×
اقتصادی
شناسه خبر : 90098
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/15 ساعت 20:53
درس‌های اقتصادی بحران اوکراین

نورنیوز بررسی کرد؛

درس‌های اقتصادی بحران اوکراین

غرب سعی دارد در قالب سیاست تحریم و تهدید، از وابستگی درآمدهای اقتصادی مسکو به روابط انرژی با اروپا و نیز بازارها و مراکز مالی و بانک‌‌ها بهره برده و این کشور را به امتیازدهی وادار نموده و هزینه‌های امنیتی و سیاسی بسیاری را بر این کشور تحمیل کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مذاکرات وین میان ایران و گروه 1+4 با محوریت لغو تحریم‌ها در حالی در جریان است که غرب می‌کوشد این‌گونه القاء کند که حل مشکلات کشور تنها در گرو همکاری با غرب و بهره‌گیری از شبکه مالی جهانی است.

غرب با تعیین ضرب‌الاجل‌های من درآوردی و مقصرنمایی ایران، در حالی به دنبال تبدیل مذاکرات وین به محلی برای تحقق اهداف یک‌جانبه خود است که تحولات اخیر اوکراین و نوع رفتار غرب حقایقی دیگر از چهره واقعی آنها را آشکار ساخته که جای تامل دارد.

مداخلات و بدعهدی‌های آمریکا در کنار رفتارهای بحران‌ساز و غیرمسئولانه ناتو و اروپا، سرانجام بحران اوکراین را به عرصه نظامی و نبرد میان روسیه و این کشور سوق داد، حال آنکه نکته قابل توجه در کنار تحولات جاری در میدان و دیپلماسی، درس‌ها و پیام‌های اقتصادی این بحران است که در چارچوب‌ سیاست‌های ضد روسی اروپا و آمریکا قابل بررسی است.

غرب با محوریت اقدام علیه درآمدهای روسیه در حوزه انرژی و طرح نورد استریم 2 یا همان انتقال انرژی از روسیه به اروپا، مقابله با ظرفیت‌های انرژی روسیه، کاهش درآمدها و ایجاد مشکلات اقتصادی برای این کشور را کلید زد.

از سویی؛ غرب با استفاده از سلطه خود بر مراکز مالی جهانی و بهره‌گیری ابزاری از سوئیفت و مراودات بانکی علیه مسکو برای باج‌خواهی، این موضوعات را به ابزاری برای فشردن گلوگاه‌های مالی روسیه تبدیل کرده است.

در واقع غرب سعی دارد در قالب سیاست تحریم و تهدید، از وابستگی درآمدهای اقتصادی مسکو به روابط انرژی با اروپا و نیز بازارها و مراکز مالی و بانک‌‌ها بهره برده و این کشور را به امتیازدهی وادار نموده و هزینه‌های امنیتی و سیاسی بسیاری را بر این کشور تحمیل کند.

نگاهی بر آنچه این روزها از سوی غرب علیه مسکو با ادعای حمایت از اوکراین صورت می‌گیرد بار دیگر این حقیقت را آشکار می‌سازد که از یک‌سو رابطه با غرب رابطه‌ای اطمینان‌بخش نیست و غرب نگاهی صرفا یک‌جانبه به روابط با سایر کشورها دارد و از سوی دیگر غرب هرگز رویکرد تعهدپذیری نداشته و نمی‌توان به تعهدات و وعده‌های آن اعتماد داشت. 

بحران اوکراین و رفتار غربی‌ها این درس‌ها را برای ما به دنبال دارد که؛

اولا راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور نه برجام و روابط با غرب بلکه در چارچوب اقتصاد مقاومتی فعال و درون‌زا است و در عرصه سیاست خارجی نیز دیپلماسی فعال و عملگرا باید چنان باشد که غرب نه کانون و محور مناسبات بلکه حلقه‌ای از زنجیره مراودات جهانی قرار گیرد.

دوم؛ کاهش و قطع وابستگی به فروش نفت، اصلی مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است چنانچه امروز غرب برای فشار بر روسیه از حربه ایجاد اختلال در مناسبات انرژی روسیه با سایر کشورها نظیر کارشکنی در طرح نورد استریم و نورداستریم 2 بهره می‌گیرد.

سوم؛ این ادعا که پیوستن به اف.ای.تی.اف و مراودات با بازار سرمایه غربی حلال مشکلات و تجارتی موفق و کم هزینه‌ است، ادعایی فریبنده بوده زیرا غرب هیچ تعهدی در قبال این ساختارها نداشته بلکه آنها را ابزار فشاری برای سلطه بر منابع مالی کشورها و اعمال فشار بر آنها برای تن دادن به زیاده‌خواهی‌ها قرار داده است.

چهارم؛ حقانیت مواضع ایران مبنی بر لزوم لغو کامل تحریم‌ها، راستی‌آزمایی این لغو و ضمانت عینی و عملی مبنی بر تکرار نشدن بدعهدی‌های گذشته غرب آشکارتر شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 23 خرداد 1405
جهش احتمالی قیمت تخم‌مرغ؛ نرخ واقعی اعلام شد
کنترل مصرف برق مشترکان پرمصرف آغاز شد
تصاویر ماهواره‌ای ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز را رد کرد+ فیلم
تسهیلات بانکی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی پشت‌بامی در راه است
جنجال بزرگ در جام جهانی 2026؛ کارت زردی که ناگهان برگشت
قیمت گوشت قرمز امروز 23 خرداد 1405 + جدول
سقوط هواپیما در هند
پوچتینو بعد از برد 4-1 آمریکا: این تازه شروع کار است
رئیس قوه قضاییه: وحدت ملی ایران جهانیان را مبهوت کرده است
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 خرداد 1405
میز خدمت پلیس زیر آسمان شهر
هدف طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی چیست؟
از بنزین تا نان؛ هرمز چگونه زندگی میلیاردها نفر را تغییر می‌دهد؟
تحرکات نظامی اسرائیل در مرز اردن؛ ایجاد پایگاه‌های تازه
زیان 14 میلیارد دلاری ترکیه از بحران انرژی و شوک تنگه هرمز
انقلاب در تولید برق خانگی
رایزنی امارات و ناتو برای تقویت همکاری‌های امنیتی و نظامی
سیاستمداران عراقی: کاهش تنش ایران و آمریکا به نفع ثبات عراق است
ناکامی جهان در رسیدن به هدف حذف کار کودکان
52 میلیون پیامک تخلفات رانندگی از آغاز جنگ
جزئیات جدید واردات خودرو در منطقه آزاد قصرشیرین اعلام شد
برخورد مرگبار قطار با خودرو در شرق قاهره
بنیان‌گذار آمازون: هوش مصنوعی خالق فرصت‌های شغلی جدید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
وزارت علوم: تغییرات مکرر در مصوبات کنکور به صلاح داوطلبان نیست
سقوط قیمت نفت در آستانه توافق احتمالی ایران و آمریکا
رافائل گروسی برای دبیرکلی سازمان ملل اعلام آمادگی کرد
خوانشی کوتاه از یک سال پُر تنش
ادعای سنتکام درباره سرنگونی پهپادهای ایرانی در تنگه هرمز
تمرینات پرفشار تیم ملی برای نبرد با نیوزیلند؛ قلعه‌نویی برنامه ویژه دارد
دیپلماسی و جنگ در فضای نبرد ناهمتراز
دیپلماسی از دل بازدارندگی
امارات انتقال 3 میلیارد دلار به ایران را تکذیب کرد
عزیزی: سه‌گانه مردم، میدان و ژئوپلیتیک دشمن را ناکام کرد
بازی در میدان مقاومت
سرمربی کانادا: باید از تساوی مقابل بوسنی درس بگیریم
دست رد فیفا به ستاره‌های مصر!
تشریح آخرین جزئیات و روند مذاکرات ایران و آمریکا از سوی عراقچی/ توافق در حال نهایی شدن است
قبل از تفاهم به چیزی تفاخر یا تهاجم نکنید!
دور جدید مذاکرات لبنان و اسرائیل هفته آتی در واشنگتن برگزار می‌شود
رضایت سرمربی بوسنی از تساوی مقابل کانادا
جزئیات حادثه هولناک در اطراف کمپ تیم ملی فوتبال ؛ هویت جسد مشخص نشد
فوتبال؛ درمانگاه تنهایی و کارخانه معناسازی در عصر مدرن
بازنشستگی با 20 سال سابقه قطعی شد؛ شرایط جدید برای زنان شاغل اعلام شد