×
اقتصادی
شناسه خبر : 88942
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:34

امضای 4.5 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز

وزیر نفت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون بیش از 4.5 میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفت و گاز امضا شده است.

نورنیوزـگروه اقتصاد: جواد اوجی امروز در مراسم افتتاح پانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با بیان اینکه فعالان حوزه صنعت پتروشیمی در صنعت نفت پیشتاز هستند، افزود: صنعت پتروشیمی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.  

وی با تاکید بر اینکه بیشتر محصولات پتروشیمی تولیدی کشور در ابتدای پیروزی انقلاب مربوط به کودهای شیمیایی بوده است، ادامه داد: اکنون تنوع گسترده‌ای در تولید محصولات پتروشیمی وجود دارد.  

وزیر نفت گفت: ایران در مجموع ذخایر هیدروکربوری رتبه اول را دارد و  بالغ بر ۱۵۳ میلیارد بشکه نفت قابل استحصال و ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز قابل استحصال در کشور داریم.  

وی با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب یک پالایشگاه گازی در کشور وجود داشت، افزود: اکنون طرفیت پالایش گاز کشور به بالای یک میلیارد متر مکعب در روز رسیده است.  

اوجی ادامه داد: در بخش خانگی اکنون ۹۵ درصد جمعیت از نعمت گاز بهره مند هستند، در بخش صنعت و نیروگاه نیز توسعه خوبی در گازرسانی انجام شده است.  

وی افزود: در دولت سیزدهم باید اتفاقات خوبی رقم بخورد و تحولی در صنعت پتروشیمی شاهد باشیم.  

وزیر نفت با اشاره به این که رشد تقاضا در صنعت پتروشیمی بسیار بالاتر از رشد تقاضا برای فراورده های نفتی است، گفت: روند رشد تقاضا برای صنعت پتروشیمی ۸ تا ۱۰ درصد است.

وی ادامه داد: ایران در دارا بودن منابع گازی که خوراک اصلی صنعت پتروشیمی است، رتبه دوم را دارد که پشتوانه خوبی برای توسعه این صنعت است.

به گفته اوجی، با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب در دانش بنیان کردن صنعت نفت، در بحث شرکت‌های دانش بنیان، صنعت پتروشیمی پیشتاز است.  

وی به تحریم‌های ظالمانه علیه ایران اشاره کرد و گفت: کمترین آسیب از تحریم‌ها در حوزه صادرات را صنعت پتروشیمی دید و درآمدهای صنعت پتروشیمی با درآمدهای نفتی برابری می‌کند.

وزیر نفت ادامه داد: در سال جاری ۱۰ میلیارد دلار در سامانه نیما ارز صادراتی صنعت پتروشیمی عرضه شده است.

اوجی تاکید کرد: اگرچه سرمایه گذاری های خوبی در این صنعت انجام شده اما نا متوازن بوده و در تلاشیم تا سرمایه گذاری‌ها متوازن شود.  

وی افزود: صنایع تکمیلی پتروشیمی با سرمایه‌گذاری کم و سود بالا می‌تواند در اشتغال‌زایی در مناطق کمتر برخوردار موثر باشد.  

وزیر نفت با اشاره به اینکه از ابتدای دولت سیزدهم، تامین خوراک پتروشیمی ها یکی از دغدغه های وزارت نفت بوده است، گفت: برای حل این مشکل، بالغ بر ۴.۵ میلیارد دلار قرارداد برای توسعه میادین نفتی و گازی امضا شده است. این قراردادها با کنسیرسیوم های بانکی، هلدینگ ها و همچنین شرکت های خارجی امضا شده است.  

وی افزود: همچنین ۱۰ تفاهم نامه نیز دراین زمینه به امضا رسیده است.

اوجی ادامه داد: ما منتظر مذاکرات و رفع تحریم ها نماندیم در این مدت شرکت های بزرگ دنیا مذاکرات خود را با ایران برای سرمایه گذاری در نفت و گاز آغاز کرده اند.   

وزیر نفت با اشاره به اینکه در پایان برنامه ششم قرار بود ۱.۲ میلیارد متر مکعب گاز شیرین در کشور تولید شود، افزود: اکنون ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز شیرین در کشور تولید می شود.  

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز انجام نشده است، ادامه داد: پتروپالایشگاه ها علاوه بر تامین سوخت و تضمین امنیت انرژی، خوراک صنعت پتروشیمی را تامین می کنند.  

به گفته وزیر نفت، اکنون بالغ بر ۱۲ قرارداد ساخت پتروپالایشگاه ها در کشور امضا شده که معادل یک میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه ‌خوراک خواهد بود.   

وی ادامه داد: مجوز تنفس خوراک در دولت سیزدهم اصلاح شده تا سرمایه گذاری ها اصلاح شود.  

اوجی تاکید کرد: یک پتروپالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای را نیز وزارت نفت در بودجه سال ۱۴۰۱ پیشنهاد داده که امیدواریم به تصویب برسد و در دولت سیزدهم ظرفیت پالایشی کشور افزایش پیدا کند و در این مدت جلسات متعددی با فعالان پتروشیمی برگزار شده است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت خوراک پتروشیمی ها بر اساس قیمت چند هاب منطقه ای و قیمت گاز وارداتی و صادراتی تعیین می شود، گفت: با توجه به افزایش قیمت هر متر مکعب گاز در اروپا که به یک دلار و ۳۲ سنت رسید،  قیمت خوراک گاز پتروشیمی ها افزایش پیدا کرد.   

وزیر نفت خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد شده تا سقفی برای قیمت خوراک پتروشیمی ها گذاشته شود و در بهمن و اسفند سال جاری نیز اجرایی شده است.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از تاریخ دوشنبه ۱۸ بهمن تا پنجشنبه ۲۱ بهمن در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می شود.

در این نمایشگاه در حدود ۴۵۰ مشارکت کننده داخلی و خارجی و نیز ۳۰۰ بازرگان از سراسر جهان نظیر آلمان، چین، برزیل، ایتالیا و ترکیه حضور خواهند داشت.  ساعت کاری نمایشگاه از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ عصر است.

نمایشگاه ایران پلاست فرصتی بزرگ و منحصر به فرد در منطقه خاورمیانه است که آخرین رویدادها و توانمندی‌های به‌روز صنعت پلیمر، پلاستیک و صنایع وابسته را در معرض نمایش و رقابت می‌گذارد.

در حال حاضر، ظرفیت تولید در ۶۸ مجتمع تولیدی پتروشیمی حدود ۹۰ میلیون تن است که تولید ۶۵ میلیون تن محصول را به ثبت می‌رساند که از  این مقدار ۳۰ میلیون تن برای صادرات، ۱۰ میلیون تن مصرف داخلی و ۲۵ میلیون تن خوراک میان مجتمعی است.

 
 


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
جزئیات جدید از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
X
آگهی تبلیغاتی