×
سیاسی
شناسه خبر : 90377
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/12/23 ساعت 14:41
پیامدهای امنیتی انتخاب رهبر جدید داعش

پیامدهای امنیتی انتخاب رهبر جدید داعش

کارشناس مسائل منطقه گفت: رهبر جدید داعش در سال 2003 به همراه جمعی از عناصر القاعده در عراق توسط آمریکایی‌ها بازداشت شد که نشان می‌دهد با فردی که ریشه القاعده‌ای دارد روبه‌رو هستیم.

نورنیوز_گروه بین الملل: «سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه با اشاره به انتخاب رهبر جدید داعش و پیامدهای آن، اظهار کرد: انتخاب سومین رهبر جریان تروریستی داعش چندین نکته در درون خود دارد که اولین بحث، تأیید حذف فیزیکی ابراهیم القریشی، دومین رهبر داعش در سوریه است. توجه داشته باشید شرایطی که برای داعش بعد از فروپاشی در عراق و سوریه به وجود آمد به نوعی نشان دهنده سقوط روند ثابت حیات این جریان بود و در این میان ما شاهد مرگ‌های مشکوک دو رهبر پیشین این جریان تروریستی بودیم. طبیعتاً زمانی که رهبران چنین جریان‌هایی از مقابل چشمان اذهان عمومی حذف می‌شوند چندی بعد فردی به عنوان جایگزین انتخاب می‌شود که معرفی آنها از سوی رسانه‌ها و بازخورد انتصاب این نفرات، یک موجی را ایجاد می‌کند که باعث خلق تحلیل‌های گوناگون می‌شود. در این میان حالا که «ابوحسن الهاشمی القرشی» به عنوان سومین رهبر تشکیلات تروریستی داعش از سوی این جریان معرفی شده، برآوردهای گوناگونی در مورد آینده این جریان از سوی اندیشکده‌ها و رسانه‌های گوناگون منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای منتشر شده است.

وی ادامه داد: زمانی که این تحلیل و برآوردها را مطالعه می‌کنیم به وضوح می‌بینیم که داعش سعی دارد چهره و حتی سوابق و مشخصات وی را همچنان پنهان و رازآلود نگه دارد، اما بر اساس اسناد موجود، رهبر جدید داعش از نزدیکان بغدادی به حساب می‌آمده و حتی گفته شده که برادر بزرگ‌تر او بوده است. از سوی دیگر باید توجه شود که رهبر جدید داعش در سال ۲۰۰۳ به همراه جمعی از عناصر منتسب به شاخه القاعده در عراق توسط آمریکایی‌ها بازداشت شده و به زندان بوکا در اطراف شهر بصره منتقل شده بود. لذا ما با شخصی روبه‌رو هستیم که ریشه القاعده‌ای دارد و تحت تعالیم این جریان در عراق قرار داشته است. نکته دیگر این است که ابوحسن القرشی، عضو مجلس شورای داعش بوده و اساساً در زمینه قضایی در داعش فعال بوده است که نشان از جایگاه بالای وی در این تشکیلات تروریستی دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بر این اساس به نظر می‌آید که اتفاق نظر در کادر مرکزی داعش بر سر انتخاب وی نشان از سابقه و جایگاه بالای وی دارد. نکته‌ای که در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که وضعیت فعلی در بخشی از آفریقا، آسیای میانه و اوراسیا از منظر امنیتی متزلزل است و رهبر سوم داعش می‌تواند کسی باشد که اقدام به شبکه‌سازی در این جغرافیا کند. به عنوان مثال طی روزهای اخیر شاهد آن بودیم که در بخش‌هایی از ایالت بلوچستان واقع در خاک پاکستان، عملیات‌های متعددی انجام شده که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفته و در افغانستان هم بسترهای جذب عناصر جدید برای این تشکیلات تروریستی فراهم است. در آفریقا هم تزلزل امنیتی و شورش‌های گاه و بی‌گاه داخلی می‌تواند این امکان را برای رهبر سوم داعش فراهم آورد که در نهایت شبکه خود را گسترش داده و دست به اقدام‌های تروریستی جدید بزند.

صدرالحسینی افزود: این در حالی است که حمایت ایالات متحده به صورت پنهان از چنین جریان‌هایی می‌تواند مجدداً باعث شود تا رفتار رادیکال داعش اوج بگیرد. نکته‌ای که در این میان باید مورد توجه قررا بگیرد، پرونده یمن است. توجه داشته باشید که اوضاع از حیث میدانی در این کشور به نفع جناح منتسب به غرب نیست و بر همین اساس احتمال دارد که در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد ظهور گسترده داعش در یمن و قرار گرفتن این جریان در کنار القاعده باشیم تا در نهایت یک جبهه جدید را شکل بدهند. باید دانست آمریکایی‌ها تا زمانی که نتوانند یک تشکیلات جدید تروریستی را سر و شکل دهند، دست از داعش نخواهند کشید و همچنان از این جریان به نفع خود استفاده خواهند کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظرم آمریکایی‌ها به دنبال تشکیل یک جریان رادیکال جدید نیستند اما از همین روند فعلی می‌توان فهمید که احتمالاً داعش دست به یک خیزش نصفه و نیمه خواهد زد. در عراق و سوریه هم به دلیل حضور نیروهای امنیتی و تقویت مبادی ورود و خروج، میزان حملات و عملیات‌های تروریستی نسبت به آفریقا یا آسیای میانه کمتر خواهد بود اما همچنان هسته‌های زیرزمینی این جریان در سوریه و عراق حضور دارند. به هر ترتیب رهبر جدید داعش احتمالاً دست به خلق شبکه‌های جدید خود در کشورهای آفریقایی، آسیای میانه و حتی اروپایی خواهد زد؛ مضاف بر اینکه آنها می‌توانند از به‌هم‌ریختگی کنونی در اروپا و همچنین ورود سیل جدید مهاجران به قاره سبز به نفع خود استفاده کرده و عناصرشان را در سرتاسر اروپا جابه‌جا کنند.


ایلنا
نظرات

آخرین اخبار
گفت‌وگوی تلفنی وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان درباره تحولات غرب آسیا
سقوط مرگبار ون در جاده هراز
طوفان و ریزگردها ادارات منطقه سیستان را تعطیل کرد
«بُت» حمید نعمت‌الله بدون حذف و اصلاحیه، مجوز اکران گرفت
نورنما | تجربه زندگی روی سیارات در موزه ژاپن
یمن: تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله نتیجه ناکامی نظامی اسرائیل است
اهدای اعضای جوان 27 ساله به چند بیمار
ضرورت اصلاح رفتار دفاعی و دیپلماسی
بسته 26 بندی مدیریت جمعیت تهران در دولت نهایی می‌شود
بزیک: پرسپولیس امسال جنگجوتر است
هشت عهد عاشقانه با امام زمان(عج) در شاهچراغ(ع)
روسیه در مسیر پیروزی است
پوتین: اقتصاد اوکراین به مرز فروپاشی رسیده است
پایان گرمای پایتخت؛ تهران خنک‌تر می‌شود
قطعی برق کرمانشاه فردا یکشنبه اول شهریور + جدول
پرهیز رژیم صهیونیستی از تشدید تنش با ترکیه؟!
موج تازه حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری
فشار تحریم‌ها ایران را به سمت بومی‌سازی دفاعی سوق داد
بی‌پاسخ ماندن جنایات، راه را برای تهدید همه ملت‌های آزاده باز می‌کند
ضرب‌الاجل آموزش‌وپرورش برای آماده‌سازی مدارس و اعلام سوابق تحصیلی
ویژگی‌های پزشک کامل
رحمانی نایب قهرمان کشتی آزاد جوانان جهان شد
آغاز فصل تازه ماجراجویی ستاره ایرانی با پیراهن الوصل
کارنی: کانادا تسلیم فشار آمریکا نمی‌شود
دو فینالیست برای ایران در کشتی آزاد جوانان جهان
برد شباب الاهلی با حضور سه ستاره ایرانی
زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا به صدا درآمد
خانواده شهدا سرمایه‌های راهبردی کشور برای حل مسائل جامعه هستند
دوحه حمله اسرائیل به سوریه را محکوم کرد
چهار توصیه امنیتی آیت‌الله نوری همدانی به دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی
تحول در شهرک‌های صنعتی با ورود فناوری و نوآوری
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه مصر درباره کاهش تنش‌های منطقه
طرح ساماندهی معابر کلید خورد؛ برخورد با اشغال پیاده‌روها و خیابان‌ها
نقشه راه اقتصاد کشور
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا یکشنبه اول شهریور
فرانسه، آسمان اوکراین را در اختیار می‌گیرد؟
گام تازه بندر پارسیان برای پشتیبانی از صنایع بزرگ کشور
فارن پالسی: نتیجه محتمل، شکست راهبردی آمریکا است
وقتی شاگرد تیلور هم حریف ملی‌پوش ایران نشد
وکالت فقط شغل نیست؛ بلکه آغاز یک رسالت اجتماعی و اخلاقی است
بسکتبال جوانان ایران در نبرد رده‌بندی کاپ آسیا مقابل ژاپن
جهش قیمت طلا در بازار/ جدیدترین قیمت طلا
نورنما | یکم شهریور ؛ زاد روز حکیم بوعلی سینا و روز پزشک مبارک باد
گزارش تصویری رویترز از بیلبوردهایی در تهران، که اسرائیل و ترامپ را تهدید میکنند
قاهره خواستار توقف تجاوزات اسرائیل علیه لبنان شد
وعده دفاعی سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ حملات هوایی و توپخانه‌ای تشدید شد
خانواده‌های شهدا مایه عزت و افتخار نیروی دریایی ارتش هستند
برنامه قطعی برق تهران فردا یکشنبه اول شهریور اعلام شد+ لینک
افتخار بسکتبال ایران؛ نام آقاجان‌پور در فهرست ستاره‌های فیبا