×
فرهنگی
شناسه خبر : 87591
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/11/10 ساعت 15:33
مصوبه کمیسیون تلفیق درباره "خرید سربازی" اجرایی می‌شود؟!

مصوبه کمیسیون تلفیق درباره "خرید سربازی" اجرایی می‌شود؟!

مصوبه کمیسیون تلفیق درباره خرید سربازی واکنش‌هایی را در پی داشته است؛ حال باید دید که ستادکل نیروهای مسلح با توجه به اینکه بسیاری از افراد واجد شرایط به‌دلیل عدم توانایی مالی قادر به خرید سربازی نخواهند بود، با این مصوبه موافقت خواهد کرد یا خیر.

نورنیوز-گروه جامعه: رحیم زارع؛ سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال 1401 روز شنبه در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به موافقت اعضای کمیسیون تلفیق با خرید سربازی برای سربازان غایب اظهار کرد: با رعایت اصل 110 قانون اساسی و در راستای توجه به امر مقدس استحکام خانواده، فرزندآوری و تعیین تکلیف مشمولین غایب بیش از پنج سال با اولویت افراد متأهل و بالاتر از 35 سال سن که ضریب انجام وظایف مقدس سربازی تحت تأثیر تحلیل قوای جسمانی برای آنها امکان‌پذیر نیست، خرید سربازی امکان‌پذیر خواهد بود، بر این اساس افراد با پرداخت مبالغ مشخص‌شده، کارت معافیت از خدمت در زمان صلح را دریافت می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: به‌موجب این مصوبه، دارندگان مدرک تحصیلی کاردانی و کمتر از آن با پرداخت 250 میلیون تومان، دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد با پرداخت مبلغ 400 میلیون تومان و دارندگان مدرک پزشکی عمومی و دکترای تخصصی و بالاتر از آن در تمام رشته‌ها با پرداخت مبلغ 600 میلیون تومان به حساب خزانه کل کشور قادر به خرید سربازی خود خواهند بود!

به‌گفته وی، مشمولان متأهل به‌ازای هر فرزند از 20 درصد تخفیف تا سقف حداکثر 60 درصد برخوردار خواهند بود و افراد متأهل تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی از تخفیف 50درصدی برخوردار می‌شوند.

سخنگوی کمسیون تلفیق در یک گفت‌وگوی خبری نیز با تأکید بر اینکه در این مصوبه با نیروهای مسلح هیچ مشورتی نشده است، گفت: فقط همکاران من در کمیسیون تلفیق این موضوع را پیشنهاد دادند، دفعه قبلی این مصوبه رأی نیاورد و در رأی‌گیری مجدد، برای مشمولان داخل کشور، مصوب شد که شرط تأهل و سن بالای 35 سال مشمولان غائب درنظر گرفته و در اولویت قرار داده شود.

وی تأکید کرد: حتماً در این مصوبه باید نظر نیروهای مسلح اخذ شود، تمام مصوبات نیز باید در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شود و شورای محترم نگهبان آن را تأیید کند.

هرچند که بنابر گفته سخنگوی کمسیون تلفیق، خرید سربازی با توجه به ضوابطی صورت خواهد گرفت اما اصل این ماجرا، واکنش‌هایی را در پی داشته است؛ برخی معتقدند با اجرای این کار، تبعیضی بین مشمولان صورت می‌گیرد و بسیاری از افراد واجد شرایط به‌دلایل مبالغ بالای تعیین‌شده و عدم توانایی مالی، قادر به خرید سربازی نخواهند بود.

پیش از این نیز امیر دریاداردوم غلامرضا رحیمی‌پور؛ رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستادکل نیروهای مسلح در گفت‌وگو با تسنیم درباره مباحث مطرح‌شده درباره خرید سربازی گفته بود: ستادکل نیروهای مسلح به‌طور کلی با خرید سربازی موافق نیست زیرا این کار (خرید سربازی) در سال 96 با دو هدف‌گذاری انجام شد؛ نخست اینکه از تعداد غایبان کاسته شود که متأسفانه تعداد غایبان در چند سال گذشته مضاعف شد و بیشتر از پیش‌بینی‌ها بود یعنی غیبت مشمولان سربازی توسعه یافت.

وی متذکر شده بود: در وهله دوم نیز اجرای این موضوع باید عادلانه باشد در حالی که خرید خدمت سربازی عادلانه نیست لذا به همین دو دلیل گفته‌‌شده، ستادکل نیروهای مسلح موافق این طرح نیست.

حال باید دید که ستادکل نیروهای مسلح با مصوبه جدید کمیسیون تلفیق موافقت خواهد کرد و این‌که در نهایت این مصوبه در صحن علنی مجلس نیز رأی خواهد آورد یا خیر.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
دبیرکل اتحادیه عرب: بحران‌های خاورمیانه راه حل نظامی ندارد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به فرودگاه کاشان
پاسخ ستاره فوتسال به تهدید عصر حجر ترامپ
ترامپ: چرا آنها تماس نمی گیرند؟
سردار شکارچی: راهبرد ما تنبیه متجاوز تا پشیمانی کامل است
علی‌اف: کمک‌های بشردوستانه به ایران ادامه خواهد یافت
آغاز موج 91وعده صادق 4/ هدف‌گیری ناوگروه آبراهام لینکلن توسط 4 موشک قدر
سفر 28 میلیون نفر از هموطنان در نوروز امسال
روسیه خطاب به آمریکا و اسرائیل: دست از «بازی با آتش» بردارید
حمله به شرکت آمریکایی Oracle در پاسخ به ترور دکتر خرازی و همسر ایشان
سقوط یک جنگنده پیشرفته دشمن در قشم با پدافند هوایی
هشدار عراقچی نسبت به تبعات صدور قطعنامه از سوی شورای امنیت درباره تنگه هرمز
انهدام یک پهپاد انتحاری رژیم صهیونیستی در قزوین
جنگ علیه ایران بدهی آمریکا را 295 میلیارد دلار بیشتر کرد
بحران سوخت در فرانسه
واکنش کنایه‌آمیز عراقچی به اظهارات ترامپ
هگست فرمانده کل نیروی زمینی ارتش آمریکا را برکنار کرد
تیم ملی کشتی فرنگی عازم قرقیزستان شد
نورنما | میدان تجریش ـ موکب دریاسالار شهید علی شمخانی
مخبر: حمله به شرکت‌های داروسازی جنگ تمام‌عیار است
مقام مستعفی سازمان ملل: بمباران پل «بی‌-1» ایران جنایت جنگی است
نخست‌وزیر ایرلند نسبت به تبعات تهدید اخیر ترامپ علیه ایران هشدار داد
ابراهیم رضایی: دشمن باید منتظر شگفتانه‌های دیگری در روزهای آینده باشد
نورنما | هجوم پهپادی ارتش به مقر جنگنده ها
حمله موشکی یمن به اهداف حیاتی اسرائیل
پلها مستحکم تر ساخته می شوند اما اعتبار و اعتماد به آمریکا هرگز ترمیم نمی شود
حمله به مرکز پشتیبانی ارتش آمریکا در بغداد
زمانی که نیاکان شما در عصر حجر بودند، ایران در قلب گهواره تمدن بود
فعال شدن عرضه شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌ها
سفیر ایران در سازمان ملل در نامه به شورای امنیت حمله به انستیتو پاستور را محکوم کرد
احتمال بازگشایی دوطرفه جاده چالوس
برگزاری اردوی تیم ملی فوتبال در شمال
سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا: دشمن منتظر ضربات کوبنده‌تر ایران باشد
استعفای بوفون افسانه‌ای از تیم ملی فوتبال ایتالیا
سی‌وسومین موج تجمعات شبانه مردمی ایران
ادامه واکنش هنرمندان به تجاوز به خاک ایران
«لالایی» فریدون آسرایی برای کودکان میناب
تقدیر بقائی از حمایت مردم و نخبگان کشورهای مغرب عربی از ایران
تهدیدات ترمپ مصداق روشن قصد مجرمانه برای ارتکاب جنایات جنگی است
اعتراف ترامپ به ارتکاب یک جنایت جنگی دیگر
حملات موشکی سهمگین به تل‌آویو و حیفا
ایران از حقوق خود درخصوص خسارات زیست‌محیطی جنگ کوتاه نمی‌آید
پاسخگویی به 18 هزار تماس در ستاد خسارت‌دیدگان از ابتدای جنگ
فیفا سپاهان و آلوز را نقره‌داغ کرد
واکنش رییس‌جمهور به حمله به بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی
رسانه‌های عراقی به منصوریان لقب نوستراداموس دادند
ادارات منابع طبیعی آماده واگذاری نهال به شهروندان
ترامپ دادستان کل آمریکا را برکنار کرد
نورویدیو | جهانی سازی جنگ ، خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
واکنش های جهانی به ادعای ترامپ درخصوص به«عصر حجر» کشاندن ایران