×
فرهنگی
شناسه خبر : 87676
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/11/12 ساعت 12:17
خرید خدمت سربازی بی‌قانونی را ترویج می‌داد

خرید خدمت سربازی بی‌قانونی را ترویج می‌داد

یک نماینده مجلس در گفتگو با نورنیوز گفت: مصوبه کمیسیون تلفیق در چارچوب عدالت نبود و زمینه را فراهم می‌کرد که ثروتمندان از سربازی غیبت داشته باشند و مسیر بی‌قانونی را ترویج می‌داد.

نورنیوزـگروه جامعه: علی خضریان با بیان اینکه طی سال‌های اخیر یک مطالبه اجتماعی شکل گرفته مبنی بر اینکه باید در قانون سربازی فعلی تغییراتی ایجاد شود، افزود: در همین راستا، برخی از افراد به درستی در جهت مفیدتر کردن خدمت نظام وظیفه و همچنین احقاق حقوق سربازان تلاش‌هایی کردند.

وی بیان کرد: معتقدم ارتقای کیفیت دوران خدمت سربازی و همچنین پرداخت حقوق قانونی سربازان حتما می‌بایست مورد مطالبه جدی قرار گیرد و مجلس یازدهم نیز در این خصوص اقدامات خوبی را به سرانجام رسانده است. بطوریکه در سال گذشته کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود با پیگیری این موضوع زمینه ساز افزایش حقوق سربازان در سال ۱۴۰۰ گردید و باید در قانون بودجه شرایطی را ایجاد کنیم که حقوق و مزایای آنان بهتر شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی متذکر شد: در مقابل این نگاه که سربازی باید مفیدتر شود، جریان دیگری هم در کشور ایجاد شد و بحث «لغو سربازی اجباری» را در فضای رسانه‌ای و مجازی دنبال کرد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور از نیروهای مسلح و جوان جهت مرزبانی، حفظ امنیت و دفاع از کشور بی‌نیاز نمی‌شود و زمانی که کسانی لغو سربازی اجباری را مطالبه می‌کردند، در حقیقت در همین جمله یک اجبار وجود دارد که شاخص برای رفتن و یا نرفتن به سربازی، سرمایه افراد جهت پرداخت هزینه برای نرفتن به سربازی است؛ لذا این مفهوم در آن نهفته است که اقشار مستضعف جامعه باید به سربازی بروند و لغو سربازی اجباری در واقع به معنای لغو سربازی افراد پولدار است.

وی گفت: همچنین برخی افراد ضرورت حرکت به سمت «سربازی حرفه‌ای» را مطرح می‌کنند که سربازی حرفه‌ای با عنایت به اهمیت شرایط جسمانی و دیگر ملزومات سربازی حداکثر امکان حضور یک جوان در پنج تا شش سال را دارد. بنابراین کسانی که نمی‌توانند شغلی بیابند و زندگی خود را تأمین کنند، تا چیزی شبیه به مالیات امنیت برای عدم اعزام به سربازی را پرداخت کنند، عملا اجبار پیدا می‌کنند که به سربازی بروند. در واقع با این کار، برخی از افراد به اجبار و به دلایلی چون بیکاری و عدم توانایی مالی برای خرید خدمت سربازی، مجبور می‌شود که این بار نه ۲ سال بلکه ۶ سال به خدمت سربازی بروند که برخلاف عدالت است.

خضریان خطاب به موافقان لغو سربازی اجباری، تصریح کرد: مصوبه قبلی کمیسیون تلفیق درباره خرید خدمت سربازی شمه‌ای از لغو سربازی اجباری بود. بنابراین اگر مسئله لغو سربازی اجباری مصوب و تبدیل به قانون شود، به نفع توده‌های مردم و مستضعف جامعه نیست.

رییس کمیته سیاسی، نظامی و امنیتی کمیسیون اصل نود مجلس با اشاره به مصوبه قبلی کمیسیون تلفیق درباره خرید خدمت سربازی، تصریح کرد: آن مصوبه در چارچوب عدالت نبود و زمینه را فراهم می‌کرد که ثروتمندان از سربازی غیبت داشته باشند و مسیر بی‌قانونی را ترویج می‌داد. با توجه به اینکه آن مصوبه برخلاف اصل ۱۱۰ قانون اساسی نیز بود و با عنایت به بازخوردهای منفی که مردم نسبت به این موضوع داشتند، و احتمال عدم رای مجلس را بالا برده بود، خوشبختانه اعضای کمیسیون تلفیق بودجه آن را لغو کردند.

خضریان با اشاره به مصوبه جایگزین کمیسیون تلفیق بودجه مبنی بر اینکه مشمولان متأهل دارای دو فرزند و بیشتر که بالای ۳۰ سال سن دارند، در سال آینده می‌توانند کارت معافیت را به صورت رایگان دریافت کنند، اظهار داشت: اگر این مصوبه هم بدون نظرخواهی رسمی از ستاد کل نیروهای مسلح باشد، حتما مغایر قانون اساسی است و توسط شورای محترم نگهبان رد خواهد شد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنده معتقدم درباره هرگونه تغییر در قانون سربازی باید خارج از لایحه بودجه و به صورت زیربنایی، با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بحث و تبادل نظر و سپس درباره این موضوع تصمیم‌گیری شود.

خضریان با آسیب‌شناسی تصمیمات شتاب‌زده در خصوص خدمت نظام وظیفه و تصمیماتی که دفعتا در قالب بودجه مطرح و تصویب می‌شود، گفت: این تصمیمات که در خود کمیسیون در کمتر از یک هفته دوام نمی‌آورد، صرفا باعث ایجاد انتظار کاذب در سطح جامعه می‌شود و در نهایت نیز به جایی نمی‌رسد.

خضریان با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت سربازی، گفت: پیشنهاد بنده این است که سربازان باید در خدمت اقتصاد کشور قرار گیرند و تحت عنوان «سرباز اقتصاد» با تعامل بین مجلس و ستاد کل نیروهای مسلح این کار عملیاتی شود.

عضو هیات رییسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در زمان جنگ تحمیلی همه اقشار مردم به کمک نیروهای مسلح آمدند تا امنیت مرزها تأمین شود، چرا که وظیفه ذاتی دفاع از مرزها تحت کنترل نیروهای مسلح بود اما جوانان و همه اقشار جامعه کمک کردند تا مرزهای کشور حفظ شود. سال‌هاست مقام معظم رهبری می‌فرمایند که «ما در جنگ اقتصادی هستیم»، لذا انتظار این است که در جنگ اقتصادی این‌ بار نیروهای مسلح به کمک مردم بیایند و به آنان کمک کنند.

وی در توضیح این مسئله، اظهار داشت: توجه به تولید یکی از مسائل مهم کشور و مورد تأکید مقام معظم رهبری است. در جنگ اقتصادی باید از جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برای تقویت بخش تولید استفاده کرد و می‌توان در دوران خدمت سربازی از ظرفیت علمی و عملی آنان برای رونق تولید داخلی بهره برد. بطوریکه میان ستاد کل نیروهای مسلح و تولیدکنندگان در این باره تعامل ایجاد شود و در نتیجه سربازان در دوران خدمت به تقویت تولید کمک می‌کنند، تا نرخ تمام شده تولیدات داخلی کاهش پیدا کند و ضمن کمک به تولیدکنندگان داخلی در رقابت با اجناس خارجی، منجر به نفع عموم مردم می‌شود و کالای نهایی با قیمت کمتری وارد بازار می‌شود.

خضریان تأکید کرد: ما می‌توانیم با این کار از تولیدکنندگان خودمان حمایت کنیم. بنده این کار را تحت عنوان «سرباز اقتصاد» پیگیری کردم، البته هنوز ستاد کل نیروهای مسلح آن را تایید نکرده است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع با اداره سرباز ستاد کل نیروهای مسلح مطرح شده است و باید این طرح پخته‌تر شود. این موضوع نیازمند آنها تعامل بیشتر است و تا زمانی که ستاد کل نیروهای مسلح بسترهای لازم را برای ایجاد تغییر در فرآیند سربازی فراهم نکند، ورود مجلس به تنهایی به سرانجام نمی‌رسد و یک مطالبه اجتماعی بی‌نتیجه را در جامعه ایجاد می‌کند و زمینه سرخوردگی اجتماعی فراهم می‌شود. در وهله اول باید ستاد کل نیروهای مسلح به این نتیجه برسد که تغییر فرآیند سربازی در شرایط امروز یک ضرورت است و مجلس آمادگی دارد، در یک تعامل مشترک ظرفیت‌های قانونی را برای این تغییر فراهم کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: ماموران مهاجرت را از مینه‌سوتا خارج نخواهم کرد
پاک‌نژاد : نگران معامله آمریکا با مشتریان نفت ایران نباشید
عراقچی: ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده است
تجدید میثاق هیأت دولت با آرمان‌های امام خمینی(ره) در آستانه دهه فجر
برنامه مسابقات ورزشی امروز 11 بهمن 1404+ جدول پخش
واکنش آمریکا به رزمایش دو روزه سپاه در تنگه هرمز
بازتاب اظهارات وزیر خارجه ایران در رسانه‌های جهانی و منطقه‌ای
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 11 بهمن 1404 + وضعیت استان‌ها
رویای لمس دنیای مجازی به واقعیت پیوست
مصرف الکل خطر ابتلا به کدام سرطان‌ها را افزایش می‌دهد؟
فقط 5 دقیقه فعالیت اضافی روزانه، عمرتان را طولانی‌تر می‌کند
کشف یک روایت 5000 ساله
مخفی کردن آرشیو اینترنت از ترس دزدی‌های هوش مصنوعی!
شیوع لوپوس در کودکان چقدر جدی است؟
قطع برق هزار نفر در پرتقال درپی وقوع طوفان
گسترش اعتصاب به سراسر آمریکا
بارزانی: از توافق دمشق و قسد استقبال می‌کنیم
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم