×
اقتصادی
شناسه خبر : 87781
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1400/11/14 ساعت 13:33
دولت بدون پشتوانه بایدن و الزامات مهم در مذاکرات وین

نورنیوز بررسی کرد؛

دولت بدون پشتوانه بایدن و الزامات مهم در مذاکرات وین

اظهارات اخیر منندز و همچنین فعالیتهای نظامی تحریک آمیز آمریکا در منطقه نشان می‌دهد که آنچه «رابرت مالی» در وین سعی در نمایش آن دارد با واقعیت های سیاسی جاری در هیئت حاکمه آمریکا کاملا متفاوت است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «باب منندز» سناتور دموکرات و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا که بسیاری او را جزو طراحان اصلی سیاست خارجی دولت «جو بایدن» می‌دانند سه‌شنبه شب در صحن سنا با نمایش یک تابلوی نقاشی مدعی شد که زمان رسیدن جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای به کمترین حد رسیده است!

منندز با همین استدلال ضمن ابراز مخالفت با مذاکرات جاری از دولت بایدن خواست که سیاست جدیدی برای مقابله با برنامه هسته‌ای و موشکی ایران و همچنین گروه‌های مقاومت هم‌سو با تهران در پیش بگیرد.

این سناتور دموکرات با یادآوری مخالفت خود با برجام در همان سال ۲۰۱۵ از موافقان احیای برجام پرسید: «اکنون نیز باید پرسید که ما چه چیزی را می‌خواهیم نجات دهیم؟»

او برنامه هسته‌ای ایران را «تهدیدی واقعی» خواند و ضمن تاکید بر لزوم اجرای سخت تحریم‌ها و تشدید فشار علیه ایران گفت: برای تغییر رفتار رهبران ایران باید از تهدید معتبر نظامی به روشنی سخن گفت و به بیان اینکه «تمام گزینه‌ها روی میز است» اکتفا نکرد.

بیان چنین اظهاراتی از سوی باب منندز مشخص می‌کند که؛

اولا؛ نگاه دموکرات‌ها یا دستِ‌کم بخشی اثرگذار از این طیف درباره ایران تفاوت چندانی با نگاه جمهوری‌خواهان نداشته و رویکرد هر دو مبتنی بر تشدید فشار و تحریم و یا حتی برخورد سخت با ایران است. لذا ادعای دولت بایدن درباره تغییر رفتار در قبال ایران بهره‌ای از حقیقت ندارد، چنانچه عملا هم با تداوم سیاست فشار حداکثری همان مسیر ترامپ را ادامه می‌دهد.

ثانیا؛ اصرار تیم مذاکره‌کننده ایران در وین مبنی بر لزوم تعیین تکلیف دو موضوع «راستی‌آزمایی» و «تضامین» به عنوان شرط لازم دستیابی به یک توافق خوب، نه از سر لجاجت و زیاده‌خواهی بلکه به دلیل واقعیت ذاتی سیاست‌مداران آمریکایی است که حتی در حین مذاکره حاضر به ترک منش قلدرمآبانه خود نیستند.

بدیهی است این نوع رفتار یکی از موانع اصلی طولانی شدن مذاکرات بوده و اجازه رسیدن به نقاط مشترک و متوازن در مسیر مذاکرات برای دستیابی به توافق را نمی‌دهد.

این در حالی است که از ابتدای فرآیند جدید مذاکرات میان ایران و ۱+۴ در وین که با هدف رفع تحریم‌ها صورت گرفته با وجود جدیت و اراده واقعی مذاکره‌کنندگان ایرانی برای رسیدن به توافق، مقامات غربی وجریان رسانه‌ای وابسته به آنها نه تنها تلاشی برای اصلاح این رفتار خود نکرده اند بلکه همواره سعی در مقصرنمایی ایران داشته‌اند.

نکته مهم دیگر در خصوص اظهارات باب منندز که به نوعی در اظهارات «لیندسی گراهام» دیگر سناتور ضدایرانی و البته جمهوری‌خواه نیز تکرار شده، گسترش موضوع مورد بحث در مذاکرات وین به مسائل خارج از برجام به ویژه درباره برنامه موشکی و نظامی ایران است که نشان ‌می‌دهد اراده آنها از ابراز اظهارات تند علیه ایران، تشدید فضا علیه کشورمان برای طرح زیاده‌خواهی‌های جدید است.

اظهارات منندز و شباهت اقدام او در سنا با اقدام نتانیاهو که چند سال پیش با نشان دادن یک نقاشی در صحن علنی سازمان ملل متحد ادعاهایی دروغ را علیه ایران مطرح کرده بود، نشان می‌دهد که آنچه «رابرت مالی» در وین سعی در نمایش آن دارد با واقعیت های جاری در هیئت حاکمه آمریکا کاملا متفاوت است.

علاوه بر این برگزاری رزمایش دریائی ۱۸ روزه با رهبری آمریکا و با حضور ۶۰ کشور از جمله رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج فارس آشکارا از تداوم رویکردهای شرارت آمیز آمریکا برای افزایش تنش در منطقه خبر می دهد.هرچند واقعیتهای میدانی در طول سالهای گذشته نشان می دهد که این گونه تحرکات دارای هیچگونه ارزش عملیاتی نیست و تاثیر معنی داری در تغییر معادلات قدرت در منطقه ندارد لیکن مبادرت به اقداماتی از این دست،ان هم در میانه مذاکرات سیاسی در وین نشان می دهد که ایالات متحده همچنان استفاده از ابزارهای تهدید برای تحمیل اراده سیاسی خود را در دستور کار دارد.

توجه به تلاش امریکا برای بهره گیری از مولفه های غیر مذاکراتی برای وارد کردن فشار به ایران وظیفه هیئت مذاکره کننده ایران در وین را برای پافشاری بر اصول جمهوری اسلامی ایران برای اخذ تضامین قابل اتکا از دولتی غیرقابل اعتماد و بدون پشتوانه داخلی را در مقطع مهمی از مذاکرات را مضاعف می کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زلزله سیاسی در راست‌گرایان اسرائیل؛ طرح تشکیل حزب جدید علیه نتانیاهو
45 درصد شهدای جنگ اخیر غیرنظامی هستند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405+ بازار طلا درجا زد
جنوب لبنان زیر آتش؛ آغاز حمله پهپادی و توپخانه‌ای اسرائیل
طرح مدیریت راهبردی تنگه هرمز در پیچ بررسی کمیسیون‌ها
صعود فوتبال ساحلی به مرحله حذفی با عبور از عربستان
هشدار پلیس به افزایش کلاهبرداری «بیعانه» در سایت‌های آگهی
مجلس: امنیت بازیکنان تیم ملی خط قرمز است
شرط اروپا برای وام 90 میلیارد یورویی به اوکراین اعلام شد
توانیر: چاه‌های فاقد پروانه در لیست قطع برق قرار می‌گیرند
مامیاشویلی: رقابت های جهانی کشتی احتمالاً در یک کشور آسیایی برگزار می‌شود
معاریو: ارتش اسرائیل در «گل‌ولای لبنان» گیر افتاده است
پاسخ آتشین پپ به شعارهای آرسنالی‌ها
نقش کلیدی فارس در تأمین پروتئین کشور پررنگ‌تر شد
811 شهید از زمان آتش‌بس در غزه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 اردیبهشت 1405 ؛ افزایش 2 هزار تومانی دلار
چین دومین جنگنده رادارگریز خود را عملیاتی می‌کند
تاثیر آتش‌بس بر جهش اسمی قیمت‌ها در بازار مسکن
هر 80 ثانیه یک تشخیص سرطان در بریتانیا
دلیل غیبت روبیو در مذاکرات ایران و آمریکا
ورود 20 همت پول حقیقی به بورس از آغاز جنگ
جنگ‌ های آمریکایی-صهیونیستی برای امنیت‌ است یا غارت منابع؟
اعلام سرفاصله‌های جدید قطارهای متروی تهران با افزایش مسافران
احتمال غیبت ستاره مصر در جام جهانی 2026
روسیه فضاپیمای باری «پروگرس 95» را به ایستگاه فضایی پرتاب کرد
پیشنهاد جنجالی فرانسه برای تعویق بازپرداخت بدهی‌های اتحادیه اروپا
خبر خوش برای اصناف؛ حذف اظهارنامه مالیاتی تا سقف فروش 70 میلیارد تومان
نورنما | مردم ، خدا مراقب ماست ...
کمک میلیاردی آلمان به اوکراین جنگ را طولانی‌تر می‌کند
انتقاد نایب‌رئیس کمیسیون آموزش از تاثیر قطعی معدل یازدهم در کنکور
حادثه هوایی در هند؛ تخلیه اضطراری هواپیما با چند مصدوم
دانشگاه آزاد مسیرهای متنوعی برای دانشجویان واحد امارات فراهم کرده است
آغاز اجرای طرح «کارت امید مادر»؛ حمایت دولت از نوزادان متولد 1405
عوامل تیراندازی در میدان آزادی کرمان دستگیر شدند
آسیا تایمز: آسه‌آن در مسیر کاهش وابستگی دفاعی به آمریکا
504 همت یارانه برای گندم و نان در بودجه 1405
رایزنی عراقچی و پادشاه عمان درباره تحولات منطقه در مسقط
انفجار کنترل‌شده مهمات فرسوده در اندیمشک
نفر بعدی در لیست اخراجی ترامپ کیست؟
میدری: انسجام و اقتصاد قوی زمینه‌ساز عزت و استقلال است
قهرمانی دوباره الاهلی در آسیا و کسب جایزه 12 میلیون دلاری
ثبت بیش از 1.8 میلیون دامنه فارسی در کشور
هشدار سپاه درباره انفجار کنترل‌شده مهمات در زنجان
پیش بینی قیمت طلای جهانی ؛ همه چیز تحولات خاورمیانه وابسته شد
نوراینفو | پنج تداخل دارویی شایع اما مرگبار
نوراینفو | تمرینات ساده برای جلوگیری از آلزایمر
لندن در شوک جنگ؛ هشدار درباره اختلال در تنگه هرمز
جزئیات سناریوهای پیشنهادی افزایش اعتبار کالابرگ
تشدید محدودیت‌های چین بر سرمایه‌گذاری آمریکا در فناوری‌های حساس
مسی بهترین بازیکن زمین، اینترمیامی همچنان بدون سرمربی