×
سیاسی
شناسه خبر : 89889
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/12/10 ساعت 18:46
رمزگشایی از گره‌هایی که مذاکرات وین را طولانی کرده است

نورنیوز بررسی کرد؛

رمزگشایی از گره‌هایی که مذاکرات وین را طولانی کرده است

آمریکا در تلاش است که چون گذشته از مزایای برجام در حوزه محدودسازی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران استفاده کند و هم‌زمان با سازوکاری پیچیده، ضمن حفظ ساختار تحریم‌ها، شرایط و زمینه‌های لازم برای فشار فرابرجامی بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را فراهم نماید.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مذاکرات جاری میان ایران و ۱+۴ در وین به نقاط حساس و تعیین‌کننده‌ای رسیده که حساسیت آن را می‌توان در تغییر ادبیات رسانه‌ای کشورهای مذاکره‌کننده و همچنین افزایش قابل ملاحظه حجم عملیات رسانه‌ای دو طرف، به ویژه غربی‌ها به وضوح مشاهده کرد.

طی روزهای گذشته و پس از بازگشت مجدد علی باقری مذاکره‌کننده ارشد ایران به وین، مقامات غربی با تلاش برای بزرگنمایی ضرب‌الاجل زمانی خودخوانده و همچنین تاکید بر به پایان رسیدن فرآیند مذاکرات تلاش کردند که خود را نسبت به مطالبات ایران در خصوص ضرورت تعیین تکلیف چهار موضوع مهم باقی‌مانده که جزو خطوط قرمز کشورمان است بی‌تفاوت نشان دهند.

 رسانه‌های غربی نیز مطابق رویه جاری خود در ماه‌های اخیر به صورت برنامه‌ریزی شده و هماهنگ بر این گزاره غیر واقعی متمرکز شدند که هیئت ایرانی به دنبال وقت‌کُشی است و پس از بازگشت مذاکره‌کننده ارشد ایران به وین برخی از توافق‌های انجام شده تاکنون را نادیده گرفته و به عقب بازگشته است.

این رسانه‌ها تلاش کردند این‌گونه القاء کنند که علی باقری در بازگشت خود به وین، متاثر از مشورت‌هایی که در تهران داشته، مواضع سخت‌گیرانه‌تری اتخاذ کرده و روند دستیابی به توافق را دچار اختلال کرده است.

در همین راستا؛ «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا نیز بدون اشاره به بی‌ارادگی و عدم اختیار دولت «جو بایدن» برای اتخاذ تصمیم سیاسی در رابطه با مذاکرات وین که عملا به بزرگترین مانع حصول توافق در این آوردگاه  تبدیل شده، با اتخاذ رویکرد فرار به جلو  سعی کرد بار دیگر ایران را متهم به عدم انعطاف نموده و پازل طراحی شده برای «مقصرنمایی ایران» را تکمیل کند.

به عبارت دقیق‌تر؛ خلاصه بازی رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین را می‌توان این‌گونه بیان کرد که؛ اگر توافق شود، دلیل آن پذیرش فشارها از سوی ایران و عقب‌نشینی بوده و اگر توافق نشود، ایران بدلیل زیاده‌خواهی و سرسختی عامل شکست مذاکرات بوده است.

در واقع اولویت غرب پیش‌برد بازی «برنده‌نمایی در مذاکرات است نه دستیابی به یک توافق پایدار و متوازن» و از این رو تلاش می‌کند بی‌ارادگی خود در اتاق مذاکرات را با بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی  در رسانه‌ها جبران کند.

از سویی؛ بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران چنانچه از ابتدای فرآیند مذاکرات اعلام کرده حاضر به عقب‌نشینی از منافع ملت و چشم‌پوشی از خطوط قرمز خود نیست.   

حفظ ساختار تحریم‌ها که نماد آن «عدم ارائه تضمین قابل اتکاء»، «فربه نگه داشتن لیست قرمز» و تداوم فشار محدودکننده فرابرجامی به توان هسته‌ای ایران با «باز کردن پرونده‌های سیاسی پادمانی» است از جمله موضوعاتی به حساب می‌آیند که مقامات غربی به دنبال تثبیت آن در روند مذاکرات هستند.

تداوم تحریم برخی نهادهایی که محدودیت آنها زیر برچسب‌های دیگر به صورت مستقیم و غیر مستقیم، کشور را در خصوص بهره‌مندی از منافع اقتصادی برجام با مشکلات جدی روبرو می‌کند از جمله موارد دیگری است که آمریکا حاضر به عقب‌نشینی از آن نشده و ایران هم متقابلا بر ضرورت حذف آنها تاکید دارد.

علت عدم همکاری آمریکا برای رفع موضوعات چهارگانه باقی‌مانده که توضیح آن ارائه شد را باید در راهبرد اصلی غرب و اهداف پشت پرده آن جستجو کرد.

آمریکا در تلاش است که چون گذشته از مزایای برجام در حوزه محدودسازی برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران استفاده کند و هم‌زمان با سازوکاری پیچیده، ضمن حفظ ساختار تحریم‌ها، شرایط و زمینه‌های لازم برای فشار فرابرجامی بر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را فراهم نماید.

در چنین شرایطی و پس از گذشت حدود شش سال از وارد شدن هزینه‌های سنگین به کشورمان بدلیل اعتماد به آمریکا هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران بدون تامین خواسته‌های منطقی و قانونی خود تن به توافقی بدهد که طی آن انتفاع اقتصادی و حفظ توانمندی‌های هسته‌ای کشور در هاله‌ای از ابهام باشد.

در شرایطی که کشور با بهره‌گیری از راهبرد «مقاومت فعال» از گردنه‌های سخت ناشی از بدعهدی آمریکا و بی‌عملی اروپا عبور کرده و به مرز بی‌اثر شدن تحریم‌ها نزدیک شده هیچ اجباری برای نادیده گرفتن خطوط قرمز تضمین‌کننده توافق خوب وجود ندارد.

 تاکنون بدلیل ابتکارات قابل ملاحظه جمهوری اسلامی ایران محورهای بسیار مهمی مورد توافق اولیه طرفین قرار گرفته و از این جهت می‌توان مذاکرات را واجد دستاورد قابل اعتنا دانست.

مذاکره‌کنندگان ایران بر ضرورت تامین درخواست‌های چهارگانه به عنوان الزامی اجتناب‌ناپذیر برای دستیابی به توافق خوب تاکید دارند زیرا عدم تحقق این مهم، توافق را از ویژگی‌های ضروری آن یعنی قابل اتکاء، پایدار و متوازن بودن تهی کرده و پذیرش آن را فاقد توجیه می‌کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ویدئو: واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
یکشنبه 1400/12/15 ساعت 17:48
ویدئو: واکاوی دستاوردهای سفر رافائل گروسی به ایران
سفر گروسی به تهران که در ادامه گفتگوهای فشرده و پرچالش نمایندگان کشورمان با مسئولین آژانس در وین انجام شد، شرایطی را فراهم آورد که یکی از چند مانع پیش رو برای دستیابی به توافق قوی فعلا برداشته شود.
فاز جدید بازی مقصرنمایی واشینگتن
سه‌شنبه 1400/12/10 ساعت 10:52
نورنیوز بررسی کرد؛
فاز جدید بازی مقصرنمایی واشینگتن
موضع سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در چارچوب «مقصرنمایی» ایران نشان می‌دهد که غرب به ویژه آمریکا قصد دارند همچنان به رویه غیر سازنده خود که موجب طولانی شدن مذاکرات خواهد شد، ادامه دهند.
هدف غرب از کشاندن مذاکره به عرصه رسانه چیست؟
سه‌شنبه 1400/12/03 ساعت 22:32
هدف غرب از کشاندن مذاکره به عرصه رسانه چیست؟
شرایط فعلی نمایه‌ای از نزدیک شدن مذاکرات به مرحله توافق نهایی است اما به دلیل عدم توافق بر روی چند موضوع بسیار مهم که در محدوده خطوط قرمز ایران دسته‌بندی می‌شوند می‌توان با اطمینان گفت که هنوز با دستیابی به توافق نهایی فاصله زیادی وجود دارد.
چرا غرب مذاکره را به عرصه رسانه کشانده است؟
دوشنبه 1400/12/02 ساعت 23:50
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا غرب مذاکره را به عرصه رسانه کشانده است؟
شرایط فعلی نمایه‌ای از نزدیک شدن مذاکرات به مرحله توافق نهایی است اما به دلیل عدم توافق بر روی چند موضوع بسیار مهم که در محدوده خطوط قرمز ایران دسته‌بندی می‌شوند می‌توان با اطمینان گفت که هنوز با دستیابی به توافق نهایی فاصله زیادی وجود دارد.
زمان توافق نهایی در وین قابل پیش‌بینی نیست
شنبه 1400/11/30 ساعت 09:09
#اختصاصی
زمان توافق نهایی در وین قابل پیش‌بینی نیست
طی دو روز گذشته نقل قول‌های مستقیم و غیر مستقیم از سوی دیپلمات‌های اروپایی حاضر در مذاکرات وین پیرامون اتمام کار بر روی پیش‌نویس توافق و یا اعلام توافق نهایی طی هفته جاری مطرح شده که صرفا جنبه گمانه‌زنی دارد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
اقتصاد جهانی به سود چه کسانی می‌چرخد؟
راهدار ماسالی حین خدمت‌رسانی به کاربران جاده‌ای جان باخت
انتخاب داوران ژاپنی برای دیدار تراکتور - الدحیل
لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد
نشست پاریس؛ مهندسی بی‌دفاع‌سازی لبنان
بازار طلا به سمت خریدهای خرد رفت/ هشدار نسبت به تبعات مسدودسازی حساب فعالان صنف
ترامپ: احتمال جنگ با ونزوئلا وجود دارد
پیشنهاد صالحی برای مذاکرات ایران و آمریکا
تراکتور نقره داغ شد
مومنی: با اقدامات پیش‌دستانه، خسارت‌های بارندگی‌های شدید به حداقل رسید
پیکر شهروند مسجدسلیمانی غرق‌شده در سیلاب کشف شد
مصرف 75 درصد گاز شبکه در بخش خانگی و تجاری
بقایی: آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی حذف شد
«تهدید ایران» همچنان برای اسرائیل پابرجاست
کدام مدارس فردا شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استان هایی که ادارات با تاخیر آغاز می شود
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
حمله سایبری به وزارت خارجه انگلیس/چین دوباره متهم شد
خارک به پربارش‌ترین نقطه ایران تبدیل شد
X
آگهی تبلیغاتی