×
فرهنگی
شناسه خبر : 90170
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/12/17 ساعت 15:05
ایران؛ تنها کشور مسلمان عضو انجمن بین‌المللی «خون نادر»

ایران؛ تنها کشور مسلمان عضو انجمن بین‌المللی «خون نادر»

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان انتقال خون، گفت: ایران عضو انجمن بین‌المللی خون نادر با 23 عضو است که تنها کشور مسلمان عضو این انجمن بین‌المللی است.

نورنیوز-گروه جامعه: دکتر بشیر حاجی بیگی در این باره، گفت: برای تأمین روز افزون فرآورده‌هایی چون گلبول قرمز فشرده شده، پلاکت، کرایو و پلاسما باید افزایش مراکز سیار و ثابت اهدای خون، تهیه تجهیزات و ملزومات استراتژیک و ساخت سردخانه‌های مجهز همچنین تامین نیروی انسانی مورد نیاز مدنظر مسئولان عرصه سلامت کشور قرار گیرد و نگاه ویژه‌ای به انتقال خون داشته باشند تا در تامین اقلام استراتژیک و سایر ملزومات مصرفی دچار مشکلات اساسی نشویم.

تکریم اهدا کنندگان در اولویت

وی با اشاره به این موضوع که سازمان انتقال خون ایران یک ارگان اثرگذار در عرصه سلامت کشور و قابل اعتماد مردم و یک سازمان خدمت رسان فرهنگی اجتماعی با اهداف عالیه انسانی است، گفت: بی‌تردید تکریم ارباب رجوع در سازمانی که سالانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار داوطلب اهدای خون دارد و به حدود ۱۰۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی در سراسر کشور خون و فرآورده می‌رساند از اولویت ویژه برخوردار است.

وی افزود: این سازمان سالانه ۳ میلیون و ۶۶۰ هزار واحد خون و فرآورده آن، از قبیل پلاسما، پلاکت، خون کامل وگلبول قرمز فشرده را به مراکز بیمارستانی و درمانی کشور ارسال می‌کند و این حجم از فعالیت نیازمند نگاه ویژه مسئولان است.

انتقال خون در عرصه بین الملل

وی ادامه داد: سازمان انتقال خون ایران در میان کشورهای منطقه مدیترانه شرقی از نظر تعداد اهدا کنندگان رتبه اول را دارد. سازمان انتقال خون ایران، تاییدیه بین‌المللی و استاندارد کنترل کیفی اتحادیه اروپا را دارد و از سال ۲۰۱۳ به عنوان همکار WHO در آموزش اهدای خون فعال است و قطب آموزش منطقه است.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان انتقال خون، گفت: ایران عضو انجمن بین‌المللی خون نادر با ۲۳ عضو است که تنها کشور مسلمان عضو این انجمن بین‌المللی است و ۵۵ کشور جهان در پالایش قراردادی پلاسما همکاری دارند که ایران یکی از این کشورها است.

سازمان انتقال خون و حمایت‌های خیرین سلامت

وی با اشاره به نقش مهمی که خیرین در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی و فعالیت‌های انسان دوستانه و مردم نهاد دارند، تصریح کرد: خیرین می‌توانند در توسعه مراکز اهدای خون در شهرها نیز نقش داشته باشند چنان که هم اکنون نیز در سراسر کشور چندین مرکز اهدای خون با یاری خیرین احداث و تجهیز شده است.

وی افزود: این کمک‌ها می تواند در قالب تامین تجهیزات یا اهدای زمین و تامین هزینه‌های احداث بنا یا حتی وقف یک بنا برای اهدای خون و تامین و تجهیز واحدهای سیار باشد. گسترش فرهنگ کمک‌های خیریه به اهدای خون می‌تواند در توسعه این مراکز نقش بسزایی ایفا کند.

روزآمد سازی تجهیزات

حاجی بیگی در خصوص چالش‌های تامین بودجه، گفت: برای تامین تجهیزات مورد نیاز مراکز اهدای خون در سراسر کشور و تامین هزینه های تعمیرات ساختمان‌ها و ملزومات و تجهزات و ماشین آلات و احداث مراکز جدید انتقال خون نیاز به افزایش بودجه‌های عمرانی تملک سرمایه‌ای داریم.

وی افزود: در حال حاضر با توجه به فرسودگی تجهیزات آزمایشگاهی و هزینه‌های بالای تعمیرات و نگهداری تجهیزات مصرفی به افزایش اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در ستاد مرکزی و مراکز انتقال خون استانی در سراسر کشور نیاز داریم.

سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع سازمان انتقال خون، افزود: برای تامین ناوگان خون رسانی و سامانه‌های حمل و نقل پلاسما و اتوبوس‌های سیار خونگیری و دستگاه‌های ژنراتوربرق اضطراری در مراکز استانی انتقال خون سراسر کشور لازم است گامهای عملیاتی و موثر برداشته شود.

خدمت‌رسانی به بیماران خاص

وی با اشاره به خدمات ویژه سازمان انتقال خون برای بیماران خاص، گفت: سازمان انتقال خون در مراکز انتقال خون کل کشور به ۶۶ هزار و ۳۲۸ بیمار خاص خدمت رسانی می‌کند که شامل عزیزان تالاسمی، هموفیلی و همو دیالیز با تامین خون و فرآورده های آن نظیر پلاسما، پلاکت، گلبول قرمز فشرده شده است.

بنابراعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون ایران، وی در پایان، تاکید کرد: درحال حاضر با گسترش مراکز خون و آنکولوژی در کشور و افزایش مراکز جراحی قلب باز و جراحی پیوند اعضا به خصوص پیوند کلیه و کبد باید به طور اختصاصی به سازمان انتقال خون ایران نگاه ویژه داشت تا این سازمان بتواند در تامین خون و فرآورده‌های خونی مورد نیاز این مراکز گام‌های موثری بردارد و بیماران بستری در بیمارستان‌ها دغدغه تأمین خون و فرآورده های آن را نداشته باشند.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فدراسیون فوتبال مصر انتصاب کی‌روش را تکذیب کرد!
عارف: باید شرایط برای جذب سرمایه‌ها ایجاد شود
جهان نظاره گر خاموش «غرق» غزه
مدنی‌زاده: دولت اقتصاد را رها نکرده است
توافق ایران و عراق برای افتتاح گذرگاه جدید میان دو کشور
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی دی ماه سال 1404
اشرف بروجردی، رئیس اسبق کتابخانه ملی ایران درگذشت
از هر 100 متقاضی وام ازدواج 73 نفر دست خالی می‌مانند
بحرانی به ‎نام اطلاع‌رسانی مسئولان دوربینی در بحران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 29 آذر 1404+ جدول
12 روز زیر آتش؛ روایت کمالوندی از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران
کاهش 33 درصدی بارش‌ها در کشور
امروز آخرین مهلت ثبت نام فروش جدید ایران خودرو/ رکورد ثبت نام شکست + زمان قرعه کشی
آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران دریافت نکرده است
کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول
آیا طلا به نشانگر زلزله پولی در جهان تبدیل شده است؟
انتقاد عراقچی از رویکرد غیرمسولانۀ 3 کشور اروپایی
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم
واکنش رژیم جولانی به بمباران ده‌ها نقطه در سوریه توسط آمریکا
ترامپ: حمله به اهداف داعش در سوریه موفقیت‌آمیز بود
مامور موساد و ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز اعدام شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 29 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 29 آذر 1404+ وضعیت استانها
درخت‌ها چطور با هم صحبت می‌کنند؟
ربات‌های میکرونی هوشمند، جراحان آینده در درون بدن انسان
ابزار هوش مصنوعی برای محافظت از زیرساخت‌های حیاتی در حملات سایبری
کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟
سفر 40 دقیقه‌ای به‌جای 6 ساعت با تونل جدید جهانی
افزایش 15 درصدی ظرفیت باتری سدیم‌یونی با یک تغییر شیمیایی هوشمندانه
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
X
آگهی تبلیغاتی