×
سیاسی
شناسه خبر : 90246
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/12/19 ساعت 09:39
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2

نورنیوز بررسی کرد؛

دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2

روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در کشاکش مذاکرات وین، دومین ماهواره نظامی ایران با نام نور-۲ سه‌شنبه هفته جاری توسط ماهواره‌بر سه‌مرحله‌ای و سوخت ترکیبی قاصد نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تزریق شد.

ماهواره سنجشی و شناسایی نور-۲ با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه، ۴۸۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گرفت، تا دومین ماهواره نظامی ایران باشد که در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار می‌گیرد.

پیش از این ماهواره نور-۱ در سوم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به وسیله ماهواره‌بر سه مرحله‌ای و سوخت ترکیبی قاصد به فضا پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین تزریق شده بود که کماکان در مدار زمین قرار دارد.

خبر پرتاب این ماهواره تنها سه روز پس از آن منتشر ‌شد که ایران از دو پایگاه زیرزمینی جدید «موشکی و پهپادی» خود نیز رونمایی کرد و فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با تاکید بر «افزایش» توان موشکی جمهوری اسلامی گفت: تهران «قادر به شلیک همزمان ۶۰ پهپاد است.»

این اتفاقات در حالی رقم خورده که آمریکا و اروپا چه در مذاکرات برجام و چه در فرآیند جدید، همواره اصرار داشتند که باید همزمان در مورد موضوعات موشکی و منطقه‌ای گفتگو صورت گرفته و همچون برجام به توافقی میان ایران و غرب منجر شود.

اساسا دونالد ترامپ با همین استدلال که برجام چون فقط درباره برنامه هسته‌ای ایران است و موضوعات موشکی و منطقه‌ای را در خود ندارد آن را ناقص خواند و از برجام خارج شد و پس از آن سیاست فشار حداکثری را به اجرا گذاشت.

البته در ادوار گذشته متاسفانه این تفکر وجود داشت که فعالیت‌های موشکی و فضایی ایران تحریک کننده است و به ویژه در میانه مذاکرات و عقد قراردادهای اقتصادی و یا در زمان سفر مسئولین کشور به کشورهای غربی نباید انجام شود.

برخی نیز اساسا این گزاره غیر واقعی را مطرح می‌کنند که علت شکست اجرای برجام هم تاکید ایران بر پیگیری برنامه‌های دفاعی و موشکی و پیشبرد سیاست‌های منطقه‌ای بوده است.

اکنون و پس از اعتراف آمریکایی‌ها به شکست سیاست فشار حداکثری و درخواست این کشور برای بازگشت به برجام، پیگیری مذاکرات نه تنها هیچ تاثیری بر اجرای برنامه‌های دفاعی، موشکی و فضایی ایران نداشته بلکه بزرگترین رزمایش‌های موشکی و پهپادی، رونمایی از شهر جدید موشکی، آزمایش پرتابگرهای ماهواره و ارسال ماهواره به مدار زمین در همین شرایط انجام شده است.

این رخداد دارای دو پیام جدی است:

نخست؛ ایران در زمینه توانمندی‌های دفاعی و فضایی و سیاست‌های منطقه‌ای خود حاضر به هیچ‌گونه مذاکره‌ای نیست.

دوم؛ تاکید بر این واقعیت که هرگونه مذاکره و توافق احتمالی نمی‌تواند عاملی محدودکننده در پیگیری برنامه‌های دفاعی، موشکی و فضایی ایران باشد.

به طور قطع اتخاذ این خط مشی که با حمایت و تشویق دولت سیزدهم همراه است واجد این پیام مهم به برخی جناح‌های سیاسی در داخل نیز هست که بدانند رویکردهای گذشته اساسا به دلیل تحلیل غلط از معادلات نظام بین‌الملل کشور را در مسیری اشتباهی قرار داده بود.

به عبارت دقیق‌تر؛ روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
قطعنامه چین و روسیه برای تمدید اسنپ‌بک رأی نیاورد +جزییات رای گیری
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل؛دروغ پردازی های جنایتکار اصلی غرب آسیا درباره ایران
X
آگهی تبلیغاتی