل ساختار معیوب و غیر رقابتی،تورم نیروی انسانی،ضعف فناوری،رویکردهای سیاسی به آن و از همه مهمتر مدیریت ناکارآمد به کلاف سردرگمی تبدیل شده که به طور قطع اصلاح آن با روشهای متعارف و ضربتی امکان پذیر نخواهد بود و چه بسا وضعیت ان را پیچیده تر کند.

یکی از راهبردهایی که اکثریت کارشناسان خبره این حوزه برای برون رفت صنعت خودروسازی از بحران کنونی بر ان تاکید دارند،"خصوصی سازی واقعی" خودرو سازی در کشور است.

صرف نظر از اقدامات نمایشی که طی سالهای گذشته تحت عنوان خصوصی سازی سایپا و ایران خودرو انجام شده که در حقیقت تغییر صوری مالکیت بوده نه خصوصی سازی،تجربه کشورهایی که در صنعت خودروسازی در عرصه بین المللی حرفی برای گفتن دارند نشان می دهد که تقریبا تمامی انها با واگذاری این صنعت به بخش خصوصی توانسته اند به پیشرفتهای قابل توجه نایل شوند.

در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ خبری منتشر شد که نشان می دهد دولت سیزدهم نیز با توجه نسبت به ضرورت حرکت به سمت خصوصی سازی در تلاش است تا با بهره گیری از ظرفیت فعالان اقتصادی و تولید کنندگان برجسته بخش خصوصی کشور و مشارکت دادن انها در مدیریت دو خودروساز بزرگ کشور، برای محقق ساختن وعده های انتخاباتی حجت الاسلام رییسی گامهای عملی بردارد.

اعلام تشکیل کنسرسیوم بخش خصوصی در حضور معاون اول رییس جمهور در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۰ که گفته می شود برای خرید بخشی از سهام دو شرکت بزرگ خودرو ساز کشور انجام شده در نوع خود می تواند خبری بسیار مهم و قابل توجه باشد.

این کنسرسیوم که با مشارکت ۴غول تولیدی کشور شامل گروه صنعتی و پژوهشی زر،گروه میهن ،گروه صنعتی ماموت وگروه صنعتی گلرنگ  شکل گرفته  به دلیل توانمندیهای علمی،نیروی انسانی، مالی و مدیریتی می تواند ظرفیت قابل توجهی را برای تغییر شرایط نابسامان صنعت خودرو سازی در اختیار دولت قرار بدهد و از این رو باید این رویکرد را به عنوان اقدامی هوشمندانه به فال نیک گرفت.

بر اساس صورتهای رسمی منتشر شده مجموع فروش سالانه  اعضای این کنسرسیوم بالغ بر چند میلیارد دلاراست و نزدیک به هشتاد هزار نفر در این چهار گروه صنعتی و تولیدی اشتغال دارند بغیر از گروه زر،سه عضو دیگر این کنسرسیوم سوابق مستقیم و غیر مستقیم در حوزه فعالیتهای خودروئی دارند اما به طور قطع نمی توان ادعا کرد که اعضای این کنسرسیوم دارای توانمندیهای ویژه ای در صنعت خودرو سازی هستند. به نظر می رسد دست اندرکاران دولتی نیز با اشراف به این موضوع بیشتر بدنبال بهره مندی از توانمندیهای مدیریتی و دانشی این شرکتها هستند که با توجه به واقعیتهای حاکم بر صنعت خودروسازی و ضعف مفرط مدیریتی این بخش از صنعت کشور ،رویکردی هوشمندانه است.

در میان اعضای این کنسرسیوم ،گروه صنعتی و پژوهشی زر به دو دلیل قابل توجه می ت اند نقش ویژه ای را در این مجموعه ایفا نماید.

این گروه طی ۸ سال گذشته با اجرای دو مگا پروژه منحصر بفرد که هر کدام در حوزه های تخصصی متفاوتی بوده اند نشان داده که از توانمندی مدیریتی و دانشی قابل توجهی برای پیشبرد پروژه های عظیم  صنعتی در اختیار دارد.
ایجاد مجموعه دانش بنیان پالایشگاه غلات برای تولید های فروکتوز از ذرت که برای اولین بار در کشور اجرا ده و محصول آن جایگزین شیرین کننده های صنعتی در کشور شده در کنار ایجاد مجموعه عظیم و منحصر بفرد شیرینی و شکلات که با هدف رقابت با برندهای مطرح جهانی چون نستله، مارس، ماندلس و... در منطقه پایه گذاری شده ضمن آن که از بزرگترین پروژه های اجرا شده بخش خصوصی در سالهای اخیر است،ظرفیتهای قابل ملاحظه ای را در اختیار صنایع پایین دستی قرار داده است.

علاوه بر این‌گفته می شود گروه زر با اخذ مجوز ایجاد گروه صنعتی زر خودرو با ظرفیت تولید یک میلیون دستگاه انواع خودروهای سواری و تجاری در حال اماده سازی زیر ساختهای اولیه برای  ورود قدرتمند به بازار خودروی داخلی و منطقه است.

اخبار تایید نشده حاکی است،گروه زر گفتگوهای دامنه داری را با چند خودرو ساز غربی و آسیایی آغاز کرده تا بتواند با جلب مشارکت خودروسازان برتر جهانی برای اولین بار اقدام به ایجاد ساختار طراحی خودرو در کشور نماید.

به نظر می رسد دولت سیزدهم پس از صدور دستورات ۸ ماده ای رییس جمهور برای ایجاد تحول در صنعت خودرو سازی کشور عزم خود را جزم کرده که با محوریت بخش خصوصی،یکی از زخم های کهنه صنعتی در کشور را درمان نموده و شرایط جدیدی را در این عرصه پایه گذاری کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قالیباف: آیت‌الله خامنه‌ای معیار تشخیص راه از بیراهه در سخت‌ترین میدان‌ها بود
بورس تهران 97 هزار واحد جهش کرد؛ شاخص کل به کانال 6.6 میلیون رسید
کشف محموله نجومی مواد مخدر و روانگردان از یک عطاری
معاون علمی رئیس‌جمهور: 6 هزار شرکت دانش‌بنیان از چرخه حمایت خارج شدند
ترافیک سنگین محورهای شمال؛ جاده چالوس و تهران ـ شمال یک‌طرفه شدند
هشدار هواشناسی برای تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
نفتالی بنت: قطر دشمن اسرائیل است؛ باید علیه آن اقدام کنیم
طرح جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و سکه
سخنگوی صنعت آب: هدررفت لوله‌های آب در ایران به 30 درصد رسید
عارف: برای جنگ اقتصادی برنامه داریم؛ دنبال افزایش مبلغ کالابرگ در هفته‌های آتی هستیم
قیمت دینار عراق امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ دینار در بازار تهران چند؟
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 14 شهریور 1405؛ سکه 3.5 میلیون تومان گران شد
سود سهام عدالت 1405 چه زمانی واریز می‌شود؟ جزئیات آخرین وضعیت پرداخت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار 3 هزار تومان گران تر شد
شورای نگهبان منتظر تصمیم مجلس درباره طرح مقابله با نفوذ بیگانگان
پزشکیان: دانش‌آموزان سرمایه اصلی ایران هستند
جنگ کوچک، صورت‌حساب بزرگ؛ ترامپ چگونه می‌خواهد شکست هرمز را برای انتخابات پنهان کند؟
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 14 شهریور 1405 + جدول قیمت انواع سکه پارسیان
افشای جزئیات حمله به عروسی سیریک؛ پای مهمات هدایت‌شونده آمریکا در میان است
غزه دوباره زیر آتش اسرائیل؛ حمله دریایی به خان‌یونس و تیراندازی در البریج
هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال کشور؛ خطر سیلاب، تگرگ و وزش باد شدید
وزارت بهداشت: از هر 10 سرطان 4 مورد قابل پیشگیری است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی شنبه 14 شهریور؛ ارزان‌ترین خودرو صفرکیلومتر چند؟
هاشمی به مجلس می‌رود
سازمان مالیاتی: بخش قابل توجهی از کارپوشه ایرانیان تکمیل شده است
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا؛از تهدید جدیدترامپ تا حمله موشکی به یک نفتکش ایرانی
خبر مهم آموزش و پرورش برای مهر 1405؛ افزایش حق‌التدریس معلمان و بازنشستگان
شناور حامل محموله بزرگ مهمات جنگی توقیف شد
صدای انفجار در دماوند؛ سپاه درباره علت این صداها توضیح داد
فائو: 15.7 میلیون آمریکایی توان خرید غذای سالم ندارند
خیابان اصفهان دهان باز کرد؛ گرفتاری کامیون در حفره خیابان +عکس
نخستین دبیر جشنواره فیلم فجر درگذشت
قاتل نیلوفر مجاور دستگیر شد؛ بازداشت هنگام خروج از کشور
حماس: خون جوان فلسطینی در باب العمود پایمال نخواهد شد
تکلیف دانش‌آموزان معترض به نمره خرداد مشخص شد؛ چه کسانی باید شهریور امتحان دهند؟
انفجارهای کنترل‌شده در محدوده صفه و بهارستان اصفهان
سریال‌های شبکه نمایش خانگی اعتیاد را رمانتیک و جذاب نشان می‌دهند
خبر مهم برای آسیب‌دیدگان جنگ 12 روزه؛ پرداخت خسارت لوازم خانگی شروع شد + جزئیات
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز 14 شهریور 1405؛ زمان خاموشی مناطق مختلف
هشدار تهران به سئول؛ ورود کره جنوبی به هرمز مشارکت در جنگ علیه ایران است
نتانیاهو منفور تر از همیشه؛ صهیونیست ها نمی‌خواهند «بی‌بی» دوباره نخست وزیر شود
پنج ماه انتظار بازنشستگان برای دریافت مابه‌التفاوت مستمری ؛ علت چیست؟
هشدار لندن درباره اثر جنگ ایران بر اقتصاد انگلیس؛ جهش هزینه استقراض دولت
چه مجازاتی در انتظار متخلفان مصرف برق است؟ پاسخ توانیر
هواشناسی نیمه شهریور؛ شمال کشور منتظر کاهش دما باشند
آخرین وضعیت شاعر و نویسنده پیشکسوت؛ موسوی گرمارودی در CCU بستری است
اعلام زمان دریافت کارت شرکت در آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته
قیمت گوشت قرمز امروز شنبه 14 شهریور + جدول قیمت ها
قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 14 شهریور 1405؛ آخرین قیمت محصولات در بازار و نمایندگی
اژه‌ای در نشست بریکس: عاملان جنایات جنگی علیه ایران را تحت تعقیب قرار دهید