×
سیاسی
شناسه خبر : 90166
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/12/17 ساعت 13:23
دلیل کُندی مذاکرات وین؛ موانع آمریکایی یا مطالبات روسی!؟

نورنیوز بررسی کرد؛

دلیل کُندی مذاکرات وین؛ موانع آمریکایی یا مطالبات روسی!؟

اگرچه روند گفتگوها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست اما آنها سعی می‌کنند با فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در حالی که مذاکرات وین به دلیل تعلل آمریکا در اتخاذ تصمیم سیاسی پیرامون موضوعات باقی‌مانده که در محدوده خطوط قرمز ایران است، روند کُندی را طی می‌کند و مقامات و رسانه‌های غربی مدام ایران را به دروغ، مانع حصول توافق معرفی می‌کنند، درخواست روسیه نیز به عامل جدیدی برای بهانه‌جویی آمریکا تبدیل شده است.

چند روز قبل و پس از آنکه «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد؛ تحریم‎‌ علیه کشورش در بحران اوکراین، مانعی بر سر راه توافق هسته‌ای ایران ایجاد کرده است، مسکو از واشینگتن خواست برای از میان برداشتن این مانع، بی‌اثر بودن تحریم‌ها در مسیر روابط تجاری-‍‌اقتصادی و سرمایه‌گذاری روسیه در ایران را به صورت کتبی تضمین کند.

این درخواست در فضای سیاسی و رسانه‌ای دو گونه تفسیر به همراه داشت؛ برخی آن را گروکشی مسکو و مانعی بر سر توافق در وین عنوان نموده و برخی نیز آن را دلیلی بر جدیت روسیه در مذاکرات وین و تضمینی برای انتفاع ایران از توافق احتمالی تعبیر کردند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به درخواست روسیه این‌گونه واکنش نشان داد که؛ تحریم‌های جدید مرتبط با روسیه با برجام ارتباطی ندارد. این نه تنها به نفع آمریکا، بلکه به نفع روسیه هم است که ایران نتواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در بیان موضع ایران در این خصوص با قابل درک خواندن درخواست روسیه در حساب توئیتری خود نوشت: تنها عامل تاثیرگذار بر تعامل ما با کشورهای ۱+۴، تامین منافع بلندمدت مردم ایران است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه هم از ضرورت دریافت درخواست روسیه از مجاری دیپلماتیک سخن گفت و خاطرنشان کرد: همکاری‌های هسته‌ای ایران نباید تحت تاثیر هیچ تحریمی قرار بگیرد.

او افزود: رویکرد روسیه برای رسیدن به توافق دسته‌جمعی در وین سازنده بوده است، منتظریم از طریق مجاری دیپلماتیک جزییات بیشتری را به ما بدهند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنشی مشابه اظهار داشت: ضمن ایستادگی در حفظ و رعایت خطوط قرمز، اجازه نمی‌دهیم هیچ عامل خارجی منافع ملی را در مذاکرات وین تحت تأثیر قرار دهد.

در پی این واکنش‌ها؛ وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان بر موضع مسکو تاکید کرد و گفت: توافق هسته‌ای باید برای همه اعضا، منافع مساوی آن‌هم در همه حوزه‌ها فراهم کند.

در همین حال؛ «لوان جاگاریان» درباره اظهارات وزیر امورخارجه این کشور گفت: سوءتفاهمی در این خصوص پیش آمده است. از مردم ایران می‌خواهیم که به اظهارات رادیوهای بیگانه مانند رادیو دیروز (فردا) گوش ندهند. ما رسماً از طریق منابع دیپلماتیک به دوستان ایرانی در این خصوص توضیح خواهیم داد.

این تحولات در حالی طی چند روز گذشته صورت گرفته که روند گفتگوها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست اما آنها سعی می‌کنند با اتخاذ رویکرد فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

در همین حال؛ «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد ایران در حالی مجددا دوشنبه شب برای رایزنی با مقامات عالی کشور به تهران بازگشته که «انریکه مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا گفته است: زمان آن رسیده که براى پایان مذاکرات در چند روز آینده تصمیم‌هاى سیاسى گرفته شود.

به طور طبیعی خطاب این جمله‌ی معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مشخصا ایالات متحده آمریکاست و طی روزهای آینده مشخص می‌شود که آیا مذاکرات که به «موانع آمریکایی» برخورد کرده به مرحله بررسی درخواست روسیه خواهد رسید یا خیر؟


نورنیوز
اخبار مرتبط
تغییر زمین بازی در وین با ابتکار عمل مستقل ایران
چهارشنبه 1400/12/25 ساعت 14:40
نورنیوز بررسی کرد؛
تغییر زمین بازی در وین با ابتکار عمل مستقل ایران
واقعیت غیرقابل کتمان این است که دیپلماسی فعال و بازیگری هوشمند جمهوری اسلامی ایران موجب رفع نگرانی‌های واقعی و تصنعی در مورد احتمال شکست مذاکرات وین به دلیل درخواست جدید مسکو شد و نقش واقعی کشورهای حاضر در مذاکرات را در معرض نگاه افکار عمومی قرار داد.
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2
پنج‌شنبه 1400/12/19 ساعت 09:39
نورنیوز بررسی کرد؛
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2
روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
یکشنبه 1400/12/15 ساعت 10:26
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
سفر گروسی به تهران که در ادامه گفتگوهای فشرده و پرچالش نمایندگان کشورمان با مسئولین آژانس در وین انجام شد، شرایطی را فراهم آورد که یکی از چند مانع پیش رو برای دستیابی به توافق قوی فعلا برداشته شود.
تلاش گسترده رژیم صهیونیستی برای تاثیر گذاری بر سفر مدیر کل آژانس به تهران
جمعه 1400/12/13 ساعت 13:32
اختصاصی
تلاش گسترده رژیم صهیونیستی برای تاثیر گذاری بر سفر مدیر کل آژانس به تهران
رژیم صهیونیستی از ابتدای شکل گیری مذاکرات میان 1+5 که به انعقاد موافقتنامه برجام منجر شد یکی از مخالفین سرسخت شکل گیری این توافق بوده واکنون نیز همه ظرفیتهای خود برای برهم زدن مذاکرات را بسیج کرده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مصرف گاز در بخش خانگی به 72 درصد رسید؛ افزایش 100 میلیون مترمکعبی در چهار روز
تراکتور 0 - پرسپولیس 0 | جدال 6 ساله در جام حذفی +گزارش زنده
درخواست کمک مادورو از ارتش کلمبیا
ستاره پرسپولیس از بلیط دیدار با تراکتور حذف شد
مرگ دردناک دو جوان در پی حادثه سقوط خودرو در سد دز
اقدام جنجالی کاخ سفید: ممنوعیت ورود هواداران ایران و سه کشور دیگر به آمریکا
معیشت در محاصره قیمت‌ها
تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد نصب شد
پاکستان: به نیروی بین‌المللی غزه نمی‌پیوندیم؛ مسائل کارائیب باید مسالمت‌آمیز حل شود
قالیباف: نحوه اجرای کالابرگ هفته آینده بررسی می‌شود
احزاب مخالف، نخست‌وزیر ژاپن را در مورد تایوان تحت فشار گذاشتند
دیدار مقامات واشنگتن و مسکو در خاک آمریکا در جهت پایان یافتن جنگ اوکراین
آماده‌باش بیش از 25 هزار نیروی عملیاتی هلال‌احمر برای زمستان
رژیم صهیونیستی جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد
نبرد میلیاردی برای چند دقیقه توجه نوجوان
پنج سد تامین کننده آب شرب تهران 165 میلیون مترمکعب آب دارند
اعزام نیروهای آمریکا به اکوادور؛ ونزوئلا خواستار نشست شورای امنیت شد
بن‌بست واشنگتن در تشکیل نیروی «تثبیت‌کننده» غزه
رایزنی وزیران خارجه چین و ونزوئلا و محکومیت «تاکتیک‌های قلدرمآبانه»
معاون آموزشی وزارت بهداشت منصوب شد
خالد مشعل: حماس هرگز خلع سلاح نمی‌شود
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
X
آگهی تبلیغاتی