×
اقتصادی
شناسه خبر : 84806
تاریخ انتشار : یکشنبه 1400/10/19 ساعت 13:08

اسنپ و سو استفاده از اعتماد مشتری

اسنپ قصد دارد سالانه 60 درصد جریمه از مشتریان خود اخد کند که بیشتر به یک سوداگری بزرگ شبیه است تا وجه التزام مشتری.

نورنیوزـگروه اقتصاد: اپلیکیشن اسنپ که حالا به یکی از بزرگترین بنگاه‌های خدماتی کشور تبدیل شده هر روز یک سرویس یا کاربری جدید را به قابلیت‌های خود می‌افزاید. هرچند در همه موارد این تغییرات به نفع مشتری تمام نمی‌شود.

اخیرا اسنپ برای برخی کاربران خود امکان استفاده از پرداخت اعتباری را فعال کرده  که طبق آن کاربران می‌توانند پرداخت خود را بدون داشتن اعتبار انجام دهند و در ماه بعد هزینه‌ی آن را بپردازند. شعار اسنپ در این تغییر «الان بخر بعدا پرداخت کن» بوده و در تبلیغاتش از این طرح تحت عنوان «آغاز شیوه‌ی نوین پرداخت در ایران» یاد کرده و آن را به عنوان نمونه‌ای تجربه شده در دنیا معرفی کرده است. گذشته از اینکه آنچه در واقعیت رخ می‌دهد واقعا چقدر با این شعارها مطابقت دارد این نکته اهمیت دارد که تجربه کاربری این قابلیت، موید چیز دیگری است.

اسنپ برای دیرکرد پرداخت مشتریان خود ۵درصد جریمه در نظر گرفته است. جریمه‌ای که کاربران در زمان فعال کردن این سرویس نسبت به آن تفهیم نمی‌شوند. اسنپ در سایت خود نیز چنین موضوعی را در معرفی سرویس درج نکرده و صرفا در بخش کامنت‌ها و در قسمت سوالات متداول نحوه محاسبه جریمه را توضیح داده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد کابردان در زمان پرداخت جریمه یا از طریق پیامک‌های پس از فعال سازی متوجه این جریمه شده‌اند، پیامکی که حتی در آن هم نحوه محاسبه توضیح داده نشده است. علاوه بر این موارد، نفس گرفتن چنین جریمه‌ای می‌تواند دارای اشکالات دیگری هم باشد.

از آنجا که این قابلیت نوعی قرض محسوب می‌شود، این رفتار اسنپ می‌تواند اشکال شرعی نیز داشته باشد. چرا که طبق فتاوی معتبر تاخیر در پرداخت اقساط وام، خسارتى بر عهده وام گیرنده نمی‌گذارد. اگر این وجه التزام جنبه تعزیری داشته باشد، باید جریمه به حساب بیت‌المال واریز شود و اگر تحت عنوان شرط ضمن عقد قرارداد باشد نیز باید به وام گیرندگان تفهیم شود و آنها موافقت کنند. تنها در این صورت ،اخذ چنین مبلغی مشروع می باشد.

گذشته از این موارد، مبلغ در نظر گرفته شده بسیار زیاد است. طبق پاسخ اسنپ به یکی از کاربران، مبلغ پنج درصد جریمه در پایان هر ماه محاسبه می‌شود و همچنین به ازای هر ماه دیرکرد، مبلغ جریمه‌ دوباره محاسبه و به ماه قبل اضافه می‌شود. با این وصف اسنپ قصد دارد سالانه بیش از 60 درصد جریمه از مشتریان خود اخد کند که بیشتر به یک سوداگری بزرگ شباهت دارد تا وجه التزام مشتری.

مسلما بنگاه‌های اقتصادی طبق طبیعت خود به سود فکر می‌کنند و این قوانین و نهادهای نظارتی هستند که باید به خروج این بنگاه‌ها از چارچوب قابل پذیرش، واکنش نشان دهند. پرسش اساسی این است که در شرایط فقدان نظارت جدی برای تامین حقوق مصرف کننده، چگونه باید منافع مردم در برابر بنگاه‌های بزرگ تامین شود؟

 

اسنپ
 

پاسخ اسنپ به کاربران در باره شیوه محاسبه دیرکرد

 

اسنپ
 

اسنپ پی در پیامک خود نیز نحوه محاسبه جریمه را تفهیم نکرده است


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(2) - گوام(0) در مقدماتی جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا + گل دوم
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
X
آگهی تبلیغاتی