×
سیاسی
شناسه خبر : 90246
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/12/19 ساعت 09:39
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2

نورنیوز بررسی کرد؛

دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2

روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در کشاکش مذاکرات وین، دومین ماهواره نظامی ایران با نام نور-۲ سه‌شنبه هفته جاری توسط ماهواره‌بر سه‌مرحله‌ای و سوخت ترکیبی قاصد نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تزریق شد.

ماهواره سنجشی و شناسایی نور-۲ با سرعت ۷.۶ کیلومتر بر ثانیه، ۴۸۰ ثانیه پس از پرتاب در مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار گرفت، تا دومین ماهواره نظامی ایران باشد که در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار می‌گیرد.

پیش از این ماهواره نور-۱ در سوم اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۹ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به وسیله ماهواره‌بر سه مرحله‌ای و سوخت ترکیبی قاصد به فضا پرتاب و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین تزریق شده بود که کماکان در مدار زمین قرار دارد.

خبر پرتاب این ماهواره تنها سه روز پس از آن منتشر ‌شد که ایران از دو پایگاه زیرزمینی جدید «موشکی و پهپادی» خود نیز رونمایی کرد و فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با تاکید بر «افزایش» توان موشکی جمهوری اسلامی گفت: تهران «قادر به شلیک همزمان ۶۰ پهپاد است.»

این اتفاقات در حالی رقم خورده که آمریکا و اروپا چه در مذاکرات برجام و چه در فرآیند جدید، همواره اصرار داشتند که باید همزمان در مورد موضوعات موشکی و منطقه‌ای گفتگو صورت گرفته و همچون برجام به توافقی میان ایران و غرب منجر شود.

اساسا دونالد ترامپ با همین استدلال که برجام چون فقط درباره برنامه هسته‌ای ایران است و موضوعات موشکی و منطقه‌ای را در خود ندارد آن را ناقص خواند و از برجام خارج شد و پس از آن سیاست فشار حداکثری را به اجرا گذاشت.

البته در ادوار گذشته متاسفانه این تفکر وجود داشت که فعالیت‌های موشکی و فضایی ایران تحریک کننده است و به ویژه در میانه مذاکرات و عقد قراردادهای اقتصادی و یا در زمان سفر مسئولین کشور به کشورهای غربی نباید انجام شود.

برخی نیز اساسا این گزاره غیر واقعی را مطرح می‌کنند که علت شکست اجرای برجام هم تاکید ایران بر پیگیری برنامه‌های دفاعی و موشکی و پیشبرد سیاست‌های منطقه‌ای بوده است.

اکنون و پس از اعتراف آمریکایی‌ها به شکست سیاست فشار حداکثری و درخواست این کشور برای بازگشت به برجام، پیگیری مذاکرات نه تنها هیچ تاثیری بر اجرای برنامه‌های دفاعی، موشکی و فضایی ایران نداشته بلکه بزرگترین رزمایش‌های موشکی و پهپادی، رونمایی از شهر جدید موشکی، آزمایش پرتابگرهای ماهواره و ارسال ماهواره به مدار زمین در همین شرایط انجام شده است.

این رخداد دارای دو پیام جدی است:

نخست؛ ایران در زمینه توانمندی‌های دفاعی و فضایی و سیاست‌های منطقه‌ای خود حاضر به هیچ‌گونه مذاکره‌ای نیست.

دوم؛ تاکید بر این واقعیت که هرگونه مذاکره و توافق احتمالی نمی‌تواند عاملی محدودکننده در پیگیری برنامه‌های دفاعی، موشکی و فضایی ایران باشد.

به طور قطع اتخاذ این خط مشی که با حمایت و تشویق دولت سیزدهم همراه است واجد این پیام مهم به برخی جناح‌های سیاسی در داخل نیز هست که بدانند رویکردهای گذشته اساسا به دلیل تحلیل غلط از معادلات نظام بین‌الملل کشور را در مسیری اشتباهی قرار داده بود.

به عبارت دقیق‌تر؛ روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سفارت روسیه: لندن در حال تشدید عمدی تنش‌ها با مسکو است
آخرین گزارش‌ها از تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه
چند خودرو در حریق پارکینگ خودرو‌های توقیفی نیشابور سوخت؟
واکنش منبع ایرانی به ادعای حمله پهپادی به دفتر بارزانی در اربیل
تراستی‌ها، نفت و یک سؤال بزرگ از دولت
شی جین‌پینگ و ترامپ در کاخ سفید دیدار می‌کنند
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 27 مرداد + جدول
تاکید عراقچی بر هوشیاری برابر توطئه‌هایی که می‌تواند به روابط ایران و عراق آسیب بزند
جزییات آتش سوزی گسترده در گرگان+ فیلم
ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم/ در آستانه توافق با ایران نیستیم
یمن و استراتژی «وحدت میدان‌ها»؛ رصد دقیق تحولات ایران
هتریک برنز نمایندگان ایران در براتیسلاوا
بازی دوگانه تجزیه‌طلبان با امنیت سیستان و بلوچستان
غیرنظامیان در جنوب لبنان بیشترین هزینه تجاوزات اسرائیل را می‌پردازند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 27 مرداد + جدول
سخنگوی وزارت خارجه: حمله پهپادی به دفتر رئیس اقلیم کردستان عراق بسیار مشکوک است
عراقچی: آزادگان پرچم سربلندی ایران را در دورترین و سخت‌ترین میدان‌ها برافراشته نگاه داشتند
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه 27 مرداد
اطلاعیه سازمان حفظ نباتات برای صادرکنندگان پسته
سفر عمره از اواخر شهریور آغاز می‌شود
بازی استقلال _ نساجی؛ بدون هواداران زن برگزار می شود+جزییات
لاوروف: اظهارات ژاپن درباره جزایر کوریل از حد نزاکت خارج شده است
برنامه قطعی برق تهران فردا سه شنبه 27 مرداد+ لینک
یمن: اجرای معادله «محاصره در برابر محاصره» علیه عربستان آغاز شد
ادعای مقام پاکستانی درباره تداوم مذاکرات بر سر بازگشایی تنگه هرمز و پایان درگیری‌ها
سناتور مورفی: ایران بدون هیچ امتیازی پول‌های مسدودشده را به‌دست می‌آورد
دیدار همتی با نخست‌وزیر عراق
عکس های منتخب ایران: دوشنبه 26 مرداد 1405
. تیراندازی مرگبار در جنوب اسپانیا؛ قتل‌عام اعضای یک خانواده در هوئلوا
انتقاد رئیس کمیسیون کشاورزی از ناکارآمدی و ترک فعل در وزارت جهاد کشاورزی
انفجار در غرب کابل؛ جزئیات اولیه از حادثه
ثبت‌نام 4 میلیونی دانش‌آموزان در آموزش برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی
26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان به میهن
وزیر کشور: هیچ چیز جای کلاس حضوری را برای دانش‌آموزان نمی‌گیرد
هشدار درباره فاجعه انسانی در غزه با نزدیک شدن به فصل زمستان
الزیدی: عراق بیشترین آسیب را از بسته شدن تنگه هرمز می‌بیند
پارادوکس ذخایر آبی و قطعی برق؛ چرا با وجود پر بودن سدها، چراغ‌ها خاموش می‌شود؟
نوراینفو | 10 راهکار ساده برای کاهش مصرف بنزین و صرفه‌جویی در هزینه‌های خودرو
راه‌اندازی قطار مسافربری اردبیل - تهران؛ جزئیات و زمان آغاز بلیت‌فروشی
معمای «لحظه هرمز»؛ راهبرد جدید ایران در نظم منطقه‌ای چیست؟
توضیح عارف درباره ماجرای عرضه بنزین با نرخ جدید
مرغ منجمد قطعه‌بندی‌شده مشمول کالابرگ شد
تکرار ادعای واهی ترامپ درباره برنامه هسته‌ای ایران
مقام ایرانی: سیاست خود را از دفاعی به کاملاً تهاجمی تغییر داده‌ایم
علی مطهری: دولت دربارۀ حجاب بی‌تفاوت نباشد
آیا کوشنر و ویتکاف با «طرح صلح» به روسیه می‌روند؟
خلع سلاح مقاومت پیش‌شرط هیچ توافقی نیست؛ اسرائیل آتش‌بس را روزانه ده‌ها بار نقض می کند
تحول در نظام ارزشیابی آموزش و پرورش؛ پایان تمرکز صرف بر آزمون نهایی
واکنش سپاه به ادعای ترامپ درباره مذاکره پشت‌پرده
فرمانده نیروی هوایی ارتش: خلبانان نهاجا در جنگ تحمیلی سوم صحنه‌های عاشورایی خلق کردند