×
اقتصادی
شناسه خبر : 90230
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/12/18 ساعت 17:17
الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار در ایستگاه پایانی

الکترونیکی شدن مجوز‌های کسب و کار در ایستگاه پایانی

امروز مهلت دستگاه‌های مرجع صدور مجوز برای بارگذاری شرایط و ضوابط مجوز‌های کسب و کار و اتصال به درگاه ملی مجوز‌ها به پایان می‌رسد.

نورنیوز-گروه اقتصاد: بهمن ماه سال گذشته بود که نمایندگان مجلس یازدهم ماده ۷ قانون سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی را برای سومین بار اصلاح کردند تا با رفع ایرادات و ابهامات آن بتوانند دستگاه‌های مرجع صدور مجوز را مجاب کنند که در فرصت یک ساله‌ای که در این قانون به آن‌ها داده شده است، فرایند تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار را اجرایی کنند.
 
وزارت اقتصاد به عنوان متولی اصلی شفاف سازی و ساده سازی فرایند صدور مجوز‌ها نیز از آذرماه با برگزاری جلسات و نشست‌های متعدد با مسئولان دستگاه‌های مرجع صدور مجوز با جدیت این موضوع را در دستور کار قرار داد و با تعیین ضرب الاجل ۱۸ اسفند به عنوان مهلت قانونی دستگاه‌ها برای بارگذاری شرایط و ضوابط صدور مجوز و اتصال سامانه‌های تخصصی آن‌ها به درگاه ملی مجوزها، بر جرم انگاری و برخورد با متخلفان در صورت تعلل و تاخیر در اجرای قانون تاکید کرد.
 
هر چند که طی چند ماه اخیر، به خصوص در یک ماه گذشته اغلب دستگاه‌ها تلاش کرده اند تا بتوانند در موعد مقرر، تکالیف قانونی خود را به انجام برسانند، اما تا آخرین روز مهلت دستگاه‌ها (۱۸ اسفند) تنها ۶ وزارتخانه اقتصاد (بورس)، صنعت، معدن و تجارت، نفت، جهاد کشاورزی، ارتباطات و نیرو و همچنین سازمان ملی استاندارد توانسته اند سامانه‌های تخصصی خود را به درگاه ملی مجوز‌ها متصل کنند و دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی، وزارت میراث، راه و شهرسازی و ورزش و جوانان نیز در حال متصل شدن به درگاه ملی مجوز‌ها هستند.
 
البته وزارت جهاد کشاورزی و وزارت ارتباطات با وجود آنکه سامانه‌های تخصصی خود را به درگاه ملی مجوز‌ها متصل کرده اند، اما بررسی و بارگذاری کاربرگ‌های مربوط به مجوز‌های آن‌ها در این درگاه تا چند روز آینده به پایان می‌رسد.
 
همچنین، شهرداری تهران، وزارت آموزش و پرورش، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام روانشناسی و کانون وکلا از جمله دستگاه‌هایی هستند که وضعیت نهایی شدن کاربرگ‌های مجوز‌های آن‌ها و اتصال سامانه‌های تخصصی آن‌ها به درگاه ملی مجوز‌ها همچنان در ابهام است.
 
این در حالی است که براساس تاکیدات رئیس جمهور، سخنگوی قوه قضائیه، وزیر اقتصاد، معاون اول رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، امروز مهلت دستگاه‌ها برای شفاف سازی شرایط و ضوابط صدور مجوز‌ها به پایان می‌رسد و براساس جرم انگاری صورت گرفته در قانون، دو ماه تا یک سال حبس براساس ماده ۶۰۰ قانون مجازات اسلامی در انتظار متخلفان خواهد بود.
 
البته، سیدامیر سیاح، رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار، در گفتگوی ویژه خبری شب گذشته زمان اجرای جرم انگاری صورت گرفته را این طور بیان کرده است که بر اساس نظر حقوقدان‌ها، تاریخ لازم الاجرا شدن قانون، ۱۵ روز پس از ثبت در روزنامه رسمی است. از آنجا که ثبت این قانون در روزنامه رسمی دو روز پس از ابلاغ قانون، یعنی ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۹ بود، ۱۵ روز پس از آن می‌شود ۵ تا ۶ فروردین؛ که پس از آن هر دستگاهی که وصل نشده باشد یا برای استعلام از مردم کاغذ بخواهد، مرتکب جرم شده است.
 
محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در نشست بررسی آخرین وضعیت عملکرد دستگاه‌های اجرایی درباره تسهیل و شفاف‌سازی فرایند مجوزدهی به کسب و کار‌ها که روز دوشنبه برگزار شده بود نیز دستور داده است تا با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی، با دستگاه‌هایی که فرایند اتصال به درگاه ملی مجوز‌های کسب و کار را طبق ضرب الاجل ۱۸ اسفند انجام نداده اند، هر چه زودتر و بدون هیچ ملاحظه‌ای برخورد‌های لازم انجام شود و در مقابل دستگاه‌هایی نیز که به تکالیف قانونی خود عمل کرده اند، تشویق شوند.
 
حال باید دید، در روز پایانی مهلت دستگاه‌ها برای شفاف سازی فرایند مجوزدهی و اتصال به درگاه ملی مجوزها، کدام دستگاه‌های باقی مانده می‌توانند تکالیف قانونی خود را به پایان برسانند و خدمات صدور مجوز را تنها از طریق درگاه ملی مجوز‌ها ارائه دهند و علاوه بر آن، با توجه به جدیت و تاکید قوای سه گانه بر اجرای قانون در موعد مقرر و برخورد با متخلفان در صورت تعلل، آیا این بار مسئولان متخلف مجازات خواهند شد یا خیر؟


خبرگزاری صدا و سیما
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد