شناسه خبر : 87699
تاریخ انتشار : 1400/11/12 15:48
دردسرهای تکراری "آموزشیار"ی که یار دانشجو نیست

دردسرهای تکراری "آموزشیار"ی که یار دانشجو نیست

دانشگاه آزاد اسلامی از شهریور سال 99 با انتقال خدمات و اقدامات دانشجویی به "سامانه مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی" موسوم به «آموزشیار» قصد داشت خدمات را در سامانه‌ای یکپارچه به دانشجویان خود ارائه دهد، در این مدت معایب این سیستم آشکار شده و این باگ ها مشکلات متعددی برای دانشجویان ایجاد کرده به نحوی که بسیاری از دانشجویان بعد از 3 نیمسال تحصیلی و در آستانه نیمسال چهارم راه‌اندازی این سامانه، هنوز برای انتخاب واحد در روزهای تعیین شده با مشکلات متعدد مواجه هستند. آنگونه که شواهد و شکایت‌های متعدد و پی در پی دانشجویان نشان می‌دهد، ظاهرا هیچ عزمی برای رفع این مشکلات، وجود ندارد .

نورنیوز-گروه جامعه: دانشگاه‌ آزاد اسلامی یکی از پرجمعیت ترین دانشگاه‌های کشور است و تقریبا می‌توان گفت در هر شهری واحد و به نوعی نمایندگی دارد. طبیعی است که دانشجویان این دانشگاه پرجمعیت در ازای شهریه قابل توجهی که در وضعیت فعلی اقتصادی کشور پرداخت می‌کنند، انتظار داشته باشند حداقل، از امکانات اولیه دانشجویی برخوردار باشند.

آنها معتقدند این خواسته زیادی نیست که یک دانشجو بتواند با فراغ بال انتخاب واحد خود را انجام دهد؛ کاری که هر دانشجویی انجام می دهد و طبیعتا برای ورود به سامانه انتخاب واحد خود در ساعت‌های تعیین شده از سوی دانشگاه، نباید دست خالی بماند و در نهایت هم به جز استرس و کلافگی چیزی عایدش نشود!

قرار بود هدف از راه اندازی این سامانه، تسهیل در امور دانشجویان باشد اما نکته قابل توجه ماجرا اینجاست که تاکنون، سامانه آموزشیار بیشتر موجب نگرانی برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شده است. روز گذشته، زمان انتخاب واحد دانشجویان دانشگاه آزاد در واحدهای تهران بود. ولی تعداد زیادی از دانشجویان واحدهای مختلف دانشگاه‌ آزاد اسلامی در تماس با ایسنا اعلام می کردند که در هر ساعت که وارد سامانه شدند، موفق به انتخاب واحد نشدند.

یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در این زمینه به ایسنا گفت: طبق اعلام قبلی دانشگاه آزاد، در روز مقرر وارد سامانه آموزشیار شدم تا انتخاب واحد انجام دهم. گمان کردم اگر ساعت ۴:۳۰ صبح وارد سامانه شوم، به دلیل خلوت بودن و مراجعه تعداد کمتری دانشجو به سایت، میتوانم انتخاب واحدم را انجام دهم،  اما پس از ۴۵ دقیقه تلاش موفق به ورود به سامانه نشدم.

این دانشجو ادامه داد: نکته دیگر اینکه باوجودی که شهریه ثابت باید برای همه دانشجویان ثابت باشد، ولی من و دوستم هر دو در پرداخت شهریه ثابت خود ، دو مبلغ متغیر پرداخت کردیم.

پس از ایجاد این سامانه، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشکلات زیادی با این سامانه داشته‌اند که از میان آنها می‌توان به کُند بودن این سامانه در به‌روزرسانی اطلاعات دانشجو و همچنین مشکلات زمان انتخاب واحد و عدم ارائه دروس در زمان بندی مشخص و ارجاع دانشجو به زمان حذف و اضافه اشاره کرد. ولی اواخر سال پیش در اقدامی تامل برانگیز، برای ورود به این سامانه تایید دو مرحله‌ای تعریف شد و این کد تایید باید به شماره دانشجو در پیام رسان آی گپ ارسال می‌شد و اگر دانشجویی این پیام رسان را نداشت، باید دو دقیقه صبر می‌کرد تا بتواند با استفاده از راه دوم که همان کد تصویری است به سامانه وارد شود.

دانشجویان دانشگاه آزاد معتقدند لزوم نصب آی‌گپ خودش مشکل ساز است و لزومی ندارد برای ورود به سامانه یک اپلیکیشن ایرانی نصب شود. کد ورود می‌تواند به ما پیامک شود.!

دانشجوی دیگری از واحد تهران شرق در رابطه با مشکل خود به ایسنا گفت: ما دانشجویان دانشگاه آزاد قبلا در سامانه‌های جداگانه مختص هر واحد نسبت به اقدامات دانشجویی خود اقدام کردیم اما دانشگاه آزاد اقدام به یکپارچه سازی سامانه امور دانشجویی کرد. سامانه‌ای که مدام ما را با مشکل مواجه می کند.این سامانه حتی در ترم تابستان هم عملکرد خوبی نداشت.

این دانشجوی رشته میکروبیولوژی ادامه داد: من بارها در سامانه آموزشیار نسبت به پرداخت شهریه اقدام کرده‌ام اما شهریه‌ام برگردانده شده و نهایتا موفق نشدم در موعد مقرر انتخاب واحدم را انجام دهم. این ترم هم پس از تلاش مکرر توانستم تنها ۱۰ واحد انتخاب کنم.

وی افزود: نمی‌دانم باید چه کار کنم. با مسئولان واحد تماس می گیرم، می‌گویند که مشکل مربوط به سامانه مرکزی است. با سامانه مرکزی هم تماس گرفتم که کسی پاسخگو نیست! در نهایت پس از بالای ۲۰ بار که با پشتیبانی سامانه آموزشیار تماس گرفتم، گفتند مشکل را انتقال میدهیم.

یکی از  دانشجویانی که موقع انتخاب واحد به مشکل برخورده است با بیان اینکه هیچ وقت شرایط انتخاب واحد برایش اینگونه نبوده است، گفت: پیش از این نیز سیستم انتخاب واحد دردسرهایی داشت، اما نهایتا دردوساعت کار انتخاب واحد تمام می شد در حالی که انتخاب واحد این ترم افتضاح بود! و سایت مرتبا  EROR می داد به نحوی که با گذشت 12 ساعت از شروع انتخاب واحد هنوز موفق به انجام آن نشده‌ام.

دانشجویی دیگری از واحد تهران جنوب در زمینه مشکلات آموزشیار گفت: سئوال من این است که دانشگاه آزاد چه میزان برای راه اندازی چنین سامانه‌ای هزینه کرده است؟ سامانه‌ای که با وجود تعداد زیاد دانشجویان و تعداد زیاد درخواست‌ها، باید به قدری قوی و پر سرعت باشد که دانشجویان بتوانند حداقل اقدام دانشجویی، یعنی انتخاب واحد خود را انجام دهند. ! نه اینکه حتی برای ورود به سامانه هم دانشجو دچار مشکل شود و اگر هم دانشجو پس از تلاش‌های مکرر موفق شد وارد سامانه شود، به یک باره او را خارج کند.

این دانشجو ادامه داد: من نتوانستم حتی به سامانه آموزشیار وارد شوم که ببینم چه درس‌هایی ارائه شده است. چرا مسئولان دانشگاه آزاد پاسخگو نیستند؟ با پشتیبانی سامانه آموزشیار هم که تماس گرفتم، کسی جواد تلفن را نداد!

یک دانشجوی دیگر شاغل به تحصیل از واحد علوم تحقیقات در تماس با ایسنا گفت: روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به اعتراضات مربوط به مشکلات ثبت نام گفته است که مشکل سراسری اینترنت عامل بروز کندی در ورود به سامانه آموزشیار است. اما سوال من اینجاست که پس چرا پلتفرم‌های تماشای فیلم و سریال که طبیعتا حجم سنگین‌تری از اطلاعات را بارگذاری می‌کنند، دچار مشکل نشده‌اند؟ پس اینکه بگویند، مشکل اینترنت دلیل بروز اختلال در آموزشیار است، حرفی عجیب است!

وی مدعی شد: تقریبا همه دانشجویان دانشگاه برای ورود به سامانه آموزشیار و آغاز فرآیند انتخاب واحد خود با دو پیام مواجه می‌شدند:

سامانه در این لحظه امکان خدمات رسانی ندارد. لطفا پس از چند لحظه مجددا تلاش نمائید.

پیام دیگر سامانه به دانشجویان نیز این بود: در حال حاضر دسترسی به این بخش سامانه قطع شده است. لطفا مجددا سعی نمایید.


مواجه شدن دانشجویان با چنین پیام‌هایی چیزی به جز استرس، اتلاف زمان انتخاب واحد و نگرانی برای دانشجوی در انتظار انتخاب واحد در پی ندارد. بدیهی است که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی پیش از آغاز زمان انتخاب واحد، می‌دانند با حجم ورودی بالا به سایت مواجه می شوند،بنابراین پیش از شروع کار سامانه و یا حداقل در این مدت راه‌اندازی سایت آموزشیار باید به فکر تقویت زیرساخت های سامانه‌ای باشند که هدف از ایجاد آن یکپارچه سازی اقدامات دانشجویی بوده است.

سامانه‌ای که عملکرد آن از ترم اول ایجادش با اعتراضاتی همراه بوده  و مشکلاتی برای دانشجویان ایجاد کرده است و علی رغم گذشت سه نیمسال تحصیلی و وارد شدن به نیمسال چهارم ، با وجود شنیدن صدای اعتراض دانشجویان مستاصل و پیگیری‌های انجام شده در رابطه با رفع مشکلات انتخاب واحد، همچنان ظاهرا عزمی برای رفع مشکلات بزرگ آن نیست و یا اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات آن به نتیجه نرسیده است.

بدیهی است که حتی با چشم پوشی از پرداخت شهریه‌های  کلان، شأن دانشجو ایجاب می‌کند که امکاناتی در خور به او ارائه شود.  نه اینکه مسئولان دانشگاه با هدایت دانشجویان انتخاب واحد کننده به سامانه‌ای غیر حرفه‌ای، کُند و پر از مشکل، نه تنها باری از دوش دانشجویان برندارند بلکه به مشکلات آنها اضافه کنند و روزهای پر اضطرابی برای آنها رقم بزنند.

خبرگزاری ایسنا آماده است توضیحات مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی را در خصوص چرایی تداوم مشکلات سامانه آموزشیار و عدم رفع آنها  بعد از گذشت قریب به ۴ نیمسال از راه‌اندازی انعکاس دهد.


ایسنا
نظرات

آینده سوریه و جبهه مقاومت

مردی تلویزیون شهری را سرقت کرد

مقتول قبل از مرگ نشانی قاتلانش را به پلیس داد

برپایی نمایشگاه «یلدای تهران» مدر باغ موزه قصر

انتشار آلبومی به یاد ابتهاج فقید

آلودگی و سرما؛ مدارس و ادارات کدام شهرها دوشنبه تعطیل است؟

شورای عالی مسکن برای رفع موانع تولید تشکیل شود

نوبخت: چرا اولویت مهار تورم از دستور کار دولت خارج شده است

پیوستن نمایندگان به پویش کاهش دو درجه‌‌ای دما/مردم دولت را یاری کنند

دیدار رئیس دیوان عالی سلطنت عمان و رئیس مجلس

تکذیب رای‌گیری درباره فیلترینگ

یارانه امشب واریز می‌شود

سکه 54 میلیون تومان/دلار 75 هزار و 300

حراج شمش طلا به تعویق افتاد

مصرف گاز بخش خانگی از 600 میلیون مترمکعب عبور کرد

چرا بورس همچنان می‌تازد؟

پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری دی ماه از فردا

غریب‌آبادی: صدور حکم اعدام علیه نتانیاهو غیرممکن نیست

نورنما | خبرنگار NBC به بخشهای مختلف امارت بشار ، سر زد +فیلم

پادکست | چالش ها و راهکار های حمایت از بخش خصوصی در اقتصاد ایران

اسد از حمایت ترکیه از شورشیان خشمگین بود

خطای نابهنگام مرندی

خیانت سیستماتیک در حق حزب‌اللهی‌ها

اوج قدرت سیاستمداران

تهران- باکو در مسیر آشتی

ایران و آینده خاورمیانه

آیا قانون «حجاب» تعلیق شده است؟

مدار دیپلماسی | تروریسم، سوریه و ایران؛ روایت رهبر انقلاب از آینده جبهه مقاومت +فیلم

سردترین مراکز استان ها در شب گذشته؟/ رکورد سرما در تهران

مطبوعات‌چی | مروری بر روزنامه‌های یکشنبه 25 آذر

هوای تهران پاک شد

تغییر زمان بازی تراکتور و ملوان

ایرانی‌ها هر روز چاقتر می‌شوند

نجات معجزه‌آسای یک زن زیر چرخ‌های خودرو+ فیلم

حذف ارز نیمایی چه تاثیری روی قدرت خرید مردم دارد؟/ آیا قیمت کالاها افزایش می‌یابد؟

نورنما | ویدیویی از شدت برف در آمریکا +فیلم

945 نفر به تب دنگی مبتلا شدند

بیانیه پایانی نشست عقبه درباره سوریه/ترکیه به دنبال حذف گروه‌های پ.ک.ک/ی.پ.گ از سوریه

سران چه کشورهایی در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کنند؟

قبل از رفتن به‌ فرودگاه پروازهای خود را چک کنید

حمله سایبری به بانک های رژیم صهیونیستی

وزیر دفاع سابق برزیل بازداشت شد

نقض مکرر آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی؛ 225 تجاوز به لبنان ثبت شد

کشته شدن اسرای اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی

عکس های منتخب ایران، شنبه 24 آذر 1403

نشست مشترک وزرای خارجه عربی و غربی در اردن؛ تأکید بر همکاری برای صلح پایدار در سوریه

جزئیات تعطیلی ناشی از آلودگی هوا و سرما در استان‌های مختلف برای روز یکشنبه 25 آذر +فیلم

ام‌البنین ایران به پسران شهیدش پیوست

گزارش سالانه وزارت امورخارجه در خصوص نقض حقوق بشر در آمریکا و انگلیس

«مهدی کرمی» طلسم دسته 109 کیلوگرم را شکست

جاده هراز و چالوس از دوشنبه مسدود می‌شود

نورنما | سالروز وفات حضرت ام البنین (س) ، روز تکریم مادران و همسران شهدا گرامی باد +فیلم

شیخ‌ نعیم قاسم: صهیونیست‌ها در شکستن کانون مقاومت ناکام ماندند.

حامیان فلسطین باز‌هم به خیابان‌های لندن آمدند

سازمان زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1404 را اعلام کرد

پادکست | ریشه های سقوط نظام سوریه و آینده مقاومت در منطقه

سرویس اطلاعاتی روسیه: درباره سوریه با سیا تماسی نداشتیم

کدام وزرا به «پویش دو درجه کمتر» پیوستند؟

محدودیتی برای درج نرخ در سامانه نیما وجود ندارد

الجولانی: نمی‌خواهیم با اسرائیل درگیر شویم

نویسندگان برتر در جشنواره کتاب سال حوزه تجلیل می‌شوند

حراج هشتاد و ششم با فروش 7 هزار و 464 قطعه سکه انجام شد

سازمان لیگ با کاهش قیمت بلیت دیدارهای خانگی تراکتور مخالفت کرد

نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس برگزار شد

آغاز به کار سفارت ترکیه در سوریه پس از 12 سال +فیلم

ابراهیم حاتمی‌کیا با «موسی کلیم‌الله(ع)» به جشنواره فجر باز می‌گردد

فرستاده سازمان ملل: از فروپاشی نهادهای حیاتی سوریه جلوگیری شود

ماکرون: اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین لازم است

عوامل قتل راننده تاکسی اینترنتی در قرچک دستگیر شدند

نورنما | مار غول پیکر در یکی از خیابان های بان دون راک/تایلند +فیلم

سخنگوی وزارت دفاع: توانایی ساخت هواپیمای مسافربری را داریم

«میخائیل کاولاشویلی» رئیس‌جمهور گرجستان شد

ممنوعیت صادرات حبوبات لغو شد

رشد قیمت سکه و طلا در بازار

پوتین: آماده مقابله با دشمنان در تمام جبهه‌ها هستیم

دریافت 80 هزار ردیف استخدامی جدید

قبل از تحلیف ترامپ؛ فرصتی برای آتش‌بس در غزه

افشاگری هیئت تحریرالشام از براندازی بشار اسد/جولان داعش واعدام 100 نفر/آغاز بازداشت علویها

یک فوتبالیست رئیس‌جمهور جدید گرجستان شد

پزشکیان به مصر می‌رود

حسن جودکی سرپرست مجموعه تئاتر شهر شد

سوریه به کجا می رود؟

بورس 58 هزار واحد صعود کرد

گزاره‌های اشتباه

صدور سند برای قلعه بمپور سیستان و بلوچستان

شکست اتحاد شوم آمریکا و اسرائیل در سوریه قطعی است

پنج تفاوت طالبان و تحریرالشام/ در برابر جولانی چه باید کرد؟

بازتاب رسانه‌ای سخنان دریابان شمخانی در نشست دانشجویی نورنیوز

دمای منفی 14 درجه در مشهد

شاسی بلند «ری‌را» به بازار آمد

فاش شدن راز یک جنایت خونین در اندیمشک

سارقان چوپان بلوچی را به رگبار بستند

حجم معاملات ارز تجاری اعلام شد

پادکست | حفظ سلامت ریه ها در روزهای خاکستری

پایان خونین اختلاف شخصی

آغاز حراج سکه‌های 1403 از دوشنبه

غافلگیری مصری‌ها از مخالفت محمود عباس با کمیته اداره نوار غزه

راه‌اندازی خط دریایی مسافری اروندکنار-کویت

ادامه حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه و کرانه باختری/عربستان کشتار در النصیرات را محکوم کرد

برادر خالد مشعل از زندان امریکا آزاد شد

X
آگهی تبلیغاتی