×
فرهنگی
شناسه خبر : 90341
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/22 ساعت 15:52
احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان 1401

احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان 1401

با کسری 242 میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سد‌های تهران نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجه‌ایم و اگر در فروردین و اردیبهشت 1401، بارش‌هایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان 1401 بسیار زیاد است.

نورنیوز-گروه جامعه: با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سد‌های تهران نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجه‌ایم و اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارش‌هایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است. 

تهران دومین استان فقیر از نظر منابع آبی نسبت به نیاز جمعیت ساکن در آن محسوب می‌شود. سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از بدترین سال‌های آبی تهران بود و درحالی که نیمی از سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را سپری کرده‌ایم، سال آبی جاری نیز با کسری قابل توجه در میزان بارش‌ها، ورودی آب به مخازن سد‌ها و ذخایر سد‌های تهران مواجه‌ایم.

محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران اظهار داشت: خوشبختانه با بارش‌هایی که در اسفند‌ماه در حوزه عملکرد استان تهران داشته‌ایم، شرایط بارش‌ها نسبت به اسفندماه سال گذشته، وضعیت بهتری را رقم زده است.

وی افزود: افزایش نزولات جوی و بارش‌های نیمه اول اسفند، اثر خود را روی ورودی آب به مخازن سد‌های تهران هم گذاشته و در ۱۵ روز نخست اسفندماه سال جاری، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷ درصد رشد ورودی آب به مخازن سد‌های تهران را شاهد بودیم.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران تصریح کرد: اگر آمار را به صورت تجمعی، از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اسفندماه درنظر بگیریم، متأسفانه همچنان با کاهش حدود ۳۰ درصدی بارش‌های استان تهران نسبت به سال قبل و کاهش ۲۴ درصدی نسبت به میانگین متوسط ۵۳ ساله روبرو هستیم.

وی ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ اسفندماه، ۱۲۸ میلیمتر بارش در حوزه عملکردی استان تهران داشته‌ایم، این میزان در مقایسه با ۱۶۷ میلیمتر بارش متوسط بلندمدت استان، کاهش ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد.

شهریاری با بیان اینکه "این میزان کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری، اثر خود را بر روی حجم آب ورودی به مخازن سد‌ها نیز گذاشته"، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اسفند، ۲۷۱ میلیون مترمکعب ورودی آب به مخازن سد‌های پنج گانه تهران بوده که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۷۵ میلیون مترمکعب بوده و مقایسه این دو حجم، نشان دهنده کاهش ۲۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های تهران در سال آبی جاری می‌باشد.

وی افزود: در نیمه اسفند، سد‌های پنج گانه تأمین کننده آب شرب تهران در مجموع ۳۲۵ میلیون مترمکعب ذخیره آب دارند که این میزان در روز مشابه سال گذشته ۵۶۷ میلیون مترمکعب بوده و متاسفانه کاهش ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخیره آبی را شاهد هستیم.

مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برق‌آبی شرکت آب منطقه‌ای تهران خاطرنشان کرد: با این وضعیت بارندگی و پیش بینی‌هایی که سازمان هواشناسی اعلام کرده، امیدواریم که روند بارشی همچنان افزایشی باشد، ولی توجه جدی شهروندان محترم به بحث رعایت الگوی مصرف و صرفه‌جویی به ویژه در ایامی که روز‌های پایانی سال را سپری می‌کنیم و بحث خانه‌تکانی مطرح است، ضروری بوده که امیدواریم با همراهی و همکاری شهروندان عزیز بتوانیم تامین آب مطمئن و پایداری را در ماه‌های آتی بویژه در ماه‌های اوج مصرف آب داشته باشیم.

در حالی به نیمه سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ رسیده‌ایم و بخش اعظمی از فصل بارش‌ها را پشت سرگذاشته‌ایم که با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجه‌ایم. این شرایط نشان می‌دهد، اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارش‌هایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
X
آگهی تبلیغاتی