×
فرهنگی
شناسه خبر : 89940
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/12/11 ساعت 17:21
جهش بزرگ روبات‏‌ها در سال 2022

جهش بزرگ روبات‏‌ها در سال 2022

دنیای روبات‌‌ها به سرعت در حال پیشرفت است و دامنه تاثیر آنها را می‌توان در تمام حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی دید. هرچند این روزها معمولا رقص روبات‌‌ها یا حرکات بعضی از آنها بیشتر از هر چیزی باعث جلب‌توجه به این موجودات آهنین شده اما صنعت روبات‌‌ها به سرعت در حوزه‌های مختلف د‌رحال گسترش است. از روبات‌‌های سخت‌افزاری و فعال در حوزه‌های صنعتی گرفته تا روبات‌‌های نرم‌‌افزاری که در زمینه‌هایی چون تحلیل داده‌ها فعالند؛ جهان امروز بیش از پیش خود را با فضای روبات‌‌ها نزدیک می‌‌بیند.

نورنیوز-گروه جامعه: تجزیه و تحلیل‌‌های جدید نشانگر رشد بازار روبات‌‌ها به‌ویژه حوزه روبات‌‌های لجستیک است. بر اساس گزارش دیتابریج نرخ رشد مرکب سالانه بازار روبات‌‌های لجستیک بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۸ بالغ بر ۲۴ درصد خواهد بود. پیش‌‌بینی می‌شود بازار روبات‌‌های لجستیک تا سال ۲۰۲۸ بین ۳۲ تا ۳۳ میلیارد دلار باشد.

حوزه‌های دیگر روباتیک هم با پیش‌بینی‌‌های رشد قابل توجهی روبه‌رو شده‌‌اند. بر اساس گزارش Reportlinker ارزش بازار روبات‌‌های جنگی از ۸/ ۱۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۸/ ۱۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ می‌رسد. بر اساس این گزارش ارزش بازار روبات‌‌های جنگی تا سال ۲۰۲۶ به بیش از ۲۶ میلیارد دلار خواهد رسید. اینها تنها دو نمونه از فرصت‌‌های بازار روبات‌‌ها طی چند سال آینده هستند اما به نظر می‌‌رسد روبات‌‌ها به تدریج در حال انطباق با صنایع مختلف هستند که همین نشانگر رشد آنها به‌ویژه در فضای بعد از پاندمی است.

بر اساس ترندهایی که از حوزه روباتیک در سال ۲۰۲۲ منتشر شده احتمالا در سال جاری شاهد توسعه روبات‌‌ها در حوزه‌هایی چون لجستیک، ساخت و ساز، کشاورزی و اتوماسیون خواهیم بود.

همچنین پیش‌بینی‌‌های جهانی حاکی است امسال شاهد ظهور روبات‌‌هایی خواهیم بود که استفاده از آنها ساده‌‌تر و کارکردن با آنها نیازمند تخصص کمتری است.

از تحسین تا ترس از روبات‌‌ها

شاید بتوان گفت روبات‌‌ها تنها محصولات ساخته دست بشر هستند که همزمان حس تحسین و هیبت و ترس را در ما تحریک می‌کنند. گرچه مقصود ما از ساخت آنها زندگی آسان‌‌تر و ایمن‌‌تر است، اما به سختی می‌توانیم به روبات‌‌ها اعتماد کنیم. آنها را به شکل خودمان می‌سازیم، اما می‌‌ترسیم که جای ما را بگیرند. با این حال، این ترس نمی‌تواند مانع مسیر پررونق صنعت روباتیک باشد. امروزه روبات‌‌ها به‌‌اندازه‌‌ای باهوش و از نظر فیزیکی توانا شده‌‌اند که بتوانند از کارخانه‌ها و آزمایشگاه‌ها بیرون بیایند، راه بروند و حتی در میان ما زندگی کنند. قدرت و پیشرفت در علم روباتیک باعث شده بسیاری از مردم نگران جایگزینی روبات‌‌ها و از دست دادن کار خود هستند. اما نگرانی درباره بیکاری گسترده، بی‌‌اساس است. ممکن است در آینده‌‌ای نزدیک بیشتر در کنار یک روبات کار کنید و با آن دوست شوید تا اینکه یک روبات جایگزین شما شود. نخستین بار واژه روبات در سال ۱۹۲۰ در نمایشنامه کارل کاپک (R.U.R) یا روبات‌‌های جهانی Rossum ظاهر شد. آنها خدمتکارانی مصنوعی بودند که برای کار اجباری از کشور چک فرستاده شدند. در بیشتر تاریخ، روبات‌‌ها به عنوان دستگاه‌های مکانیکی گنگ و بی‌‌ظرافت شناخته می‌شدند.

با این حال، همه‌چیز در حال تغییر است. امروزه روبات‌‌ها از نوآوری‌‌های پیشرفته در گوشی‌‌های هوشمند بهره‌‌مند شده‌‌اند و دوربین‌‌ها و حسگرهای ارزان‌‌قیمت، ارتباطات بی‌‌سیم و تراشه‌های کامپیوتری قدرتمند و کوچک‌تر را به ارمغان آورده‌‌اند. پیشرفت‌های اخیر در یادگیری ماشینی، نرم‌‌افزاری را به وجود آورده تا روبات‌‌ها را بهتر از محیط اطراف خود آگاه کند و آنها را برای تصمیم‌گیری عاقلانه‌‌تر مجهز کند. امروزه نه‌تنها کارکرد روبات‌‌ها در محیط‌‌های صنعتی محدود نمی‌شود بلکه در سال‌های آتی به‌طور فزاینده‌‌ای در سوپرمارکت‌‌ها، کلینیک‌‌ها، مراقبت‌های اجتماعی و موارد دیگر در کنار انسان‌‌ها مشغول به فعالیت خواهند بود.

اگرچه پیش از همه‌‌گیری کووید-۱۹، بسیاری از صنایع با کمبود نیروی کار مواجه شدند و تعدادی از مردم به ویژه در آمریکا کار خود را ترک کرده بودند، اما در همین دوران، به لطف رونق تجارت الکترونیک، تقاضا برای کارگران به ویژه انبارداری بسیار سریع‌تر از آنچه انتظار می‌‌رفت، افزایش یافت. امروزه وجود روبات‌‌ها در عرصه جهانی ضروری حس می‌شود. آنها اقلام را در قفسه‌ها می‌‌چینند و به انسان‌‌ها در بسته‌‌بندی جعبه‌ها به‌طور فزاینده کمک می‌کنند و حتی به آرامی ‌‌در برخی از پیاده‌‌روها حرکت کرده و کالا یا غذا را به‌طور مستقیم به خانه‌های مردم تحویل می‌دهند. در دنیای ویران شده از بیماری همه‌‌گیر، روبات‌‌ها قادرند از افراد مسنی که باید از آنها مراقبت شود، حراست کنند.

نگرانی عمومی از توسعه روبات‌ها

با این حال بسیاری از مردم می‌‌ترسند که روبات‌‌ها مشاغل را از بین ببرند. اما شاید این ترس به دلیل نشر مقاله‌‌ای بود که در سال ۲۰۱۳ توسط اقتصاددانان دانشگاه آکسفورد به‌طور گسترده اشتباه تفسیر شد. در این مقاله ذکر شده بود که بالغ بر ۴۷ درصد مشاغل آمریکایی در خطر خودکار شدن قرار دارند. در حقیقت نگرانی درباره بیکاری گسترده، بیش از حد است. شواهد نشان می‌دهد که روبات‌‌ها، شاید مخل‌کننده باشند اما در نهایت برای بازار کار مفید هستند. به عنوان مثال ژاپن و کره‌‌جنوبی با داشتن بالاترین نفوذ روبات، نیروی کار بسیار قوی دارند. مطالعه دانشگاه ییل که تولیدات ژاپنی را بین سال‌های ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۷ مورد بررسی قرار داده است، نشان از افزایش یک واحد روبات به ازای هر هزار کارگر و افزایش اشتغال یک شرکت به میزان ۲/ ۲ درصد دارد. در همین راستا، تحقیقات بانک کره نشان داد روبات‌‌سازی با وجود انتقال مشاغل از تولید به بخش‌های دیگر، باعث کاهش مشاغل نشده است. در مطالعه‌‌ای دیگر محققان موسسه فناوری ماساچوست و دیگر همکارانش، به بررسی شرکت‌‌های فنلاندی پرداختند و به این نتیجه رسیدند که استفاده از روبات‌‌های با فناوری‌‌های پیشرفته، منجر به افزایش استخدام می‌شود. بنابراین داشتن روبات‌‌های بیشتر برای افزایش بهره‌‌وری، اتفاق خوبی خواهد بود.

با همه اینها، راهپیمایی روبات‌‌ها تغییرات بزرگی را در محل کار به ارمغان خواهد آورد و مهارت‌‌ها و شرکت‌‌ها نیز تغییر خواهند داد. اما این فاجعه‌‌ای نیست که بسیاری از آن می‌‌ترسند. یکی از مثال‌‌های فرضی «اتوماسیون بد» صندوق‌های سلف سرویس در سوپرمارکت‌‌ها است، زیرا به راحتی روبات‌‌ها جایگزین انسان‌‌ها می‌شوند. از طرفی کارکنان صندوق‌‌دار که برای کمک به مشتریان در انتخاب اقلام آموزش می‌‌بینند، ممکن است متوجه شوند که توانایی برخورد با افراد نیازمند بیشتر از کشیدن بارکد در مقابل لیزر در کل روز است و این کار از توان روبات‌‌ها خارج است. با وجود اینکه روبات‌‌ها وضعیت کلی جامعه را بهتر می‌کنند اما به‌طور اجتناب‌ناپذیری، برخی از مردم در مسیر شکست قرار خواهند گرفت. درسی که از جهانی‌‌سازی آزادانه دهه‌های ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ می‌توان گرفت، این است که زمانی که رشد تجارت بسیار سودمند باشد، واکنش‌‌های سیاسی را به ارمغان می‌‌آورد، چراکه بازنده‌ها احساس عقب‌ماندگی می‌کنند. با تغییر مشاغل، کارگران باید در کسب مهارت‌‌های جدید، از جمله نحوه کار و مدیریت روبات‌‌هایی که به‌طور فزاینده‌‌ای همکارشان می‌شوند، آموزش ببینند.

در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که دستاوردهای بالقوه انقلاب روبات‌‌ها بسیار زیاد است. در داستان Karel Capek نویسنده چک که اولین بار در نمایشنامه‌‌ای اصطلاح «‌روبات» را ابداع کرد، روبات‌‌ها علیه اربابان انسانی خود شورش می‌کنند و باعث بیکاری گسترده و بدتر از آن می‌شوند. با این حال روبات‌‌های واقعی جهان با طنز Capek مطابقت ندارد و دلیلی وجود ندارد که آینده را این‌گونه تصور کنیم.


دنیای اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
نماینده کرمان: تخریب تیم مذاکره کننده تضعیف موضع رسمی کشور است
24 درصد آمریکایی‌ها تیراندازی ضیافت شام ترامپ را صحنه‌سازی می‌دانند
مقام حماس: نتایج بازسازی ساختار سازمانی حماس بزودی اعلام می‌شود
آمریکا 53.3 میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی را به شرکت‌ها اختصاص داد
چگونه خوش مصرف باشیم؟
مقام صهیونیست: اسرائیل راهکاری برای مقابله با پهپادهای حزب الله ندارد
گفت و گوی وزرای امور خارجه ایران و سنگاپور
آمریکایی‌ها معتقدند ترامپ اهداف جنگ با ایران را روشن نکرده است
توصیه مصباحی‌مقدم به پزشکیان درباره کالابرگ
وزیر صهیونیست از طرحی برای الحاق مناطق استراتژیک در کرانه باختری خبر داد
سرمایه‌گذاری 23 میلیارد یورویی مکرون در آفریقا
حمایت مدیریت شهری تهران از تاکسی‌های آسیب‌دیده در جنگ
افزایش سرعت گوشی اندرویدی در 10 دقیقه
انصارالله: تعلل عربستان در تحقق صلح ، صنعاء را به گزینه‌های دیگر سوق می دهد
پارلمان رژیم صهیونیستی با صدور حکم اعدام نیروهای حماس موافقت کرد
ترامپ: مشتاق سفر به چین هستم
درگیری نیروهای ناشناس در کربلا
وال استریت ژورنال: امارات حملاتی مخفیانه علیه ایران انجام داد
اسپانیا، ایرلند و اسلوونی به‌دلیل حضور اسرائیل «یوروویژن» را تحریم کردند
درمان جدید سرطان با الهام از باکتری‌های درون تومور
پارلمان رژیم صهیونیستی قانون محاکمه نیروهای ویژه حماس را تصویب کرد
«فیروزه» به یاد کودکان میناب
سفارت ایران در وین: یاد می گیرید با ایرانیان با احترام صحبت کنید
امارات؛ «نوک پیکان» پروژه آمریکایی - صهیونیستی در نبرد ژئوپلیتیکی تنگه‌ها
تایمز: وزیر کشور انگلیس از استارمر خواسته است به استعفا فکر کند
استاندار تهران: با حمل‌ونقل ریلی هزینه کالاها کاهش می‌یابد
قالیباف: راه دیگری جز پذیرش حقوق مردم ایران وجود ندارد
غریب آبادی: هر متنی درباره تنگه هرمز بدون رعایت حقوق مشروع ایران محکوم به شکست است
وزیر فرهنگ لبنان: ابتکار دیپلماتیک پاکستان شامل توقف درگیری‌ها در لبنان می‌شود
تکذیب خروج مواد غنی‌شده از کشور از سوی منبع آگاه
تنها چینی‌ها از تنگه هرمز گذشتند
اقدام خصمانه جدید ایالات متحده علیه ایران/هدف قرار دادن شبکه‌های صادرات نفت ایران به چین
مقررات جدید بیمه ای بانک مرکزی برای واردات
حمایت مجدد چین از مواضع ایران و محکومیت فشارهای اقتصادی ایالات متحده
دیدار معاون وزیر خارجه نروژ با غریب‌آبادی
انتقاد مقام اسرائیلی از تبدیل فرودگاه بن‌گوریون به پایگاه نظامی آمریکا
شکاف عمیق میان کی‌یف و واشنگتن با «جدایی» زلنسکی و ترامپ
پیوستن معاونان وزرا به جبهه مخالفان کی‌یر استارمر
صعود هانسی فلیک به تالار مشاهیر نیوکمپ
موافقت مشروط وزارت جهاد کشاورزی با صادرات مرغ حذفی
ادعای آکسیوس درباره بررسی گزینه‌های نظامی علیه ایران
قالیباف: برای تمام گزینه‌ها آماده‌ایم؛ شگفت‌زده می‌شوید
اعدام عامل نفوذی در پروژه‌های ماهواره‌ای
شیخ نعیم قاسم خطاب به دولت لبنان: دل به سراب مذاکرات مستقیم نبندید
ادعای وجود پایگاه مخفی در صحرای غربی هم‌زمان با تکذیب رسمی
رودریگز: رویای ترامپ تعبیر نمی‌شود
آسوشیتدپرس خبر داد؛ خشم ترامپ از مطالبه غرامت جنگی ایران
انتقادهای بی‌سابقه رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» از نتانیاهو
اعتراض به توقیف دو نفتکش و وضعیت خدمه ایرانی
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم/ «بهترین طرح» را ارائه دادیم