×
اقتصادی
شناسه خبر : 84845
تاریخ انتشار : دوشنبه 1400/10/20 ساعت 11:40
خرید و فروش حواله؛ قانونی یا غیرقانونی؟

خرید و فروش حواله؛ قانونی یا غیرقانونی؟

ماجرای خرید و فروش حواله از آن دست مباحثی است که همچنان جواب مشخصی برایش ارائه نشده است. این روزها حواله ایران‌خودرو و سایپا در بازار خرید و فروش می‌شود در حالی که برخی می‌گویند این کار غیرقانونی است.

نورنیوز-گروه اقتصاد: اگر چه بازار خرید و فروش حواله‌های ایران‌خودرو و سایپا در بازار خودرو گرم است اما گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره مجاز بودن یا غیرقانونی بودن این کار مطرح می‌شود. برخی از کارشناسان معتقدند که خرید و فروش حواله اساسا کار اشتباه و غیرقانونی است. و برخی درگیر این خرید و فروش‌ها هستند. مهمترین سوال این است که افرادی که اقدام به خرید و فروش حواله کردند با چه قانونی رو به رو خواهند شد. آیا معامله و خرید و فروش حواله‌ها برایشان دردسرساز خواهد شد؟برخی کارشناسان قیمت این حواله‌‌ها را ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان برآورد می‌کنند.

کافی است سری به یکی از موتورهای جست‌وجو  فضای مجازی بزنید تا با جست و جوی کوچکی  تبلیغاتی در مورد خرید و فروش حواله‌ خودروهای کارخانه‌ای منتشر می‌شود. در این آگهی‌ها نوع خودرو و قیمت آنها بر اساس مدل خودرو ذکر شده است.

با این وجود چندی پیش  حمیدرضا حیدری، رئیس انجمن نمایشگاه‌داران مشهد نیز چندی پیش در این مورد به تجارت‌نیوز گفته بود: معامله حواله خودرو غیرقانونی نیست. حواله‌ها مانند سهمیه نیستند و آزادند. افراد می‌توانند آنها را داد و ستد کنند و منع قانونی ندارند.

این در حالی است که چند ماه بعد از آنمعاون اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کرد که اگر دفترخانه‌ای اقدام به این خرید و فروش کند، با آن طبق قانون برخورد می‌شود.

با وجود این، پیگیری‌از شرکت‌های خودروسازی مشخص کرد که معامله حواله خودرو منع قانونی خاصی ندارد و به دلیل حذف سندهای رهنی توسط شرکت‌های خودروسازی افرادی در بازار آزاد و فضاهای مجازی این در حال خرید و فروش این حواله‌ها هستند.

خرید و فروش پر دردسر

این روزها خرید و فروش حواله قانونی است و منعی ندارد. این را یک وکیل پایه یک دادگستری می گوید و ادامه می‌دهد: اما در این معاملات ممکن است طرفین یکدیگر را دچار مشکلاتی کنند.

پیش از این  بازار حواله فروشی بسیار داغ بود، چراکه خرید ماشین دردسرهای زمان حال را نداشت و هر فرد با اندکی پس انداز می توانست یا در بازار آزاد یا در کارخانه خودرو بخرد. برای خرید حواله گشت و گذاری در فضای مجازی کافی است. افرادی که در گذشته اقدام به پیش خرید خودرو کرده اند به دلیل از خرید خودرو منصرف شده اند و حالا با دریافت سود حواله خرید را به فرد دیگری منتقل می کنند.

اما ما مروری کوتاه بر تجربه معامله‌گران حواله خودرو این نتیجه به دست می‌آید که این اقدام چندان بی دردسر و بی حاشیه نیست.. افرادی که برای خرید حواله اقدام می کنند باید مبلغی را به عنوان سود به فرد فروشنده بدهند که اصولا این مبلغ متغیر است  و تفاوتی بین فروشنده و خریدار خواهد بود. حال که این بین ممکن است برخی طمع کنند و مبلغ زیادی از فرد خریدار بگیرند.

از طرفی به دلیل افزایش قیمت محصولات درب کارخانه، برای افراد دیگر نمی صرفد که حواله بخرند چرا که اینگونه قیمت خودرو دریافتی درب کارخانه از قیمت بازار آزاد بیشتر خواهد شد. اگر سری به سایت‌های نیازمندی آنلاین بزنیم با انبوهی از آگهی‌ها با مضمون «فروش حواله خودرو» مواجه می‌شویم؛ این در حالی است که ایران خودرو و سایپا هر دو اعلام کرده‌اند هرگونه خرید و فروش حواله خودرو‌های طرح فروش ویژه ممنوع است.

محمدعلی ابراهیمی، در این معاملات فرد خریدار حواله خودرو را تحویل نمی‌گیرد زیرا سندی به نام خریدار زده نمی‌شود. احتمال این وجود دارد که فرد فروشنده حواله، بعد از دریافت خودرو، آن را تحویل خریدار حواله ندهد. در این مورد طرفین معامله باید به دادگاه مراجعه کنند.

او در مورد صحبت معاون اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور توضیح داد: این صحبت‌ها درون سازمانی است و هنوز به تصویب مجلس و تبدیل آن به قانون نرسیده است.


بورس خبر ایرانیان
نظرات

آخرین اخبار
آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش
اعتراف سنتکام به استفاده از کشورهای همسایه ایران برای شلیک موشک‌های برد کوتاه
پرواز همای: فقط مردم ایران می‌توانند سرنوشت خاکشان را رقم بزنند
برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد 1405 اعلام شد
ابعاد دیپلماتیک تجاوزات آمریکا و اسرائیل
کیفیت ناسالم هوا، گروه های حساس در خانه بمانند
بارش برف زمستانی هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد
ملاحظات یکسان‌سازی نرخ ارز
زندگی در تهران زیر سایه‌ جنگ ادامه دارد
پنج شهید و یک مجروح در حمله صهیونی آمریکایی به یک خانه مسکونی در اراک
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند
دمشق: سوریه مستقیما تحت تأثیر پیامدهای جنگ در منطقه قرار دارد
سفیر ایران: تجاوز آمریکا و اسرائیل وضعیت خطرناکی برای غیرنظامیان ایجاد کرده است
وضعیت کشورهای عرب خلیج فارس پس از جنگ چگونه خواهند بود؟
حزب‌الله لبنان از انجام 24 عملیات نظامی در یک روز خبر داد
سناتور آمریکایی: ترامپ و وزیر جنگش مسئول کشته شدن 175 نفر در میناب هستند
اجرای 37 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
جزئیات تماس تلفنی پوتین و ترامپ اعلام شد
سامانه‌های تاد آمریکا در خاورمیانه آسیب دیدند
مقام سابق پنتاگون: رهبر جدید ایران فرقی با رهبر قبلی ندارد
اسرائیل آدرس‌های داده شده توسط اینترنشنال در ایران را هدف قرار می‌دهد
انجمن خودروسازی آمریکا: قیمت هر گالن بنزین طی 10 روز 16.4٪ افزایش یافته است
علی مطهری: انتخاب آیت الله سید مجتبی خامنه ای تصمیم درستی بود
درخواست مشاوران ترامپ برای تدوین طرح خروج از جنگ
فرار آمازون و مایکروسافت از مراکز داده خلیج فارس
بازدید شبانه عارف از ایستگاه‌های بازرسی فراجا در تهران
پایانی برای جنگ وجود ندارد
در پی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران بیش از 1٬255 نفر شهید شدند
خبرنگار الجزیره در تهران: تلاش ویتکاف برای برقراری ارتباط با عراقچی
افسر اطلاعاتی آمریکا : جنگ را در همان روز اول باختیم
سخنگوی سپاه: ترامپ در تلاش است تا با دروغ و فریب، فشار روانی به ایران بیاورد
5 سال زندان برای انتشار تصاویر حملات موشکی ایران در اسرائیل
حزب الله مرکز توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی را موشکباران کرد
حزب‌الله برای اولین بار پایگاه «زیپوریت» در شرق حیفا را موردهدف قرار داد
مخالفت عراق برای استفاده ار آسمان و خاک خود برای حمله به همسایگان
انتقاد شدید اسپانیا از موضع رئیس کمیسیون اروپا در قبال جنگ علیه ایران
پاسخ قاطع سردار نائینی به یاوه‌گویی‌های ترامپ برای فرار از فشار جنگ
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
حمله پهپادی به کنسولگری امارات در کردستان عراق
شلیک همزمان موشک از ایران و لبنان به شمال فلسطین اشغالی
گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و نخست‌وزیر کانادا با محوریت تحولات منطقه
حمله پهپادی به پایگاه پشتیبانی لجستیکی سفارت آمریکا در بغداد
عراقچی: فکر نمی‌کنم دیگر گفتگو با آمریکا در دستورکار ما باشد
حمله آمریکایی- صهیونیستی به مقرهای الحشد الشعبی
برقراری تردد کامل از گمرکات مرزی ایران و جمهوری آذربایجان
کرملین: پوتین و ترامپ تبادل‌نظر مفیدی درباره ایران داشتند