×
سیاسی
شناسه خبر : 89521
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/12/01 ساعت 20:39
ایران؛ کانون امنیت بین‌الملل در نشست امنیتی مونیخ

ایران؛ کانون امنیت بین‌الملل در نشست امنیتی مونیخ

جمهوری اسلامی ایران همواره نقشی فعال و سازنده در امنیت منطقه و حتی جهان داشته و به عنوان قدرت برتر منطقه به ویژه در حوزه امنیت هوایی، زمینی و دریایی این جایگاه و ظرفیت را دارد که از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان در اجلاس‌های امنیتی جهان باشد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و هشتمین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ حضور یافت.

این حضور برگرفته از ادامه سیاست دیپلماسی فعال و جهان شمول است که بر اساس آن جمهوری اسلامی بر توسعه مناسبات با سراسر جهان تاکید دارد.

این دیپلماسی فعال از ابتدای دولت سیزدهم با عضویت دائم در پیمان شانگهای، فعال‌سازی اکو، رایزنی‌های گسترده و فشرده با همسایگان، اجرایی شدن توافق راهبردی 25 ساله ایران و چین، تقویت همکاری‌های همه‌جانبه تهران-مسکو، انجام مذاکرات با گروه 1+4 در وین و تقویت دیپلماسی انرژی با موضوع گاز در سفر آتی رئیس‌جمهور به قطر نمود داشته است.

مجموع این اقدامات البته تلاش برای بی‌اثرسازی تحریم‌ها در چارچوب دیپلماسی اقتصادی و فعال با تکیه بر ابتکار عمل‌ها و تلاش‌های درونی برای حل مشکلات اقتصادی کشور بدون چشم‌داشت و دل‌بستگی صرف به خارج از مرزهاست.

بر این اساس می‌توان گفت که حضور وزیر امور خارجه در کنفرانس مونیخ برخلاف جوسازی‌های رسانه‌ای غرب مبنی بر نسبت دادن این حضور به مذاکرات وین و پیش‌نویس ادعایی‌شان، گامی مستقل در چارچوب دیپلماسی فعال برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.

جمهوری اسلامی ایران همواره نقشی فعال و سازنده در امنیت منطقه و حتی جهان داشته و به عنوان قدرت برتر منطقه به ویژه در حوزه امنیت هوایی، زمینی و دریایی این جایگاه و ظرفیت را دارد که از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان در اجلاس‌های امنیتی جهان باشد.

ایران در قبال درد و رنج‌های ملت‌های مظلوم و زجرکشیده فلسطین، یمن، عراق، سوریه، افغانستان و... همواره خود را مسئول دانسته و در کنار اقدامات حمایتی، طرح‌ها و ابتکار عمل‌هایی در سطوح منطقه‌ای و جهانی ارائه کرده است که توجه به آنها می‌تواند زمینه‌ساز پایان این بحران‌ها و برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه و جهان گردد.

ایران در کنار کمک‌های بشردوستانه و حمایت از مقاومت این ملت‌ها و کشورها در برابر اشغالگران، متجاوزان، تروریسم سیاسی و اقتصادی تحمیلی نظام سرمایه‌داری، صدای رسای این ملت‌ها در مجامع جهانی و افکار عمومی بوده و حضور وزیر امور خارجه در نشست امنیتی مونیخ به عنوان بخشی از این رویکرد قابل ارزیابی است.

آمریکا و نظام سرمایه‌داری در حالی همچنان در توهم و تصور نظام تک‌قطبی سیر می‌کنند که بحران‌ها و چالش‌های دنیای امروز اتفاقا برگرفته از همین تفکر خودبرترپندارانه بوده و راه نجات و راه رهایی از آن نیز مقابله جهانی با چنین تفکری است.

جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که در طول چهار دهه در صف اول حملات نظام سلطه و استکبار جهانی قرار داشته و توانسته با وجود تمام این توطئه‌ها و تهدیدات مسیر اقتدار را بپیماید، می‌تواند راهکارها و الگوهای عملی برای تحقق چندجانبه‌گرایی را به جهانیان ارائه کند.
 به عبارتی حضور موثر در نشست مونیخ می‌تواند بخشی از جهاد تبیین در عرصه سیاست خارجی برای آگاهی‌بخشی جهانی نسبت به ارزش‌ها، آرمان‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و تشریح خباثت‌ها و توطئه‌های نظام سلطه علیه ملت ایران باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است
پیام صریح نیکزاد به دشمنان؛ جبهه مقاومت را از ایران جدا نمی‌دانیم
ماجرای عجیب در جاده قم–کاشان؛ کودک 9 ساله پشت فرمان کامیون خاور
نواف سلام: اسرائیل در طول آتش‌بس 3500 بار لبنان را بمباران کرده است
لغو تمامی پروازهای کشور تا اطلاع ثانوی
لغو بیش از 5 هزار بلیت قطار در جنگ رمضان
بارش موشک های حزب الله بر شمال فلسطین اشغالی
قفل ترافیکی در جاده‌های شمال؛ چالوس و هراز زیر بار سنگین خودروها
آماده باش آتش‌نشانی تهران؛ سامانه 125 شبانه‌روزی فعال است
اعتراف گروسی درباره وضعیت مواد هسته‌ای ایران
بازگشایی حریم هوایی عراق به روی همه پروازها
هشدار رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت: مدارک پیش‌دبستانی‌های غیرمجاز تایید نمی‌شود
امیر حاتمی: دشمن به آتش‌بس و توافق پایبند نیست
قیمت گوشت قرمز امروز 18 خرداد 1405+ جدول
آغاز دوره نقاهت قلی‌زاده در تهران پس از عمل جراحی زانو
پزشکیان: اولویت ما امنیت ملی و آرامش مردم است
سقوط 67 هزار واحدی بورس؛ شاخص کل عقب نشست