×
سیاسی
شناسه خبر : 88943
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:43
آیا تصمیم‌های سیاسی مذاکرات وین را به نتیجه می‌رساند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا تصمیم‌های سیاسی مذاکرات وین را به نتیجه می‌رساند؟

گرچه هیچ‌یک از مقامات طرفین مذاکرات تاکنون به ماهیت اختلاف‌های موجود که رفع آن نیازمند اخذ تصمیم‌های سیاسی است اشاره نکرده‌اند اما ارزیابی واکنش‌های غیر مستقیم ارائه شده از سوی طرفین نشان می‌دهد که تصمیمات سیاسی تفاوت معناداری با رویکردهای قبلی نداشته و همچنان پیچیدگی‌های قبلی بر فضای مذاکرات حاکم خواهد بود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: هیئت‌های مذاکره‌کننده پس از وقفه چند روزه مجددا فردا سه‌شنبه برای ادامه گفتگوهای دور هشتم به وین باز می‌گردند.

پیشتر اعلام شده بود که ایجاد وقفه در مذاکرات دور هشتم و بازگشت هیئت‌ها به پایتخت‌ها با هدف رایزنی بیشتر به منظور اتخاذ تصمیمات سیاسی است.

تاکید بر ضرورت اتخاذ تصمیمات سیاسی در پایتخت‌ها می‌تواند نشانه‌ای از نزدیک شدن مذاکرات به مراحل پایانی باشد.

به صورت طبیعی در صورتی که طرفین، گفتگوهای انجام شده را برای دستیابی به توافق کافی می‌دانستند، بازگشت هیئت‌ها به پایتخت‌ها برای ایجاد آمادگی در زمینه نهایی‌سازی و اجرای مقدمات توافق انجام می‌شد و نه اتخاذ تصمیمات سیاسی!

اگرچه انتشار برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای طی روزهای اخیر موجب شکل‌گیری سطحی از امیدواری برای برخاستن قریب‌الوقوع دود سفید از اتاق مذاکرات در هتل کوبورگ وین شده است، اما ارزیابی دقیق اظهارنظرهای طرح شده از سوی مقامات رسمی کشورهای حاضر در مذاکرات وین از جمله مسئولین جمهوری اسلامی ایران مبین این واقعیت است که گفتگوها به مراحل سختی رسیده که عبور از آن لاجرم نیازمند «اتخاذ تصمیمات سیاسی» است.

به بیان دقیق‌تر می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که؛ اکنون مذاکرات به موضوعات مهمی رسیده که مذاکره کارشناسان و مسئولان هیئت‌های حاضر در وین نتوانسته موجب شکل‌گیری تفاهم و دستیابی به رویکرد مشترک در مورد آنها شود و لازم است سطوح عالی تصمیم‌گیری در پایتخت‌ها، متناسب با منافع و سیاست‌های راهبردی خود در این خصوص تصمیم بگیرند.

امروز دوشنبه، دریابان «علی شمخانی» به عنوان مسئول نهاد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با انتشار توییتی معنادار اعلام کرد: «دستور کار مذاکره‌کنندگان ایرانی برای ادامه دور هشتم گفتگوها به دقت مشخص شده است. توافقی که طی آن تحریم‌های شکل‌دهنده فشار حداکثری رفع نشود، موجب شرطی شدن اقتصاد کشور شده و نمی‌تواند مبنای توافق خوب باشد.»

اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نشان می‌دهد که موضع قاطع ایران که قبلا نیز بر آن تاکید شده رفع موثر و قابل راستی‌آزمایی تحریم‌های اقتصادی و اطمینان از عدم بازگشت مجدد سیاست‌های مشابه فشار حداکثری دوران ترامپ است و طبیعتا هر توافقی که واجد این ویژگی‌ها نباشد برای جمهوری اسلامی ایران مطلوبیت ندارد.

«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز یکشنبه شب و چند روز پس از آنکه دولت آمریکا سه معافیت لغو شده هسته‌ای ایران در دولت ترامپ را مجددا فعال کرد گفت؛ به زودی برای پیگیری مذاکرات به وین بازخواهد گشت، چون جو بایدن از او خواسته همچنان به مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین ادامه دهد.

این در حالی است که ایران اعلام کرد، اقدام اخیر آمریکا بی‌ارزش بوده و نه تنها هیچ‌ انتفاع اقتصادی برای تهران ندارد بلکه در جهت خواست آمریکا برای محدودسازی ظرفیت‌های هسته‌ای ایران انجام شده است.

گرچه هیچ‌یک از مقامات طرفین مذاکرات تاکنون به ماهیت اختلاف‌های موجود که رفع آن نیازمند اخذ تصمیم‌های سیاسی است اشاره نکرده‌اند اما ارزیابی واکنش‌های غیرمستقیم ارائه شده از سوی طرفین نشان می‌دهد که تصمیمات سیاسی تفاوت معناداری با رویکردهای قبلی نداشته و همچنان پیچیدگی‌های قبلی بر فضای مذاکرات حاکم خواهد بود.

در این میان ایجاد این انتظار از ایران به عنوان طرف آسیب‌دیده از اقدامات غیرقانونی آمریکا و بدعهدی اروپایی‌ها برای دست کشیدن از حقوق و منافعی که بر اساس برجام باید از آن منتفع شود، ضمن آنکه غیرقانونی است، قابل تحقق نیز نیست.

جمهوری اسلامی ایران پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریم‌های ظالمانه با اتخاذ سیاست مقاومت فعال از گردنه اصلی مشکلات اقتصادی با تلاش و صبر مثال‌زدنی مردم عبور کرده و تنها در شرایطی حاضر به پذیرش توافقی جدید است که از قابل اتکاء، پایدار و مفید بودن آن اطمینان داشته باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
کارکرد خبرسازی‌های جعلی از مذاکرات وین
سه‌شنبه 1400/11/19 ساعت 14:25
نورنیوز بررسی کرد؛
کارکرد خبرسازی‌های جعلی از مذاکرات وین
مذاکرات وین به نقطه‌ای رسیده که تاثیرگذاری بر افکار عمومی و ادراک‌سازی می‌تواند بر شکل‌گیری تصمیمات سیاسی از سوی کشورها تاثیرات جدی داشته باشد، لذا پیش‌بینی می‌شود که خبرسازی‌های جعلی طی روزهای آتی زیادتر شود.
ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به صورت عملی است
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:11
ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به صورت عملی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ادامه روند مذاکرات وین با بیان اینکه اروپایی‌ها باید از بی‌عملی و بی تعهدی آمریکایی ها عبور کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی ها به صورت عملی است.
شرط لازم توافق خوب به روایت شمخانی
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 10:23
شرط لازم توافق خوب به روایت شمخانی
دبیر شورای عالی امنیت ملی شرط توافق خوب را تشریح کرد.
فرصت کوتاه اروپا برای خروج از جایگاه بیانیه‌نویسی صرف
یکشنبه 1400/11/17 ساعت 18:57
نورنیوز بررسی کرد؛
فرصت کوتاه اروپا برای خروج از جایگاه بیانیه‌نویسی صرف
اروپا باید دریافته باشد که صدور بیانیه‌ با ضرب‌الاجل‌های ساختگی و برجسته‌سازی قدم‌های کوتاه لغو تحریم‌ها تاثیر مثبتی بر روند مذاکرات نخواهد داشت و غرب باید رویه‌ای سازنده بر اساس منطق‌های ارائه شده از سوی تهران را در پیش بگیرد.
تاکید شمخانی بر ضرورت متوازن‌سازی تعهدات در مذاکرات وین
یکشنبه 1400/11/17 ساعت 08:14
تاکید شمخانی بر ضرورت متوازن‌سازی تعهدات در مذاکرات وین
علی شمخانی در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: با وجود پیشرفت‌های محدود در مذاکرات وین، هنوز با شکل‌گیری توازن ضروری در تعهدات طرفین فاصله داریم.
اقدام جدید آمریکا؛ بازی بچه‌گانه با حاصل جمع صفر
شنبه 1400/11/16 ساعت 10:53
نورنیوز بررسی کرد؛
اقدام جدید آمریکا؛ بازی بچه‌گانه با حاصل جمع صفر
دولت بایدن با اقدام جدید خود حتی در ارائه نمایش علاقه‌مندی به توافق نیز موفق عمل نکرد زیرا موضوعاتی که تعلیق تحریم‌های آن اعلام شده اساسا مسائلی نیست که پیشبرد آنها با موانع جدی حاصل از تحریم‌های آمریکا روبرو باشد.
تناقض‌های رفتاری آمریکا در مذاکرات وین
یکشنبه 1400/10/26 ساعت 12:50
محمد قادری
تناقض‌های رفتاری آمریکا در مذاکرات وین
دولت‌های غربی به ویژه آمریکا از ابتدای دور جدید مذاکرات با تاکید مداوم بر کلیدواژه «محدودیت زمان» تلاش کرده‌اند با وارد کردن فشار روانی به تیم مذاکره‌کننده ایران ضمن فرار از پذیرش مسئولیت‌ها و تعهداتشان، اراده سیاسی خود را به ایران تحمیل کنند.
نظرات

آخرین اخبار
ووشوی ایران راهی جام‌جهانی چین و مسابقات شانگهای شد
ادامه حمایت ستاره‌های فوتبال اروپا از فلسطین
جریمه بانک‌های متخلف در کنترل رشد نقدینگی
کشف پیکر کوهنورد مفقود در ارتفاعات الوند همدان
پای قهرمان سابق وزنه‌برداری جهان به پرونده قتل باز شد؛ ماجرای قتل چه بود؟
امتحانات خردادماه پایه‌های هفتم تا دهم در تهران مجازی برگزار می‌شود
اهتزاز پرچم فلسطین بر فراز برج ایفل +فیلم
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 اردیبهشت1405 + جدول
کابوس مصدومیت برای مدعیان قهرمانی جام جهانی
قیمت دلار و یورو امروز شنبه 26 اردیبهشت 1405 / دلار یک کانال بالا رفت
در صورت وقوع جنگ،اهدافی که قبلاً مصون ماندند، این‌بار در تیررس‌اند
رشد مخاطبان سینما؛ ثبت 245 هزار تماشاگر در یک هفته
روزهای تاریک لیورپول با شکست مقابل استون ویلا ادامه دارد
سقوط صنعت گردشگری امارات در سایه جنگ
نورنما | هجوم نظامیان صهیونیست به مدرسه ای در جنوب جنین
کتاب حافظه زنده تاریخ و تمدن بشری است
مترو و اتوبوس فقط تا فردا رایگان است
تغییر پلکانی مبنای محاسبه حقوق بازنشستگان از «دو سال» به «کل سنوات»
طرح بیمه ای ترامپ در تنگه هرمز ناکام ماند
چه خبر از تعمیر واحدهای آسیب‌دیده جنگ رمضان؟
جهش قیمت نفت در بازارهای جهانی
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد
همه مردم یارانه کتاب می گیرند
پوتین به چین سفر می کند
بن بست ترامپ در قبال ایران
اظهارات ترامپ تنش امریکا و تایوان را شعله ور کرد
کافو: نیمار می‌تواند تاریخ ساز شود
پکن موضع خود درباره تهران را تغییر نمی دهد
واکنش تند سفیر ایران به اظهارات مرتس
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 26 اردیبهشت 1405/ اونس با 110 دلار ریزش بسته شد
قیمت گوشت قرمز امروز 26 اردیبهشت 1405 + جدول
وضعیت کالابرگ فردا در مجلس پیگیری می شود
اسرائیل به دنبال جذب 15هزار نیروی جدید
80 کشته با شیوع ابولا در کنگو
هشدار نارنجی هواشناسی برای 12 استان کشور ؛ طوفان در راه است
مقاومت لبنان: میدان تعیین‌کننده آتش‌بس است
افتتاح 1000 اتاق بهداشت در مدارس کشور
ترامپ از پکن ناامید شد
متولدین 1387 سرباز می شوند
هالیوود در جستجوی جیمز باند بعدی
فهرست نهایی جایزه اورول 2026 اعلام شد
کشف 26 تن گوشت کوسه ماهی در تبریز
ترافیک صبحگاهی چند بزرگراه تهران در اولین‌ روز هفته
بازار نفت به دیدار واشنگتن و پکن واکنش داد
واکنش‌ها به انتشار ویدئوی روز نکبت توسط شهردار نیویورک
عملیات خنثی‌سازی مهمات در شیراز طی سه روز
آغاز به کار هفتمین نمایشگاه مجازی کتاب تهران
النصر- گامبا اوزاکا | رونالدو در آستانه اولین قهرمانی آسیایی با النصر
شکست انتخاباتی کارگرها و آغاز سناریوی کنار رفتن استارمر
تقدیر رئیس‌جمهور از مواضع پاپ درباره ایران