×
سیاسی
شناسه خبر : 90166
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/12/17 ساعت 13:23

نورنیوز بررسی کرد؛

دلیل کُندی مذاکرات وین؛ موانع آمریکایی یا مطالبات روسی!؟

اگرچه روند گفتگوها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست اما آنها سعی می‌کنند با فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در حالی که مذاکرات وین به دلیل تعلل آمریکا در اتخاذ تصمیم سیاسی پیرامون موضوعات باقی‌مانده که در محدوده خطوط قرمز ایران است، روند کُندی را طی می‌کند و مقامات و رسانه‌های غربی مدام ایران را به دروغ، مانع حصول توافق معرفی می‌کنند، درخواست روسیه نیز به عامل جدیدی برای بهانه‌جویی آمریکا تبدیل شده است.

چند روز قبل و پس از آنکه «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد؛ تحریم‎‌ علیه کشورش در بحران اوکراین، مانعی بر سر راه توافق هسته‌ای ایران ایجاد کرده است، مسکو از واشینگتن خواست برای از میان برداشتن این مانع، بی‌اثر بودن تحریم‌ها در مسیر روابط تجاری-‍‌اقتصادی و سرمایه‌گذاری روسیه در ایران را به صورت کتبی تضمین کند.

این درخواست در فضای سیاسی و رسانه‌ای دو گونه تفسیر به همراه داشت؛ برخی آن را گروکشی مسکو و مانعی بر سر توافق در وین عنوان نموده و برخی نیز آن را دلیلی بر جدیت روسیه در مذاکرات وین و تضمینی برای انتفاع ایران از توافق احتمالی تعبیر کردند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به درخواست روسیه این‌گونه واکنش نشان داد که؛ تحریم‌های جدید مرتبط با روسیه با برجام ارتباطی ندارد. این نه تنها به نفع آمریکا، بلکه به نفع روسیه هم است که ایران نتواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در بیان موضع ایران در این خصوص با قابل درک خواندن درخواست روسیه در حساب توئیتری خود نوشت: تنها عامل تاثیرگذار بر تعامل ما با کشورهای ۱+۴، تامین منافع بلندمدت مردم ایران است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه هم از ضرورت دریافت درخواست روسیه از مجاری دیپلماتیک سخن گفت و خاطرنشان کرد: همکاری‌های هسته‌ای ایران نباید تحت تاثیر هیچ تحریمی قرار بگیرد.

او افزود: رویکرد روسیه برای رسیدن به توافق دسته‌جمعی در وین سازنده بوده است، منتظریم از طریق مجاری دیپلماتیک جزییات بیشتری را به ما بدهند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنشی مشابه اظهار داشت: ضمن ایستادگی در حفظ و رعایت خطوط قرمز، اجازه نمی‌دهیم هیچ عامل خارجی منافع ملی را در مذاکرات وین تحت تأثیر قرار دهد.

در پی این واکنش‌ها؛ وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان بر موضع مسکو تاکید کرد و گفت: توافق هسته‌ای باید برای همه اعضا، منافع مساوی آن‌هم در همه حوزه‌ها فراهم کند.

در همین حال؛ «لوان جاگاریان» درباره اظهارات وزیر امورخارجه این کشور گفت: سوءتفاهمی در این خصوص پیش آمده است. از مردم ایران می‌خواهیم که به اظهارات رادیوهای بیگانه مانند رادیو دیروز (فردا) گوش ندهند. ما رسماً از طریق منابع دیپلماتیک به دوستان ایرانی در این خصوص توضیح خواهیم داد.

این تحولات در حالی طی چند روز گذشته صورت گرفته که روند گفتگوها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست اما آنها سعی می‌کنند با اتخاذ رویکرد فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

در همین حال؛ «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد ایران در حالی مجددا دوشنبه شب برای رایزنی با مقامات عالی کشور به تهران بازگشته که «انریکه مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا گفته است: زمان آن رسیده که براى پایان مذاکرات در چند روز آینده تصمیم‌هاى سیاسى گرفته شود.

به طور طبیعی خطاب این جمله‌ی معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مشخصا ایالات متحده آمریکاست و طی روزهای آینده مشخص می‌شود که آیا مذاکرات که به «موانع آمریکایی» برخورد کرده به مرحله بررسی درخواست روسیه خواهد رسید یا خیر؟


نورنیوز
اخبار مرتبط
تغییر زمین بازی در وین با ابتکار عمل مستقل ایران
چهارشنبه 1400/12/25 ساعت 14:40
نورنیوز بررسی کرد؛
تغییر زمین بازی در وین با ابتکار عمل مستقل ایران
واقعیت غیرقابل کتمان این است که دیپلماسی فعال و بازیگری هوشمند جمهوری اسلامی ایران موجب رفع نگرانی‌های واقعی و تصنعی در مورد احتمال شکست مذاکرات وین به دلیل درخواست جدید مسکو شد و نقش واقعی کشورهای حاضر در مذاکرات را در معرض نگاه افکار عمومی قرار داد.
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2
پنج‌شنبه 1400/12/19 ساعت 09:39
نورنیوز بررسی کرد؛
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2
روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
یکشنبه 1400/12/15 ساعت 10:26
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
سفر گروسی به تهران که در ادامه گفتگوهای فشرده و پرچالش نمایندگان کشورمان با مسئولین آژانس در وین انجام شد، شرایطی را فراهم آورد که یکی از چند مانع پیش رو برای دستیابی به توافق قوی فعلا برداشته شود.
تلاش گسترده رژیم صهیونیستی برای تاثیر گذاری بر سفر مدیر کل آژانس به تهران
جمعه 1400/12/13 ساعت 13:32
اختصاصی
تلاش گسترده رژیم صهیونیستی برای تاثیر گذاری بر سفر مدیر کل آژانس به تهران
رژیم صهیونیستی از ابتدای شکل گیری مذاکرات میان 1+5 که به انعقاد موافقتنامه برجام منجر شد یکی از مخالفین سرسخت شکل گیری این توافق بوده واکنون نیز همه ظرفیتهای خود برای برهم زدن مذاکرات را بسیج کرده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی