×
سیاسی
شناسه خبر : 90166
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/12/17 ساعت 13:23
دلیل کُندی مذاکرات وین؛ موانع آمریکایی یا مطالبات روسی!؟

نورنیوز بررسی کرد؛

دلیل کُندی مذاکرات وین؛ موانع آمریکایی یا مطالبات روسی!؟

اگرچه روند گفتگوها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست اما آنها سعی می‌کنند با فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در حالی که مذاکرات وین به دلیل تعلل آمریکا در اتخاذ تصمیم سیاسی پیرامون موضوعات باقی‌مانده که در محدوده خطوط قرمز ایران است، روند کُندی را طی می‌کند و مقامات و رسانه‌های غربی مدام ایران را به دروغ، مانع حصول توافق معرفی می‌کنند، درخواست روسیه نیز به عامل جدیدی برای بهانه‌جویی آمریکا تبدیل شده است.

چند روز قبل و پس از آنکه «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه اعلام کرد؛ تحریم‎‌ علیه کشورش در بحران اوکراین، مانعی بر سر راه توافق هسته‌ای ایران ایجاد کرده است، مسکو از واشینگتن خواست برای از میان برداشتن این مانع، بی‌اثر بودن تحریم‌ها در مسیر روابط تجاری-‍‌اقتصادی و سرمایه‌گذاری روسیه در ایران را به صورت کتبی تضمین کند.

این درخواست در فضای سیاسی و رسانه‌ای دو گونه تفسیر به همراه داشت؛ برخی آن را گروکشی مسکو و مانعی بر سر توافق در وین عنوان نموده و برخی نیز آن را دلیلی بر جدیت روسیه در مذاکرات وین و تضمینی برای انتفاع ایران از توافق احتمالی تعبیر کردند.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به درخواست روسیه این‌گونه واکنش نشان داد که؛ تحریم‌های جدید مرتبط با روسیه با برجام ارتباطی ندارد. این نه تنها به نفع آمریکا، بلکه به نفع روسیه هم است که ایران نتواند سلاح هسته‌ای داشته باشد.

دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در بیان موضع ایران در این خصوص با قابل درک خواندن درخواست روسیه در حساب توئیتری خود نوشت: تنها عامل تاثیرگذار بر تعامل ما با کشورهای ۱+۴، تامین منافع بلندمدت مردم ایران است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه هم از ضرورت دریافت درخواست روسیه از مجاری دیپلماتیک سخن گفت و خاطرنشان کرد: همکاری‌های هسته‌ای ایران نباید تحت تاثیر هیچ تحریمی قرار بگیرد.

او افزود: رویکرد روسیه برای رسیدن به توافق دسته‌جمعی در وین سازنده بوده است، منتظریم از طریق مجاری دیپلماتیک جزییات بیشتری را به ما بدهند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان نیز در واکنشی مشابه اظهار داشت: ضمن ایستادگی در حفظ و رعایت خطوط قرمز، اجازه نمی‌دهیم هیچ عامل خارجی منافع ملی را در مذاکرات وین تحت تأثیر قرار دهد.

در پی این واکنش‌ها؛ وزیر خارجه روسیه روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان بر موضع مسکو تاکید کرد و گفت: توافق هسته‌ای باید برای همه اعضا، منافع مساوی آن‌هم در همه حوزه‌ها فراهم کند.

در همین حال؛ «لوان جاگاریان» درباره اظهارات وزیر امورخارجه این کشور گفت: سوءتفاهمی در این خصوص پیش آمده است. از مردم ایران می‌خواهیم که به اظهارات رادیوهای بیگانه مانند رادیو دیروز (فردا) گوش ندهند. ما رسماً از طریق منابع دیپلماتیک به دوستان ایرانی در این خصوص توضیح خواهیم داد.

این تحولات در حالی طی چند روز گذشته صورت گرفته که روند گفتگوها در وین همچنان معطل تصمیم سیاسی آمریکایی‌هاست اما آنها سعی می‌کنند با اتخاذ رویکرد فرار به جلو و هیاهوی رسانه‌ای، درخواست روسیه را به عنوان مانع شکل‌گیری توافق معرفی کنند.

در همین حال؛ «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد ایران در حالی مجددا دوشنبه شب برای رایزنی با مقامات عالی کشور به تهران بازگشته که «انریکه مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا گفته است: زمان آن رسیده که براى پایان مذاکرات در چند روز آینده تصمیم‌هاى سیاسى گرفته شود.

به طور طبیعی خطاب این جمله‌ی معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مشخصا ایالات متحده آمریکاست و طی روزهای آینده مشخص می‌شود که آیا مذاکرات که به «موانع آمریکایی» برخورد کرده به مرحله بررسی درخواست روسیه خواهد رسید یا خیر؟


نورنیوز
اخبار مرتبط
تغییر زمین بازی در وین با ابتکار عمل مستقل ایران
چهارشنبه 1400/12/25 ساعت 14:40
نورنیوز بررسی کرد؛
تغییر زمین بازی در وین با ابتکار عمل مستقل ایران
واقعیت غیرقابل کتمان این است که دیپلماسی فعال و بازیگری هوشمند جمهوری اسلامی ایران موجب رفع نگرانی‌های واقعی و تصنعی در مورد احتمال شکست مذاکرات وین به دلیل درخواست جدید مسکو شد و نقش واقعی کشورهای حاضر در مذاکرات را در معرض نگاه افکار عمومی قرار داد.
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2
پنج‌شنبه 1400/12/19 ساعت 09:39
نورنیوز بررسی کرد؛
دو پیام جدی پرتاب ماهواره نظامی نور-2
روند طی شده طی ماه‌های اخیر کاملا نشان داد که چه تفاوت‌هایی میان مذاکره عزت‌مند با مذاکره همراه با رودربایستی و در نظر گرفتن ملاحظات تحمیلی طرف‌های غربی وجود دارد و این مدل مذاکره دارای چه ویژگی‌هایی است.
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
یکشنبه 1400/12/15 ساعت 10:26
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
سفر گروسی به تهران که در ادامه گفتگوهای فشرده و پرچالش نمایندگان کشورمان با مسئولین آژانس در وین انجام شد، شرایطی را فراهم آورد که یکی از چند مانع پیش رو برای دستیابی به توافق قوی فعلا برداشته شود.
تلاش گسترده رژیم صهیونیستی برای تاثیر گذاری بر سفر مدیر کل آژانس به تهران
جمعه 1400/12/13 ساعت 13:32
اختصاصی
تلاش گسترده رژیم صهیونیستی برای تاثیر گذاری بر سفر مدیر کل آژانس به تهران
رژیم صهیونیستی از ابتدای شکل گیری مذاکرات میان 1+5 که به انعقاد موافقتنامه برجام منجر شد یکی از مخالفین سرسخت شکل گیری این توافق بوده واکنون نیز همه ظرفیتهای خود برای برهم زدن مذاکرات را بسیج کرده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
هشدار نارنجی هوا در تهران ادامه دارد؛ آلودگی تا اواسط هفته پیش‌بینی می‌شود
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
X
آگهی تبلیغاتی