×
سیاسی
شناسه خبر : 89070
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/11/20 ساعت 21:14
اختلافات داخلی آمریکا ربطی به تهران ندارد

نورنیوز بررسی کرد؛

اختلافات داخلی آمریکا ربطی به تهران ندارد

وجود اختلاف در داخل آمریکا مشخصا بیان‌گر این نکته است که دولت آمریکا در امر مذاکره بی‌اختیار است و بر خلاف آنچه سعی می‌کند نمایش دهد، عامل اصلی کُندی روند مذاکرات بوده و عملا دستیابی به توافق را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «صداهایی که از هیئت حاکمه آمریکا شنیده می‌شود نشان می‌دهد که انسجام لازم در این کشور برای اتخاذ تصمیمات سیاسی در مسیر پیشبرد مذاکرات وین وجود ندارد. دولت آمریکا نمی‌تواند هزینه اختلافات داخلی خود را با تضییع حقوق قانونی ملت ایران پرداخت کند.»

این متن توئیتی است که «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی امروز چهارشنبه آن را منتشر کرد تا موضع روشن تهران را نسبت به بازی مسبوق به سابقه آمریکایی‌ها تبیین کرده باشد.

نکته اینکه؛ آمریکایی‌ها طبق روال همیشگی خود به دنبال استفاده از ابزار «مخالفت سیاسی داخلی» برای فشار به طرف مقابل در میانه مذاکرات هستند و می‌کوشند از این رهگذر برای امتیازگیری بیشتر استفاده کنند.

برخی البته معتقدند که ادعای وجود اختلاف در هیئت حاکمه آمریکا در قبال موضوعاتی از این دست، بیش از آنکه واقعی باشد یک بازی زرگری برای پیشبرد منافع خودشان است، با این وجود اما؛ چه این مسئله بازی زرگری و چه واقعی باشد، در صورت مسئله تغییری ایجاد نخواهد کرد و در هر دو حالت، این موضوع ربطی به طرف دیگر مذاکره ندارد.

از طرفی؛ وجود اختلاف در داخل آمریکا مشخصا بیان‌گر این نکته است که دولت آمریکا در امر مذاکره بی‌اختیار است و بر خلاف آنچه سعی می‌کند نمایش دهد، عامل اصلی کُندی روند مذاکرات بوده و عملا دستیابی به توافق را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

به بیان دقیق‌تر؛ دولتی که برای مذاکره اختیار ندارد عملا نمی‌تواند در مذاکره انعطاف داشته باشد و همین باعث طولانی و بدون نتیجه شدن گفتگوها شده و به همین دلیل است که نیازمند اتخاذ یک تصمیم سیاسی و تعیین تکلیف خود و دیگر طرف‌های حاضر در مذاکرات است.

دولت ایالات متحده که با خروج غیرقانونی خود از برجام هزینه‌های سنگینی را به ایران تحمیل کرده، در شرایط فعلی نیز تلاش می‌کند به بهانه‌های مختلف هزینه ضعف و بی‌اختیاری خویش را از کیسه حقوق قانونی ملت ایران پرداخت کرده و در عین حال با القاء وقت‌کُشی ایران، بازی را به نفع خود به پایان برساند.

یک بام و دو هوای واشینگتن طی روزهای گذشته که ظهور آن را مشخصا می‌توان در موضع‌گیری‌ها و نامه‌نگاری‌های نمایندگان کنگره آمریکا علیه مذاکرات در وین مشاهده کرد، نشان از افزایش اختلافات درونی آنها دارد، اما آنها می‌خواهند این ناتوانی و نقطه ضعف را به برگ برنده خود تبدیل کنند.

این در حالی است که به هر حال چنین اقداماتی نه تنها منجر به عقب‌نشینی ایران از مواضع خود نخواهد شد، بلکه مذاکره‌کنندگان ایرانی را در پافشاری بر موضوع پایدار و قابل اتکا بودن توافق و ضرورت ارائه  تضمین‌ها مصمم‌تر می‌کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تظلّم‌خواهی از عاملان حمله شیمیایی به ایرانیان، مطالبه‌ای ملی، زنده و ادامه‌دار است
عارف: توسعه روابط ایران و بلاروس اهمیت بالایی دارد
ایران_ ازبکستان/ فرصتی برای آزمون جدی قبل از جام جهانی 2026
پرتاب همزمان 3 ماهواره ایرانی به فضا
مادورو: آماده گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا هستیم
انتقاد صریح رادان از سهمیه‌دهی بی‌ضابطه سوخت
تلفات جاده‌ای ترمز توسعه ایران را می‌کشد
رئیس پلیس اقتصادی: حجم قاچاق کشور به 30 میلیارد دلار رسید
عراقچی: دریای خزر برای ایران هم‌ارزش خلیج فارس است
انتقال 928 خودرو رها شده در پایتخت به پارکینگ
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (129) « تهران»
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز 27 آبان 1404
پیک جدید بیماری‌های تنفسی در راه؛ توزیع 2 میلیون واکسن آنفلوآنزا
مقام سوم برای مصر در تورنمنت العین
پیراهن شماره 100 به طارمی رسید
خطیب‌زاده: پیام قابل اعتنا از آمریکا برای مذاکره کم است
کشف شبکه قاچاق 4 میلیارد لیتر سوخت با گردش مالی 167 همت
واکنش ترامپ به تصویب قطعنامه آمریکا در باره غزه در شورای امنیت
عراقچی: همکاری استانداران ساحلی خزر برای حل مشکلات موثر است
30 درصد اقتصاد کشور درگیر قاچاق
موافقت ترامپ با فروش جنگنده اف‌-35 به عربستان
واکنش حماس به تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت
پابند الکترونیکی جایگزین حبس برای محکومین مهریه
جزئیات جدید از پرونده قتل مردی که دنبال کارتن گوشی بود
سفر بن‌سلمان به امریکا و معماری امنیتی منطقه‌ای
ارزیابی مجلس از عملکرد وزرا با اصلاحات و همکاری مستمر ادامه می یابد+فیلم
استانداردهای دوگانه هسته‌ای
سیاست‌نامه | پیغام‌های درس‌آموز قم برای تهران
پاسخ علمی به شایعات «ابردزدی» و «هارپ»
پیام تبریک پزشکیان به مناسبت قهرمانی تیم دانش‌آموزی ربوکاپ ایران
نورنما | ارتش ربات‌های انسان‌نما
غزه، پایتخت محیط زیست آسیا + فیلم
ائتلاف چارچوب هماهنگی، بزرگترین فراکسیون پارلمان عراق شد
مقامات آمریکایی: ترامپ هنوز تصمیمی برای حمله به ونزوئلا نگرفته است
در غزه چه می‌گذرد!
تخاصم با آمریکا یا مشکل سوء‌رفتار؟
امضای توافق هسته‌ای غیرنظامی عربستان با آمریکا
جغرافیای جدید خانواده؛ ایران در گذار
حرکت کاروان زمینی به سمت غزه
حملات زمینی، هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه
138 موسسه غیرمجاز اعزام دانشجو در کشور شناسایی شدند
واکنش مادورو به اظهارات ترامپ: دیپلماسی تنها راه رسیدن به صلح است
با مردم و دولت هند در حادثه تصادف مرگبار همراهیم
مدیر نفتکش تالارا: همه خدمه سالم و در بندرعباس در امنیت هستند
وزیر امنیت داخلی اسرائیل خواستار بازداشت محمود عباس شد
پوستر فدراسیون فوتبال به بهانه 100 امین بازی مهدی طارمی
آغاز پرداخت یارانه یسنا از آذر؛ 700 هزار تومان برای هر مادر دارای نوزاد
ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است
زمین لرزه خفیف در کازرون
سازمان ملل: تصویب قطعنامه درباره غزه گام مهمی در تثبیت آتش‌بس است
X
آگهی تبلیغاتی