×
سیاسی
شناسه خبر : 90062
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/15 ساعت 10:26
واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران

واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران

سفر گروسی به تهران که در ادامه گفتگوهای فشرده و پرچالش نمایندگان کشورمان با مسئولین آژانس در وین انجام شد، شرایطی را فراهم آورد که یکی از چند مانع پیش رو برای دستیابی به توافق قوی فعلا برداشته شود.

نور نیوز- گروه سیاسی: رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز شنبه ۱۴ اسفندماه در سفری کوتاه به تهران که با هدف بررسی سه موضوع پادمانی انجام شد مقامات عالی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

هدف از انجام این سفر  که در میانه مذاکرات وین انجام شد، دستیابی به راه حل مشترک برای ۳ موضوع پادمانی جاری میان ایران و آژانس بود.

اگرچه مذاکرات رفع تحریم ها در وین نتایج نسبتا مناسبی را بدنبال داشته لیکن ایران اعلام کرده است که دستیابی به توافق نهایی،مستلزم حل و فصل و بسته شدن موضوعات باقیمانده میان ایران و آژاتس است.

نمایندگان ایران در مذاکرات وین بارها تاکید کرده اند که پذیرش هم زمان محدودیتها و نظارتهای گسترده ناشی از اجرای برجام  بر برنامه هسته ای کشورمان با ادامه روند پیگیری پرونده های پادمانی که قبلا بسته شده بود و مجددا با رویکردهای سیاسی بازگشایی شده ضمن آن که عادلانه نیست بهیچ وجه قابل انجام نیز نمی باشد.

سفر گروسی به تهران که در ادامه گفتگوهای فشرده و پرچالش نمایندگان کشورمان با مسئولین آژانس در وین انجام شد شرایطی را فراهم آورد که طرفین با تدوین نقشه راه مشخص از این گره جدی در مذاکرات وین عبور کنند.

 بیانیه مشترکی که از سوی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان و مدیر کل آژانس صادر شد مولفه های اصلی این نقشه راه را تعیین کرده است.

 در بیانیه مشترک تصریح شده که «ایران، حداکثر تا ٢٩ اسفند توضیحات کتبی خود درخصوص سوالات مربوط به سه مکانی که گفته می شود ایران به آنها نپرداخته است را به همراه اسناد پشتیبان به آژانس ارائه خواهد کرد.»

همچنین در بخش دیگری از بیانیه مشترک اعلام شده که «مدیرکل در نظر دارد با انجام فعالیت‌های مندرج در بندهای ۱ تا ۳ بیانیه و به دنبال ارزیابی مربوطه توسط آژانس، نتیجه‌گیری خود را پیش از برگزاری شورای حکام در خرداد ۱۴۰۱( ژوئن ۲۰۲۲ )گزارش نماید.»

نکته آنکه، در نقشه راه مورد توافق زمانبندی اقدامات و محدوده زمانی تهیه گزارش مدیرکل و ارائه آن به شورای حکام بگونه ای تنظیم شده که تا پیش از شروع اجرای تعهدات هسته ای ایران در توافقنامه برجام، پرونده موضوعات پادمانی گذشته تعیین تکلیف شده و نظر ایران در این خصوص تامین شود.

علاوه بر محورهایی که در نقشه راه مورد توافق بر آن تاکید شده در جریان گفتگوهای وین و همچنین ملاقات هایی که مقامات کشورمان با مدیرکل آژانس در تهران داشتند بر این موضوع تاکید شد که ایران حاضر نیست پیش از حل موضوعات پادمانی باقیمانده به روز باز اجرای توافقات مندرج در برجام وارد شود.

سفر مدیرکل آژانس به تهران که بدلیل سطح ملاقاتها و موضوعات مورد گفتگو از ویژگی های متفاوتی نسبت به سفرهای قبلی انجام شده در دولت سیزدهم برخوردار بود را می توان گام مثبتی در مسیر تداوم همکاری های میان ایران و آژانس قلمداد کرد.

رافائل گروسی مدیر کل آژانس نیز چه در گفتگوی مطبوعاتی در تهران و چه در مصاحبه ای که پس از بازگشت به وین با رسانه های گروهی انجام داد این سفر را مثبت و زمینه ساز توسعه همکاری های آینده قلمداد کرد.

اگرچه انجام این سفر  در میانه مذاکرات وین یکی از چند مانع پیش روی حصول توافق قوی را فعلا برداشته است اما نحوه تعامل آتی ایران با آژانس و کشورهای غربی بستگی زیادی به اجرای درست بیانیه مشترک و تحولات آتی در مسیر اقدامات پیش رو دارد .


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ