×
اقتصادی
شناسه خبر : 87149
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1400/10/29 ساعت 16:39

نورنیوز بررسی کرد؛

تاثیر توافق در وین بر رفع مشکلات اقتصادی کشور

درمان معضلات اصلی اقتصاد کشور شامل اصلاح رویه‌های معیوب در نظام پولی، بانکی و مالیاتی، موانع تصنعی در شکوفائی تولید، حکمرانی غیرصحیح و ضعیف بر ریال، ناکارآمدی‌های مدیریتی و فساد، فقدان شفافیت در فرآیندهای اصلی اقتصادی و... هیچ ربطی به نتیجه مذاکرات نداشته و نسخه‌های آن کاملا داخلی است.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: سال ۹۲ هم‌زمان با آغاز مذاکرات میان ایران و ۱+۵ بدلیل رویکرد دولت وقت به حوزه سیاست خارجی، موضوع دستیابی به توافقی که بتواند با لغو تحریم‌ها، شرایط اقتصادی آرمانی را در کشور ایجاد کند به مطالبه‌ای اجتماعی تبدیل شده بود.

بر این اساس؛ یکی از سئوالاتی که به صورت مکرر در رسانه‌ها، تریبون‌ها و محافل سیاسی، اجتماعی و حتی خانوادگی مطرح می‌شد این بود که «توافق چه زمانی حاصل می‌شود؟»

بسیار روشن است که شرطی شدن اذهان عمومی نسبت به توافق به دو دلیل مشخص، شامل فشارهای اقتصادی و همچنین وعده مسئولین دولتی در خصوص رفع مشکلات معیشتی از مسیر دستیابی به توافق شکل گرفت.

در حال حاضر نیز مشکلات اقتصادی و معیشتی همچنان وجود دارد و بر اساس آمارهای رسمی حتی تشدید نیز شده است.

اگرچه مشکلات اقتصادی فزاینده، فشارهای زیادی را به مردم به ویژه گروه‌های با درآمد ثابت تحمیل کرده و همچنان بخشی از جامعه راه حل مشکلات را دستیابی به توافق با غرب می‌دانند اما به دلایلی که توضیح داده می‌شود، حساسیت عموم جامعه نسبت به نتیجه مذاکرات با طرف‌های باقی‌مانده در برجام به شدت کاهش یافته است.

یکی از مهمترین دلایل کاهش حساسیت مردم به نتیجه مذاکرات، مشخص شدن میزان واقعی تاثیرگذاری توافق برجام بر بهبود وضعیت اقتصادی جامعه است.

در طول مدت زمان اجرای این توافق که البته زمان زیادی نبود، برای بیشتر مردم مشخص شد که اولا ظرفیت برجام معادل رفع مجموعه اثرات تحریم خارجی بر اقتصاد نیست و ثانیا طرف‌های مقابل اساسا اراده‌ای برای فعال‌سازی ظرفیت‌های محدود این توافق‌نامه ندارند.

کاهش حساسیت جامعه نسبت به توافق احتمالی در مذاکرات وین دلیل مهم دیگری نیز دارد و آن تغییر رویکرد دولت سیزدهم و متنوع‌سازی ظرفیت‌های قابل فعال‌سازی در حوزه بهبود شرایط اقتصادی کشور است.

به عبارت دیگر؛ تفاوت دولت سیزدهم با دولت‌ قبل این است که همه مقدرات کشور را به سیاست خارجی و نتیجه مذاکرات با طرف‌های غربی که طبیعتا اراده‌ای برای رفع موانع توسعه اقتصادی ایران ندارند، گره نزده و به دنبال شرطی کردن جامعه نسبت به نتیجه مذاکرات نیست.

اگرچه دولت سیزدهم با بهره‌گیری از ابزار دیپلماسی برای استیفای حقوق ملت و رفع تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه، با حداکثر ظرفیت وارد مذاکرات شده اما همواره بر این واقعیت تاکید نموده که رفع مشکلات کشور از مسیر دستیابی به توافق عبور نمی‌کند.

واقعیت این است که کشور ما با مشکلات ساختاری عدیده‌ای در حوزه‌های مختلف اقتصادی روبروست که رفع بیشتر آنها هیچ ارتباطی به نتیجه مذاکرات با طرف‌های خارجی ندارد.

معضلات اصلی اقتصاد شامل اصلاح رویه‌های معیوب در نظام پولی، بانکی و مالیاتی، موانع تصنعی در شکوفایی تولید، حکمرانی غیرصحیح و ضعیف بر ریال، ناکارآمدی‌های مدیریتی و فساد، فقدان شفافیت در فرآیندهای اصلی اقتصاد در کشور و... همگی بیماری‌های مزمنی هستند که درمان آن هیچ ربطی به نتیجه مذاکرات نداشته و نسخه‌های شفابخش آن کاملا داخلی است.

احاله همه مشکلات کشور به تحریم و روابط خارجی، دادن آدرس غلط به جامعه برای پوشاندن ناکارآمدی‌ها و فرار از پاسخگویی به مردمی است که با وعده‌های انتخاباتی پای صندوق‌های رآی آمدند و مقدرات خود را به کاندیدای پیروز به امانت سپردند.

شجاعت دولت سیزدهم در پذیرش مسئولیت ایجاد بهبود در شرایط اقتصادی و اجتماعی با تاکید بر ظرفیت‌های داخلی، رویکردی ارزشمند، شفاف و صادقانه است.

نتیجه این سیاست، هدایت مطالبات مردم به سمت رفع مشکلات واقعی کشور و قرار گرفتن آگاهانه دولت در معرض پاسخگویی به چگونگی رفع معضلات ریشه‌دار، مزمن و بسیار سختی است که امید، رضایت و مشارکت جامعه را به گروگان گرفته است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
همه چیز در مورد
شنبه 1400/11/02 ساعت 13:10
نورنیوز بررسی کرد؛
همه چیز در مورد "توافق موقت"
توافق موقت اسم رمز طراحی شده از سوی دولت بایدن برای فرار از اجرای تعهدات برجامی و در عین حال ثبت دستاوردی نمایشی در چارچوب شعارهای مطرح شده از سوی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020است.
دور هشتم مذاکرات و سنجش اراده سیاسی غرب
شنبه 1400/10/25 ساعت 22:31
اختصاصی نورنیوز؛
دور هشتم مذاکرات و سنجش اراده سیاسی غرب
دور هشتم مذاکرات وارد مراحل حساس و نسبتا تعیین‌کننده‌ای شده که خروجی آن می‌تواند تاثیر مهمی در فرجام مذاکرات داشته باشد.
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
پنج‌شنبه 1400/10/23 ساعت 10:37
نور نیوز بررسی می کند؛
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
در حالی که طی هفته گذشته همه طرفهای حاضر در مذاکرات وین از پیشرفت نسبی مذاکرات خبر داده اند بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری با استفاده از فشارهای سیاسی و رسانه ای با درخواست 110 نماینده مجلس این کشور از بایدن برای خروج از مذاکرات آغاز شد.
تکالیفی که غرب نمی‌تواند به جای امتیاز در وین بفروشد
چهارشنبه 1400/10/22 ساعت 15:30
نورنیوز بررسی کرد؛
تکالیفی که غرب نمی‌تواند به جای امتیاز در وین بفروشد
سیاست غربی‌ها تبدیل حقوق ملت‌ها به امتیاز با هدف باج‌گیری است، حال آنکه تاریخ مصرف این سناریوهای نخ‌نما منقضی شده و غرب مکلف به انجام تعهدات خود در قبال ایران است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 13 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
پوستر نوستالژیک مس رفسنجان برای دیدار دوستانه با پرسپولیس
زلنسکی: پوتین خودش به کی‌یف بیاید
کنگره باید اختیارات جنگی ترامپ را محدود کند
پزشک قلابی با 15 شاکی/ قربانیان؛ زنان مبتلا به بیماری خاص
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(78) «بهمن»
رئیس پارلمان لبنان: طرح انحصار سلاح ارتش صلح داخلی را تضمین می‌کند
آغاز نشست شورای حکام آژانس از دوشنبه با محوریت ایران
عربستان بار دیگر سیاست‌های کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کرد
هالیوود و روایت جنجالی علیه ایران + فیلم
بیشتر می‌کشیم؛ راهبرد تهاجمی واشنگتن
دولت ترامپ خرید دیپلمات‌های ایرانی در نیویورک را محدود کرد
عمار حکیم: ایران سنگر خط مقدم جهان اسلام است
وزارت خارجه اردن: اخراج فلسطینی‌ها از غزه نقض حقوق بشر است
چرا اسرائیل در روز نخست نبرد، به استراتژیست‌ها شلیک کرد نه موشک‌ها؟
جامعه موسیقی ایران در سوگ درگذشت هوشمند عقیلی
وزیر خارجه ایران: سوء تفاهمات رفع شد/ هیچ اختلافی با قطر نداریم
آتش‌سوزی عمدی در تورنتو جان 2 عضو خانواده ایرانی را گرفت
زمان پرداخت مرحله جدید «کالابرگ» به سه دهک اول اعلام شد
از یکجانبه‌گرایی تا چندجانبه‌گرایی؛ دیپلماسی دفاعی ایران در معماری نوین نظام جهانی
هدیه ویژه حامی مالی المپیاکوس به مهدی طارمی و ستاره‌های تازه‌ وارد تیم
انتقاد اسپانیا از سکوت اتحادیه اروپا در قبال نسل‌کشی در غزه
وزیر جنگ آمریکا: قرار است بیشتر بُکشیم
صدور ردیف استخدامی 3 هزار عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها
بیشتر لبنانی‌ها مخالف خلع سلاح حزب الله هستند
پرواز مجدد جنگنده های ونزوئلا بر فراز ناو آمریکایی
هوای تهران در شرایط «قابل قبول» قرار گرفت
یونیسف: بیش از 700 هزار کودک در غزه از تحصیل محروم شده‌اند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 15 شهریور
سازمان سنجش: مهلت انتخاب رشته تا 17 شهریور تمدید شد
مادورو: تلاش واشنگتن برای تغییر نظام در کاراکاس اشتباه است
مقدماتی جام‌جهانی اروپا و شب پرگل
قاتل شهید رضایی در سمیرم اعدام شد+فیلم
پیکر استاد احمد پژمان به زادگاهش در لارستان باز می‌گردد
رویکرد فرهنگی دولت و موضوع برگزاری کنسرت خیابانی
تل‌آویو همچنان در انزوای هوایی؛ ادامه تعلیق پروازها از سوی ایتالیا
بلاگر هتاک به اقوام بازداشت شد
وزیر خارجه آلمان: انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم تروریستی است
رشد 37 درصدی بهای جهانی طلا در کمتر از یک سال
ترامپ در حال بررسی گزینه‌های نظامی علیه ونزوئلا است
X
آگهی تبلیغاتی