×
سیاسی
شناسه خبر : 87838
تاریخ انتشار : شنبه 1400/11/16 ساعت 10:53
اقدام جدید آمریکا؛ بازی بچه‌گانه با حاصل جمع صفر

نورنیوز بررسی کرد؛

اقدام جدید آمریکا؛ بازی بچه‌گانه با حاصل جمع صفر

دولت بایدن با اقدام جدید خود حتی در ارائه نمایش علاقه‌مندی به توافق نیز موفق عمل نکرد زیرا موضوعاتی که تعلیق تحریم‌های آن اعلام شده اساسا مسائلی نیست که پیشبرد آنها با موانع جدی حاصل از تحریم‌های آمریکا روبرو باشد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: وزارت خارجه آمریکا جمعه شب اعلام کرد که این کشور با اعمال برخی معافیت‌های تحریمی، شرایطی را فراهم کرده که کشورها و شرکت‌های خارجی بتوانند با ایران در پروژه‌های نیروگاه اتمی بوشهر، نیروگاه آب سنگین اراک و راکتور تحقیقاتی تهران همکاری کنند.

این معافیت‌ها پیش از این از سوی «مایک پمپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا در ماه می ۲۰۲۰ لغو شده بود.

وزارت خارجه آمریکا همچنین تاکید کرده؛ معافیت‌های ارائه شده به منظور تسهیل گفتگوها در وین طراحی شده که به دستیابی به توافقی برای بازگشت متقابل به برجام کمک می‌کند.

این اقدام واشنگتن در شرایطی که هیئت‌های سیاسی مذاکره‌کننده در وین برای رایزنی بیشتر به پایتخت‌ها بازگشته‌اند از سوی برخی رسانه‌ها به عنوان نشانه‌ای از نزدیک شدن مذاکرات وین به توافق تفسیر شد که البته نمی‌تواند برداشت درستی باشد.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این خصوص با تاکید بر تداوم پیگیری سیاست ترامپ از سوی دولت بایدن گفت: «ما دقیقا همان کاری را کردیم که دولت قبلی کرد: به شرکای بین‌المللی خود اجازه دادیم به مسئله افزایش ریسک تولید گسترش تسلیحات و امنیت هسته‌ای در ایران بپردازند و تا زمانی که  ایران به تعهدات هسته‌ای خود بازنگردد از معافیت از تحریم‌ها بهره‌مند نخواهد شد.»

در حالی که نتیجه مذاکرات وین به تصمیم سیاسی آمریکا برای دست کشیدن از زیاده‌خواهی و وقت‌کشی گره خورده، انجام این اقدام جدید از سوی واشنگتن بیش از آنکه ارزش فنی یا اقتصادی داشته باشد نمایشی برای فعال نشان دادن این کشور در مسیر دستیابی به توافق است.

نکته آنکه؛ در طول چند ماه گذشته، واشنگتن و شرکای اروپایی این کشور، مستمرا نسبت به پیشرفت سریع برنامه‌های هسته‌ای ایران اعلام نگرانی کرده‌اند اما در اولین گام اقدامی را مدنظر قرار داده‌اند که به نوعی مانع‌زدایی از پیشرفت چند برنامه ایران در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای است!

این اقدام آمریکا بدلیل بی‌اثر بودن آن در فعالیت‌های سه حوزه ذکر شده کاملا فاقد ارزش است و تنها نمایشی برای کاهش فشارهای سیاسی بر این کشور است که با تداوم زیاده‌خواهی و تلاش برای حفظ ساختار تحریم‌ها موجب کندی روند مذاکرات و کاهش احتمال دستیابی به توافق شده است.

دولت بایدن با اقدام جدید خود حتی در ارائه نمایش علاقه‌مندی به توافق نیز موفق عمل نکرد زیرا موضوعاتی که تعلیق تحریم‌های آن اعلام شده اساسا مسائلی نیست که پیشبرد آنها با موانع جدی حاصل از تحریم‌های آمریکا روبرو باشد.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای دور جدید مذاکرات رسما اعلام نموده که با هدف رفع تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی وارد مذاکرات شده و اولویت توجه و تلاش خود را نیز به این موضوع اختصاص خواهد داد.

در شرایط کنونی اقدامی که می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از علاقه‌مندی و اراده طرف‌های مذاکره‌کننده برای دستیابی به توافق خوب مورد توجه قرار بگیرد، برداشتن گام‌های تاثیرگذار در حوزه رفع تحریم‌های اقتصادی غیرقانونی و ظالمانه است و تمسک به بازی‌های با حاصل جمع صفر، در جا زدن در موقعیت فعلی تلقی شده و حرکت جدیدی را بدنبال نخواهد داشت.


نورنیوز
اخبار مرتبط
کارکرد خبرسازی‌های جعلی از مذاکرات وین
سه‌شنبه 1400/11/19 ساعت 14:25
نورنیوز بررسی کرد؛
کارکرد خبرسازی‌های جعلی از مذاکرات وین
مذاکرات وین به نقطه‌ای رسیده که تاثیرگذاری بر افکار عمومی و ادراک‌سازی می‌تواند بر شکل‌گیری تصمیمات سیاسی از سوی کشورها تاثیرات جدی داشته باشد، لذا پیش‌بینی می‌شود که خبرسازی‌های جعلی طی روزهای آتی زیادتر شود.
آیا تصمیم‌های سیاسی مذاکرات وین را به نتیجه می‌رساند؟
دوشنبه 1400/11/18 ساعت 12:43
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا تصمیم‌های سیاسی مذاکرات وین را به نتیجه می‌رساند؟
گرچه هیچ‌یک از مقامات طرفین مذاکرات تاکنون به ماهیت اختلاف‌های موجود که رفع آن نیازمند اخذ تصمیم‌های سیاسی است اشاره نکرده‌اند اما ارزیابی واکنش‌های غیر مستقیم ارائه شده از سوی طرفین نشان می‌دهد که تصمیمات سیاسی تفاوت معناداری با رویکردهای قبلی نداشته و همچنان پیچیدگی‌های قبلی بر فضای مذاکرات حاکم خواهد بود.
بازی بچه‌گانه آمریکا با حاصل جمع صفر
یکشنبه 1400/11/17 ساعت 11:54
بازی بچه‌گانه آمریکا با حاصل جمع صفر
دولت بایدن با اقدام جدید خود حتی در ارائه نمایش علاقه‌مندی به توافق نیز موفق عمل نکرد زیرا موضوعاتی که تعلیق تحریم‌های آن اعلام شده اساسا مسائلی نیست که پیشبرد آنها با موانع جدی حاصل از تحریم‌های آمریکا روبرو باشد.
ابعاد تحریک‌کننده رزمایش مشترک آمریکا و 60 کشور در منطقه
شنبه 1400/11/16 ساعت 19:24
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد تحریک‌کننده رزمایش مشترک آمریکا و 60 کشور در منطقه
اعلام خبر برگزاری رزمایش مشترک آمریکا با 60 کشور در منطقه، نشان می‌دهد که بر خلاف ادعای آمریکا و برخی کشورهای منطقه، اراده جدی آنها همچنان تشدید ناامنی و افزایش تنش در منطقه است.
ملاقات دوجانبه نمایندگان ایران و آمریکا کذب محض است
پنج‌شنبه 1400/11/14 ساعت 15:54
نورنیوز بررسی کرد؛
ملاقات دوجانبه نمایندگان ایران و آمریکا کذب محض است
گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در مورد شکل‌گیری سطحی از توافق در ملاقات نمایندگان ایران و آمریکا، کاملا خلاف واقع بوده و هدف آن وارد کردن فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است.
دولت بدون پشتوانه بایدن و الزامات مهم در مذاکرات وین
پنج‌شنبه 1400/11/14 ساعت 13:33
نورنیوز بررسی کرد؛
دولت بدون پشتوانه بایدن و الزامات مهم در مذاکرات وین
اظهارات اخیر منندز و همچنین فعالیتهای نظامی تحریک آمیز آمریکا در منطقه نشان می‌دهد که آنچه «رابرت مالی» در وین سعی در نمایش آن دارد با واقعیت های سیاسی جاری در هیئت حاکمه آمریکا کاملا متفاوت است.
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد