×
فرهنگی
شناسه خبر : 87371
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/11/05 ساعت 12:37
بهمن شصت و پنج  و خاطره تلخ آن روز

مهدی توکلیان

بهمن شصت و پنج و خاطره تلخ آن روز

وظیفه مدیران فرهنگی و متولیان امر بوده و هست تا با توسل به ساحت هنر بتوانند نام و یاد و خاطرات این همه شهید را زنده نگه دارند تا نوجوانها و جوان های ایرانی با اسطوره های واقعی همین چند سال گذشته ایران اسلامی به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

نورنیوزـگروه فرهنگ: به دست زمان سپردن خاطره ها را فراموش نمی کند درست مانند نخستین روز بهمن سال 65 که مادران و پدرها برای فرزندانشان دعا کردند و ان ها راهی مدرسه و چشم انتظار بازگشت عزیزانشان که ناگهان  انفجار وحشتناکی قلب شهر را لرزاند و صدایی سرشار از ترس و وحشت تمام شهر رافرا گرفت.

صدای اژیرها تمام شهر را فراگرفته بود و صدای ماشین های  امبولانس و پلیس بود که به سوی محل حادثه می رفتند. همان روزها هم همین لباس سبزهای مهربان و مظلوم هم برای از بین بردن سایر خطرها اماده بودن تا با جان خود از جان دیگران محافظت کنند سربازان سپاه که درمیان مردم و عاشقانه برای حفظ جان و مال و ناموس و خاک وطن تلاش می کردند تا اب در دل هیچ شهروندی تکان نخورد.

بوی سوختن در فضای شهر پیچیده بود و در مرکزی ترین نقطه شهر یک موشک تمام خودروی حامل دانش اموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی را سوزانده بود معلمی جوان که با صداقت تمام برای رشد و تعالی استعدادهای نوجوان شهرش تلاش میکرد نیز همراه نه فرزند دیگر این سرزمین مسافران اسمان شده بود حمید صادقی مربی پرورشی مدرسه و همراه گروه سرود.

- نخستین روز بهمن سی و سه سال قبل در تاریخ این سرزمین ماندگار شد حادثه ی تلخ و جانسوز شهادت عده ای از همشهریان که در میان انان این گروه سرود  دل های بیشتری را سوزاند .خبری تلخ که مدرسه ای را عزادار کرد معلم و دانش اموز گریه می کردند و اشک و اه و اندوه بود که سرمشق ان روزهای بهمن بود روزهایی سخت که هیچ کس برای ان اتفاق عذرخواهی نکرد .روزهایی که رسانه های انلاین نوین نبودند تا خبر مظلومیت این شهیدان مظلوم را به سرعت چشم بر هم زدنی به جهانیان مخابره کند تا مردم جهان بدانند که دشمن چه قدر ناجوانمردانه جان مردمی را می ستاند که هیچ دفاعی از خود ندارند و چه حجم از مردمی که داغدار عزیزانشان هستند.

روزگارانی تلخ و سخت برای همگان بود همشهری هم کلاسی هم مدرسه ای یا هم وطن نمی دانم کدام واژه مناسب تر است اما می دانم دردی مشترک بر سینه های داغدار نشانده بود دردی که ریشه جان و دلمان را می سوزاند و هم چنان نیز مرور این خاطرات دلسوز تلخ و ناگوار است.

و اما مصیبت دیده و فرزند از دست داده این درد را بهتر می شناسد مادری که هزار حسرت و ارزو را در دلش نهان کرده است و با خبر های شاد هم سن و سال های قرزندش تنها می سورد او هم ئوست داشت تا فرزندش را در لباس دامادی ببیند برایش جشن فارغ التحصیلی بگیرد و از همه مهم تر راه رفتن فرزند رشیدش را ببیند و لذت ببرد دانشگاه رفتن و سربازی رفتنش را و خدمت کردم فرزندش به هم میهن هایش را.

پدرهای ان شهیدان دانش اموز دوست داشتند تا عصای پیری را در کنارشان داشته باشند و با نوه های خود شادمانی کنند درست مانند خانواده های شهیدان مدافع حرم و حریم وطن شهیدان امنیت و گمنامی که برای حفظ خاک و ناموس ایران اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکرده و در مسیر ولایت با بصیرت تمام قدم برداشتند تا امروز عده ای نابخرد بتوانند حرمت شهید و شهادت را بشکنند و با نافهمی خود به حرمت های ارزشمند تراثی خود جسارت کنند.

شاید هم وظیفه مدیران فرهنگی و متولیان امر بوده و هست تا با توسل به ساحت هنر بتوانند نام و یاد و خاطرات این همه شهید را زنده نگه دارند تا نوجوانها و جوان های ایرانی با اسطوره های واقعی همین چند سال گذشته  ایران اسلامی به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

دانش اموزان هر شهر و استانی برای یک بار هم که شده است نام شهیدان خود را بخوانند بشناسند و برای تمام مهربانی هایشان قدردانی کنند و با زنده نگه داشتن و یاد و نامشان کمترین کاری را که می توانند انجام دهند.

چند دانش اموز ایرانی یا دانش اموز همین استان قم می دانند که در اوج جنگ تعدادی از بهترین استعدادهای این سرزمین در حادثه ای تلخ به اسمان پرواز کردند و مسافر اسمان شدند؟

اول بهمن سال 1365،در تاریخ ایران اسلامی یاداور روزی تلخ و ناگوار است یاداور  هنگامی که دانش آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی برای اجرای سرود به سینما تربیت رفته بودند، در حال بازگشت در سه راه بازار قم هدف موشک هواپیماهای مهاجم دشمن قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

پیکرهای مطهر دانش آموزان شهید جواد خودکارقمی، حسین مقتصدی‌زاده، علی امینی، سیدمهدی هجرتی، سیدمحمدرضا رسولی، حسن بلالی‌بیدگلی، سیدناصر حسینی، سعید روان مهرکاشانی و مهدی بابایی به همراه شهید حمید صادقی قمی مربی گروه، پس از تشییع باشکوه در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) قم آرام گرفت.

یاد شهیدان و مربی شهید دانش اموزان مدرسه راهنمایی قطب راوندی هرگز ازیاد و خاطره هم کلاسی ها و همشهری ها فراموش نمی شود.


نورنیوز
کلید واژگان
هنربهمنتوکلیان
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد