×
سیاسی
شناسه خبر : 87056
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/10/27 ساعت 19:54

نورنیوز بررسی کرد؛

رخدادی بسیار مهم که خوب دیده نشد!

در فضای غفلت رسانه‌های رسمی کشور و همچنین فضاسازی‌های غیرواقعی رسانه‌های غربی و برخی جریان‌های غرب‌گرا در داخل، دستاوردهای سفر بسیار مهم وزیر امور خارجه به چین مورد توجه کافی قرار نگرفت.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سفر چند روز گذشته «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان به پکن که طی آن آغاز اجرای قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین رسما اعلام شد در بحبوحه اخبار مذاکرات وین و اخبار سفر آتی رییس جمهور به روسیه آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نگرفت.

در این سفر گرچه مذاکرات دوجانبه جامع و کاملا کاربردی برای فعال‌سازی موافقتنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین صورت پذیرفت و گامی بسیار مهم در پایه‌گذاری فصل جدیدی در روابط تهران-پکن برداشته شد اما در فضای غفلت رسانه‌های رسمی کشور و همچنین فضاسازی‌های غیرواقعی رسانه‌های غربی و برخی جریان‌های غرب‌گرا در داخل، دستاوردهای این رخداد بسیار مهم مورد توجه کافی قرار نگرفت.

عملیات هدفمند رسانه‌ای که علیه همکاری جمهوری اسلامی ایران با قدرت‌های شرقی پیگیری می‌شود به دنبال تثبیت این گزاره در اذهان عمومی  است که گسترش مراودات ایران و چین؛ اولا یک‌سویه است و منافع ایران در آن لحاظ نشده، ثانیا عزت و استقلال ایران را مورد خدشه قرار می‌دهد.

هدف از این وارونه‌نمایی و تحریک جامعه آن است که نظام تحت تاثیر جنگ ادراکی برای نگران‌سازی جامعه نتواند از ظرفیت‌های موجود در حوزه سیاست خارجی استفاده کرده و همچنان معطل بدعهدی و گرانفروشی کشورهای غربی بماند.

این در حالی است که چین به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصاد جهانی به ویژه طی سال‌های اخیر از سوی کشورهای مختلف به عنوان شریک اقتصادی اصلی مورد توجه قرار گرفته و کشورهای زیادی از جمله ایالات متحده و تروئیکای اروپایی حجم مبادلات تجاری خود را با این کشور به طور فزاینده‌ای گسترش داده‌اند.

مشخصا حجم روابط اقتصادی آمریکا و چین به گونه‌ای است که بنابر گزارش‌های منتشر شده از سوی نهادهای اقتصادی بین‌المللی، پکن همچنان از بزرگترین شرکای تجاری واشینگتن به عنوان نماد اقتصاد غرب محسوب می‌شود و این روند در دوران بحران کرونا افزایشی بوده است.

در همین حال کشورهای عربی منطقه نیز طی سال‌های اخیر با هدف تعمیق روابط اقتصادی با چین و تبدیل شدن به شریک اول این کشور در منطقه، تلاش زیادی برای گسترش روابط در حوزه‌های تجاری-اقتصادی و راهبردی با چین داشته‌اند که نشان از یک اراده راهبردی بلندمدت دارد.

این در حالی است که عموم این کشورها تنها متکی به فروش نفت به چین هستند اما صادرات محصولات کشاورزی، فرآورده‌های معدنی و ظرفیت‌های ویژه ترانزیتی ایران در کنار حوزه نفت و انرژی، تراز روابط اقتصادی دو کشور را متفاوت نموده و به آن ماهیتی نسبتا متوازن داده است.

با این تفاسیر؛ اجرای برنامه همکاری جامع میان تهران-پکن در افق ۲۵ ساله که در ادامه همکاری‌های موفق گذشته در حوزه‌هایی چون مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، ایفای نقش موثر در میانجی‌گری و حل موثر چالش‌ها و تنش‌ها، نبرد علیه کووید ۱۹ و همکاری در پروژه‌های تولید واکسن مشترک، ترویج چندجانبه‌گرایی و... صورت گرفته نوید مشارکتی سودمند برای دو طرف را می‌دهد و می تواند به عنوان الگوئی قابل تعمیم به روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها نیز مورد توجه قرار بگیرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی