×
سیاسی
شناسه خبر : 87010
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/10/26 ساعت 14:36
اکسیوس: آمریکایی‌ها از تکرار حمله به کنگره می‌ترسند

اکسیوس: آمریکایی‌ها از تکرار حمله به کنگره می‌ترسند

«دموکراسی آمریکا در آستانه فروپاشی». این تیتری است که بیشتر خبرگزاری‌ها بر پیشانی گزارش‌هایشان درباره «یافته‌های افکارسنجی جدید موسسه اکسیوس» منتشر کرده‌اند.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: این نظرسنجی که هفته گذشته به بهانه سالگرد حادثه تاریخی حمله طرفداران دونالد ترامپ به کنگره آمریکا در روز ششم ژانویه به انجام رسیده، حکایت از این می‌کند که به عقیده ۵۸ درصد از آمریکایی‌ها دموکراسی در این کشور در معرض خطر فروپاشی قرار دارد.

نظرسنجی اکسیوس برای اولین بار در تاریخ چند قرنی ایالات متحده نشان‌دهنده این واقعیت بی‌سابقه نیز هست که به باور ۷۶ درصد از شرکت‌کنندگان این نظرسنجی، آمریکا به طور جدی در خطر قرار دارد. این عده البته مانند تمام تاریخ آمریکا در قبال تهدیدات خارجی اعتماد به نفسی تام و تمام دارند و معتقدند خطری که آمریکا را تهدید می‌کند، از سوی رقبای خارجی نیست- و بی‌ثباتی سیاسی را خطری به مراتب بزرگ‌تر از تهدیدات خارجی می‌دانند.

در گزارش اکسیوس آمده:

اکثر آمریکایی‌ها انتظار دارند که در آینده‌ای نه چندان دور اتفاقاتی مانند حمله مرگبار طرفداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا در تاریخ ششم ژانویه، در فضای سیاسی این کشور تکرار خواهد شد. نکته مهم‌تر اما اعتماد به دموکراسی آمریکا است- که تنها نزدیک به نیمی از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی اکسیوس گفته‌اند که هم‌چنان به دموکراسی دیرینه این کشور باور دارند.

نظرسنجی اکسیوس که در زمینه مسایل مختلفی به انجام رسیده، در بسیاری از حوزه‌ها، از جمله در زمینه انتخابات گذشته ریاست جمهوری به نتایجی حیرت‌انگیز منتهی شده است.

اکسیوس در این زمینه به آمار ۵۵ درصدی شهروندانی اشاره کرده که معتقدند جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در یک روند قانونی پیروز شده است. این نتایج بیشتر به این دلیل ساده غیرمنتظره و باورنکردنی جلوه می‌کند که تفاوت چندانی با نتایج نظرسنجی سال گذشته اکسیوس ندارد که در آن شش نفر از هر ده آمریکایی بر انتخاب قانونی بایدن صحه گذاشته بودند- که در شرایطی که دولت بایدن یک سال پر از شکست و گاف‌های متعدد سیاسی را پشت سر گذاشته، حفظ همان میزان اعتماد و محبوبیتی که رئیس جمهور دموکرات آمریکا پارسال در اوج بحران‌های سیاسی حاصل از شورش دوستداران ترامپ داشت، تا حد زیادی شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد.

اکسیوس در ادامه با اشاره به این که «البته در نقطه مقابل، مخالفان بایدن هم حضور قابل توجهی در نظرسنجی داشتند- و به عنوان مثال ۲۶ درصد از شرکت‌کنندگان باور داشتند که پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ با کمک دروغ و تقلب حاصل آمده است»؛ نتایج نظرسنجی درباره میزان اعتماد مردم به آینده دموکراسی آمریکا را مورد تحلیل قرار داده است:

در این زمینه ۵۸ درصد از آمریکایی‌ها بر این باورند که دموکراسی آمریکا در آینده نزدیک دچار فروپاشی خواهد شد.
نکته جالب‌تر این که حدود نیمی از جمهوری‌خواهان و البته هفتاد درصد از دموکرات‌ها وقوع نوعی جنگ داخلی را در آینده آمریکا قطعی می‌دانند.

اکسیوس در بخش‌های دیگری از نظرسنجی خود به فعالیت‌ها و نتایج و تبعات فعالیت‌های کمیته بررسی ماجراهای ششم ژانویه نیز پرداخته- که در این بخش ۵۸ درصد از شهروندان ایالات متحده آمریکا گفته‌اند که از نظرشان فعالیت‌ها و اقداماتی که کمیته بررسی حوادث ششم ژانویه به انجام رسانده، باعث ایجاد اختلاف و گسترده‌تر شدن شکاف‌های سیاسی در آمریکا خواهد شد.

اما نظرسنجی اکسیوس نتایج جالب توجه دیگری نیز داشته. از جمله این که ۳۷ درصد از مردم آمریکا به طور جدی بعد از شورش خونین ششم ژانویه در کنگره دیگر به موضوعی مانند دموکراسی آمریکایی ایمان ندارند. از این بین ۲۹ درصد گفته‌اند که تا ماجراهای سال گذشته باور عمیقی به وجود دموکراسی در آمریکا داشته‌اند، ولی از ژانویه به این سو باورشان را از دست داده‌اند. این در حالی است که ۱۰ درصد از شرکت‌کنندگان هم به صراحت گفته‌اند که هیچ‌گاه به دموکراسی آمریکایی باوری نداشته‌اند. ۴۹ درصد نیز البته اعلام کرده‌اند که همچنان به دموکراسی آمریکایی ایمان دارند.

کارشناسان سیاسی بر این باورند که موضوعی که نتایج نظرسنجی اکسیوس را برای آینده آمریکا خطرناک‌تر جلوه می‌دهد این است که جمهوری‌خواهان بیشتر از دموکرات‌ها (۴۷ درصد در مقابل ۲۸ درصد) گفته‌اند که ایمان‌شان به دموکراسی آمریکایی از بین رفته است- که بی‌ارتباط با ادعاهای ترامپ مبنی بر وقوع تقلب گسترده در انتخابات نمی‌تواند باشد. ادعایی که تحلیلگران آن را خطرناک‌ترین ادعای سیاسی سال‌های اخیر آمریکا می‌دانند و عقیده دارند که به واسطه محبوبیت حیرت‌انگیز ترامپ در میان رای‌دهندگان جمهوری‌خواه قابلیت غیر قابل باوری در زمینه ایجاد آشوب و ناآرامی- و البته جنگ داخلی ادعایی- می‌تواند داشته باشد.


شفقنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
غزه تحویل گرفتن 15 پیکر شهید از رژیم صهیونیستی را تأیید کرد
کاهش 50 درصدی سقط جنین در کشور
امشب هر دو مسیر تونل رسالت مسدود است
پیروزی و صعود فوتسال ایران مقابل تاجیکستان + گل ها
X
آگهی تبلیغاتی