×
سیاسی
شناسه خبر : 90386
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/12/23 ساعت 23:44
دستاوردهای توافق‌های امنیتی ایران و ازبکستان

نورنیوز بررسی کرد؛

دستاوردهای توافق‌های امنیتی ایران و ازبکستان

حقیقت آن است که توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بدون لحاظ مولفه‌های امنیتی امکان‌پذیر نیست، به ویژه آنکه تروریسم تحمیلی این منطقه را به مکانی پر تنش تبدیل کرده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی هفته گذشته به دعوت همتای خود سفری رسمی به جمهوری ازبکستان داشت.

در این سفر سند ترتیبات تشکیل کمیسیون امنیتی مشترک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان از سوی دبیران شورای امنیت ملی دو کشور در تاشکند به امضا رسید.

این سند زمینه‌های همکاری مشترک بین تهران و تاشکند را در خصوص مبارزه با تروریسم، افراط‌گرایی، قاچاق مواد مخدر و سایر جرایم سازمان‌یافته فراملی فراهم می‌کند.

بر اساس این سند، طیف وسیعی از همکاری‌های اطلاعاتی و امنیتی بین دو کشور آغاز شده و جلسات کمیسیون امنیتی مشترک به صورت سالانه برای ارزیابی نتایج همکاری در تهران و تاشکند برگزار می‌شود.

این سفر و توافق صورت گرفته را می‌توان ادامه دیپلماسی فعال، عملگرا و نتیجه‌محور دولت سیزدهم دانست که طی ماه‌های اخیر طیف گسترده‌ای از روابط منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با اولویت همسایگان را رقم زده است.

به عبارت دیگر؛ این توافق ادامه روند فعال‌سازی ظرفیت‌های منطقه‌ای برای ایجاد ثبات پایدار بود، چه، جمهوری اسلامی همواره تاکید دارد که راهکار تحقق امنیت در منطقه همگرایی میان همسایگان است و حضور بیگانگان جز بحران و ناامنی نتیجه‌ای به همراه ندارد.

دخالت‌های غرب در منطقه غرب آسیا چنانچه 20 سال اشغال افغانستان، تروریسم در عراق و سوریه، چند دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی، اختلافات و سوء تفاهم‌ها میان همسایگان و فقر و درد و رنج ملت‌ها و گرفتاری منطقه در تروریسم اقتصادی نشان می‌دهد، نتیجه‌ دیگری نداشته است.

حقیقت آن است که توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی بدون لحاظ مولفه‌های امنیتی امکان‌پذیر نیست، به ویژه آنکه تروریسم تحمیلی این منطقه را به مکانی پر تنش تبدیل کرده است.

چنین توافق‌های امنیتی و گسترش دامنه آن به پیمان‌های منطقه‌ای همچون اکو و شانگهای می‌تواند با ایجاد ثبات و امنیت پایدار در منطقه زمینه‌ساز همگرایی‌های گسترده اقتصادی و سیاسی گردد.

غرب البته همواره تلاش کرده تا ایران را کشوری منزوی و بر هم زننده نظم و ثبات منطقه معرفی نموده و با ایران‌هراسی، تحریم‌ و تهدید، بازیگری موثر تهران در تامین و تثبیت ثبات را وارونه روایت کند.

جهان اما به مرور جمهوری اسلامی را شریکی قابل اعتماد و با ثبات و مستقل دانسته که در مناسبات دوجانبه رویکردی منطقی و تعاملی دارد و روابطش با سایر کشورها تحت تاثیر و تحکم قدرت‌ها نیست.

در همین راستا؛ سفر شمخانی به ازبکستان و توافق‌های امنیتی صورت گرفته میان دو کشور را می‌توان نقطه عطفی در مناسبات میان کشورهای منطقه دانست که می‌تواند زمینه‌ساز ثبات و امنیت پایدار در منطقه باشد.

جمهوری اسلامی چنانچه بارها اعلام و تاکید کرده، آماده است تا تمام ظرفیت‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی خویش را در چارچوب امنیت جمعی و تحقق اهداف و منافع مشترک در اختیار همسایگان قرار دهد و در این راه از هیچ اقدامی نیز فروگذار نیست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح در راه است
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان