×
اقتصادی
شناسه خبر : 89313
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/11/27 ساعت 12:23
اکونومیستا: بازگشت ایران به بازار نفت به نفع جهان است

اکونومیستا: بازگشت ایران به بازار نفت به نفع جهان است

شریه ال اکونومیستا اسپانیا نوشت: بازگشت ایران به بازارهای جهانی می‌تواند راه‌حلی ساده، سریع و موثر برای خاموش کردن روند افزایش بهای نفت باشد.

نورنیوزـگروه اقتصاد: نفت برنت به عنوان یک مرجع جهانی، نزدیک به ۹۳ دلار به ازای هر بشکه معامله می‌شود، رقمی که از سال ۲۰۱۴ تا کنون بی سابقه بوده است. خبرها از بازگشت ایران به بازار و خروج نسبی نیروها از مرز روسیه با اوکراین سبب شد تا بهای نفت برنت شاهد کاهش ۴ درصدی باشد. با این حال، تقاضای نفت همچنان از عرضه پیشی می‌گیرد و حجم ذخایر به آرامی در حال کاهش است. وضعیتی که آژانس بین‌المللی انرژی هفته گذشته نسبت به آن هشدار داد و از افزایش تنش میان سطح عرضه و تقاضا در آینده نزدیک خبر داد. "ذخایر نفت اعضای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) در ماه دسامبر به ۶۰ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۲۵۵ میلیون بشکه کمتر از میانگین پنج سال گذشته و پایین‌ترین سطح خود در هفت سال اخیر رسید.  

آژانس بین‌المللی انرژی همچنین پیش‌بینی تقاضای خود در سال ۲۰۲۲ را بر اساس بازنگری در داده‌های تاریخی ۸۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داد. انتظار می‌رود تقاضای جهانی در سال جاری ۳.۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد و به رکورد ۱۰۰.۶ میلیون بشکه در روز برسد.

ال اکونومیستا با تاکید بر اینکه "کلید حل مسئله، افزایش سرمایه‌گذاری و تولید نفت بیشتر تا زمانی است که جهان، یک بار برای همیشه، کمتر به به این سوخت فسیلی آلاینده وابسته شود" می‌نویسد: این روند، مستلزم "زمان" است که اقتصاد آن را در اختیار ندارد. بنابراین بازگشت ایران به بازارها می‌تواند راه‌حلی ساده، سریع و موثر برای خاموش کردن آتش نفت باشد. اقتصاددانان "بانک آمریکایی مریل لینچ" محاسبه می‌کنند که "توافق با ایران می‌تواند بازی نفت را تغییر دهد و احتمالا ترازها را به سمت مازاد ۵۰۰ هزار تا یک میلیون بشکه در روز در اواسط ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ برگرداند".  

این مازاد تولید نفت، آثار بسیار مهمی برای بازار به همراه خواهد داشت. از یک سو، افزایش قیمت نفت خام محدود خواهد شد. کارشناسان "بوفامل" (بانک مریل لینچ) می‌گویند: مازادی به این بزرگی احتمالا نفت برنت را ۱۰ تا ۱۵ دلار کاهش می‌دهد، از رسیدن قیمت برنت به اوج‌های جدید جلوگیری شده و باعث کاهش تورم برای مصرف‌کنندگان و بانک‌های مرکزی می‌شود.  

نشریه اسپانیا همچنین نوشت: قیمت نفت پس از چند هفته افزایش قابل توجه که طلای سیاه را به ۱۰۰ دلار در هر بشکه نزدیک کرد، بیش از ۳ درصد سقوط کرد. پس از تاکید دولت ایران در روز سه شنبه مبنی بر امکان دستیابی به یک توافق "خوب" در کوتاه مدت در مورد فعال سازی مجدد توافق هسته ای ۲۰۱۵ در صورت پایبندی کشورهای غربی به تعهدات خود و لغو تحریم‌ها، قیمت نفت خام روز سه شنبه به ۹۳ دلار کاهش یافت. 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
دوجنگ،یک پیام؛ معامله ای در کار نیست!
دو روایت از هسته سخت
شوک جدید به بازار مسکن تهران؛ پرواز قیمت‌ها
لحظه سرنوشت ساز منطقه
ادای احترام عراقچی به مقام شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس
از خون دادن تا خون‌دل خوردن
دریا در تنکابن قربانی گرفت
پاسخ قاطع موشکی سپاه به تجاوزات نظامی آمریکا در سواحل جنوبی ایران +فیلم شلیک موشک ها
استقرار 1100 مه‌پاش در مسیر تشییع رهبر شهید
پشت پرده درگیری‌های اخیر درخلیج فارس؛ آیا بحران دوباره تشدید می شود؟
پیش بینی قیمت طلای جهانی / فنر اونس برای یک جهش تازه جمع شده است؟
چرا حقوق خرداد ماه برخی بازنشستگان کمتر پرداخت شد؟
«توافق» و آفت سیاست‌زدگی
مرگ دلخراش داوطلب مردمی در حین مهار آتش‌سوزی خائیز و بدیل
روایت حدادعادل از تحقق پیش‌بینی رهبر شهید انقلاب
برخورد مرگبار دو خودرو در مازندران
30 پرونده شکایت روی میز هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان
اژه‌ای: جنایات جنگی آمریکا علیه ایران را در مراجع بین‌المللی پیگیری می‌کنیم
عاشورا؛ مکتب مسئولیت و آگاهی
خطر آتش سوزی در کمین زاگرس
بازار ارز دیجیتال تحت فشار؛ بیت‌کوین در سایه تصمیم سنای آمریکا
علت صف طولانی کامیون‌های ایرانی در مرز سرو چیست؟
هشدار درباره کشت غیرقانونی خشخاش
بازداشت گسترده در عراق؛ پرونده فساد به نمایندگان پارلمان رسید
نورنما | تصویر سازی گل آفساید ایران برای هوادار روشن دل تیم ملی
زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی 1405 اعلام شد + جزئیات
پروازهای فرودگاه امام خمینی برقرار است
جزئیات مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران اعلام شد
رکورد صادرات سیمان ایران به افغانستان از مسیر ریلی
کیفیت هوای تهران امروز در آستانه آلودگی؛ شاخص هوا به 94 رسید
اعتراف تکان‌دهنده دختر جوان؛ سرقت برای هیجان
مسی باز هم تاریخ‌ساز شد
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛رونمایی از اولین تیم صعود کننده به مرحله یک هشتم نهایی
شناسایی و دستگیری باند موبایل قاپی در خیابان بعثت
سردشت؛ شهری که جهان فریاد مظلومیتش را نشنید
ویرایش حوزه آزمون دستیاری تخصصی از امروز آغاز شد
قیمت گوشت قرمز امروز 7 تیر 1405 + جدول
حذف تلخ ایران از جام جهانی 2026؛ گل دقیقه آخر اتریش رؤیای صعود را نابود کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 7 تیر 1405+ جدول
وزارت خارجه: حمله آمریکا به تأسیسات ایران نقض آشکار تفاهم خاتمه جنگ است
رونمایی از 8 تیم سوم صعودکننده به مرحله حذفی جام جهانی 2026
پایان تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ 7 تیم حذف شدند
مدار دیپلماسی | بازی بزرگ در تنگه هرمز
هشدار درباره بحران آب ایران؛ 9 استان در آستانه تنش شدید آبی
وزیر آموزش و پرورش: زمان امتحانات نهایی تغییر نمی‌کند
نخست‌وزیری آرژانتین استعفا داد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 7تیر 1405 + وضعیت استانها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 تیر 1405+ جدول پخش
رئیس‌جمهور وارد قم شد
وزیر امور خارجه به عراق رفت