×
سیاسی
شناسه خبر : 91542
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

از «اسد باید برود» تا «اسد خوش ‌آمد»!

حمایت ایران از کشورهای مستقل و ایستادگی در برابر تحمیل اراده کشورهای فرامنطقه‌ای و هم‌پیمانان آنها به کشورهای مستقل امروز اثراتش را به روشنی نشان می‌دهد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: به این جمله دقت کنید؛ «سوریه ستون و پایه اساسی امنیت عربی محسوب می‌شود لذا موضع امارات در حمایت از تمامیت ارضی و ثبات آن ثابت است.»

این جمله از زبان حامیان محور مقاومت خارج نشده بلکه سخنی است که روز شنبه «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی که در سال‌های گذشته از مدافعین سرسخت گروه‌های مسلح ضد نظام سوریه بود در ملاقات با «بشار اسد» در کاخ الشاطی ابوظبی بر زبان رانده است.

از سال ۲۰۱۱ که غرب و مزدورانش در غرب آسیا و شمال آفریقا مبهوت از سرعت فراگیر دومینوی انقلاب‌های عربی، سناریوی ایجاد جنگ نیابتی در سوریه را با شعار «اسد باید برود» و با هدف مشغول‌سازی محور مقاومت کلید زدند تا به امروز که اسد در اولین سفرش به یک کشور عربی وارد ابوظبی شده، تاریخ عبرت‌های زیادی را در صفحات خود ثبت کرده است.

رئیس جمهور سوریه در سفرش به امارات با «محمد بن‌زاید» ولیعهد ابوظبی و «محمد بن‌راشد» حاکم دوبی دیدار کرد تا دنیا به چشم خود ببیند کشورهایی که با حمایت همه‌جانبه از معارضین مسلح سوری همواره تاکید می‌کردند «بشار اسد» بخشی از راه حل نیست بلکه اصل مشکل سوریه است، اکنون چگونه تغییر رویکرد داده و از او استقبال می‌کنند.

«انور قرقاش» مشاور دیپلماتیک رئیس امارات در خصوص این سفر ادعا کرده؛ امارات به پیروی از سیاست واقع‌بینانه در قبال کاهش تنش‌ها و تقویت نقش کشورهای عربی در رویکردی عملی و منطقی برای ایجاد راه حل برای بحران‌های منطقه ادامه می‌دهد.

محمد بن‌زاید در دیدار با بشار اسد، ضمن آنکه سوریه را ستون و پایه اساسی امنیت عربی خوانده، خروج نیروهای خارجی که به صورت غیرقانونی در سوریه حضور دارند را نیز خواستار شده و بر اهتمام امارات به تقویت همکاری با سوریه در زمینه‌هایی که آرمان‌های دو ملت برادر را محقق سازد، تاکید کرده است.

این رویکرد و البته سفر بشار اسد رییس جمهور سوریه به امارات با واکنش منفی آمریکا مواجه شده به صورتی که «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: از این تلاش آشکار برای مشروعیت بخشیدن به نظام بشار اسد عمیقا ناامید و ناراحت هستم.

 تغییر رویکرد آشکار امارات در برابر دولت بشار اسد از حدود یک‌سال‌ونیم قبل و از زمانی که با شدت یافتن عملیات نظامی سوریه با پشتیبانی ایران و روسیه مجموعه گروه‌های مسلح تکفیری مضمحل شدند با فعال‌سازی دفتر نمایندگی سیاسی امارات در دمشق آغاز شد و با آزادسازی سرزمین‌های اشغال شده توسط این گروه‌ها توسعه پیدا کرد.

شعار «واقع‌گرایی» که هم‌زمان با سفر بشار اسد به امارات و در مقام تبیین اهداف این کشور برای عادی‌سازی روابط با سوریه مطرح شده ترجمان این واقعیت غیر قابل انکار است که پیشبرد سیاست‌های منفعت‌جویانه با اتکاء به دلارهای نفتی و نیروهای مزدور نیابتی به پایان رسیده و چاره‌ای جز تغییر مسیر گذشته و احترام به خواست و اراده ملت‌ها وجود ندارد.

این شرایط دقیقا مشابه همان شرایطی است که درباره یمن اتفاق افتاده و کشورهای متجاوز به یمن به زودی مجبور خواهند شد از پیگیری سیاست‌های سلطه‌جویانه خود دست بردارند و با نمایندگان واقعی مردم این کشور به گفتگو بنشینند.

اگرچه تحلیل ریشه‌ها، عوامل و شرایط تغییر رویکردهایی از این دست نیازمند توضیحات تفصیلی است لیکن چنانچه بر آگاهان مسائل راهبردی منطقه واضح و مبرهن است، حمایت ایران از کشورهای مستقل و ایستادگی در برابر تحمیل اراده کشورهای فرامنطقه‌ای و هم‌پیمانان آنها به کشورهای مستقل امروز اثراتش را به روشنی نشان می‌دهد.

علت اصرار کاخ سفید بر تغییر سیاست‌های منطقه‌ای ایران را نیز باید در ناکامی غرب برای تحمیل اراده سیاسی خود در منطقه جستجو کرد چرا که اکنون هژمونی آمریکا و هم‌پیمانان این کشور با چالش‌های شکننده روبرو شده و کشورهای منطقه را به این فهم و درک رسانده که نباید تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد واشینگتن و تل‌آویو بچینند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
برانکو: از ایران پیشنهاد دارم!
بیانیه 191 فعال سیاسی و فرهنگی: «روز ایستادن پای ایران است»
نخست‌وزیر مالزی: اسرائیل باید از سازمان ملل اخراج شود + فیلم
انقلاب در حمل‌ونقل پایتخت با تاکسی اینترنتی شهرداری تهران
ترجیحات ایران و اروپا در استانبول
X
آگهی تبلیغاتی