×
فرهنگی
شناسه خبر : 87371
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/11/05 ساعت 12:37
بهمن شصت و پنج  و خاطره تلخ آن روز

مهدی توکلیان

بهمن شصت و پنج و خاطره تلخ آن روز

وظیفه مدیران فرهنگی و متولیان امر بوده و هست تا با توسل به ساحت هنر بتوانند نام و یاد و خاطرات این همه شهید را زنده نگه دارند تا نوجوانها و جوان های ایرانی با اسطوره های واقعی همین چند سال گذشته ایران اسلامی به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

نورنیوزـگروه فرهنگ: به دست زمان سپردن خاطره ها را فراموش نمی کند درست مانند نخستین روز بهمن سال 65 که مادران و پدرها برای فرزندانشان دعا کردند و ان ها راهی مدرسه و چشم انتظار بازگشت عزیزانشان که ناگهان  انفجار وحشتناکی قلب شهر را لرزاند و صدایی سرشار از ترس و وحشت تمام شهر رافرا گرفت.

صدای اژیرها تمام شهر را فراگرفته بود و صدای ماشین های  امبولانس و پلیس بود که به سوی محل حادثه می رفتند. همان روزها هم همین لباس سبزهای مهربان و مظلوم هم برای از بین بردن سایر خطرها اماده بودن تا با جان خود از جان دیگران محافظت کنند سربازان سپاه که درمیان مردم و عاشقانه برای حفظ جان و مال و ناموس و خاک وطن تلاش می کردند تا اب در دل هیچ شهروندی تکان نخورد.

بوی سوختن در فضای شهر پیچیده بود و در مرکزی ترین نقطه شهر یک موشک تمام خودروی حامل دانش اموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی را سوزانده بود معلمی جوان که با صداقت تمام برای رشد و تعالی استعدادهای نوجوان شهرش تلاش میکرد نیز همراه نه فرزند دیگر این سرزمین مسافران اسمان شده بود حمید صادقی مربی پرورشی مدرسه و همراه گروه سرود.

- نخستین روز بهمن سی و سه سال قبل در تاریخ این سرزمین ماندگار شد حادثه ی تلخ و جانسوز شهادت عده ای از همشهریان که در میان انان این گروه سرود  دل های بیشتری را سوزاند .خبری تلخ که مدرسه ای را عزادار کرد معلم و دانش اموز گریه می کردند و اشک و اه و اندوه بود که سرمشق ان روزهای بهمن بود روزهایی سخت که هیچ کس برای ان اتفاق عذرخواهی نکرد .روزهایی که رسانه های انلاین نوین نبودند تا خبر مظلومیت این شهیدان مظلوم را به سرعت چشم بر هم زدنی به جهانیان مخابره کند تا مردم جهان بدانند که دشمن چه قدر ناجوانمردانه جان مردمی را می ستاند که هیچ دفاعی از خود ندارند و چه حجم از مردمی که داغدار عزیزانشان هستند.

روزگارانی تلخ و سخت برای همگان بود همشهری هم کلاسی هم مدرسه ای یا هم وطن نمی دانم کدام واژه مناسب تر است اما می دانم دردی مشترک بر سینه های داغدار نشانده بود دردی که ریشه جان و دلمان را می سوزاند و هم چنان نیز مرور این خاطرات دلسوز تلخ و ناگوار است.

و اما مصیبت دیده و فرزند از دست داده این درد را بهتر می شناسد مادری که هزار حسرت و ارزو را در دلش نهان کرده است و با خبر های شاد هم سن و سال های قرزندش تنها می سورد او هم ئوست داشت تا فرزندش را در لباس دامادی ببیند برایش جشن فارغ التحصیلی بگیرد و از همه مهم تر راه رفتن فرزند رشیدش را ببیند و لذت ببرد دانشگاه رفتن و سربازی رفتنش را و خدمت کردم فرزندش به هم میهن هایش را.

پدرهای ان شهیدان دانش اموز دوست داشتند تا عصای پیری را در کنارشان داشته باشند و با نوه های خود شادمانی کنند درست مانند خانواده های شهیدان مدافع حرم و حریم وطن شهیدان امنیت و گمنامی که برای حفظ خاک و ناموس ایران اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکرده و در مسیر ولایت با بصیرت تمام قدم برداشتند تا امروز عده ای نابخرد بتوانند حرمت شهید و شهادت را بشکنند و با نافهمی خود به حرمت های ارزشمند تراثی خود جسارت کنند.

شاید هم وظیفه مدیران فرهنگی و متولیان امر بوده و هست تا با توسل به ساحت هنر بتوانند نام و یاد و خاطرات این همه شهید را زنده نگه دارند تا نوجوانها و جوان های ایرانی با اسطوره های واقعی همین چند سال گذشته  ایران اسلامی به ایرانی بودن خود افتخار کنند.

دانش اموزان هر شهر و استانی برای یک بار هم که شده است نام شهیدان خود را بخوانند بشناسند و برای تمام مهربانی هایشان قدردانی کنند و با زنده نگه داشتن و یاد و نامشان کمترین کاری را که می توانند انجام دهند.

چند دانش اموز ایرانی یا دانش اموز همین استان قم می دانند که در اوج جنگ تعدادی از بهترین استعدادهای این سرزمین در حادثه ای تلخ به اسمان پرواز کردند و مسافر اسمان شدند؟

اول بهمن سال 1365،در تاریخ ایران اسلامی یاداور روزی تلخ و ناگوار است یاداور  هنگامی که دانش آموزان گروه سرود مدرسه راهنمایی قطب راوندی برای اجرای سرود به سینما تربیت رفته بودند، در حال بازگشت در سه راه بازار قم هدف موشک هواپیماهای مهاجم دشمن قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.

پیکرهای مطهر دانش آموزان شهید جواد خودکارقمی، حسین مقتصدی‌زاده، علی امینی، سیدمهدی هجرتی، سیدمحمدرضا رسولی، حسن بلالی‌بیدگلی، سیدناصر حسینی، سعید روان مهرکاشانی و مهدی بابایی به همراه شهید حمید صادقی قمی مربی گروه، پس از تشییع باشکوه در گلزار شهدای علی بن جعفر(ع) قم آرام گرفت.

یاد شهیدان و مربی شهید دانش اموزان مدرسه راهنمایی قطب راوندی هرگز ازیاد و خاطره هم کلاسی ها و همشهری ها فراموش نمی شود.


نورنیوز
کلید واژگان
هنربهمنتوکلیان
نظرات

آخرین اخبار
چرا درمان هر روز گران‌تر می‌شود؟
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 31 خرداد 1405 / دلار در مسیر بازسازی کانال‌های از دست‌رفته
شهباز شریف و فرمانده ارتش پاکستان وارد سوئیس شدند
آیا جنگ سرنوشت ساز در پیش است؟
مسئولیت حقوقی رهبری و نهادهای نظام
آزمایش DNA راز رابطه پنهانی را فاش کرد
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 31 خرداد 1405 / بازار طلا در انتظار فرمان تازه دلار
تیم ملی کاراته بانوان ایران قهرمان آسیا شد
خطر چالش‌های حقوقی تفاهم‌نامه
چرا بند اول تفاهمنامه مهم است؟
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ یکشنبه 31 خرداد؛ نبرد بزرگ ایران و بلژیک
مدار دیپلماسی | لبنان، نخستین آزمون تفاهم ایران و آمریکا
کاراته قهرمانی آسیا؛ صعود مقتدرانه ایران با دو مدال طلا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 31 خرداد 1405 + جدول
هشدار سرمربی بلژیک؛ طارمی و قدوس می‌توانند خطرساز شوند
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تغییرات در نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان اعلام شد
سی‌بی‌اس نیوز: لبنان در دستور کار مذاکرات سوئیس قرار گرفت
شهیدی که یکسال قبل شهادت نامه خود را منتشر کرد
افزایش 142 هزار نفری یارانه بگیران دهک 4 تا 9
ونس وارد سوئیس شد؛ بحران لبنان نخستین دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 31 خرداد 1405 + وضعیت استانها
قلعه‌نویی: همه فرصت‌ها را از ما گرفتند، اما تسلیم نمی‌شویم
انتقال انرژی خورشیدی از فضا؛ موفقیت جدید محققان چینی
فستینگ چطور به سلامت لثه ها کمک می کند؟
چرا زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند؟
نقش کلیدی ویتامین C در حفظ سلامت مغز
لوپوس چیست و چگونه می‌توان آن را زودتر تشخیص داد؟
مصرف قند با بی‌خوابی چه رابطه ای دارد؟
پشت پرده خطرناک آمپول‌های لاغری
چرا همیشه «آخر ماه» پول کم می‌آوریم؟
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد