×
اقتصادی
شناسه خبر : 87744
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/11/13 ساعت 14:58
رهاسازی آب زاینده‌رود برای کشاورزان

رهاسازی آب زاینده‌رود برای کشاورزان

خروجی سد زاینده‌رود ‌ساعت 10 صبح سه‌شنبه 12 بهمن‌ به منظور تأمین بخشی از آب مورد نیاز کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان بازگشایی شد و امروز در بستر رودخانه شهر اصفهان جریان خواهد داشت.

نورنیوز-گروه جامعه: حسین وحیدا عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان، پیرامون اینکه بر اساس توافقات استانداری، صنف‌کشاورزان، جهادکشاورزی و آب منطقه‌ای از 12 بهمن‌ماه سد زاینده‌رود برای کشت پاییزه کشاورزان بازگشایی شده است، اظهار داشت: برای کشت پائیزه دوم کشاورزان شرق باید رودخانه زاینده‌رود از این زمان حتما جاری باشد چراکه پس از این تاریخ کشت غله امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: در جلسه سازگاری با کم‌آبی هفته گذشته مقرر شده بود که کشاورزان شرق و غرب بر سر بازگشایی زاینده‌رود به توافق برسند و براساس توافقات کل حجم مورد نظر برای کشاورزی شرق اصفهان 55 میلیون مترمکعب است و صنایع حق هیچ‌گونه برداشتی ندارند. 

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با بیان اینکه خط قرمز شرب 110 میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده و مازاد آب برای کشت کشاورزان شرق اصفهان آزادسازی شده است، تصریح کرد: این میزان حجم آب برای کشت پاییزه کافی نیست اما کشاورران می‌توانند کشت مختصری با آن انجام دهند.

وی درباره اینکه خروجی سد علاوه بر 12 مترمکعب بر ثانیه برای شرب، باید 50 مترمکعب بر ثانیه دیگر افزایش یابد، خاطرنشان کرد: این میزان حجم تا ساعت 12 شب گذشته افزوده شده است.

وحیدا ادامه داد: بارش‌های سال زراعی جاری تاکنون نزدیک به نرمال بوده است، اما ذخیره سد زاینده‌رود حجم قابل توجهی نیست و پیش بینی شده بود طی این هفته با بهبود وضعیت آب و هوا، برف و یخبندان‌های حاصل از بارش، میزان ورودی سد نیز به حجم مطلوبی برسد.

وی با بیان اینکه طی تابستان امسال فقط به مدت 15 روز آب برای کشاورزی باغات شرق و غرب اصفهان جاری بوده و ماه‌های گذشته آبی در بستر رودخانه زاینده‌رود جریان نداشته است، تصریح کرد: بازگشایی آب از 12 بهمن ماه طی 10 روز خروجی سد زاینده رود تنها مختص کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان است و صنایع به‌ هیچ‌وجه حق برداشت‌های غیرقانونی از این میزان آب ندارند.

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حریم بستر زاینده‌رود چاه‌های غیرمجاز زیادی برای پمپاژ غیرقانونی آب رودخانه حفاری شده و اکنون با رها‌سازی آب جهت کشت کشاورزان، کنترل‌ها از چه راه‌هایی اجرایی خواهد شد، اظهار داشت: در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان اصفهان مقرر شد شرکت آب منطقه‌ای موانع مزاحم در بستر رودخانه را بررسی و کنترل کنند و همچنین نظارت‌های شبانه‌روزی طی مسیر رودخانه توسط بازرسان کاملا اجرایی خواهد شد.

وی پیرامون اینکه آیا در جهت پلمب و تعطیلی چاه‌‌های غیرمجاز اقداماتی اجرایی شده است، افزود: خیر تاکنون هیچ اقدام عملیاتی برای پلمب و تعطیلی چاه‌‌های حریم بستر رودخانه زاینده‌رود اجرایی نشده و تمامی آنها کاملا فعال هستند، فقط تعدادی چاه بدون آب پر شده است، اما تصمیماتی اتخاذ شده که با پیگیری‌های استانداری به زودی اجرا خواهد شد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح در راه است
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد
رئیس پارلمان لبنان:اسرائیل هنوز آتش‌بازی می‌کند
افشاگری بقائی از سکوت مرگبار کنگره آمریکا در قبال جنایات «میناب» و «لامرد»
واکنش انصارالله به بیانیه‌های عربی؛ این مواضع روایت آمریکا و عربستان است
نقض گسترده آتش‌بس در لبنان؛ ارتش اسرائیل جنوب این کشور را هدف قرار داد
اطلاعیه مهم پرسپولیس درباره بیرانوند؛ رأی محرومیت هنوز معتبر است
پزشکیان: اعتماد متقابل شرط احیای روابط ایران و آلمان است
طوفان گردوخاک در سیستان؛ دید افقی در زهک به 400 متر سقوط کرد
واکنش قاطع قرارگاه خاتم الانبیاء به تهدید ترامپ
یارانه کدام دهک ها 3 برابر می شود؟ + فیلم
خبر خوش برای صنعتگران: قطعی برق صنایع در مرداد و شهریور ممنوع شد
ادای احترام به تابوت‌ها؛ ترامپ باز هم با لفاظی سعی در پنهان کردن شکست دارد
اعترافِ تلخ به بهای خونین جنگ؛ آیا ترامپ قاتلِ سربازان خودش است؟
پشت پرده دیدار مقام سنتکام با فرمانده ارتش لبنان
قالیباف: اگر نفت ما صادر نشود، هیچ‌کس نفت نخواهد فروخت
حادثه مرموز برای جنگنده نیروی دریایی آمریکا؛ نقص فنی یا هدف قرار گرفتن؟
پزشکیان: پاکستان را کشوری دوست، برادر و شریک قابل اعتماد می‌دانیم
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 31 تیر 1405
بازگشت دراماتیک «برزیل ایران» به لیگ برتر؛ حکم صعود صنعت نفت امضا شد
چرا هواپیمای فوق‌پیشرفته ناتو ناگهان تغییر مسیر داد؟
ترامپ چه رازی را با تهدید کلنگ فاش کرد؟
زمان اعلام نتایج آزمون سمپاد و نمونه دولتی مشخص شد
ورود 4 هزار اتوبوس جدید به کشور؛توافق بزرگ برای توسعه حمل و نقل عمومی
پوتین: اقتصاد روسیه همچنان باثبات است؛ بحران سوخت موقتی است
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان