×
سیاسی
شناسه خبر : 87085
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1400/10/28 ساعت 15:32
اولین جلسه دادگاه «سرکرده گروهک الاحوازیه» برگزار شد

اولین جلسه دادگاه «سرکرده گروهک الاحوازیه» برگزار شد

اولین جلسه دادگاه «سرکرده گروهک الاحوازیه» که متهم به «طراحی و اجرای عملیات‌های بمب‌گذاری و تروریستی متعدد در استان خوزستان از جمله حمله به مردم اهواز در جریان رژه هفته دفاع مقدس در سال 97 است» برگزار شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: اولین جلسه رسیدگی به پرونده سرکرده گروهک الاحوازیه با نام «حبیب فرج‌الله چعب» ملقب به «حبیب اسیود» در در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی افشاری برگزار شد.

بر اساس کیفرخواستی که  صادر شده، اتهام وی «اداره و سرگروهی گروه تروریستی به نام «حرکه النضال العربی لتحریرالاحواز» و طراحی و اجرای عملیات‌های بمب‌گذاری و تروریستی متعدد در استان خوزستان و تخریب اموال عمومی به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران» است.

بمب گذاری در اداره مسکن و شهرسازی اهواز، عملیات بمب‌گذاری سازمان برنامه و بودجه اهواز، بمب‌گذاری در اداره محیط زیست، بمب‌گذاری انتقال خط لوله‌های نفت، بمب‌گذاری در محور انتقال نفت آبادان و اهواز و ماشهر، بمب‌گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان، برنامه‌ریزی به جهت بمب‌گذاری در دادگستری اهواز از اهم موارد تفهیم شده به متهم در جریان ابلاغ کیفرخواست بوده است.

در جریان حمله این گروهک به رژه هفته دفاع مقدس در اهواز، ۲۵ نفر از شهروندان اهوازی شهید شدند.

قاضی حجت الاسلام افشاری در نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات حبیب فرج الله کعب ضمن اعلام رسمیت جلسه خطاب به متهم ابلاغ کرد که مواظب گفتار و رفتار خود باشد و به حاضرین جلسه نیز گفت که برخلاف حقیقت مطلبی را نگویند سپس نماینده دادستان برای قرائت کیفرخواست در جایگاه قرار گرفت  و گفت: ریاست محترم دادگاه بر حسب محتویات پرونده در خصوص متهم حبیب فرج الله چعب مشهور به ابوعزیز و ابوحسام متولد ۱۳۵۲ ، شاغل در اداره کار کشور سوئد ، تبعه ایران ، مسلمان، اهل خوزستان، ساکن کشور سوئد و دارای سابقه کیفری است که در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۹ بازداشت شده و برای وی قرار تامین از نوع بازداشت موقت صادر شده است.

وزیری با بیان اینکه متهم بیماری خاصی نداشته اما متمایل به آشوب گری و دارای حس انتقام جویی گفت: حبیب فرج الله چعب متهم به افساد فی الارض از طریق تشکیل و اداره گروهک حرکت النضال و طراحی و اجرای عملیات‌های تروریستی و تخریب اموال عمومی است.

نماینده دادستان با تشریح اقدامات انجام شده توسط متهم گفت: این فرد اقدام به عملیات بمب گذاری در فرمانداری اهواز، عملیات بمب گذاری در سازمان برنامه  و بودجه خوزستان، عملیات بمب گذاری در اداره مسکن و شهرسازی اهواز، عملیات بمب گذاری در محیط زیست اهواز، عملیات بمب گذاری درخطوط لوله انتقال نفت خوزستان، عملیات بمب گذاری در فرمانداری دزفول و آبادان و برنامه ریزی جهت انجام بمب گذاری های دیگر نموده است.

وی ادامه داد: گروهک تروریستی الاهوازیه در سال ۱۳۷۸ هسته اولیه خود را تشکیل داد و با انجام سه عملیات بمب گذاری رسما اعلام موجودیت کرد و از سال ۱۳۸۴ تاکنون مستمرا مرتکب اقدامات وحشتناکی شده است، مثل حمله مسلحانه، سرقت مسلحانه، خرید و نگهداری سلاح گرم و ایجاد رعب و وحشت و عملیات تروریستی که منجر به شهادت بیش از ۷۴ شهروند شده است.

نماینده دادستان خاطر نشان کرد: طراحی عملیات‌های این گروهک در کشورهای سوئد و دانمارک با حمایت عربستان صورت می گیرد و سرکرده‌های این گروهک در این کشورها ساکن هستند و با وجود اعلان قرمز صادرشده برای آنها کاری برای تحویل این عناصر به جمهوری اسلامی از صوی کشورهای اروپایی و عربی صورت نگرفته است.

نماینده دادستان در ارتباط با این گروهک تروریستی گفت: اهداف عملیات تروریستی گروهک حرکت‌النضال شهروندان عادی بوده و با وجود نفرت‌پراکنی قومی بسیار قربانیان قابل این گروهک شهروندان عرب بودند. این گروهک در شهریورماه سال ۱۳۹۷ مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس را مورد حمله قرار داده‌اند.

وی اضافه کرد: عناصر کروهک حرکت‌النضال در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی ضمن ارعاب و تهدید شهروندان ایرانی را به خشونت فرا می‌خواندند.

وزیری با اشاره به سوابق حبیب فرج‌الله چعب گفت: این فرد فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۷۶ با استفاده از فضای باز سیاسی آن دوران و در پوشش حزب غیرقانونی از طریق توسل به اقدامات تروریستی و ترور سران کشور شروع کرده است و تا خردادماه ۱۳۸۴ اقدام به آموزش ۳۰ نفر که دارای تفکر تجزیه‌طلبانه بودند نموده‌اند. تشکیلات تروریستی این گروهک به شاخه‌های نظامی و اقتصادی تقسیم شده و شاخه نظامی این سازمان مسئول انجام عملیات تروریستی سال ۱۳۸۴ استان خوزستان بوده است. حبیب فرج‌الله چعب به عنوان معاون و مسئول شاخه نظامی گروه مسئولیت جذب و آموزش نیروهای خود و هدایت اعمال تروریستی را برعهده داشته که پس از متواری شدن به اروپا فیلم‌های تروریستی را از داخل مدیریت می‌کند.


 

نماینده دادستان در پایان گفت: این فیلم‌ها تنها بخش کوچکی از اقدامات تروریستی این گروهک بود و اگر قصد این گروهک خسارت به مراکز دولتی بوده چرا در ساعات کار، اقدامات خود را انجام دادند که مردم تردد داشته‌اند؟ نمی‌شود که یک گروه ادعای حمایت از یک قومیت را داشته باشد اما همان افراد را فدا کند و مورد هدف اقداماتش قرار دهد، اگر هدف اقدام تروریستی علیه مراکز عمومی و دولتی بوده پس چرا این شهروندان شهید شدند؟

پس از پایان اظهارات نماینده دادستان، قاضی با اعلام ختم این جلسه گفت: به منظور حفظ شرایط متهم برای دفاع، به این مقدار از کیفرخواست با  نظر هیئت قضات بسنده می‌کنیم و جلسه را به تاریخ دیگری موکول می‌کنیم.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
روایت فیلم خصوصی که زمینه ساز جنایت خونین شد
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار خرداد 1405 از فردا
سارقان مسلح عاملان شهادت افسر نیروی انتظامی در اغتشاشات بودند
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 27 اردیبهشت ؛ حرکت ناموزون قیمت‌ها +جدول
اشک ارادت شهید شمخانی در کاظمین؛ پناه آخر یک روح بی‌قرار به امام جواد(ع)
وصول 21 هزار میلیارد ریال مالیات معوق از یک شبکه مجرمانه
پشت پرده روابط ابوظبی و تل‌آویو چه می‌گذرد؟
هشدار سخنگوی ارشد نیروهای مسلح به تهدیدهای آمریکا
تأکید هلال احمر بر آموزش همگانی کمک‌های اولیه
200 دیپلمات سابق کانادایی خواستار تحریم اسرائیل شدند
هشدار درباره گسترش ابولا به کشورهای همسایه کنگو
قالیباف نماینده ویژه ایران در امور چین شد
پناهِ آخرِ یک روحِ بی‌قرار…
جزئیات بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری در سال 1405 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 27 اردیبهشت 1405 / دلار درجا زد
ژنرال اسرائیلی: توافق احتمالی با ایران برای تل‌آویو نامطلوب است
تشکیل جلسه دادگاه جنجالی مالک کافه های ساعدی نیا ؛ متهم در دادگاه چه گفت؟
شکایت مهاجم خارجی استقلال به فیفا رسید
8 کشته در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور عسلویه – کرمانشاه؛ علت حادثه اعلام شد
درخشش وزنه‌بردار ایرانی در آسیا ؛ نصیری بالاتر از قهرمان المپیک ایستاد
پاسخ تند پاکستان به تهدید هسته ای هند
پیام دکتر قالیباف به مناسبت شهادت فرمانده گردان قسام
شرایط جدید فروش ایران‌خودرو اعلام شد + نحوه ثبت نام و نوع خودروها
عربستان: شعارهای سیاسی در موسم حج ممنوع است
اعتراف تل‌آویو به ناتوانی در مقابله با پهپادهای حزب‌الله
پیش بینی قیمت طلای جهانی / مثلث فشار نفت، جنگ و نرخ بهره بر بازار طلا
احتمال گشایش مسیر گفت‌وگو میان ایران و کشورهای خلیج فارس
موافقت مجلس با افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی
افزایش تلفات در لبنان؛ 18 شهید و 124 زخمی در یک روز
کارشناس اقتصادی: جنگ تنها عامل افزایش قیمت دلار نیست
فردا گاز برخی مناطق اصفهان قطع می شود
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
توقیف املاک مهدی نصیری و وابستگانش در قم
قهرمانی بایرن در بوندسلیگا با طعم رکورد؛ هری کین هت‌تریک کرد
چرا آخرین ارجاع رسانه‌ای شمخانی به یک کتاب بود؟
شرط سنی ثبت‌نام پیش‌دبستانی و کلاس اول اعلام شد
قتل نوزاد 40 روزه در مشهد؛ پدر تحت تأثیر مصرف مواد مخدر بازداشت شد
انتقاد نماینده مجلس از تعطیلی بورس در شرایط فعلی
پایان تلخ النصر در فینال لیگ آسیا ؛ رونالدو در حسرت جام ماند
چین؛ متحد یا واسطه استراتژیک؟
بازخوانی هویت تاریخ فرهنگ و میل به ماندن
اخراج گسترده دیپلمات‌های آمریکایی در میانه بحران‌ها
توافق وزارت بهداشت و بانک مرکزی برای تسهیل تأمین ارز و نقدینگی دارو
افق جنگ
تاج: فیفا برای 10 شرط حضور ایران در جام جهانی راه حل ارایه کرد
قیمت گوشت قرمز امروز 27 اردیبهشت 1405 + جدول
جنگ‌ها چگونه طولانی می‌شوند؟
ونزوئلا متحد نزدیک مادورو را تحویل آمریکا داد
ورود حدود 30 هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی
چگونه در لحظه‌های پراسترس سریع آرام شویم؟