×
سیاسی
شناسه خبر : 88943
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:43
آیا تصمیم‌های سیاسی مذاکرات وین را به نتیجه می‌رساند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

آیا تصمیم‌های سیاسی مذاکرات وین را به نتیجه می‌رساند؟

گرچه هیچ‌یک از مقامات طرفین مذاکرات تاکنون به ماهیت اختلاف‌های موجود که رفع آن نیازمند اخذ تصمیم‌های سیاسی است اشاره نکرده‌اند اما ارزیابی واکنش‌های غیر مستقیم ارائه شده از سوی طرفین نشان می‌دهد که تصمیمات سیاسی تفاوت معناداری با رویکردهای قبلی نداشته و همچنان پیچیدگی‌های قبلی بر فضای مذاکرات حاکم خواهد بود.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: هیئت‌های مذاکره‌کننده پس از وقفه چند روزه مجددا فردا سه‌شنبه برای ادامه گفتگوهای دور هشتم به وین باز می‌گردند.

پیشتر اعلام شده بود که ایجاد وقفه در مذاکرات دور هشتم و بازگشت هیئت‌ها به پایتخت‌ها با هدف رایزنی بیشتر به منظور اتخاذ تصمیمات سیاسی است.

تاکید بر ضرورت اتخاذ تصمیمات سیاسی در پایتخت‌ها می‌تواند نشانه‌ای از نزدیک شدن مذاکرات به مراحل پایانی باشد.

به صورت طبیعی در صورتی که طرفین، گفتگوهای انجام شده را برای دستیابی به توافق کافی می‌دانستند، بازگشت هیئت‌ها به پایتخت‌ها برای ایجاد آمادگی در زمینه نهایی‌سازی و اجرای مقدمات توافق انجام می‌شد و نه اتخاذ تصمیمات سیاسی!

اگرچه انتشار برخی گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای طی روزهای اخیر موجب شکل‌گیری سطحی از امیدواری برای برخاستن قریب‌الوقوع دود سفید از اتاق مذاکرات در هتل کوبورگ وین شده است، اما ارزیابی دقیق اظهارنظرهای طرح شده از سوی مقامات رسمی کشورهای حاضر در مذاکرات وین از جمله مسئولین جمهوری اسلامی ایران مبین این واقعیت است که گفتگوها به مراحل سختی رسیده که عبور از آن لاجرم نیازمند «اتخاذ تصمیمات سیاسی» است.

به بیان دقیق‌تر می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که؛ اکنون مذاکرات به موضوعات مهمی رسیده که مذاکره کارشناسان و مسئولان هیئت‌های حاضر در وین نتوانسته موجب شکل‌گیری تفاهم و دستیابی به رویکرد مشترک در مورد آنها شود و لازم است سطوح عالی تصمیم‌گیری در پایتخت‌ها، متناسب با منافع و سیاست‌های راهبردی خود در این خصوص تصمیم بگیرند.

امروز دوشنبه، دریابان «علی شمخانی» به عنوان مسئول نهاد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با انتشار توییتی معنادار اعلام کرد: «دستور کار مذاکره‌کنندگان ایرانی برای ادامه دور هشتم گفتگوها به دقت مشخص شده است. توافقی که طی آن تحریم‌های شکل‌دهنده فشار حداکثری رفع نشود، موجب شرطی شدن اقتصاد کشور شده و نمی‌تواند مبنای توافق خوب باشد.»

اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نشان می‌دهد که موضع قاطع ایران که قبلا نیز بر آن تاکید شده رفع موثر و قابل راستی‌آزمایی تحریم‌های اقتصادی و اطمینان از عدم بازگشت مجدد سیاست‌های مشابه فشار حداکثری دوران ترامپ است و طبیعتا هر توافقی که واجد این ویژگی‌ها نباشد برای جمهوری اسلامی ایران مطلوبیت ندارد.

«رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز یکشنبه شب و چند روز پس از آنکه دولت آمریکا سه معافیت لغو شده هسته‌ای ایران در دولت ترامپ را مجددا فعال کرد گفت؛ به زودی برای پیگیری مذاکرات به وین بازخواهد گشت، چون جو بایدن از او خواسته همچنان به مذاکرات هسته‌ای با ایران در وین ادامه دهد.

این در حالی است که ایران اعلام کرد، اقدام اخیر آمریکا بی‌ارزش بوده و نه تنها هیچ‌ انتفاع اقتصادی برای تهران ندارد بلکه در جهت خواست آمریکا برای محدودسازی ظرفیت‌های هسته‌ای ایران انجام شده است.

گرچه هیچ‌یک از مقامات طرفین مذاکرات تاکنون به ماهیت اختلاف‌های موجود که رفع آن نیازمند اخذ تصمیم‌های سیاسی است اشاره نکرده‌اند اما ارزیابی واکنش‌های غیرمستقیم ارائه شده از سوی طرفین نشان می‌دهد که تصمیمات سیاسی تفاوت معناداری با رویکردهای قبلی نداشته و همچنان پیچیدگی‌های قبلی بر فضای مذاکرات حاکم خواهد بود.

در این میان ایجاد این انتظار از ایران به عنوان طرف آسیب‌دیده از اقدامات غیرقانونی آمریکا و بدعهدی اروپایی‌ها برای دست کشیدن از حقوق و منافعی که بر اساس برجام باید از آن منتفع شود، ضمن آنکه غیرقانونی است، قابل تحقق نیز نیست.

جمهوری اسلامی ایران پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و بازگشت مجدد تحریم‌های ظالمانه با اتخاذ سیاست مقاومت فعال از گردنه اصلی مشکلات اقتصادی با تلاش و صبر مثال‌زدنی مردم عبور کرده و تنها در شرایطی حاضر به پذیرش توافقی جدید است که از قابل اتکاء، پایدار و مفید بودن آن اطمینان داشته باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
کارکرد خبرسازی‌های جعلی از مذاکرات وین
سه‌شنبه 1400/11/19 ساعت 14:25
نورنیوز بررسی کرد؛
کارکرد خبرسازی‌های جعلی از مذاکرات وین
مذاکرات وین به نقطه‌ای رسیده که تاثیرگذاری بر افکار عمومی و ادراک‌سازی می‌تواند بر شکل‌گیری تصمیمات سیاسی از سوی کشورها تاثیرات جدی داشته باشد، لذا پیش‌بینی می‌شود که خبرسازی‌های جعلی طی روزهای آتی زیادتر شود.
ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به صورت عملی است
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:11
ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به صورت عملی است
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ادامه روند مذاکرات وین با بیان اینکه اروپایی‌ها باید از بی‌عملی و بی تعهدی آمریکایی ها عبور کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی ها به صورت عملی است.
شرط لازم توافق خوب به روایت شمخانی
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 10:23
شرط لازم توافق خوب به روایت شمخانی
دبیر شورای عالی امنیت ملی شرط توافق خوب را تشریح کرد.
فرصت کوتاه اروپا برای خروج از جایگاه بیانیه‌نویسی صرف
یکشنبه 1400/11/17 ساعت 18:57
نورنیوز بررسی کرد؛
فرصت کوتاه اروپا برای خروج از جایگاه بیانیه‌نویسی صرف
اروپا باید دریافته باشد که صدور بیانیه‌ با ضرب‌الاجل‌های ساختگی و برجسته‌سازی قدم‌های کوتاه لغو تحریم‌ها تاثیر مثبتی بر روند مذاکرات نخواهد داشت و غرب باید رویه‌ای سازنده بر اساس منطق‌های ارائه شده از سوی تهران را در پیش بگیرد.
تاکید شمخانی بر ضرورت متوازن‌سازی تعهدات در مذاکرات وین
یکشنبه 1400/11/17 ساعت 08:14
تاکید شمخانی بر ضرورت متوازن‌سازی تعهدات در مذاکرات وین
علی شمخانی در حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: با وجود پیشرفت‌های محدود در مذاکرات وین، هنوز با شکل‌گیری توازن ضروری در تعهدات طرفین فاصله داریم.
اقدام جدید آمریکا؛ بازی بچه‌گانه با حاصل جمع صفر
شنبه 1400/11/16 ساعت 10:53
نورنیوز بررسی کرد؛
اقدام جدید آمریکا؛ بازی بچه‌گانه با حاصل جمع صفر
دولت بایدن با اقدام جدید خود حتی در ارائه نمایش علاقه‌مندی به توافق نیز موفق عمل نکرد زیرا موضوعاتی که تعلیق تحریم‌های آن اعلام شده اساسا مسائلی نیست که پیشبرد آنها با موانع جدی حاصل از تحریم‌های آمریکا روبرو باشد.
تناقض‌های رفتاری آمریکا در مذاکرات وین
یکشنبه 1400/10/26 ساعت 12:50
محمد قادری
تناقض‌های رفتاری آمریکا در مذاکرات وین
دولت‌های غربی به ویژه آمریکا از ابتدای دور جدید مذاکرات با تاکید مداوم بر کلیدواژه «محدودیت زمان» تلاش کرده‌اند با وارد کردن فشار روانی به تیم مذاکره‌کننده ایران ضمن فرار از پذیرش مسئولیت‌ها و تعهداتشان، اراده سیاسی خود را به ایران تحمیل کنند.
نظرات

آخرین اخبار
ستاره آرسنال جام جهانی را از دست داد
ایتالیا تحقیق درباره رفتار بن‌گویر با کاروان امدادی غزه را آغاز کرد
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد