×
سیاسی
شناسه خبر : 87341
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/11/04 ساعت 15:34
یک‎سالگی دولت بایدن و کارنامه آن!

یک‎سالگی دولت بایدن و کارنامه آن!

دولت بایدن در حالی یکساله شد که برخلاف شعارهای انتخاباتی، در موضوع مقابله با کرونا، وضعیت اقتصادی، سیاست خارجی و بحران مهاجران مرزی کارنامه موفقی از خود به جای نگذاشت.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: سرانجام دولت بایدن یک‌ساله شد. دولتی که همزمان با تبدیل شدن واشنگتن دی‌سی به یک منطقه نظامی که نزدیک به ۲۵ هزار سرباز برای تامین امنیت مراسم تحلیف در آن حاضر بودند، کار خود را به شکلی منحصر به فرد در صحنه سیاسی آمریکا آغاز کرد. کارنامه یک‌ساله این دولت، همانند هر دولت دیگری فراز و فرودهای فراوانی داشت. کارنامه‌ای که به رغم برخی نقاط مثبتش، نقاط ضعف آن پیش از روی کار آمدن جو بایدن برای هیچکس قابل تصور نبود. چرا که این روزها جو بایدن بیشتر شبیه به یک جیمی کارتر دوم است تا فردی که به عنوان نامزد رقابت‌های انتخاباتی و معاون اوباما می‌شناختیم. مردی که با محبوبیت ۴۲ درصدی‌اش در میانگین تمامی نظرسنجی‌ها، پس از ترامپ بدترین کارنامه را از حیث میزان محبوبیت در میان روسای جمهور چند دهه‌ی اخیر آمریکا به ثبت رسانده و طی ماه‌های گذشته میزان مقبولیتش همواره روندی کاهشی داشته است. احتمالاً برای شما سوال باشد که چگونه جو بایدن که دولت خود را با محبوبیت ۵۳ درصدی آغاز کرده بود، طی ۱۲ ماه با وضعیت بحرانیِ فعلی نزد افکار عمومی در آمریکا مواجه شد؟ شاید بررسی مختصر عملکرد بایدن و شناخت اجمالی موفقیت‌ها و شکست‌های دولتش، بیشتر ما را در فهم کارنامه‌ی یک‌ساله او یاری کند.

واکسیناسیون و مقابله با کرونا:

یکی از اصلی‌ترین چالش‌های دولت بایدن طی یک سال اخیر، بحران کرونا بوده است. بحرانی که در واپسین روزهای دولت ترامپ، موجب شده بود که روزانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر جان خود را در ایالات متحده بر اثر ابتلا به این ویروس از دست بدهند. اما شروع خوب دولت بایدن در مسئله واکسیناسیون کرونا و اقداماتی که برای مقابله با این ویروس در همان ماه‌های نخست این دولت انجام شد، یکی از مواردی بود که امیدها در آمریکا برای بهبود اوضاع را مجدداً زنده کرد. چرا که آمریکا در ماه‌های نخست ریاست جمهوری بایدن، جزء کشورهای پیشرو در مسئله واکسیناسیون کرونا بود و موارد ابتلا و فوتی کرونایی نیز در این کشور به حداقل رسیده بود. افکارسنجی‌ها نیز در آن زمان حاکی از تایید عملکرد بایدن در مقابله با بحران کرونا بود. برای مثال افکارسنجی موسسه یوگاو نشان می‌داد که دو سوم شهروندان ایالات متحده از عملکرد بایدن در این موضوع راضی هستند. رضایتی که البته چندان تداوم نداشت و با ورود آمریکا به نیمه دوم سال ۲۰۲۱ میلادی، به تدریج رو به کاهش گذاشت. عقب ماندن آمریکا در مسئله واکسیناسیون کرونا (تنها ۶۳ درصد آمریکایی‌ها کاملاً واکسینه شده‌اند!) و شیوع گسترده سویه‌هایی چون دلتا و امیکرون در این کشور، از اصلی‌ترین دلایل نارضایتی این روزهای آمریکایی‌ها از دولت بایدن به شمار می‌روند. آخرین نظرسنجی موسسه یوگاو نیز نشان می‌دهد فقط ۴۹ درصد مردم آمریکا از عملکرد بایدن در مقابله با کرونا رضایت دارند.

وضعیت اقتصادی:

بیکاری ۶.۴ درصدی و اقتصادی که در بحران است. این توصیف وضعیت اقتصادی بود که دونالد ترامپ برای دولت بعدی آمریکا به یادگار گذاشته بود. وضعیتی که میلیون‌ها آمریکایی امیدوار بودند با حضور جو بایدن در کاخ سفید به زودی پایان یابد و اقتصاد آمریکا به ریل صحیح خود برگردد. اما با عملکرد رئیس جمهور فعلی ایالات متحده، نارضایتی اقتصادی آمریکایی‌ها دوچندان شده و این بار تورم ۷ درصدی هم به سراغ اقتصاد این کشور آمده است. تورمی که طی ۴۰ سال اخیر در ایالات متحده بی‌سابقه بوده است. در این میان بحران زنجیره تامین کالاهای اساسی که در مواقعی چون عید شکرگزاری یا سال نو میلادی بروز چشمگیری داشته، در نگاه منفی افکار عمومی آمریکا به عملکرد اقتصادی بایدن سهم به سزایی داشته است. البته در طرف دیگر ماجرا، تنها در یک سال، نرخ بیکاری این کشور به ۳.۹ درصد رسید و بیش از ۶ میلیون شغل ظرف ۱۲ ماه در اقتصاد آمریکا ایجاد شد. آماری که یک دستاورد مهم برای دولت بایدن است. اما به هر جهت تا به امروز آمارهای منفی اقتصادی دولت بایدن به آمارهای مثبت دولتش غلبه داشته و مطابق آخرین نظرسنجی موسسه یوگاو، ۶۲ درصد شهروندان ایالات متحده در موضوع اقتصاد و ۷۰ درصد آن‌ها در موضوع تورم مخالف عملکرد دولت بایدن هستند.

بحران مهاجرین مرزی:

به اعتراف بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، بحران مهاجرین مرزی یکی از اصلی‌ترین چالش‌های نخستین سال ریاست جمهوری بایدن بود. گشت مرزی ایالات متحده سال گذشته نزدیک به ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار برخورد با مهاجران غیرقانونی را در مرز آمریکا و مکزیک گزارش کرده است. این رقم که نسبت به یک سال آخر ریاست جمهوری ترامپ چهار برابر شده، رکوردی جدید و عجیب طی دهه‌های اخیر تاریخ آمریکاست. جالب است بدانید جمعیت مهاجرین مرزی طی ۶۰ سال اخیر تنها چند بار از مرز ۱ میلیون نفر فراتر رفته که یکی از آخرین موارد آن در سال ۲۰۰۶ میلادی بود. اما آنچه که امروز در مرزهای جنوبی آمریکا شاهد آن هستیم، وضعیتی بی‌سابقه است که دولت بایدن هنوز هم نتوانسته برای آن چاره‌ای بیندیشد. مطابق آخرین نظرسنجی موسسه ایپسوس، تنها ۳۸ درصد شهروندان آمریکایی عملکرد بایدن را در مقابله با بحران مهاجرین مرزی تایید می‌کنند و نزدیک به دو سوم آن‌ها با او مخالف هستند.

سیاست خارجی:

خروج از افغانستان، اختلافات چین و تایوان، تحریم المپیک پکن، تنش‌ها میان روسیه و اوکراین و مذاکرات غیر مستقیم با ایران، اصلی‌ترین چالش‌های نخستین سال دولت بایدن در حوزه سیاست خارجی بودند. هر چند قضاوت عملکرد بایدن در اغلب این موضوعات ذکر شده هنوز زود است و باید منتظر ماه‌های آینده و اقدامات دولت فعلی آمریکا بود، اما به وضوح روشن است که خروج فاجعه بار ارتش ایالات متحده از افغانستان به عنوان نقطه‌ای سیاه در کارنامه ریاست جمهوری بایدن ثبت شده است. نقطه سیاهی که با تخلیه سفارت آمریکا در کابل آغاز شد و با کشته شدن بیش از ۱۳ سرباز آمریکایی در انفجار فرودگاه کابل و جا ماندن ده‌ها هزار نفر از متحدان این کشور در افغانستان به اوج خود رسید. مطابق آخرین نظرسنجی موسسه یوگاو، ۶۲ درصد شهروندان آمریکایی مخالف عملکرد بایدن در موضوع افغانستان بوده و تنها ۳۸ درصد عملکرد او را تایید کرده‌اند.

در پایان؛ به لیست نقاط قوت و ضعف دولت فعلی آمریکا، باید تصویب موفقیت‌آمیز برنامه‌هایی چون "طرح نجات آمریکا" و "طرح زیرساخت‌ها" و از طرف دیگر ناتوانی در تصویب برنامه‌هایی چون "طرح بازسازی بهتر" و "لایحه حق رای دادن" را اضافه کرد. طرح‌ها و برنامه‌هایی که بایدن برای پیروزی حزبش در انتخابات میان دوره‌ای، بسیار به آن‌ها نیازمند است. چرا که همین حالا هم کفه‌ ترازوی کارنامه او به سمت نقاط ضعفش رفته و زنگ خطر شکست دموکرات‌ها به دلیل عملکرد ضعیف بایدن در انتخابات ۲۰۲۲ به صدا درآمده است!


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد
اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی
نخست وزیر پاکستان از دیدارش با عراقچی چه گفت؟
جفری ساکس: تشدید جنگ، اقتصاد جهانی را نابود می کند
مدل جدیدی از دیپ‌سیک با تمرکز بر کدنویسی معرفی شد
سفیر ایران در هند: تهران همچنان از مسیر دیپلماسی حمایت می‌کند
بارگیری 3 ابرنفت‌کش VLCC در جزیره خارگ
کرملین از ادامه عرضه نفت روسیه خبر داد
احتمال وجود مهمات عمل‌نکرده در مناطق کوهستانی همدان
کارت امید مادران امسال به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟
احتمال افزایش قیمت بلیت بریتیش ایرویز با بحران سوخت
نورنما | به ساحت مقدس ماکان نصیری و خانواده‌اش...
حماس خواستار ورود جامعه جهانی برای توقف کشتارها در غزه شد
درخشش ملی پوش شنا در عمان با رکوردشکنی جدید
دستگیری قاتل و عامل نزاع منجر به قتل در همدان