×
سیاسی
شناسه خبر : 84857
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/10/20 ساعت 13:02
هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین

نورنیوز بررسی کرد؛

هنر متوازن‌سازی نقش طرف‌های مذاکره در وین

مذاکره برای تامین منافع ملی و استیفای حقوق ملت، هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران تابو نبوده و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته بر آن تاکید نمودند حتی «مذاکره، صحبت و تعامل با دشمن در مقطعی به معنی تسلیم شدن نیست.»

نورنیوز ـ گروه سیاسی: مذاکرات در وین میان ایران و ۱+۴ به طور جدی در جریان است و طرف‌های گفتگو همچنان بدون وقفه برای کاهش اختلافات و دستیابی به توافق تلاش می‌کنند.

در این میان استفاده از ابزارهای خارج از میز مذاکره به ویژه جنگ رسانه‌ای و روانی برای منفعل کردن هیئت مذاکره‌کننده ایرانی و اثرگذاری بر افکار عمومی داخل کشور همچنان از سوی طرف غربی به شدت دنبال می‌شود.

یکی از موضوعات مهمی که از ابتدای شکل‌گیری دور جدید مذاکرات و به خصوص طی هفته گذشته سوژه رسانه‌های معاند و برخی جریان‌های داخلی شده است نقش روسیه در انتقال پیام میان طرفین مذاکره به ویژه ایران و آمریکا است.

تاکید بر این گزاره غیر واقعی که روسیه وکالت ایران را در مذاکرات بر عهده دارد و نماینده این کشور در مذاکرات رابط اصلی میان تیم ایران و هیئت آمریکایی مستقر در وین است، ترجیع‌بند بیشتر اخبار و گزارش‌های منتشر شده در این خصوص بوده است.

هدف اصلی از این فضاسازی سنگین و البته غیر حرفه‌ای که با بزرگ‌نمایی یک فریم عکس از ملاقات دوجانبه «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه و «رابرت مالی» نماینده آمریکا و ندیدن تعمدی دیگر تصاویر مربوط به ملاقات‌های دوجانبه دیپلمات‌های حاضر در وین صورت گرفت، القاء این پیام بود که ایران اراده‌ مستقلی در مذاکرات نداشته و همه چیز را به روس‌ها سپرده است.

این جوسازی دروغین که متاسفانه با پمپاژ برخی جریان‌های مخالف دولت سیزدهم در داخل نیز اوج گرفت، اهداف متعددی از جمله تحت‌الشعاع قرار دادن سفر قریب‌الوقوع آیت‌الله رئیسی به مسکو را در پس خود دارد و تلاش می‌کند با ایستادن پشت شعار «نه‌شرقی، نه‌غربی» منویات غرب‌گرایانه خود را پنهان کرده و این‌گونه وانمود کند که گوئی ایران از استقلال خود در رابطه با قدرت‌های شرقی دست کشیده است.

در این رابطه چند نکته مهم وجود دارد که باید برای رفع شبهات ایجاد شده مورد توجه قرار بگیرد:

نخست؛ عدم موافقت ایران با حضور آمریکا در جلسات کمیسیون مشترک به دلیل خروج غیر قانونی این کشور از برجام بوده و تا زمانی که آمریکا به تعهدات خود در برجام باز نگردد نمی‌تواند در جلسات شرکت کند.

دوم؛ گفتگوی دو یا چندجانبه کشورهای حاضر در مذاکرات با یکدیگر موضوعی کاملا طبیعی و مسبوق به سابقه است و در دوره‌های قبلی مذاکرات هم این روال وجود داشته است.

سوم؛ «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دلیل نقشی که در هماهنگ‌سازی طرف‌های حاضر در مذاکرات دارد به صورت طبیعی محور اصلی تبادل پیام‌های قابل تبادل نیز هست و طرفین نیز این مسئولیت را برای او به رسمیت شناخته‌اند.

موضوع قابل ذکر در این بخش این است که در جریان‌سازی‌های رسانه‌ای هیچ اشاره‌ای به نقش اصلی و ذاتی «انریکه مورا» در خصوص تبادل پیام میان هیئت‌ها نمی‌شود و نسبت به انعکاس جلسات متعدد و طولانی او با مذاکره‌کننده ارشد ایران و «رابرت مالی» فرستاده آمریکا در وین عمدا تغافل می‌شود.

چهارم؛ مذاکره برای تامین منافع ملی و استیفای حقوق ملت هیچگاه برای جمهوری اسلامی ایران تابو نبوده و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب روز گذشته بر آن تاکید نمودند حتی «مذاکره، صحبت و تعامل با دشمن در مقطعی به معنی تسلیم شدن نیست.»

پنجم؛ رویکرد ایران در مذاکرات وین تابع اصولی است که مهمترین آن تامین منافع ملی، حفظ عزت، دفاع از حقوق از دست رفته ملت و دستیابی به توافق خوب است.

در مسیر تحقق اهداف ذکر شده، تیم مذاکره‌کننده ایران بهره‌گیری از مجموعه ظرفیت‌های موجود به صورت هوشمندانه و در زمان مناسب را دستور کار خود دارد و در این چارچوب بدون هیچ‌گونه محدودیتی از ابزارهای مذاکره، رایزنی و تبادل پیام با همه طرف‌های حاضر در مذاکرات برای رسیدن به اهداف تعیین شده بهره خواهد برد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
چرائی آغاز فعالیت« کارگروه تدابیر اجرائی» در مذاکرات وین
جمعه 1400/10/24 ساعت 11:44
نورنیوز بررسی کرد؛
چرائی آغاز فعالیت« کارگروه تدابیر اجرائی» در مذاکرات وین
طی هفته گذشته ،پیشرفتهای اندکی در موضوعات اصلی مورد گفتگو در مذاکرات وین حاصل شده و تشکیل کارگروه تدابیر اجرائی را نیز باید از نتایج آن دانست،لیکن بدلیل تداوم تحرک ناکافی طرف های غربی همچنان کُندی تصنعی برفرایند گفتگوها حاکم است
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
پنج‌شنبه 1400/10/23 ساعت 10:37
نور نیوز بررسی می کند؛
بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری در وین
در حالی که طی هفته گذشته همه طرفهای حاضر در مذاکرات وین از پیشرفت نسبی مذاکرات خبر داده اند بازی جدید آمریکا برای امتیاز گیری با استفاده از فشارهای سیاسی و رسانه ای با درخواست 110 نماینده مجلس این کشور از بایدن برای خروج از مذاکرات آغاز شد.
چرا برجام در گذشته منافعی برای کشور نداشت؟
سه‌شنبه 1400/10/21 ساعت 13:02
نورنیوز بررسی می‌کند؛
چرا برجام در گذشته منافعی برای کشور نداشت؟
پیچیدگی دور جدید مذاکرات، علاوه بر اختلاف نظرهای جدی در پیش‌نویس‌های هسته‌ای و تحریم به طراحی راهکارهای عملی برای راستی‌آزمایی و تضامین به عنوان شروط اصلی برای دستیابی به توافقی قابل اتکاء و پایدار مربوط می‌شود.
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن سناریوی غرب
شنبه 1400/10/18 ساعت 16:15
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن سناریوی غرب
در دور هشتم مذاکرات علاوه بر شکل‌گیری پیشرفت نسبی، طرف غربی فعلا در ریل مذاکراتی تعیین شده از سوی ایران قرار گرفته است.
رویکرد رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین به زبان ساده
شنبه 1400/10/18 ساعت 09:26
نورنیوز بررسی کرد؛
رویکرد رسانه‌ای غرب در مذاکرات وین به زبان ساده
غرب با «روایت‌گری تحریف‌شده» بر آن است تا ایران را در صورت شکست مذاکرات، «مقصر اصلی» و در صورت حصول توافق، «بازنده اصلی» معرفی نموده و در هر دو صورت ضمن دوقطبی‌سازی جامعه موجبات شکاف میان مردم و حاکمیت را رقم بزند.
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن ترفند «چکش و سندان»
جمعه 1400/10/17 ساعت 00:13
نورنیوز بررسی کرد؛
سبک مذاکراتی جدید ایران و بی‌اثر شدن ترفند «چکش و سندان»
در دور هشتم مذاکرات علاوه بر شکل‌گیری پیشرفت نسبی، طرف غربی فعلا در ریل مذاکراتی تعیین شده از سوی ایران قرار گرفته است.
چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟
چهارشنبه 1400/10/15 ساعت 10:43
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا ایران با آمریکا مذاکره نمی‌کند؟
با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام، تنها محور قابل گفتگو میان ایران و آمریکا به عنوان کشور عضو 1+5 موضوعیت خود را از دست داده است.
چرا مذاکرات وین فضای اجتماعی کشور را ملتهب نکرد
یکشنبه 1400/10/12 ساعت 17:16
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا مذاکرات وین فضای اجتماعی کشور را ملتهب نکرد
پرونده مذاکرات در شرایط جدید با همه پیچیدگی‌های آن به صورتی مدیریت می‌شود که طی آن اشخاص و نهادهای ذیربط با هدایت نهاد امنیت ملی صرفا بر انجام وظایف تخصصی‌شان متمرکز بوده و خود را از حاشیه‌ها به دور نگاه داشته‌اند.
چرا همراهی روسیه و چین با ایران وارونه روایت می‌شود؟
شنبه 1400/10/11 ساعت 15:02
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا همراهی روسیه و چین با ایران وارونه روایت می‌شود؟
در خلال مذاکرات وین، برخی در داخل با روایت وارونه از همراهی ضلع شرقی مذاکرات با ایران، مدعی راهبری مذاکره‌کنندگان ایرانی توسط روسیه و چین هستند.
بازخوانی اهداف واقعی مذاکره کنندگان در وین
سه‌شنبه 1400/10/07 ساعت 12:18
نورنیوز بررسی کرد؛
بازخوانی اهداف واقعی مذاکره کنندگان در وین
بررسی پیچیدگی‌های حاکم بر مذاکرات وین موید این واقعیت است که اصرار طرف‌های غربی بر محدود بودن زمان، تلاشی هدفمند برای بر هم زدن آرامش و تمرکز تیم مذاکره کننده ایرانی برای حصول دو دستاورد مورد نظر اروپا و آمریکا است: «عدم توافق با مقصرنمایی ایران و یا توافق بد»
نظرات

آخرین اخبار
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به اهواز، چابهار و بندرعباس/هیچ تهدیدی بی‌پاسخ نخواهد ماند
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد
اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
کرملین: آمریکا از روند صلح اوکراین دور شده است
هفته ای ماندگار با امتی عزادار
واریز نخستین مرحله وام 75 میلیون تومانی بازنشستگان آغاز شد
محکومیت شدید جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی وزارت امور خارجه ایران
حمله جدید اسرائیل با بمب فسفری به جنوب لبنان