×
سیاسی
شناسه خبر : 88941
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:11
ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به صورت عملی است

ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به صورت عملی است

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد ادامه روند مذاکرات وین با بیان اینکه اروپایی‌ها باید از بی‌عملی و بی تعهدی آمریکایی ها عبور کنند، گفت: جمهوری اسلامی ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی ها به صورت عملی است.

نورنیوزـگروه سیاست: سعید خطیب‌زاده صبح روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی هفتگی خود ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: هیات مذاکره ایران برای مشورت لازم در تهران بود و فردا عازم وین می شود. انتظار بر این است که همه هیأت ها فردا به وین برگردند و طبیعی است که ایران انتظار دارد تصمیمات لازم و ضروری در واشنگتن اتخاذ شود، موضوع رفع تحریم‌ها و ابعاد اقتصادی برحام بسیار کلیدی بوده و خط ایران در حوزه رفع تحریمی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: انتظار این است که هیات آمریکایی که به وین برمیگردد با دستور العمل مشخص و در حوزه رفع تحریمی برگرد. آنچه که به عنوان گفت‌وگو ها و انتظارات مثبت شنیده می‌شود باید به عمل تبدیل شود.

خطیب زاده عنوان کرد: ایران دنبال توافق خوب و قابل اتکا است و مقامات آمریکایی باید هزینه برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ را بپردازند.

وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران منتظر تغییر رفتار آمریکایی ها به صورت عملی است. اروپایی ها هم باید از بی‌عملی و بی تعهدی آمریکایی ها عبور کنند و نشان دهند که می‌توانند عمل کنند.

خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا در مورد دادگاه نمایشی که در لندن در حال برگزاری است، گفت:  هر دادگاهی کارگردانی دارد،  ما وارد بازی‌های نمایشی نمی شویم و آنچه که مهمه این است که مقامات انگلیس بدانند که لندن را به صحنه تمرکز اقدامات ضد مردم ایران تبدیل کردند و لندن باید تصمیم بگیرد تا چه زمانی میخواهد به این رفتارهای ضد ایرانی پاسخ بدهد. هیچ دولتی چنین اقداماتی  را انجام نمی‌دهد.

وی تاکید کرد:  ایران اعتراضات جدی خود را به مقامات انگلیسی اعلام کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاخیر در برگزاری دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان، بیان داشت: همانطور که رییس جمهور در گفت‌وگو با آقای الکاظمی از گفتگو با عربستان استقبال کردند، ما نیز از تلاش های مردم عراق استقبال می‌کنیم. ما آمادگی ادامه این کفتگوها را در بغداد داریم و ادامه آن منوط به تصمیم به ریاض خواهد بود.

خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی در مورد دیدگاه‌های مختلف در مورد مذاکرات وین گفت: فارغ از خوش‌بینی و بدبینی‌ها، الان بسیار زود است تا در مورد نتیجه مذاکرات پیشگویی کنیم. هیات ایران بدون فوت وقت برای لغو تحریم‌ها در وین حاضر بوده و خطوط ما کاملا روشن است و اگر در حوزه رفع تحریم‌ها خواسته های ما عملی شود، آن زمان می‌توان تصمیم گرفت.

وی در مورد بازگشت معافیت تحریمی برنامه هسته‌ای ایران گفت: این‌ها اسقاطیه‌هایی است که دولت ترامپ در ادامه اقدامات ضدبرجامی ملغی کرده بود. این‌ها مرتبط با تعهدات هسته‌ای است و آنچه امروز انجام‌شده بخش بسیارکوچکی در حوزه خواست طرف آمریکایی بوده است.  

خطیب‌زاده ادامه داد: تمرکز جدی ما بر انتفاع اقتصادی ایران و مردم از برجام است که در آن حوزه هیچ حرکتی انجام نشده است.  

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: آمریکا تصمیم گرفته در حوزه‌ای که خودش می‌خواهد اقدامات را انجام دهد. این‌ها مواردی نیست که ارزش پرداختن جدی داشته باشد. وقتی هیات آمریکایی به وین برمی‌گردد با دستورکار مشخص و گرفتن تصمیمات لازم برگردد.

خطیب‌زاده در واکنش به تخریب زبان و هویت توسط انگلیسی‌ها، گفت: برخی تلاش‌ها و دسیسه‌ها و توطئه ها علیه هویت ایرانی و مردم بزرگ ایران در جریان است و امر جدیدی نیست؛ مردم امروز بیش از همیشه اطلاع و آگاهی دارند. آنها در جنگی وارد شدند که از قبل شکست خورده‌اند. جنگ علیه هویت مردم بزرگ ایران و بیش از ۲۰۰ میلیون گویش‌ور فارسی در جهان وجود دارد و یک رویارویی است که شکست آنها از الان ثبت شده است. 

وی اضافه کرد: این که خناسان بخواهند در ضعیف‌ترین و زردترین وجه ممکن فکر کنند که می‌توانند به این ریشه‌های قوی چندهزارساله و تمدنی خدشه‌ای بیاندازند، اساسا جایگاهی برای تخریب ندارند. اما زبان فارسی، زبان پیوند دهنده همه ما در گسترده حوزه تمدنی ایران فرهنگی است. این دسیسه‌ها مثل کف روی آب هستند و تاثیری ندارند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله