×
سیاسی
شناسه خبر : 87587
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/11/10 ساعت 11:47
تلاش در پارلمان عراق برای جرم انگاری تعامل با رژیم صهیونیستی

تلاش در پارلمان عراق برای جرم انگاری تعامل با رژیم صهیونیستی

عضو ائتلاف نصر از تلاش برخی احزاب و گروه های سیاسی عراق برای تصویب قانون جرم انگاری تعامل با رژیم صهیونیستی و بررسی پرونده فروش نفت به این رژیم خبر داد.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: دولت پیشبرد امور عراق به نخست وزیری مصطفی الکاظمی با اتهاماتی از سوی اعضای برخی احزاب و فراکسیون‌های سیاسی عراقی به علت تعلیق تحقیقات درباره پرونده ارسال نفت عراق از اقلیم کردستان و از طریق بنادر ترکیه برای رژیم صهیونیستی مواجه است.

به گزارش العربی الجدید، «عدی عواد» نماینده بصره در پارلمان عراق روز جمعه با اشاره به این پرونده گفت به اسناد رسمی از وزارت نفت دست پیدا کرده است که تأیید می‌کند نفت عراق به سرزمین‌های اشغالی صادر می‌شود. وی تأکید کرد برای پیگیری این پرونده به دستگاه قضائی و دادگاه عالی فدرال مراجعه خواهد کرد.

عواد در صفحه توئیتری خود افزود: من به دنبال علت‌های فروخته شدن نفت عراق توسط اقلیم کردستان به رژیم صهیونیستی بودم که وزارت نفت و شرکت توزیع نفت «سومو» اسامی نفتکش‌های حامل نفت عراق برای رژیم صهیونیستی و تعداد و تاریخ حرکت این نفتکش‌ها را در اختیار من قرار دادند. من هفته آینده برای بررسی این پرونده به سیستم قضائی مراجعه خواهم کرد تا در مقابل خداوند و ملت عراق به دین خود عمل کرده باشم.

این نماینده عراقی همچنین سلسله اسنادی را متعلق به سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ عرضه کرد که اسامی و تعداد نفتکش هایی که محموله‌های نفتی عراق را از بنادر ترکیه به بنادر فلسطین اشغالی انتقال داده‌اند، آشکار می‌کند.

عواد پیشتر به العربی الجدید گفته بود اقلیم کردستان عراق نفت را خارج از چارچوب شرکت سومو و کمتر از قیمت بازار جهانی به خارج می‌فروشد. وی همچنین تصریح کرد دولت عادل عبدالمهدی نخست وزیر پیشین عراق دادخواستی را برای تحقیق درباره ارسال غیرقانونی نفت عراق از اقلیم کردستان به سرزمین‌های اشغالی به ویژه بندر حیفا به دادگاه فدرال عراق تحویل داده بود ولی دولت فعلی این دادخواست را پیگیری نکرد و آن را به حالت تعلیق درآورد.

همه این تحولات در حالی است که برخی جریان‌ها و نیروهای سیاسی عراقی از قصد خود برای مطرح کردن قانون جدیدی در پارلمان عراق خبر داده‌اند که هر گونه تعامل و ارتباط با رژیم صهیونیستی را جرم قلمداد می‌کند.

یک عضو برجسته ائتلاف نصر به ریاست حیدر العبادی نخست وزیر پیشین عراق درباره این موضوع به العربی الجدید گفت: برخی نیروهای سیاسی تصمیم دارند چند قانون جدید را در پارلمان مطرح کنند و بر اساس یکی از این قوانین، تعامل با رژیم صهیونیستی جرم تلقی می‌شود و مجازات آن حتی ممکن است به اعدام نیز برسد چرا که عراق از سال ۱۹۴۸ تا کنون با رژیم اشغالگر در حالت جنگ قرار دارد.

وی ادامه داد: این قانون همچنین موضوع تداوم ارسال نفت عراق را برای رژیم اشغالگر به اعتبار اینکه یکی از راه‌های عادی سازی روابط با این رژیم به شمار می‌رود، بررسی خواهد کرد.

این عضو ائتلاف النصر با اشاره به اینکه دولت مصطفی الکاظمی مسئول چشم پوشی از تداوم فروش نفت اقلیم کردستان به رژیم صهیونیستی است، افزود: قانون مذکور همچنین تحریم شرکت‌ها و طرف‌های خارجی حامی رژیم صهیونیستی را تضمین و برای فعالسازی دفتر مرکزی تحریم رژیم صهیونیستی در داخل اتحادیه عرب تلاش می‌کند.

قابل ذکر است قانون مجرمانه قلمداد شدن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نخستین بار ماه سپتامبر گذشته و پس از برگزاری کنفرانس در شهر اربیل با مضامین دعوت به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در پارلمان عراق تصویب شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود