×
اقتصادی
شناسه خبر : 90098
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/15 ساعت 20:53
درس‌های اقتصادی بحران اوکراین

نورنیوز بررسی کرد؛

درس‌های اقتصادی بحران اوکراین

غرب سعی دارد در قالب سیاست تحریم و تهدید، از وابستگی درآمدهای اقتصادی مسکو به روابط انرژی با اروپا و نیز بازارها و مراکز مالی و بانک‌‌ها بهره برده و این کشور را به امتیازدهی وادار نموده و هزینه‌های امنیتی و سیاسی بسیاری را بر این کشور تحمیل کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مذاکرات وین میان ایران و گروه 1+4 با محوریت لغو تحریم‌ها در حالی در جریان است که غرب می‌کوشد این‌گونه القاء کند که حل مشکلات کشور تنها در گرو همکاری با غرب و بهره‌گیری از شبکه مالی جهانی است.

غرب با تعیین ضرب‌الاجل‌های من درآوردی و مقصرنمایی ایران، در حالی به دنبال تبدیل مذاکرات وین به محلی برای تحقق اهداف یک‌جانبه خود است که تحولات اخیر اوکراین و نوع رفتار غرب حقایقی دیگر از چهره واقعی آنها را آشکار ساخته که جای تامل دارد.

مداخلات و بدعهدی‌های آمریکا در کنار رفتارهای بحران‌ساز و غیرمسئولانه ناتو و اروپا، سرانجام بحران اوکراین را به عرصه نظامی و نبرد میان روسیه و این کشور سوق داد، حال آنکه نکته قابل توجه در کنار تحولات جاری در میدان و دیپلماسی، درس‌ها و پیام‌های اقتصادی این بحران است که در چارچوب‌ سیاست‌های ضد روسی اروپا و آمریکا قابل بررسی است.

غرب با محوریت اقدام علیه درآمدهای روسیه در حوزه انرژی و طرح نورد استریم 2 یا همان انتقال انرژی از روسیه به اروپا، مقابله با ظرفیت‌های انرژی روسیه، کاهش درآمدها و ایجاد مشکلات اقتصادی برای این کشور را کلید زد.

از سویی؛ غرب با استفاده از سلطه خود بر مراکز مالی جهانی و بهره‌گیری ابزاری از سوئیفت و مراودات بانکی علیه مسکو برای باج‌خواهی، این موضوعات را به ابزاری برای فشردن گلوگاه‌های مالی روسیه تبدیل کرده است.

در واقع غرب سعی دارد در قالب سیاست تحریم و تهدید، از وابستگی درآمدهای اقتصادی مسکو به روابط انرژی با اروپا و نیز بازارها و مراکز مالی و بانک‌‌ها بهره برده و این کشور را به امتیازدهی وادار نموده و هزینه‌های امنیتی و سیاسی بسیاری را بر این کشور تحمیل کند.

نگاهی بر آنچه این روزها از سوی غرب علیه مسکو با ادعای حمایت از اوکراین صورت می‌گیرد بار دیگر این حقیقت را آشکار می‌سازد که از یک‌سو رابطه با غرب رابطه‌ای اطمینان‌بخش نیست و غرب نگاهی صرفا یک‌جانبه به روابط با سایر کشورها دارد و از سوی دیگر غرب هرگز رویکرد تعهدپذیری نداشته و نمی‌توان به تعهدات و وعده‌های آن اعتماد داشت. 

بحران اوکراین و رفتار غربی‌ها این درس‌ها را برای ما به دنبال دارد که؛

اولا راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور نه برجام و روابط با غرب بلکه در چارچوب اقتصاد مقاومتی فعال و درون‌زا است و در عرصه سیاست خارجی نیز دیپلماسی فعال و عملگرا باید چنان باشد که غرب نه کانون و محور مناسبات بلکه حلقه‌ای از زنجیره مراودات جهانی قرار گیرد.

دوم؛ کاهش و قطع وابستگی به فروش نفت، اصلی مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است چنانچه امروز غرب برای فشار بر روسیه از حربه ایجاد اختلال در مناسبات انرژی روسیه با سایر کشورها نظیر کارشکنی در طرح نورد استریم و نورداستریم 2 بهره می‌گیرد.

سوم؛ این ادعا که پیوستن به اف.ای.تی.اف و مراودات با بازار سرمایه غربی حلال مشکلات و تجارتی موفق و کم هزینه‌ است، ادعایی فریبنده بوده زیرا غرب هیچ تعهدی در قبال این ساختارها نداشته بلکه آنها را ابزار فشاری برای سلطه بر منابع مالی کشورها و اعمال فشار بر آنها برای تن دادن به زیاده‌خواهی‌ها قرار داده است.

چهارم؛ حقانیت مواضع ایران مبنی بر لزوم لغو کامل تحریم‌ها، راستی‌آزمایی این لغو و ضمانت عینی و عملی مبنی بر تکرار نشدن بدعهدی‌های گذشته غرب آشکارتر شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار به 228 هزار تومان رسید
ثبت‌نام جدید عتبات از امروز 28 شهریور؛ قیمت سفر کربلا اعلام شد
جزئیات مخالفت مصر و سوریه با پیشنهاد عربستان
ترافیک سنگین در آزادراه قزوین ـ کرج و محور شهریار ـ تهران
کدام فیلم‌های ایرانی به شیکاگو راه یافتند؟
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور؛ قیمت تمامی وزن‌ها
پیش‌بینی هوای آذربایجان غربی؛ باران تا دوشنبه ادامه دارد
پشت پرده گرانی گوشت چیست؟ روایت رئیس شورای تأمین دام
واشنگتن‌پست: جنگ ایران فقط نفت را هدف نگرفته؛ بحران به چند بازار جهانی رسید
یوروویژن زیر سایه تحریم اسرائیل؛ ایرلند رسماً کناره‌گیری کرد
ازتبلیغات گوبلزی تا تروث‌سوشال؛ چرا رسانه‌های آمریکا مقابل گلوله جادویی ترامپ ایستاده‌اند؟
رایزنی تلفنی عراقچی و وزیر امور خارجه پاکستان درباره تحولات منطقه
پاسخ هری کین به یامال درباره توپ طلا
واکنش معاون سیاسی وزیر و سخنگوی وزارت کشور به ترورهای اخیر در جنوب شرق کشور
ناوگان اورژانس اجتماعی تقویت می‌شود؛ افزودن 105 آمبولانس تا پایان امسال
آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان؛ واریز طی سه روز
هشدار به کوهنوردان سراسر کشور؛ در این مناطق توقف نکنید
علت اصلی آشوب در بازارهای جهانی انرژی از دید وزیر دارایی ایرلند
رئیس جمهور بلاروس: ایرانیان هرگز در برابر کسی زانو نزده‌اند
فرناندو تورس از مربیان محبوبش پرده برداشت؛ کلوپ، گواردیولا و انریکه در فهرست
وزیر اقتصاد در پی اصلاح ساختار بانک‌ها دولتی
انتشار تصاویر نیروهای امنیتی اسرائیل؛ انجام هک گسترده توسط حنظله
«جوزپه گاریبالدی»، در جاکارتا پهلو گرفت
جزییات برگزاری آزمون استخدامی سازمان ثبت اسناد اعلام شد
حساسیت یامال روی بازی‌های رئال!
آیت الله شبیری زنجانی در بیمارستان بستری شد
تلاش صنعاء برای احیای بندر المخا
اطلاعیه بسیج ساوه درباره صدای تیراندازی و انفجار
سانسور تلفات نظامیان آمریکایی از سوی پنتاگون
دریافتی معلمان از مهر تغییر می‌کند؛ جزئیات پرداخت حقوق جدید
آمریکا با قرارداد تسلیحاتی 2.7 میلیارد دلاری برای اوکراین موافقت کرد
توافق استعماری بر سر گرینلند؛ پایگاه‌های آمریکا در قطب شمال گسترش می‌یابد
دکترین جدید ایــــــران
افزایش همزمان کرونا و آنفلوآنزا در ایران؛ موج بعدی چه زمانی می‌رسد؟
بارش کشور عادی شد؛ تهران و قم بیش از 35 درصد عقب ماندند
دیپلماسی و میانجیگری در جنگ امریکا و ایران
نگاه کارشناسی به منافع ملی
از پذیرش قطع‌نامه 598 تا توافق با آمریکا
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا ؛از خسارت به پایگاه‌های آمریکاتا تحریم‌های جدید علیه ایران
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 28 شهریور؛ قیمت نمایندگی و بازار + جدول قیمت ها
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 28 شهریور + جدول
شرط افزایش بیشتر مستمری بازنشستگان اعلام شد؛ جزئیات فرمول 90 درصد
حکم اعدام حسین پدران اجرا شد؛ جاسوس موساد در پرونده سایت‌های موشکی اصفهان
ایران 24-26کویت ؛ شروع تلخ هندبال ایران در بازی‌های آسیایی 2026؛ کویت در دقایق پایانی برد
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ دلار وارد کانال 166 هزار تومان شد
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 28 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد
کالابرگ کد ملی 7 تا 9 چه زمانی شارژ می‌شود؟ اعلام زمان واریز اعتبار شهریور 1405
پیش‌فروش بلیت قطار مهرماه 1405 آغاز شد؛ زمان و نحوه خرید بلیت قطار اعلام شد
کافه فرهنگ | بفرمایید تئاتر با بلیت 5 میلیون تومنی!
فارن‌پالیسی: آمریکا با هر معیاری در جنگ با ایران در حال شکست است