×
اقتصادی
شناسه خبر : 87744
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/11/13 ساعت 14:58

رهاسازی آب زاینده‌رود برای کشاورزان

خروجی سد زاینده‌رود ‌ساعت 10 صبح سه‌شنبه 12 بهمن‌ به منظور تأمین بخشی از آب مورد نیاز کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان بازگشایی شد و امروز در بستر رودخانه شهر اصفهان جریان خواهد داشت.

نورنیوز-گروه جامعه: حسین وحیدا عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان، پیرامون اینکه بر اساس توافقات استانداری، صنف‌کشاورزان، جهادکشاورزی و آب منطقه‌ای از 12 بهمن‌ماه سد زاینده‌رود برای کشت پاییزه کشاورزان بازگشایی شده است، اظهار داشت: برای کشت پائیزه دوم کشاورزان شرق باید رودخانه زاینده‌رود از این زمان حتما جاری باشد چراکه پس از این تاریخ کشت غله امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: در جلسه سازگاری با کم‌آبی هفته گذشته مقرر شده بود که کشاورزان شرق و غرب بر سر بازگشایی زاینده‌رود به توافق برسند و براساس توافقات کل حجم مورد نظر برای کشاورزی شرق اصفهان 55 میلیون مترمکعب است و صنایع حق هیچ‌گونه برداشتی ندارند. 

عضو هیئت مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان با بیان اینکه خط قرمز شرب 110 میلیون مترمکعب در نظر گرفته شده و مازاد آب برای کشت کشاورزان شرق اصفهان آزادسازی شده است، تصریح کرد: این میزان حجم آب برای کشت پاییزه کافی نیست اما کشاورران می‌توانند کشت مختصری با آن انجام دهند.

وی درباره اینکه خروجی سد علاوه بر 12 مترمکعب بر ثانیه برای شرب، باید 50 مترمکعب بر ثانیه دیگر افزایش یابد، خاطرنشان کرد: این میزان حجم تا ساعت 12 شب گذشته افزوده شده است.

وحیدا ادامه داد: بارش‌های سال زراعی جاری تاکنون نزدیک به نرمال بوده است، اما ذخیره سد زاینده‌رود حجم قابل توجهی نیست و پیش بینی شده بود طی این هفته با بهبود وضعیت آب و هوا، برف و یخبندان‌های حاصل از بارش، میزان ورودی سد نیز به حجم مطلوبی برسد.

وی با بیان اینکه طی تابستان امسال فقط به مدت 15 روز آب برای کشاورزی باغات شرق و غرب اصفهان جاری بوده و ماه‌های گذشته آبی در بستر رودخانه زاینده‌رود جریان نداشته است، تصریح کرد: بازگشایی آب از 12 بهمن ماه طی 10 روز خروجی سد زاینده رود تنها مختص کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان است و صنایع به‌ هیچ‌وجه حق برداشت‌های غیرقانونی از این میزان آب ندارند.

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در حریم بستر زاینده‌رود چاه‌های غیرمجاز زیادی برای پمپاژ غیرقانونی آب رودخانه حفاری شده و اکنون با رها‌سازی آب جهت کشت کشاورزان، کنترل‌ها از چه راه‌هایی اجرایی خواهد شد، اظهار داشت: در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی استان اصفهان مقرر شد شرکت آب منطقه‌ای موانع مزاحم در بستر رودخانه را بررسی و کنترل کنند و همچنین نظارت‌های شبانه‌روزی طی مسیر رودخانه توسط بازرسان کاملا اجرایی خواهد شد.

وی پیرامون اینکه آیا در جهت پلمب و تعطیلی چاه‌‌های غیرمجاز اقداماتی اجرایی شده است، افزود: خیر تاکنون هیچ اقدام عملیاتی برای پلمب و تعطیلی چاه‌‌های حریم بستر رودخانه زاینده‌رود اجرایی نشده و تمامی آنها کاملا فعال هستند، فقط تعدادی چاه بدون آب پر شده است، اما تصمیماتی اتخاذ شده که با پیگیری‌های استانداری به زودی اجرا خواهد شد.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ارمنستان (0) - پرتغال(3)؛ نبرد سرنوشت‌ساز در انتخابی یورو 2024
انگلیس(1) - آندورا(0) | تیم هری کین آماده دیدار با آندورا در مقدماتی جام جهانی
منیر الحدادی با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
X
آگهی تبلیغاتی