×
سیاسی
شناسه خبر : 87018
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/10/26 ساعت 17:27
تفسیر ناعادلانه از حقوق بشر

تفسیر ناعادلانه از حقوق بشر

یک کارشناس حقوق بین الملل در نامه ای با عنوان "تفسیر ناعادلانه از حقوق بشر" به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ناعادلانه بودن گزارشات وضعیت حقوق بشر در ایران را مورد نقد و بررسی قرار داد.

نورنیوزـگروه سیاست: مصطفی اعلایی در بخشی از گزارش خود نوشت: قطعنامه «وضعیت حقوق‌بشر در جمهوری اسلامی» که قدمتی تقریبی با وقوع انقلاب اسلامی در ایران دارد عمدتا با تمرکز بر وضعیت اکراد و بهایی‌ها ایجاد شده اما بعدها به موضوعات دیگر نیز پرداخته و با فراز و نشیب هایی در موضوع و رای گیری همراه بوده است. وی ادامه داد، این قطعنامه ها که هرساله در دو نوبت در مجمع عمومی و شورای حقوق‌بشر سازمان ملل تکرار می‌شود به واقع نمایش و برشی از سیاست و روابط بین‌المللی و پیچیدگی‌های فزاینده مناسبات در محیط کنونی بوده و رای مثبت کشورهایی که ناقض ابتدایی‌ترین حقوق اساسی انسانی برای ملت خود هستند، رای ممتنع و منفی کشورهایی با سوابق مناسب حقوق بشری به این قطعنامه ها  بسیار تامل برانگیز است.

در بخش دیگری از این نامه آمده است، قرائن و شواهد غیر قابل انکار وجود دارد که قطعنامه وضعیت حقوق‌بشر در جمهوری اسلامی ایران همواره در چارچوب پروژه ایران‌هراسی و پازل امنیتی کردن ایران در منطقه و جهان تکمیل شده است.

این پژوهشگر امور بین الملل در ادامه نقد خود از گزارش حقوق بشر ایران با اشاره به مفهوم جدید نقض‌های فراسرزمینی حقوق‌بشر، تحریم های اقتصادی و دارویی و نیز حمایت از تروریسم علیه ملت ایران را از موارد مهمی دانست که در ارزیابی شرایط حقوق بشر در ایران مورد توجه قرار نگرفته و به همین سبب این قطعنامه ها اساسا ناعادلانه و غیرسازنده می باشند.

او در بخش دیگری از بررسی گزارش حقوق بشر ایران نوشت، بانیان قطعنامه حقوق‌بشر در ایران خود از عوامل تشدید‌کننده و بعضا موجد نقض حقوق‌بشر اتباع ایرانی در داخل و خارج ایران هستند. وی ادامه داد، امروزه حقوق بشر بیش از آنکه یک موضوع واقعی برای برخورداری جامعه بشری از مواهب آن باشد به یک موضوع تشریفاتی تبدیل شده تا امر و نهی هایی را در راستای نیازهای قدرت های جهان به ملت های مظلوم تحمیل نماید و هرگونه مقاومت در برابر ظلم این قدرت ها را با زور همان قدرت ها پاسخ دهد.

این کارشناس حقوق بین الملل در انتها از خانم میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران و  دیگر صاحبنظران و پیشکسوتان عرصه حقوق و سیاست بین الملل خواست گزارش های وضعیت حقوق بشر در ایران را مورد تجزیه و تحلیل کارشناسانه قرار دهند تا بر اساس نتایج حاصله، قدمی استوار در راه پیشبرد اهداف حقوق بشر در جهان برداشته شود.

این نامه علاوه بر میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، به جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران و وزارت امور خارجه و دادگستری و دادستانی کل کشور نیز ارسال شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واکنش تند قانونگذار آمریکایی به تناقض‌گویی ترامپ
گالری گردی در دومین جمعه مرداد ماه
اخاذی چند هزار میلیاردی شبکه باج نیوز از برخی فعالان اقتصادی
کوهنوردان پاکستانی گرفتار بهمن شدند
کناره‌گیری دبیرکل فدراسیون جهانی ژیمناستیک پس از 12 سال
عامل سرقت از زائران اربعین در دام پلیس
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
صعود 3 آزادکار ایران به نیمه نهایی نوجوانان جهان
اسپانیا گذرگاه مرزی خود با مراکش را بست
اسرائیل به هیچ یک از بندهای توافق پایبند نیست
نخستین اثر ایرانی میهمان خانه موزه تولستوی شد
شهادت مامور گیلانی در درگیری با اشرار مسلح شادگان
آتش سوزی منطقه حفاظت‌شده «شیمبار» مهار شد
هشدار زرد برای گیلان/شنا در سواحل کاسپین ممنوع!
قهرمانی مازندران در کشتی آلیش زنان
حماس: عقب‌نشینی اسرائیل، شرط ما برای تحویل سلاح است
ایران به عضویت سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی درآمد
جان باختن 10 نفر در تصادفات اربعین
زلزله دامغان خسارت جانی نداشت/ یک گسل فعال شد
«نردبان»، امروز به مدرسه میناب رسید
تهرانی ها منتظر وزش باد و گردوخاک باشند
ائتلاف دریایی، آغاز امنیت یا مقدمه بحران بزرگ‌تر؟
نبیه بری: اسرائیل قصد خروج از خاک لبنان را ندارد
بازنشستگان بخوانند؛افزایش اعتبار خرید از فروشگاه‌های زنجیره ای
حریق نخل و انبار ضایعات، عامل دود شرق بندرعباس
قیمت دینار عراق امروز جمعه 9 مرداد 1405 | دینار اربعین چقدر ارزان شد؟
25 کشته در حادثه معدن پاکستان
روایت ماموریت تاریخی خلبانان شیراز در جنگ تحمیلی سوم
حذف ایران از رقابت های جهانی سپک تاکرا پس از 20سال
استقلال به دنبال جذب دو بازیکن خارجی
ارائه 36 هزار خدمت امدادی به زائران اربعین
زمان پخش زنده کشتی فرنگی قهرمانی نوجوانان جهان امروز جمعه 9 مرداد
بازگشایی جاده سیل‌زده گلستان در 16 ساعت
2نفتکش متخلف هدف قرار گرفتند و 4نفتکش بازگشتند
بازنشستگان کشوری بخوانند، آغاز ثبت نام وام اربعین
توصیه به زائران؛ بازگشت را به روزهای پایانی موکول نکنید
ایران چگونه معادلات آمریکا و اسرائیل را تغییر داد؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی زمان پرداخت معوقات بازنشستگان را مشخص کرد
تنش های خاورمیانه سفرهای هوایی جهان را کاهش داد
میوه ارزان شد یا گران؟ + قیمت
مستاجران بخوانند؛ افزایش مبلغ وام ودیعه مسکن
زمستان سخت اروپا؛ پیامد تنش‌های داغ خاورمیانه
عربستان مدعی تشکیل ائتلاف دریایی در دریای سرخ شد
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
بازداشت یک نفر به اتهام جاسوسی برای ایران
5 مسافر در آب‌های ساحلی رامسر غرق شدند
دیدار رئیس سازمان الحشد الشعبی با سفیر ایران در بغداد
چه کسانی بیشترین بیت‌کوین جهان را دارند؟
برخورد قاطع با گران‌فروشی و تخلفات بلیت اربعین
خسارت 7 میلیاردی دانشگاه هرمزگان در جنگ