×
سیاسی
شناسه خبر : 89831
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/12/09 ساعت 12:01
آمریکا باید در مورد سه موضوع اصلی تصمیم بگیرد

آمریکا باید در مورد سه موضوع اصلی تصمیم بگیرد

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سفر مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران به تهران گفت: یک پیش‌نویسی از توافق آماده شده است و لازم بود این پیش‌نویس مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

نورنیوزـگروه سیاست: سعید خطیب‌زاده صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود، درباره تلاش‌ها برای خارج کردن ایرانیان مقیم اوکراین از این کشور، گفت: نگرانی‌های ایرانیان و دانشجویان مقیم اوکراین کاملاً قابل درک است و به‌رغم تمام تلاش‌هایی که در سطح وزارت خارجه و سفارتخانه‌هایمان، چه در اوکراین و چه در کشورهای همجوار داشته‌ایم، به چند ده ایرانی هم در جاهای مختلف دسترسی نداشتیم.

وی افزود: وزارت امور خارجه در هفته گذشته تمهیدات گسترده‌ای را اندیشیده و شاید اعلام وضعیتی که در هفته آخر بهمن کردیم و اطلاعیه‌ای که در اوکراین صادر شد، مقدمه‌ای بود برای اینکه ما به ایرانیان و دانشجویان مقیم بگوییم اگر کار اضطراری ندارند از اوکراین خارج شوند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: طی چند روز گذشته پیش از جنگ بلافاصله پس از آغاز جنگ تلاش گسترده‌ای توسط سفارت ما در اوکراین و برخی تشکل‌های دیگر در داخل اوکراین انجام شد و تعداد قابل توجهی از ایرانیان از مناطق مختلف خارج شدند. 

وی ادامه داد: ایرانیان را از مناطق جنگی و مناطق در حال نبرد به مناطق امن‌تر در شرق منتقل کرده و تلاش کردیم از مرز بلاروس خارج شوند. البته تعدادی نزدیک به ۴۰ یا ۵۰ نفر در خارکُف در روز آغاز جنگ باقی مانده بودند و ما تلاش کردیم آنها را هم پیدا کنیم؛ گر چه در آن نقطه حکومت نظامی وجود دارد. 

خطیب‌زاده با بیان اینکه در چند شب گذشته مسئولین امر در وزارت امور خارجه در سطوح مختلف به‌طور مشخص پیگیر مسأله بوده‌اند، تصریح کرد: ون‌هایی با پرچم کشورمان در مرز اوکراین با لهستان منتظر اتباع ایرانی برای انتقال‌شان به کشور هستند.

وی در خصوص موضع ایران در مورد برگزاری مذاکراتی بین روسیه و اوکراین بیان داشت: گفت‌وگو بین روسیه و اوکراین مورد نظر و توصیه ما بوده است که برای توقف درگیری‌ها باید به‌طور جدی در دستور کار قرار بگیرد. برای مسأله اوکراین راه‌حل سیاسی وجود دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره موضع ایران در مورد موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات وین گفت: سفر آقای باقری به تهران همانند بسیاری از سفرهای دیگری که داشتند برای انجام مشورت‌های لازم با تهران بوده و شورای عالی امنیت ملی راهبری گفت‌وگوها و مذاکرات را بر عهده دارد و ریاست آن هم با رئیس‌جمهور است؛ لذا سفر آقای باقری و جلسات متعددی که داشتیم در خصوص موضوعات باقیمانده است.

خطیب‌زاده اضافه کرد: یک پیش‌نویسی از توافق آماده شده است و لازم بود این پیش‌نویس مورد بررسی دقیق قرار بگیرد. برخی موضوعات هم باقی مانده است که دستورالعمل‌های لازم درباره صحبت با طرف‌های مقابل به آقای باقری داده شد. متأسفانه همچنان طرف‌های غربی و آمریکا در مورد سه موضوع اصلی تصمیم سیاسی خود را نگرفته‌اند.

وی بیان کرد: در تماس‌ها تلاش کردیم هم خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران، منطق، دلیل و چگونگی مرتفع کردن این موضوعات برای طرف غربی روشن شود و هم مواضع تهران تبیین شود. الآن در نقطه‌ای قرار دادیم که فکر می‌کنیم ابهامی برای واشنگتن و اروپا در خصوص این خطوط قرمز وجود ندارد. انتظار قطعی داریم که بیش از این طرف‌های مقابل مذاکرات را طولانی نکنند.

خطیب‌زاده درباره تأثیرگذاری جنگ اوکراین بر روند مذاکرات وین اظهار کرد: ربطی بین مذاکرات وین و جنگ اوکراین و روسیه وجود ندارد؛ آنچه در وین انجام می‌شود بر اساس برجام شکل گرفته و بر اساس منافع همه طرف‌ها در برجام آن را به میان آورده است. تلاش می‌شود که از این گفت‌گوها نتیجه‌ای حاصل شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین روند پرداخت بدهی‌های انگلیس به ایران گفت: تحول در پرونده قطعی بدهی انگلیس به تهران، باید در لندن انجام شود و لندن باید بدهی خودش را به ملت ایران بپردازد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
واکنش سفارت ایران در غنا به پیام ترامپ
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر
فعالیت تمامی مدارس به صورت حضوری خواهد بود
هدایت پیکان به الهامی سپرده شد
هلاکت عامل تروریستی در شهرستان بوکان