×
سیاسی
شناسه خبر : 91527
تاریخ انتشار : شنبه 1400/12/28 ساعت 17:27
تلاش لندن برای پر کردن جای خالی آمریکا در منطقه

نورنیوز بررسی کرد؛

تلاش لندن برای پر کردن جای خالی آمریکا در منطقه

انگلیس باید متوجه این موضوع باشد که چنین ردایی بر قامت لندن گشاد است و نقشی که آنها در پی برداشتن آن هستند قطعا به این سادگی‌ها نیست و می‌تواند به باتلاقی بزرگ برایشان تبدیل شود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: بیش از یک‌سال از استقرار دولت دموکرات «جو بایدن» در ایالات متحده می‌گذرد و تحولات بین‌المللی طی این مدت نشان داده که رویکرد این دولت در قبال موضوعات سیاست خارجی گرچه عموما در راهبرد با گذشته یکسان است اما به دلایل متعدد در تاکتیک تفاوت‌هایی پیدا کرده است.

بایدن گرچه در ظاهر سعی در ترسیم نقش و کارویژه‌ای متفاوت از «دونالد ترامپ» و جمهوریخواهان نزد افکار عمومی جهان داشته اما تیم سیاست خارجی حاکم بر کاخ سفید عملا در بسیاری از موضوعات تلاش کرده همان مسیر قبل را ادامه داده و به بهترین شیوه از ثمره فرصت‌هایی که ترامپ ایجاد کرده بهره ببرد.

دکترین سیاست خارجی 2022 جو بایدن این صورت مسئله را تصدیق می‌کند که واشینگتن تمرکز خود را در فضای بین‌المللی تا حدود زیادی از منطقه غرب و جنوب غرب آسیا به سمت شرق دور تغییر داده و همچون ترامپ، اولویت خود را مقابله حداکثری با چین قرار داده است.

درگیرسازی ایران با عناصر نیابتی غرب در منطقه از یک سو و ایجاد و تشدید بحران در اوکراین علیه منافع روسیه از سوی دیگر، شاهدی بر این مدعاست و نشان می‌دهد که راهبرد خارجی کاخ سفید به دنبال بقای حضور مستقیم در منطقه نیست و به زعم خود تلاش می‌کند با مشغول‌سازی ایران و روسیه، به تهدید اولویت‌دار خود یعنی چین بپردازد.

در این میان؛ همچون تکاپوی دیگر قدرت‌های اروپایی، انگلیس که پس از برگزیت سفره خود را از اروپای واحد جدا کرده می‌کوشد به اشکال مختلف جای پای خود را در غرب آسیا محکم‌تر کرده و به عبارت دقیق‌تر؛ خود را جایگزین آمریکا در منطقه کند.

لندن در همین راستا در حال استفاده حداکثری از فرصت حمله روسیه به اوکراین است تا با نزدیک شدن به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، هم تاثیر خروج نفت و گاز روسیه از بازار اروپا را به حداقل برساند و هم با استفاده از ظرفیت‌های دیگر جلوی شکل‌گیری بحران غذا را بگیرد.

سفر چهارشنبه گذشته «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس به عربستان و امارات که با هدف اعلامیِ تلاش برای پایان اعتیاد به منابع انرژی روسیه انجام و البته بدلیل بی‌توجهی او به اقدام ضدبشری آل‌سعود در اعدام دسته جمعی ۸۱ نفر در ریاض با موجی از انتقادات مواجه شد، در همین راستا ارزیابی می‌شود.

در این سناریو، با توجه به روابط راهبردی و نزدیک لندن-تل‌آویو نقش ویژه‌ای نیز برای رژیم صهیونیستی دیده شده که البته بسترهای لازم آن از عادی‌سازی روابط با برخی کشورهای عربی هم‌سو گرفته تا انتقال این رژیم از حوزه یوروکام به سنتکام و حضور گسترده نظامی-اطلاعاتی در منطقه طی ماه‌های گذشته، پیشاپیش مهیا شده است.

نکته آنکه؛ امارات متحده عربی نیز که همزمان در چند جهت در حال همکاری با ایران، روسیه، آمریکا، رژیم صهیونیستی و انگلیس است، بدنبال ایفای نقشی مهم در شرایط جدید منطقه است که میزبانی از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه بعد از گذشت یازده سال این مدعا را تائید می‌کند.

بر این اساس به نظر می‌رسد؛ در شرایط کنونی و پس از آنکه فرانسه نتوانست از فرصت ایجاد شده در منطقه برای استحکام حضور خود استفاده کند، انگلیس با تمام توان عزم خود برای این موضوع جزم کرده و احتمالا طی هفته‌ها و ماه‌های آینده شاهد تحرکات بیشتری از سوی لندن در منطقه غرب آسیا خواهیم بود.

البته انگلیس باید متوجه این موضوع باشد که چنین ردایی بر قامت لندن گشاد است و نقشی که آنها در پی برداشتن آن هستند قطعا به این سادگی‌ها نیست و می‌تواند به باتلاقی بزرگ برایشان تبدیل شود و وضعیت کنونی ایالات متحده در غرب آسیا به طریق اولی و بسیار بیش از آن برای آنها متصور خواهد بود.  


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی
جوزف عون خواهان دیدار با ترامپ بدون حضور نتانیاهو است
پس از رأی دیوان عالی؛ دولت آمریکا واریز غرامت ها را آغاز کرد
حمله پهپادی به جنوب لبنان/واکنش ها به تخریب مجسمه حضرت عیسی
روسیه پرواز بر حریم هوایی ایران را برقرار کرد
جریمه دو بازیکن پرسپولیس از سوی کمیته انضباطی
تحول در تشخیص زودهنگام سرطان با کیت غیرتهاجمی محققان ایرانی
برنامه‌های جدید روس‌اتم در نیروگاه بوشهر
خبر اینترنشنال تکذیب شد
برگزاری اولین تمرین تیم ملی فوتبال زیر نظر قلعه نویی
رکورد 111 هزار میلیارد دلاری بدهی جهانی/ هشدار درباره خطر سقوط بازار اوراق قرضه
اهدای اعضای بدن یک سرباز شهید؛ تداوم زندگی در جان سه هم‌وطن
حضرتی: دستورات لازم برای جبران آسیب‌های جنگ داده شده است
ترامپ: اسرائیل هرگز مرا به جنگ با ایران ترغیب نکرد!
کشته شدن 2 کارمند سفارت آمریکا در مکزیک
رونمایی از قرآن نفیس خطی با تقریظ رهبر شهید انقلاب در حرم رضوی
مخبر: هشیاریم که مذاکره پوششی برای «استراتژی فرسایش» و استمرار جنگ نشود