×
اقتصادی
شناسه خبر : 90098
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/15 ساعت 20:53
درس‌های اقتصادی بحران اوکراین

نورنیوز بررسی کرد؛

درس‌های اقتصادی بحران اوکراین

غرب سعی دارد در قالب سیاست تحریم و تهدید، از وابستگی درآمدهای اقتصادی مسکو به روابط انرژی با اروپا و نیز بازارها و مراکز مالی و بانک‌‌ها بهره برده و این کشور را به امتیازدهی وادار نموده و هزینه‌های امنیتی و سیاسی بسیاری را بر این کشور تحمیل کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مذاکرات وین میان ایران و گروه 1+4 با محوریت لغو تحریم‌ها در حالی در جریان است که غرب می‌کوشد این‌گونه القاء کند که حل مشکلات کشور تنها در گرو همکاری با غرب و بهره‌گیری از شبکه مالی جهانی است.

غرب با تعیین ضرب‌الاجل‌های من درآوردی و مقصرنمایی ایران، در حالی به دنبال تبدیل مذاکرات وین به محلی برای تحقق اهداف یک‌جانبه خود است که تحولات اخیر اوکراین و نوع رفتار غرب حقایقی دیگر از چهره واقعی آنها را آشکار ساخته که جای تامل دارد.

مداخلات و بدعهدی‌های آمریکا در کنار رفتارهای بحران‌ساز و غیرمسئولانه ناتو و اروپا، سرانجام بحران اوکراین را به عرصه نظامی و نبرد میان روسیه و این کشور سوق داد، حال آنکه نکته قابل توجه در کنار تحولات جاری در میدان و دیپلماسی، درس‌ها و پیام‌های اقتصادی این بحران است که در چارچوب‌ سیاست‌های ضد روسی اروپا و آمریکا قابل بررسی است.

غرب با محوریت اقدام علیه درآمدهای روسیه در حوزه انرژی و طرح نورد استریم 2 یا همان انتقال انرژی از روسیه به اروپا، مقابله با ظرفیت‌های انرژی روسیه، کاهش درآمدها و ایجاد مشکلات اقتصادی برای این کشور را کلید زد.

از سویی؛ غرب با استفاده از سلطه خود بر مراکز مالی جهانی و بهره‌گیری ابزاری از سوئیفت و مراودات بانکی علیه مسکو برای باج‌خواهی، این موضوعات را به ابزاری برای فشردن گلوگاه‌های مالی روسیه تبدیل کرده است.

در واقع غرب سعی دارد در قالب سیاست تحریم و تهدید، از وابستگی درآمدهای اقتصادی مسکو به روابط انرژی با اروپا و نیز بازارها و مراکز مالی و بانک‌‌ها بهره برده و این کشور را به امتیازدهی وادار نموده و هزینه‌های امنیتی و سیاسی بسیاری را بر این کشور تحمیل کند.

نگاهی بر آنچه این روزها از سوی غرب علیه مسکو با ادعای حمایت از اوکراین صورت می‌گیرد بار دیگر این حقیقت را آشکار می‌سازد که از یک‌سو رابطه با غرب رابطه‌ای اطمینان‌بخش نیست و غرب نگاهی صرفا یک‌جانبه به روابط با سایر کشورها دارد و از سوی دیگر غرب هرگز رویکرد تعهدپذیری نداشته و نمی‌توان به تعهدات و وعده‌های آن اعتماد داشت. 

بحران اوکراین و رفتار غربی‌ها این درس‌ها را برای ما به دنبال دارد که؛

اولا راهکار حل مشکلات اقتصادی کشور نه برجام و روابط با غرب بلکه در چارچوب اقتصاد مقاومتی فعال و درون‌زا است و در عرصه سیاست خارجی نیز دیپلماسی فعال و عملگرا باید چنان باشد که غرب نه کانون و محور مناسبات بلکه حلقه‌ای از زنجیره مراودات جهانی قرار گیرد.

دوم؛ کاهش و قطع وابستگی به فروش نفت، اصلی مهم در تحقق اقتصاد مقاومتی است چنانچه امروز غرب برای فشار بر روسیه از حربه ایجاد اختلال در مناسبات انرژی روسیه با سایر کشورها نظیر کارشکنی در طرح نورد استریم و نورداستریم 2 بهره می‌گیرد.

سوم؛ این ادعا که پیوستن به اف.ای.تی.اف و مراودات با بازار سرمایه غربی حلال مشکلات و تجارتی موفق و کم هزینه‌ است، ادعایی فریبنده بوده زیرا غرب هیچ تعهدی در قبال این ساختارها نداشته بلکه آنها را ابزار فشاری برای سلطه بر منابع مالی کشورها و اعمال فشار بر آنها برای تن دادن به زیاده‌خواهی‌ها قرار داده است.

چهارم؛ حقانیت مواضع ایران مبنی بر لزوم لغو کامل تحریم‌ها، راستی‌آزمایی این لغو و ضمانت عینی و عملی مبنی بر تکرار نشدن بدعهدی‌های گذشته غرب آشکارتر شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال