نورنیوزـگروه فرهنگ: در روزهای منتهی به برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم فجر، رسانههای مختلف به بررسی و پوشش اخبار مرتبط با آن پرداختهاند.
افتتاح جشنواره با فیلم «بیرو»
نخستین نمایش فیلم های چهلمین جشنواره فیلم فجر و نشست مطبوعاتی آن در حالی برگزار شد که رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در کمترین حد خود به چشم میخورد و هنرمندان حاضر در نشست بدون ماسک روبروی اهالی رسانه نشستند.
ابتلای دبیر جشنواره به کرونا
ابتلای مسعود نقاشزاده به کرونا، یکی از حواشی داغ روزهای منتهی به افتتاحیه این رویداد مهم است که برخی از برنامههای جشنواره را تحت تأثیر قرار داده است.
انتقادات از ترکیب داوران
بعد از اعلام فیلمهای حاضر در جشنواره امسال، که شامل 22 فیلم در ژانرهای اجتماعی، دفاع مقدس و ... میشد، اعلام اسامی داوران این جشنواره بود که واکنشهای گوناگونی از سوی رسانهها و شخصیتها را به دنبال داشت.
خبرگزاری ایرنا در گزارشی به نبود نامی از خانمها در بین داوران این جشنواره واکنش نشان داد و نوشت: «فقدان زنان در این ترکیب در شرایطی صورت گرفته که در دورههای قبلی حداقل یک کارگردان زن در ترکیب داوران بخش سودای سیمرغ حضور داشت. در نظر نگرفتن نمایندهای از زنان به این دلیل موضوعی مهم و غریبست که به منزله نادیده انگاشتن بخشی از جمعیت است که دین بزرگی بر گردن این سینمای ۴۰ ساله دارند.»
همچنین در ادامه با پیشگام خواندن خانمها در سبک سینمای مولف ایران نوشت: «آثار مرضیه برومند و فرشته طائرپور در حوزه تولیدات کودک و نوجوان، منیژه حکمت، پوران درخشنده و تهمینه میلانی در حوزه زنان و خانواده و تلاش برای آسیب شناسی آنان، تولیدات آوانگارد نرگس آبیار در زمره آنچه امروز به آن بیگ پروداکشن گفته میشود، شیوه کاری هایده صفییاری و مستانه مهاجر در تدوین، سیاق نغمه ثمینی در فیلمنامه نویسی، کتایون جهانی در پخش جهانی آثار و نگار اسکندرفر در تهیهکنندگی همگی مثالهای منحصربه فردی از تلاشهای زنان در سینمای ایران است.»
کناره گیری یا نذر روغن ریخته؟!
در ادامه واکنشها به اعلام نام داوران جشنواره و حضور شهاب حسینی در بین آنها، پولاد کیمیایی که با فیلم خائنکشی به کارگردانی مسعود کیمیایی در جشنواره امسال حاضر است، در بیانیهای از حضور در جشنواره کنارهگیری کرد.
کمی بعد نیز، مسعود کیمیایی در حمایت از پسرش و به طریق مشابه، از حضور در بخش کارگردانی جشنواره و مورد داوری و قضاوت قرار گرفتن انصراف داد.
روزنامه کیهان در این باره نوشت: «یکی از فیلمسازان به اصطلاح پیشکسوت که همواره سعی داشته با جنجال و سروصدا، آثار ضعیف خود را در سایه حاشیهها و غوغاسالاری، بهعنوان «فیلم» جا بزند، اینبار بهدلیل اختلاف با یکی از اعضای هیئت داوران اعلام کرده که از مورد داوری و قضاوت قرار گرفته شدن در جشنواره انصراف داده است.
این در حالی است که تقریبا بعید بود فیلم وی، به علت ضعف فراوان ساختاری و محتوایی مورد توجه هیئت داوران قرار گیرد! یعنی به قول همان داوری که حضورش موجب انصراف فیلمساز یاد شده گردیده، مثل جشنواره سیوهشتم فیلم فجر، اینبار هم جناب کارگردان قدیمی، روغن ریخته شده را نذر امامزاده کرده و فیلمی را که شانس دریافت هیچگونه جایزهای را نداشته، از داوری جشنواره خارج کرده است!»
جشنواره زیر سایه بیماری کرونا
اما با نزدیکشدن به پیک ششم کرونا، برگزاری این رویداد هنری با رعایت تمامی پروتکلها یکی دیگر از موانع جشنواره چهلم فیلم فجر است. ایسنا در گفتوگویی با یزدان عشیری، مدیر روابطعمومی جشنواره فیلم فجر، به تعامل با مسئولان وزارت بهداشت اشاره و تأکید کرده که ظرفیت سینماهای مردمی 70 درصد است و قطعا همین مبنا و شاخص در سالنهایی که میزبان میهمانها و اهالی رسانه و منتقدان است نیز رعایت خواهد شد.
نورنیوز