×
سیاسی
شناسه خبر : 89523
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/01 ساعت 20:58
سفر رئیس جمهور به قطر می‌تواند طلیعه‌ای برای ارتباطات گسترده همه جانبه باشد

سفر رئیس جمهور به قطر می‌تواند طلیعه‌ای برای ارتباطات گسترده همه جانبه باشد

صدرالحسینی گفت: از چند سال گذشته که اختلاف قطر با برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان افزایش پیدا کرد، گرایش قطر به جمهوری اسلامی بیش از پیش شد.

نورنیوزـگروه سیاست: سیدرضا صدرالحسینی کارشناس ارشد مسائل منطقه در آستانه سفر رئیس جمهور به قطر در پی دعوت رسمی امیر قطر از آیت‌الله رئیسی برای شرکت در اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز در این کشور، اظهار داشت: با توجه به رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم که توجه ویژه به همسایگان است، سفر رئیس جمهور به قطر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قطر جزو کشورهایی بود که در بالاترین سطح در مراسم تحلیف ریاست جمهوری شرکت کرد و از چند سال گذشته که اختلاف قطر با برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان افزایش پیدا کرد، گرایش قطر به جمهوری اسلامی بیش از پیش شد.
 
وی در ادامه با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته قطر نسبت به دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس، روابط بهتری با جمهوری اسلامی داشته است، خاطرنشان کرد: قطعا این سفر رئیس جمهور که به عنوان اولین سفر به حوزه خلیج فارس است، می‌تواند در روابط حال و آینده دو کشوری که از صادرکنندگان عمده گاز نیز محسوب می‌شوند، موثر واقع شود.
 
کارشناس ارشد مسائل منطقه درباره رویکرد دولت سیزدهم در ارتباط با سایر کشورها، گفت: این دولت به دنبال ارتباط بیشتر و صمیمانه‌تر با کشورهای همسایه، دوست، مسلمان و غیرمعاند است که با محوریت اقتصاد تنظیم شده است. این سفر هم که به دنبال دعوت رسمی تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر صورت گرفته، می‌تواند طلیعه‌ای برای ارتباطات گسترده اقتصادی، تجاری، سیاسی و امنیتی در منطقه باشد.
 
صدرالحسینی با اشاره به نقش و جایگاه قطر در منطقه، بیان کرد: قطر علیرغم جمعیت کم و جغرافیای محدود به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان شناخته می‌شود. ضمن اینکه تاثیرگذاری که این کشور در حوزه‌های مختلف فکری، امنیتی و سیاسی در منطقه داشته، مهم است. بخش قابل توجهی از جریانات اخوانی در منطقه با تفکر آل ثانی همراه هستند که قطعا گسترش روابط ایران و قطر در حفظ امنیت و ثبات منطقه تاثیر دارد.
 
وی درباره ظرفیت قابل توجه ایران در حوزه روابط اقتصادی با قطر، خاطرنشان کرد: پس از اختلال در روابط بین قطر و عربستان، علیرغم فاصله نزدیک ایران با قطر و علایق فرهنگی و دینی که بین دو کشور وجود دارد و توانمندی ایران برای تامین بخش قابل توجهی از نیازمندی‌های مردم قطر، متاسفانه  فعالیت قابل توجهی را نداشتیم و نتوانستیم به میزان کافی در حوزه اقتصادی قطر وارد شویم. روابط اقتصادی ایران با قطر در حد کمتر از یک میلیارد دلار بود که با توجه به مصرف بالای مردم قطر به خصوص در حوزه مواد مصرفی؛ مواد غذایی، محصولات باغی و کشاورزی و بهداشتی مورد نیاز این کشور را تامین کند.
 
کارشناس ارشد مسائل منطقه با بیان اینکه دولت آقای رئیسی علاقمند به تمرکز بر فرصت‌های از دست رفته گذشته نیست و نگاه به چشم اندازهای آینده دارد، گفت: با توجه به اینکه در حوزه دیپلماسی یک نگاه متوازنی در دولت سیزدهم بوجود آمده، قطعا تفاوت آن نسبت به گذشته محسوس است و علاقمندی بیشتر و اقدامات بهتری در حوزه گسترش روابط با کشورهای همسایه دیده می‌شود. سفرهای متعدد مقامات جمهوری اسلامی به ویژه وزیرخارجه به کشورهای پیرامونی و سفر آقای رئیسی به قطر نشان می‌دهد که توازن در سیاست جمهوری اسلامی و اولویت‌هایی که ریاست محترم جمهور در مراسم تحلیف بیان کردند کاملا در حال عملیاتی شدن هستند.
 
وی در پایان با اشاره به حاشیه‌سازی‌ها درباره سفر رئیسی به روسیه و تکرار آن در سفر به قطر، تصریح کرد: همیشه مخالفان روابط جمهوری اسلامی با سایر کشورها به ویژه کشورهای همسایه و مسلمان به دنبال حاشیه سازی هستند و حتما نسبت به این سفر هم این نگاه را دارند و تلاش می‌کنند تاثیرات این سفر را کاهش دهند و اگر کاستی هم وجود داشته باشد بزرگنمایی کنند.


جهان نیوز
نظرات

آخرین اخبار
بقائی: ایران درس فراموش‌نشدنی به دشمن خواهد داد
بازگشایی محدود سینماها از جمعه
گسترش کم‌سابقه شبکه کالابرگ؛ بیش از 500 هزار فروشگاه به طرح پیوستند
موج 40 عملیات وعده صادق4 / شلیک موشک و پهپاد به پایگاه های هوایی رژیم صهیونیستی
سرلشکر صفوی:آمریکایی‌ها قطعا شکست خواهند خورد
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد